Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • techno21

    csendes tag

    Kezdem az elején. Vásároltam egy ASRock Z77 Extreme 3 alaplapot és hozzá egy INTEL I5 2500K processzort. Nem is volt semmi gond egy ideig, aztán elszállt a tápegységem XFX 550 PRO. Ennek garanciális cseréje megtörtént. A tápcsere előtt vagy után volt, erre már nem emlékszem, de véletlenszerű restartolgatást csinált a gép. (de azt hiszem az új táppal volt már) Mint kiderült az alaplapon el volt ferdülve egy láb, ezt forrasztották, utána amikor visszakaptam stabilan ment a gép, viszont úgy hogy a CPU VOLTAGE FIX: 1.25-re volt belőve.
    Utána új CPU coolert vettem, felszereltem aztán el se indult a gép, a DIMMA1-B1-be volt a RAM. Átraktam A2-B2-be szintén nem indult, B1-B2-be vitte. Gondoltam valahogy elszállt az első két DIMM, amire logikus magyarázatot nem találtam, aztán egy újrapasztázásnál helyrejött! Ekkor eszméltem rá, hogy van kb. 1/8mm holtjáték a processzorfoglalatban és nem mindegy hogy melyik fele van a proci (most se tudom hogy jó...) de pár próbálkozás után működőképessé volt ismét A1-A2 is.
    Lecseréltem a lapot, egy ASRock Z77 Extreme 4-re hiszen forrasztotta lappal, nem mertem tuningolni, és mivel már minden adott volt, szerettem volna megnézni mit tud a kicsike (2500K)
    4200-stablit sikerült CSAK! elérnem 1.325V-vel, ami szerintem azért kevés, pláne hogy itt már 69-70 fokot is produkált, tehát jobbnak láttam nem szórakozni. (pár órát volt tuningolgatva, tesztek erejéig semmi több)
    Természetesen volt pár kékhalál hiszen sokszor alul volt feszelve, mert inkább kevesebbet adtam neki mint többet. Aztán most ezzel a lappal is elkezdett újraindulgatni a gép. Cseréltem tápot haverommal, azt hittem az a ludas, hiszen lapot most vettem, gondoltam a proci nem csinál ilyet. Aztán kiderült, hogy nem ez a gond, hanem ismét a CPU VOLTAGE... amikor fix 1.225-re raktam stabilan ment ismét a gép. Jelenleg itt tartok és nem tudom eldönteni, hogy ez most minek a hibája. Alaplapi gond, vagy processzor? Ebben szeretnék segítséget kérni! Köszönöm szépen.
    A konfiguráció:
    ASRock Z77 Extreme 4
    INTEL I5 2500K
    Alphenföhn Himalaya 2
    Thermatake HAMBURG 530W
    TeamGroup Xtreem ZEUS BLUE KIT 2x4GB 1600 (biosban 1333ról 1600-ra állítva)
    Sapphire VAPOR-X 280x 3GD5
    Samsung EVO 840 120GB
    WD Green 1 TB
    Új ház, új billentyűzet, új egér. Semmi más USB eszköz nincs rádugva.
    Illetve a bonus kérdés: a 1155 foglalatra vonatkozóan. Merre fele kell állni a procinak a holtjáték tekintetében. Előre is köszönöm még egyszer! Csak olyan szóljon hozzá, aki tudja is, hogy miről beszél!

    Üdv, Árpi

Új hozzászólás Aktív témák