- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
pauliboy23 #52994 üzenetére
Nos, akkor szinte biztos az alaplap hibás.
(de azért a többit kipróbáltad? elem ki, vár, be...stb?) -
MrDerekas
addikt
válasz
Rruuer #52997 üzenetére
Úgy, mint látszó storage, nem. Ott csak a pci express slot funkcióit tudod állítani. (Azt hoszem...) A DMI Link ASPM Control legyen enable.
ASPM Support - legyen Auto
PCIe Speed [Auto]
Intel (R) Rapid Start Technology - Enable
Valahol itt a PCH és SATA configuration részen lesz a kutya elásva. -
core i7
addikt
Sziasztok lga 1366-omba meghalt egyik intewgrált alaplapi háló kártya villámcsapás következtében
Az lenne a kérdésem IC cserével megoldható a javítása Ha igen ,hol lehet kapni uj IC-t hozzá és ,hogy néz ki vagy hol van az az IC amit cserélni kell?Alaplapom: evga x58 3xNvidia sli
-
syberia
veterán
válasz
pauliboy23 #52991 üzenetére
Ha jól tudom az CWT beles, közepes minőségű darab.
Szerintem is a lap lesz a ludas, a cpu rendesen a helyén van,
nem mehetett por a foglalatba? -
Hunork
veterán
válasz
pauliboy23 #52987 üzenetére
Feljebb kérdezték: tápegység?
És: BIOS frissítés volt?
Vagy egy Bios reset? (gombelem kivesz, vársz 1 percet, majd visszateszed)
Végül: Másik bill / egér? Volt olyan régebben nálam, hogy az USB portok hülyültek meg, és kettőt nem volt szabad használni, különben nem indult a gép.
Más most nem jut eszembe. Ezeket nézd meg, írd meg, hogy mire jutottál. -
syberia
veterán
válasz
Tápegységed típusa?
-
olle
senior tag
válasz
Szia. Ha az aquanál vásároltad. Akkor a kérdés ilyenmód okafogyottá vált. Hiszen ott vetted. De egy tipp légy rugalmas és türelmes. Olyan garanciális téren mint bármelyik másik bolt.
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok
Az aqua-val van valakinel tapasztalata garanciális dolgokkal kapcsolatban?
Ugyanis a gépen folyamatosan újraindul, a procin kívül minden létező alkatrészt kicseréltem, csak az alaplap es proci maradt ugyan az, van, hogy az asus logóig sem jut el,hagytam a biosban pörögni, 2 perc után restart volt, ezért szerintem az alaplap lehet a ludas (cpu-ra nem gyanakodnék).
Asus h81m-k lapról van szó.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Rruuer #52985 üzenetére
Amit leírtam az a sata vezérlő aktiválása. Nem sok mindent lehet kiszedni a manualból, elég alapszintű. Amit tehetsz, hogy végigbogarászod a bios-t. A sata mode az AHCI-ra legyen állítva, amit bemásoltam neked az meg Enable. Tényleg lépésről-lépésre kell mindent beállítani. Mivel nem hever minden alaplapból nekem a polcon, így nem is tudom leírni szájbarágósan, nem tudok segíteni precízebben. Meg eléggé szűkös a hivatalos kézikönyv
-
MrDerekas
addikt
válasz
Rruuer #52983 üzenetére
Csak végig túrtam. Talán ez lesz az:
"ASM1061 Storage Controller (SATA6G_E12/34) [Enabled]
Allows you to select the ASM1061 storage controller operating mode.
[Disabled]
Disables the ASM1061 storage controller.
[Enabled]
Enables the ASM1061 storage controller."
Illetve végig kellene menni a bios beállításokon. De egyelőre passzolom. Nincs kimondottan a lapodnak topikja? Hamarabb kapnál ott segítséget. -
MrDerekas
addikt
válasz
Rruuer #52981 üzenetére
Az alaplapod gyártói weboldalán, a lapod terméklapján a letöltés szekcióban keress ilyet, hogy User Manual. Azt letöltöd és bármely pdf progival megnyitod, vagy akár az Edge-vel. Jó eséllyel egy részletes leírás van benne a bios beállításokról is. Most nincs rá időm, de ha nem boldogulsz talán holnap átolvasom.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Rruuer #52978 üzenetére
Nekem ez így kevés.. De azt jelenti, amit ír. A lapod UserManual-ja mit ír erről a részről? (Úgy tűnik az UEFI bios-ban kell engedélyezned az eszközt, hogy bootolni lehessen róla. Nem tudom képes-e erre az alaplapod egyáltalán. Ha lesz időm/kedvem átolvasom a kézikönyvet.)
-
olle
senior tag
válasz
Vismajor01 #52977 üzenetére
Igazad van. Jogos. Én nem szoktam használtat venni.
-
Longtomi
csendes tag
Tudnál ajánlani valami megbízhatót, ami 10 ezer forint körüli?
Ehhez a géphez kell a táp, nem mai erőműhőz:
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
AMD Radeon HD 6670 (1 GB)
Hitachi HDP725050GLA SCSI Disk Device (465 GB)
TOSHIBA DT01ACA100 SCSI Disk Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-III) -
Longtomi
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #52918 üzenetére
Vettem egy Nbase 500W-os tápot (a mostani elkezdett zörögni, pont amikor elkezdtem dicsérni, milyen sokáig bírja), rábeszélt a pc boltban az eladó, hogy ez is simán jó a gépemhez (Chieftech-et akartam venni de nem volt raktáronÖ, de most olvasom neten a véleményeket, elbizonytalanodtam, Hagyjam a dolgot vagy beszereljem? 2 hdd (1 terrás és egy 500 GB) meg egy ati hd 6670-es menne rajta. Köszi előre is.
-
Casanova*
veterán
ok,köszi srácok!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Casanova* #52963 üzenetére
PCI-E x1 gigabites LAN legolcsóbb, az elég lesz 10 évig talán. Nem is drágák jellemzően.
Persze nyilván neked elég lenne egy 100-as PCI-os LAN is, de gondoljunk a jövőre, már nálunk is 100-as net és gigabites LAN van, csak úgy repül az ISO két gép közt. Pedig mi aztán le vagyunk maradva mindig. -
MrDerekas
addikt
válasz
Casanova* #52965 üzenetére
Szerintem szinte bármelyik gigabites megteszi. Nem az én asztalom, nem ajánlanék hálózati cuccost. Webshopok kínálatában a véleményeket, csillagokat szoktam nézni, na meg az árcédulát
Esetleg ha tudnál kölcsönbe kérni egyet, hogy leteszteld, akkor nem zsákbamacska lenne. Már hogy valóban az okozza nálad a problémát, amire gyanakszunk.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Casanova* #52963 üzenetére
Ez igencsak szoftveres gondnak tűnik. Lehet jobban járnál, ha vennél bele egy lan kártyát, ezt meg tiltanád a francba. Nem kizárt, hogy holmi képzelt inkompatibilitás miatt korlátozza a sávszélességedet. Másoknak is volt ilyen problémája, de nem emlékszem, hogy lett volna megoldás. Alaplapodnak nincs topicja esetleg? Hátha van kimondottan erre valami megoldóképlet....
-
Casanova*
veterán
válasz
Hunork #52962 üzenetére
kábeles netem van, nincs router. pedig jó a kábel. laptopon 9 mb-vel töltök le torrenten. új gépen max 1 mb. böngészőben 90-120 kB/s - el. iszonyat lassú. valami lekorlátozza. csak tudnám,hogy az alaplap vezérlője rossz vagy a telefonos hálózattal nincs jóban a killer lan.
utána néztem neten. nagyon sokan szidják ezt a killer E2200 lan-t. kalapszar. sokaknak ilyen lassú a netsebesség. és egyszerűen nincs rá megoldás.világ legbutább szoftvere.
-
Hunork
veterán
válasz
Casanova* #52957 üzenetére
Hát sajnálom. De ez nem gyártó függő. MSI-nek is van nem killer megoldása. És nem jut eszembe semmi.
Nem volt valami szoftver mellékelve és kúszott fel a driver-el? Hátha ott kel még valamit cseszekedni. Vagy azért átnézném az Eszközkezelőt, és ott a hálókártyát. Még az is lehet, hogy kettőt azonosít, és egyik letiltása máris megoldja. Egyelőre ennyi.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Ezt a 24 tűs táp csatlakozót hogy a búbánatba lehet kihúzni a lapból? Az előző gépemen gyakoroltam, csak úgy sikerült, hogy a kábeleket fogtam meg és erősen húztam.
Ilyenkor nem sérül az alaplap vagy a csatlakozó aljzat?
Van ennek valami szakszerű technikája?
-
Hunork
veterán
válasz
Casanova* #52952 üzenetére
Üdv!
BIOS-ban ezek nálad hogy állnak?
Onboard LAN Controller [Enabled]
LAN Option ROM [Disabled]
Network Stack [Disabled]
Ipv4 PXE Support [Enabled]
Ipv6 PXE Support [Enabled]
Utolsó kettő csak akkor látható, választható, ha a Netework Stack Enabled!
Én csak az első opciót engedélyeztem... -
Casanova*
veterán
Szasztok! Ma vettem új gamer gépet. H97 gaming 3 alaplap van benne és win10 van fent. Olyan gondom van,hogy nagyon lassú a netletöltés. Ha a netkábelt átdugom a laptopba ott nagyon gyors a letöltés. Legújabb lan driver van fent. Próbáltam régivel is.... mi lehet a gond,miért ilyen lassú a net az új gépen?
Biosfrissítés után is nagyon lassú a letöltés :-(
[link] próbáltam már only driverrel. szerintem vezérlő hibás az alaplap. szerintetek?
-
MrDerekas
addikt
válasz
maglew #52940 üzenetére
Már ne haragudj.... ekkora hsz a semmiért. A cpu típusa, meg az alaplap és esetleg a táp, ennyi kell a kérdésedhez. Kellene, mert a fogalmakkal sem vagy tisztában. Plusz rossz topik. A "Milyen videokártyát vegyek" részlegen az első órában kaptál volna minimum 3 választ, ha gondosan elolvastad az összefoglalót.
De miután ilyen bunkó módon kötözködöm, igyekszek normális válasszal is szolgálni.
Ezt tisztázzuk először is: "Szerintetek egy normálisabb videókártyát vegyek bele 20 ezer körül, vagy megérné integrált kártyát venni 50-60 ért? Mit javasolnátok?"
Normális videokártya mondhatni, hogy nincs 20k-ért. Az integráltat meg nem tudod megvenni a konfigodba, mert az bele van integrálva egy-egy konfigurációba, még pontosabban a processzorba. Az alaplapon lévő vga kimenetek csupán a processzorba integrált gpu-t szolgálják ki. Olyan procit tudsz venni amiben van integrált vga (gpu) és azt a jelenlegi konfigodba is, mert most is az integrált videokártyát használod. (Tehát ha procit veszel, akkor tudsz integrált vga-t venni, mert az benne van a prociban.) Ha "normális" videokártyát (DVGA, aminek saját grafikus processzora és memóriája van, azaz a köznyelvben is videokártya) szándékozol venni, akkor olyat keress a rászánt pénzösszeg keretein belül, amiben GDDR5 memória van. (A DDR3 felett már nagyon eljárt az idő, meg annyit az integrált vga-d is tud.)
Szóval. Nem az alaplapban van az integrált vidkari, hanem a processzorban. Ha ezt akarod teljesen lecserélni, akkor gyakorlatilag a teljes platformodat cserélheted. Vagy legalábbis az alaplapot és a procit. Javasolnám, hogy 1151 tokozású lapot és procit vegyél (akár a G4400 is elég lehet, ha ennyire nem használod ki a grafikai teljesítményt), viszont akkor a ramokat is cserélned kellene. Bár vannak 1151 lapok ddr3 és ddr4 foglalattal, a skylake processzor család nem szereti a hagyományos ddr3-at a memóriavezérlő túlfeszelése miatt, ezért nem ajánlott azok használata az ilyen proci mellett. 50k környékén jönnél ki a platform váltással, ha aprón szeded össze akkor kevesebb, illetve az esetleg eladott alkatrészeket is ebbe invesztálod, pár ezerrel még olcsóbban is kijöhetsz. Merevlemezek maradhatnak, illetve még plusz költség neked a normálisabb tv tuner kártya. Az alaplapi hangkártyák is már egész "jó" minőségűek, és ha nem hiper hifi-vel kötöd össze, teljesen jók lehetnek azok is.
Olvasgass, nézelődj, mérd fel mire van igényed, állíts be egy lélektani összeg határt és ha valami nem tiszta, kérdezzAkár pü-ben is kérdezhetsz, mert segítek ha tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Politika
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest