Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ravail

senior tag

válasz gpatrik #12083 üzenetére

Szia!
    Van egy módszer, amivel XP-t bármilyen Inteles konfigról bármilyen más Inteles konfigra (pl: s478-as P4-ről, i7-re) siekresen átvittem. Szerintem neked is jó lehet. Az újratelepítés előtt egy próbát megér. Főleg, ha a biztonság kedvéért csinálsz egy másolatot az eredeti HDD-ről, azért hogy az eredetid érintetlen maradjon egy esetleges más módszerrel történő kísérlethez. Megjegyzem, a sysprep ez esetben nem biztos, hogy segít, mert az csak részleges hardver visszazárást csinál (tudtommal). A módszer a következő:
    Töltsd le a Hirens'BootCD -t, és írd ki CD-re.Tedd be az új gépbe a másik platformos XP-t tartalmazó HDD-t. Boot a Hirens'BootCD-ről a mini XP felülettel. A miniXP felületen az asztalon megtalálod a "HBCD" ikont. Indítsd el. A "Programs"-ra kattintva a menüből a "Registry" szekcióból a "Fix hard disk controller (fix_hdc.cmd)" programot kell választanod így:

Ez a Fix_hdc program képe:

Itt először "T"-t kell beállítani hogy melyik partición lévő OP-rendszer registry-be írjon, és a windows elérési utat. Majd "M" , ami a törli a "hw" konfigot. Persze, ha csak egy, a "műtendő" HDD van a gépbe, akkor ez is pofon egyszerű. Ezek után ujraindítás. Ha elindult a gép, az XP összeszedi a hw változásokat. Elsőre előfordulhat, hogy még nincs CD meghajtó, igy CD-ről majd a második indítás után lehet felrakni a hiányzó driver-eket.
    Megjegyzem, a program neve alapján "fix hard disk controller" vagyis csak a HDD contollert zárja vissza, de a tapasztalat szerint ez nem igaz, mert mindent újra kér.
    Egy próbát megér! Amint az első képen látszik, ezt a képet még a v13.0-ás Hirens'BootCD-vel csináltam, most a v15.2 a legfrissebb, az tölthető le.

Remélem neked is sikerül!

Új hozzászólás Aktív témák