- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA® driverek topikja
- Notebook hibák
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy kis ijedtségem. Tegnap egy nagyobb út után hogy ne álljak be azzal a sok havas sólés dagonyával a garázsba a meleg autót lecsapattam magasnyomásúval. De annyira szűkös voltam időben már hogy nem volt idő leszárazolnom. Egy éjszakán át rajta volt, reggel itattam le. Viszont leginkább a motorháztetőn teljesen látszanak a vizkőfoltok:( mivel már hideg van mosashoz (hogy lejön e ) már szóba nem jöhet.
Aggódom, szerintetek el tudom majd tüntetni anélkül hogy egy életre ott maradjanak a foltok? (A kasznin volt koch potector wax) -
gyeniko
őstag
-
Cece04
tag
Sziasztok,
sikertült fehér autóval forduláskor a ház sárga gázcsövét érintőre venni,
így az anyós oldali ajtón lett egy kis horpadás, illetve el is szineződött. A festék lejött mosással, de a horpadás megmaradt. Tud valaki ajánlani bp-n olyan szervízt ahol megbízhatóak és nem dolgoznak horror áron?Köszi,
-
Veron
addikt
Mivel lehetne a kesztyűtartót és néhány műanyag rekeszt kibélelni, hogy a belerakott tárgyak ne kopogjanak? Plusz vannak olyan műanyagelem-találkozások, ahova betéve valami puha anyagot, csökenne a nyöszörgés.
-
fulton
addikt
válasz
Dluinet #47590 üzenetére
Értem. Összeállt a fejemben.
---
A szárazolásnál egyébként javasolt hogy csak érintéses mosás után végezzük, de azon gondolkodom, ha van egy jó kis wax az autón, és lecsapatom egy havas út után a sós lötyit a kaszniról, a megmaradó vizcseppeket, le lehet éppen úgy szarázolni hogy csak ráterítem a kendőt, rátapogatom és leveszem (húzás nélkül). Nyilván más kendőt használnék erre, és másat a lehúzós szárazolásra. Mit gondoltok? -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni az alvázmosásról. Szabad ezt otthon magas nyomasuval mosni? Van ilyen karcher azórófejem ami derékszögben is működik. Nem tudom érdemes e lefujatni ha igen elég e tél végén. Nem e jut be voz oda ahova nem kellene kiváltképp a motor alatt.
-
grizlisandor
veterán
válasz
smallmer #47581 üzenetére
Fényezésnek semmi baja nem lesz.
Holnap míg nem lesz tartósan(pár órát) plusz fok addig ne használd lehetőleg próbáld kinyitni az ajtókat, vagy csak óvatosan, mert a falcokban ragadt víztől valószínűleg összefagynak a gumikréderek és letépheted egy határozott a ajtónyitással! -
vedini
őstag
válasz
CharlieDrop #47579 üzenetére
Nem vittem tulzasba a koltekezest, igazabol BMW-tol szerettem volna, rakerestem de nem tudtam eligazodni melyik vagy milyen kellene, feladtam...
Egyszeru megoldaskent ez lett, gondolom jo ez is
[link] -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ma nagyon okos voltam
Délután elkezdtem lemosni a kocsit, mert plusz fokok voltak. Gondoltam hazajövök és szárazolom itthon. Mire hazaértem az összes víz ráfagyott a kocsira. Lehet ebből bármi baja a fényezésnek? A csomagtartót ahogy nyitottam fel azért ropogottmit gondoltok? Szabad ég alatt alszik a kicsike
-
Peti78
őstag
válasz
fulton #47576 üzenetére
SZia!
30 ml. kell bele. Használhatod úg yis, hogy a vizes felületre fújod, majd leöblíted. Ha a pumpással viszem fel, akkor kb 3 dl elég a sedanra. (Volvo s80) . Ha a permetezővel akkor 1 liter.
Vagy felviheted ugyanúgy mint a sima QD-t. Szerintem nyugodtan tárolhatod, gondolom nem évekről van szó.Imádom amikor előadják, hogy nem lehet tárolni, megromlik, leéget a fényezést (túlzás). Persze mert arra akarnak tolni, hogy gyorsan használd, vegyél újabb adagot. 4 éves a belső műanyagápolóm, semmi baja. Az apc-m is.
-
fulton
addikt
válasz
bekiss #47572 üzenetére
Köszönöm.
Vásároltam Koch chemie protechtor wax -ot.
Olvastam az adagolási útmutatót de ír az 13ml tol 30ml ig mindent. Hogy javasolnátok használni kézi szóróban? Van ez a kézi habpisztoly. Egy sedan autóra mennyi kikevert mennyiség kellhet? (Igaz az hogy kikvereve nem lehet tárolni?) -
Petyyyyy
addikt
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni autómosáshoz kesztyűt / szivacsot / gyapjút.
Mit gondoltok mi a legjobb választás vállalható árban?Köszi
-
vedini
őstag
válasz
grizlisandor #47568 üzenetére
Hajra
En lebontottam, viszont annyi elekronika van alatta plussz nem volt annyira koszos, inkabb nem nyultam hozza
mas: vettem egy bortisztito szettet, kb mennyi idovel kalkulalhatok, belul a bort letisztitani + leapolni, par honapja huzom a temat, kicsit felek is tole, valamelyik nap viszont mar tenyleg meg kell csinalnom...
-
vedini
őstag
válasz
grizlisandor #47566 üzenetére
Safranek: koszi
No rairtam a baratomra mert o adta kolcson:
GS - tisztitashoz azt mondja 1:5-hoz higitja
MP - apolasNekem bad boys apc-m van sztem az is jo, csak meg nem bontottam ki ( regen wolf's chemicalt hasznaltam, elajandekoztam, sztem az is nagyon jo)
-
vedini
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
fulton #47559 üzenetére
Ami segíthet szárazolásnál: nedvesítsd meg a mikroszálast, legyen damp. Így sokkal jobban veszi fel a vizet.
Nem feltétlen marad tökéletes a felület, apró cseppek vagy csíkok maradhatnak, de mire körbeérsz, azok megszáradnak. Ha esetleg van fent egy wax/kerámia, az sokat lendíthet a dolgon. -
fulton
addikt
Sziasztok
A véleményetek szertetném kérni, a minap lemostam az autót (előmosás és érintéses mosás), használtam hozzá szárrító törölközőt a szárazoláshoz.
Nem tudom most én csinálok rosszul valamit, vagy a törölköző nem az igazi (Lotus 700gms) ráterítettem kicsit megtapogattam és lehúztam. De nekem teljesen csikosan hagyta, mázgásan. Nem értem. Videókon látva nem igazán hagy ilyet maga után. Mit csinálhatok rosszul?Illetve azt szeretném megkérdezni, beltéren a zongoralakk felületeket mivel ápoljátok törlitek át (persze miután portalanítása megvolt)? Ami szép mély fényt ad neki.
-
dnelb
veterán
turtle wax clearvue eltávolításra tudnátok adni tippeket? vagy én rontottam el(5 éve használom de sose jártam így) , vagy szélvédo csere után maradt rajta valami a szélvédon és szetkentem, de jelenleg esőben, párában látszik minden egyes felvitt körkörös mozdulat, és alig látok ki.
amit próbáltam : újra felkenni, etanol, aceton, ecet, benzin, ablaktiszitok, abszolút 0 hatás.
ami működik az az ujjammal való dorzsolesde azért nem szeretném a teljes szélvédot így...
please help
itt egy kép [kép]
-
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni, gyalázatosan néz ki a motortér. Rávettem magam, h kitisztítom, kifaszázom. Ajánljatok nekem valami tisztítószert, talán MPC. Valami pumpás esetleg? Mit használtok erre a célra? Persze olyat amit itthon is meg lehet venni (Homasita, autósbolt, vagy webshop)
A folyamat, hogy méz ki? Lespriccelem ezzel az izével, ecsettel takarítok majd folyó vízzel öblítem??THX & üdv:
-
Laca1212
őstag
Üdv
Ezeket mivel lehetne eltávolítani? Az egyik képen gyantára tippelek, a másik képen meg bogár/méh piszokra. -
grizlisandor
veterán
válasz
Vincsaba #47544 üzenetére
Koch Chemie PSS Plast Star Silikonfrei gumiápolót használok megelégedéssel, előtt glicerint használtam. Hozzátartozik, hogy nem tapasztaltam semmi extrát a KC javára. Gyártó külső műanyagokhoz is ajánlja, ha ez számít neked. Én teszt jelleggel a kocsi egyik felén átkentem a műanyagokat, szebb színük lett, de a vízcseppek jobban megmaradtak a kezelt oldalon. Tartós, mert kocsimosás(aktív hab, sampon) után is megmarad a színkülönbség és a fenmaradó vízcseppek a kezelt és kezeletlen felületek között.
Rákeresve a Meguiars gumiápolóra, én a KC terméket választanám, ha csak ezek közül lehet választani.Felnitisztító passz, KC terméket láttam youtube videón. Többiek megszakértik.
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Felnitisztítás/gumiápolás kategóriában melyik lenne az a termék amit ajánlanátok? Meguiars vagy Koch Chemie esetleg a kettő közül jó lehet valami, vagy lenne esetleg még ezen felül valami bevált tippetek?Köszönöm előre is!
-
nebulo5
senior tag
válasz
Atis45 #47542 üzenetére
Igen, ez már megközelíti az általam használt csiszolópapír "lépcsősort"!
1800, 2500, 3000. Ha volt már korábban polírozva és nincs rajta lakkréteg, az 1800-as simán elhagyható. Majd jön a polír paszta! Egy fúrógépbe befogható korongra suba (báránybőr) korongot használok. A polír paszta lehet akármilyen minőség, a végeredmény tökéletes! A Sonax fényszóróvédő trutyiját használom mattulás és uv. védelemként. -
Atis45
aktív tag
válasz
robertka #47531 üzenetére
Én annak idején mikor a lámpát políroztam, akkor 1000-es, utána 2000-es, majd 3000-es papírral csiszoltam vizesen. A 3000-es-től már teljesen le mattult a búra, mintha tejüveg lett volna. Fogtam egy sima turtle waxos polírt, azzal átpolíroztam, és mintha új lett volna. Mintha új lámpák lettek volna. Igaz évente meg kellett ismételni, de nekem ennyi belefért.
-
robertka
tag
válasz
JENKINS1 #47533 üzenetére
Igen, ebben lehet valami mert most megint újracsináltam 600 tól és jobba rányomtam a papírokat. Most már jobb lett az eredmény.
A Menzerna 400 meg szerintem még nem elég durva a 2000-res karcokhoz mert most kb 3 szor átmentem rajta és közepesen erősen rányomtam így már volt olyan hely ahol teljesen tökéletes lett.
Szóval inkább veszek még 2000 feletti papírokat vagy azt a szettet de nem akarok ilyesmivel foglalkozni csak a magamét szerettem volna én megcsinálni. -
robertka
tag
válasz
csiga8 #47528 üzenetére
Nem tudom mit rontok el de végigcsináltam újra a 400-as papírtól az egyes szinteken teljesen homogénnak tűnik mindig de most, hogy políroztam egyszer mindenhol karcokat látok érdekes, hogy nincs olyan pontja ahol tökéletes lenne. A 2000 után már polírral jónak kellene lenni vagy esetleg vegyek még 3000-res vagy finomabb papírt szerinted? [kép]
-
csiga8
senior tag
-
robertka
tag
válasz
csiga8 #47526 üzenetére
Visszalépek a 800 ra és vettem 1000 res csiszolót is most.
Igen vizesen, mondjuk fura volt mert hamar "lefolyt" a víz a végén kevertem egy kis szappant is hozzá így már tovább "fent" maradt.
Menzerna piros szivaccsal dolgoztam, úgy tudom ez a legkeményebb és a 400 as is a HeavyCut pasztája neki.
Kézi csiszolást a papirokkal körkörösen csináljam inkább esetleg vagy hosszanti és kereszt irányban szerinted? -
bekiss
csendes tag
válasz
JENKINS1 #47522 üzenetére
Szia! Az ADBL márkának van ezen kívül még vagy 3 féle üveg tisztítója. Amit ajánlottál kívülre már a garázsban pihen! De melyik lenne a legjobb csak úgy általános felhasználásra? Nyilván a gazdaságosabb 5 literes kiszerelést venném meg csak nem mindegy hogy 6-7000 vagy 10.000-12.000 Előre is köszi a választ.
-
JENKINS1
csendes tag
válasz
MrSealRD #47473 üzenetére
A legjobb megoldás szerintem a hidrofób ablaktisztito. Nem hosszú a hatása, de nem is arra való. ADBL Hybrid Glass , első alkalommal addig tisztitod az üveget, még jól siklik, utána ha rendszeresen ezzel tisztitod. Megmarad a hidrofób hatása. Bentre nem szabad használni, mert ott párásodik
-
JENKINS1
csendes tag
válasz
CharlieDrop #47518 üzenetére
ADBL Promitt vagy CleantechCO Teddy Bear
-
Motion_Blur
félisten
válasz
koxkids #47516 üzenetére
Valszeg nálam azért offos az aktív hab, mert katasztrófálisan szar a mosóban ez a program, alig jön belőle bármi is, nem terít, és túl szilárd az állaga.
Egyébként van otthon magasnyomásúm + helyem is mosni, de mégse nagyon szeretek mert kemény a víz és foltosra szárad, BÁRMIT csinálok..
-
robertka
tag
válasz
csiga8 #47505 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Nekiáltam, sokkal tovább tartott mint gondoltam de kezd szépen kinézni. 280-400-600-800-1500-2000-2xMenzerna 400
Most itt tartok de ha fényben nézem még látok karcokat rata pedig minden lépést igyekeztem alaposan végigcsiszolni.
Szerinted melyik lépésre kellene visszalépnem? Szeretném teljesen tökéletesre megcsinálni ha lehet. [kép] [kép] [kép] -
válasz
Motion_Blur #47514 üzenetére
Nálam mostanában így néz ki a mosás:
-aktív hab
-lándzsás mosás
-aktív hab
-mosókesztyűvel áttörlöm a habos autót fentről lefelé
-lándzsás mosás
-öblítés
-szárazolásSajnos nincsen lehetőségem vödrös mosásra, de a mosókesztyű miatt azt az említett filmréteget amit a lándzsa nem szed le, az lejön.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Motion_Blur #47514 üzenetére
Elvileg jól seggberúgnak hogyha magamnak viszek oda vödröt meg sampont meg kitudja mit.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Vismajor01 #47511 üzenetére
Érintés nélkül:
- forró viztes samponos mosás
- foltmentes öblítésÉs ennyi, menetszél leszárítja. Ha nem a téli sólé van rajta vagy full retek, és nincs idő komolyabb mosásra akkor ez okés. Nekem ez kb. egy ezres szokott lenni.
Ha több időd van akkor viszed magaddal a vödröt, sampont, 10 literes gallonban forró vizet és a két programpont között szépen kézzel lemosod az autót, felről lefelé. Aztán félreállsz, mikroszálasokkal leszárazolod, műanyag és gumiápolás és falcok kiszárítása.
Ezt én bele szoktam szuszakolni másfél órába mondjuk amíg az asszony fodrásznál vagy körmösnél van. Ha nincs más dolog akkor 2+ óra egy cappuccinoval.
-
polonic
félisten
válasz
Vismajor01 #47511 üzenetére
Szia!
A kézi mosó után mindenképp kellene érintéses mosás, mert az úgynevezett road filmet nem hozza le.
Azután ezért nem érdemes szárazolni szerintem, csak szétkennéd.
Ha mondjuk szürke és hasonló színű a járgány, akkor nem feltétlen vehető észre. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Olyan videót/cikket tud valaki mutatni ahol a kézimosó használatát mutatják be?
Van rózsaszinhab, meg kefe, meg szappanos viz, meg öblitő viz, meg száritást elősegitő viz, meg wax.. Mivel töröljem utána át az autót h ne maradjon foltos? Ezeknél a sorrend úgy megy ahogy megvan adva vagy van valami iratlan szabály?
Köszi,
-
Gaborkik
tag
ccf-autopflege.at (osztrák)
-
d4d
aktív tag
BLO szárítóval (vagy hasonlóval) van valakinek személyes tapasztalata? Kerekekhez, motortérhez, falcokhoz, szűk résekhez nagy segítség lenne egy ilyen eszköz. Ok van a porszívón is fújó funkció, de érdekelne valami kevésbé paraszt és kompaktabb megoldás is. Háztartásban is hasznos lenne nem csak az autó mellett.
-
d4d
aktív tag
Jó napot!
Érdekelne, hogy ki milyen EU-s webshopot ismer, ahol nagy választék van ismert márkákból és természetesen hozzánk is szállítanak. Jó lenne begyűjteni minél több forrást olyan termékekhez, amiket itthon nem lehet beszerezni. UK shopok az extra költségek/macera miatt most nem játszanak. Az összefoglalóban nem láttam ilyesmit.
Kezdésnek,
carclean.com (holland)
wax-it.eu (belga)
theragcompany.shop (holland)
carparts.koeln (német)
cardetail.be (belga)
autopflege24.net (német) -
robertka
tag
Sziasztok!
A fényszóróm tetején eléggé megrepedezett a lakkréteg, nincs elszineződve a többi része és nem mattult be csak ezen a részen repedezett ahogy látszik a képen.
Szeretném felpolírozni, korábban másik autón a családban már csináltam ilyet ahol csak mettulás volt és nagyon szép eredményt értem el. Itt gondolom el kellene távolítanom a teljes lakkréteget.
Ebben kérném a tanácsotokat. Csiszolással távolítsam el vagy van valami bevált módszer erre? A YT-on láttam, hogy valaki fékfolyadékkal távolította el attól azért tartanék.
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest