-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz baboss #13300 üzenetére
A SATA portokat állítsd át IDE-ről AHCI-re, és jó lesz!
Ezen a képen van.
Viszont készülj fel arra, hogy a Win-t újra kell ezután raknod!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
pirate29
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen olcsó alaplappal lehet aktiválni az Ivy Bridge-es prociknak az APU-ját?
Laci
-
-
Geresics
addikt
válasz baboss #13305 üzenetére
Oops, ezt nem figyeltem!
Ebben az esetben nem tudok hirtelen segíteni, mert ilyen kártya-SSD-vel még nem találkoztam
Bízzunk benne, hogy a többiek reagálnak majd valamit...(#13304) ravail
Láttam már többször, hogy ajánlod ezt a megoldást, de mivel kb. 20 perc egy Win7 install (pendrive-ról), ezért még sosem próbáltam ki. Nem tudom, hogy ilyen esetben működik-e, de én arra tippelnék, hogy nem annyira...(#13306) pirate29
Azt hiszem, hogy a P67-es lapokon kívül minden 1155-ös alaplapon elérhető az integrált VGA.[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
baboss
őstag
válasz Geresics #13301 üzenetére
A Windows logó 10mp és bejön az asztal.De 45 mp-ig nem tudok az asztalon semmit csinálni amíg betöltődik minden. Egyszer sikerült valahogy beállítanom akkor minden jó volt (5 mp és futott minden),de kellet csinálnom agy bios resetet és azóta nem tudom ugyan úgy beállítani. Nem emlékszem mik voltak a beállítások.
-
törölt tag
Hali.
Adott egy HP lap Q963/Q965 chipsettel, vagy nem tudom mi, ezt tudtam kiolvasni belőle. Az északi hídon egész értelmes méretű borda van, de alapon 55 fok és terhelve 65-re felmegy (Alaplap szenzor mutatta, nem tudom ez mellette van vagy integrálva, de kézzel megfogva is rohadt meleg a borda). Játékkal terheltem, mert az integrált vidiről megy. Jó ez a hőfok vagy mindenképp vágni kell a házat (nem szívesen, mert garis)? HP a kuckó is sajnos elégé szellőhiányos.
Tervezve van bele egy 2600XT, ha arról fog menni a kép akkor csökken majd az északi hőfok?
-
Geresics
addikt
válasz #90933760 #13309 üzenetére
Az 55-65°C teljesen jó érték, sőt ennél magasabb sem gond.
A 2600XT nem segíti, hogy hűvösebb legyen, de legalább melegebb lesz ott bent, mert az zabál, mint az állat, ami egyenesen vezet a fűtéshez!
Ha teheted, akkor inkább másik kártyát keress bele. A Milyen videókártyát topikban kapsz majd tanácsokat, csak írd meg, hogy:
- AGP vagy PCIe?
- milyen gépbe (alaplap, CPU, RAM, táp!)?
- milyen célra? (csak net+office? +film? +játék? stb.)
- milyen felbontásra?
- mennyit szánsz rá?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ehhez hasonló előlapi USB panel:
A probléma a következő. elvesztettem a kábelokat hozzá, egy másik házból szedtem ki, aminek az USB része nem 1 hanem 2 sorba van, így adott, hogy, hogy kell rárakni abból, amelyikből kivettem, a másik oldalán már ketté van szedve (pontosabban 4 felé (2xadat + 2xGND)), de nem tudom, hogy hogy dugjam rá, valaki tudna segíteni, hogy melyik lehet a GND és melyik az adat? a portokkal ellentétes oldalon van a csatlakozón a kábelnak a "bevágás". -
ravail
senior tag
válasz Geresics #13307 üzenetére
Elképzelhető, hogy igazad van. Nem tudok én sem olyanról, aki HDD-->SSD áttérésnél az IDE-->AHCI váltásnál próbálta. Nem is egy üres rendszer esetén van ennek jelentősége, hisz ahogy írtad, az -főleg egy ilyen konfiguráción- nagyon hamar újra telepíthető, hanem akkor, ha a felhasználó a nagymennyiségű telepytett programját nem szeretné újra telepíteni. (Nállam ez tartott és tartana több napig! S nyilván akkor is lenne olyan, amiről csak később derülne ki, hogy még nincs visszatéve.) Mindössze ezért szoktam ajánlani. Különböző gyártmányú, chipset-ű alaplapok és/vagy IDE <---> SATA HDD csere esetén működik. Ezt tudom, mert én is többször használtam. Ezért biztam abban, hogy ez esetben is megy. Na de előbb, vagy utóbb csak lesz valaki, aki kipróbálja, és akkor kiderül. Lévén, hogy a puding próbája a megevés!
(OFF-ban irtam, bár ez szerintem nem az.)[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis HELP egy Samsung 830 (128GB) SSD beüzemeléséhez.
Lehúztam a HDD-t a lapról, rátoltam az SSD-t.
BIOS-ban ACHI-t állítottam.
Pendrive-ról indulna az újratelepítés, de nem megy.
BIOS betöltése, és telepítő elindulása előtt elkezd keresni valamit, de nem talál, aztán ha pl BIOS-ba akarok belépni, csak azután tölti be, miután ez a baromság lefutott.
A win telepítő viszont el sem indul...
Alaplap Gigabíte GA-EP35C-DS3R
Légyszi valaki segítsen, mert felk_rta az agyam... -
kjani18
őstag
A két aljzatnak a testje(fekete) biztosan össze van kötve a kis panelon.
Ebből kiindulva tudod a másikat rádugni. Ha nem, nézd meg a fólia felőli oldalt, a 4 a fekete.
Sajna a csatin nem látok jelölést, nem fölötte van? Az 1 lábat szokták jelölni.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13319 üzenetére
Ugyan azt tudom mondani, mint ami (#13321) kjani18 válasza, de még hozzátenném, hogy ne a lila SATA csatolókat használd, mert az a Gigabyte saját fejlesztésű cucca, és az miatt kergül meg kicsit szerintem. Legalábbis nálam valami ilyesmi volt anno...
-
sanyek2
senior tag
válasz kjani18 #13321 üzenetére
Természetesen nem próbáltam elindítani a telepítést egy alkalommal sem anélkül, hogy BOOTmenüben belőjjem a célhelyet.
Bárcsak ily egyszerű volna eme probléma....
Találtam egy másik opciót is BIOS-ban, amivel az ACHI-t be lehet állítani. (azt hiszem Onboard sata/achi ctrl mode)
Ekkor már két képernyőt hoz fel. Méghozzá BIOS-hoz való belépés és win indulása közt. Ami fura, hogy ha BOIS-ba lépnék be, előbb végigtolja a 2 képernyőt (ami min 20 másodpercig b@szakolódik ott nekem) és csak utána lép be a BIOS-ba.
A telepítésnél meg valami effélét ír ki:
"Sysliunux
Insane primary (MBR) partition
Can't find on the drive I booted from.
boot..." -
sanyek2
senior tag
válasz kjani18 #13332 üzenetére
Kaptam egy ilyen tippet is: "Valószínű a pendrive-od nem megy AHCI-ban."
Értelmét nem látom. Az USB vezérlőnek ehhez semmi köze,
Jut eszembe nem baj ha a progi FAT32-re formázta a pendrive-ot?
Hamarosan megpróbálom a CMOS Cleart. Várok még némi infót, hogy egyben mindet lezavarjam. (10-15 perc és nekizuhanok) -
baboss
őstag
válasz sanyek2 #13319 üzenetére
Nekem lekellet hozzá töltenem egy illesztőprogramot amit felraktam egy pendrive -ra,OP telepítés- illesztőprogram keresés és megadod neki,hogy a pendrive -on keressen.Ezután illesztőprogram hozzáadása és ha végzet megjelenik az SSD a telepítőn ahol kiválasztod és mehet a telepítés.
-
spista222
addikt
válasz sanyek2 #13330 üzenetére
Ha a SATA vezérlőd RAID vagy AHCI módban van annak van külön BIOS-a és azt látod amíg fel nem ismeri a rá csatlakoztatott eszközöket vagy timeout miatt továbblép. Szerintem nálad a második eset áll fent ezért tart olyan sokáig.
Ott azon a képernyőn elvileg meg kellene jelennie az SSD típusának.
Látod? -
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13337 üzenetére
Valami nagyon nem kerek nálad... Nekem ugyan ilyen alaplapom volt, bedugtam az SSD-t egy SATA portba, és a BIOS rögtön látta (még a lila port esetén is)! Ha a BIOS nem látja, akkor próbáld ki másik gépben az SSD-t, csekkold a megfelelő csatlakozást! Nekem amúgy F4-es legfrissebb BIOS volt fent, Neked melyik van?
Szerk.: igaz, nem Samsung SSD-m van, lehet ez fontos különbség...
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Első körben kiderült, hogy mid a két vezérlő(lila portok, narancs porok) bekapcsolása miatt kellett annyit várnom... spista222-nak igaza van, a timeout hosszabbítja meg a leginkább, és sajnos nem ismeri fel az ssd-t. Kikapcsoltam a narancs portokat, és rátoltam a lila portokra. Ekkor felismerte az ssd-t és még kéken rikított is minimális infók mellett, hogy zsír... a win telepítő viszont nem ismerte fel.
-
sanyek2
senior tag
Van egy olyan opció, amit nem tudom hogy mit lejent, és be-ki lehet csak kapcsolni:
SATA port 0-3 Native mode -
MeroM
senior tag
üdv lecseréltem a lapomat Asus H61 est egy Gigabyte H67 re kérdés: K-s procit ebbe tudom már húzni?(persze ha meg lessz)
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Gépet fejlesztek és alaplapot is cserélek. Viszont nincsenek meg a távtartók csak annyi amennyi a régi laphoz kellett az ujhoz viszont 6 helyett 10 kell.
2 számtechboltban se adtak csavarokat csak az egyikben műanyagokat.Az mennyire gáz ha a 6 rendes réz távtartó mellett a többit műanyaggal rögzítem?
Mérete esetleg más?Üdv: Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE Z390 GAMING X Eladó! 29.900.-
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Corsair Vengeance 32Gbyte (2x16Gbyte) DDR5 RAM RGB --- ÚJ, 10 év garancia ---
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest