Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
dgyuri0123 #4494 üzenetére
"Bár amíg a több (sok) százezres "modern" mozi erősítők nem képesek felvenni a versenyt egy 30-40 éves alapkategóriás sztereóval"
Ezt úgy most úgy mondtad mintha az az alap sztereó akkoriban kijött volna egy félhavi fizetésből.Amúgy pl. ezek milyen kategóriának számítottak annak idején? : Acoustic Research A-03 (32k); Acoustic Research A-06 (38k); Acoustic Research A-07 (60k)
-
fericske
addikt
válasz
dgyuri0123 #4494 üzenetére
Biztosan van neked is olyan minőségű felvételed, ami referenciaként használható.
Ezek eltérően persze, de jól, zavarmentesen szólnak különböző szintű, rangú, fajtájú eszközökön, rendszereken.
Lehet kevés lesz a mély, vagy magas vagy bármi az ízlésednek megfelelően, de nem lesz kellemetlen hallgatni.
Ez lehet akár egy öklömnyi BT hangszóró is.
Viszont ha kellemetlen zavaró dolgokat hallasz, hát akkor a hiba a rendszerben lesz, vagy a kis BT hangszóróban, ami nem azt jelenti ugye ott sem, hogy a BT rossz minőség, hanem konkrétan az a modell el lett cseszve, hangolva, mérve, szerelve, számítva, mindegy.
A hifistaság nem köthető technológiához, úgy gondolom.
Én csak a nyitottság mellett kardoskodok legfeljebb.
A hifista örök elégedetlen, hiába hajt elégedettségre amit időnként elér. Mert nem csak a rendszere, hanem ő is fejlődik. S ha nyitottabb, nagyobb a fejlődési területe, ő is nagyobbat tud fejlődni. Elégedett sosem lesz, így sem, mert akkor megszűnne hifistának lenni. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #4484 üzenetére
Más gazdagabb kortársaim komoly VIDEOTON sztereó receivereinek a hallgatása után a saját jogú hifista pályafutásom egy ilyesmi zsebrádióval kezdődött:
És a Bigston KD130-as magnóval:
(Természetesen zenehallgatáshoz kivettem a tokjából, mert az a tok sok dinamikát és felbontást elnyomott a mikrostruktúrákban!)
Na most az első hifi hanghordozóim úgy keletkeztek, hogy a libafoszöld zsebrádiót odatettem a magnó beépített mikrofonjához (igényesen kikísérletezve, hogy milyen távolságban és szögben állítva lesz a legjobb a felvétel hangminősége), amikor kezdődött a Göczey Zsuzsától a Lemezbörze helyett, és az elektrét mikrofon segedelmével felvettem a friss külföldi nagylemezeket, amiket itthon boltban sose láttunk. Még ma is felkapom a fejem, ha a Black Sabbath-tól a Heaven and Hellt hallgatom, és a Children of the Sea csendesebb részeibe nem kúszik bele a jól ismert fehérzaj, ami a zsebrádióban ott volt.
Mit akarok mondani? Azt, hogy bár mondjuk a Rick Wakeman-től ilymódon felvett nagylemez persze melódiailag sokkal kellemesebb hallgatmány volt (hát még a Sweet meg a Suzi Quattro), mint a Soft Machine Fifth, de utóbbi kazettát hallgattam rongyosabbra, mert sokkal jobb volt a hangminősége annak a lemeznek. Ég és föld! - és már akkor megállapítottam 15évesen 1980-ban, hogy nehéz a hifista kenyere, hiába van Bigston KD130-a(!) exkluzív műbőr tokkal, mert a jó hangfelvétel mindenről jól szól és mindenen jó hallgatni, de tele van a világ rossz hangfelvételekkel, meg vagyunk lőve mi hifisták. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fericske #4486 üzenetére
"nem lesz zavaró kellemetlenség a hallgatásában"
Sajnos pont a zavaró kellemetlenségekből van több, már ami a digitális zenehallgatást illeti. Ércesség, sziszegés, torzítás, tölcséresség, tompaság és sorolhatnám napestig. Nyilván az a nem mindegy, hogy kinek mi a "kellemetlen". Hol az az alsó határ, amikor azt mondja, hogy "inkább kikapcsolom, minthogy megfájdítsam a fejem ezzel a zajjal". De ha azt mondod, hogy a BT vagy a vezetéknélküliség mindezen hibákat ki fogja küszöbölni, hát úgy legyen. Bár amíg a több (sok) százezres "modern" mozi erősítők nem képesek felvenni a versenyt egy 30-40 éves alapkategóriás sztereóval, addig mit akarunk a vezeték nélküli megoldásokkal, vagy mit várunk el tőle? A funkcionalitást véletlenül se keverjük az abszolút minőséggel, mert (általában) nem kéz a kézben járnak... ha esetleg mégis, annak súlyos ára van...de csak szerintem.
-
fericske
addikt
A BT csak egy megoldás vezetéknélküliségre. Kimaxolják, jön a következő szabvány, ami előrelépés lesz adatátvitel tekintetében, ami jótékony hatással, kevesebb korlátozással lesz az audió adatátvitelre is.
Ha BT el is tűnik, az csak a vezetéknélküli technológia fejlődése miatt lesz. Amiről úgy gondolom eléri azt a szintet ami a hifistáknak kell, mert egyszerűen nem láton miért ne érhetné el?
És még csak a hagyományos hangszórós rendszerekben gondolva tovább ezt a dolgot.
A közvetlen agyba sugárzott zenei élményt létrehozó technológiát hagyjuk is, nem akarom sokkolni a jóérzésű hifistákat, mert az nem csak a kábeleket váltaná ki. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #4485 üzenetére
Úgy-úgy. Maradok a kábelnél, amíg lehet. Legalábbis a fülesre biztosan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fericske #4473 üzenetére
"Lassacskán eljutunk oda, hogy a kábeleket ki lehet váltani nagy rendszerekben is jóféle vezetéknélküli adó-vevő egységek próbálgatásával."
Nézz körül PA vonalon.
Már egy ideje eljutottunk oda.
Csak nem mainstream, nem mintha a kis hifis kör itt nagyon mainstream lenne
és a dobozba beépített erôsítôknek sem vagyok híve, de vannak jó irányok.
Egyébként nincs semmi baj ezekkel a cuccokkal, a Pi4 is wifirôl zenél nálunk, zajos csörgô zörgô 6 HDD-s NAS-ról csorog át az éteten a kis kütyübe mikrobitperfekt módon
Okosítom is nemsokára egy új DAC-al is a kis drágát.
-
bta1
őstag
válasz
fericske #4483 üzenetére
1) A CD-hangnak magasabb szinten is megmaradt néhány bosszantó hibája, így nem minden fajta zenét ad vissza jól. Aki ezeket fontosnak tartja, ma is joggal helyezi a kevésbé fárasztó hangú analóg mögé.
2) A logika megint megintcsak ott hibádzik, hogy az összehasonlított dolgok közül az egyikre jelentős igény van (volt), a másikra pedig nincs. A kompaktlemez mindössze a felszín, a D/A és A/D átalakítókat pl. nem a mi két szép fülünk miatt fejlesztették folyamatosan. Az összekötő jelkábelek adó és vevőegységekkel való kiváltása hifis nézőpontból haszontalan dolog, vélt előnyökkel. Ha már jósolgatunk, szerintem a közeljövőben eltűnik a BT a mobiltelefonokról, és ez végleg beteszi neki a kaput.
-
fericske
addikt
válasz
dgyuri0123 #4484 üzenetére
Értsd úgy, hogy nem lesz zavaró kellemetlenség a hallgatásában. Meg persze nem mindenféle vuhan piaci valamilyen hangszórót tartalmazó műanyagdarabra gondoltam.
fehér_ember
Ezen lehetne rágódni jó sokat, még a megfelelő tudás ismeretében is.
Tesla megoldotta a vezetéknélküli villamos energia továbbítás problémáját. Persze zárolva lett a téma, mert ez szabad, vagyis ingyen energia lenne mindenkinek, bárhol a világon, mivel ugye nem kell kábelhálózatot kiépíteni.
Tesla a bolygónk mágneses sugárzását használta fel talán mindegyik találmányánál, kísérleténél, a vezetéknélküliségnél is.
Ezt nem tudod kikerülni, mert te is a bolygón élsz, mindegy, hogy semmi sugárzást kibocsájtó eszközöd nincs a házban, kezdve a falban futó 220v kábelekkel, mert azok is sugároznak.
Akár odáig is el lehet menni ezzel a dologgal, hogy a vezetéknélküli sugárzás természetesebb, biológiailag barátságosabb jelenség, mint a vezetékes sugárzás.
Ez csak feltételezés, nem értek ezekhez, de nem lepődnék meg, ha egyszer eljönne az őszinteség kora, ez a teória ténnyé válna. -
fehér_ember
addikt
Valószínű már most is igen jó hangminőséget lehet elérni akár bluetooth átvitellel is.
Igazából ha a használtpiacon is jobban jelen lesznek ezek az eszközök úgy egyre jobban el lesznek terjedve. Amúgy engem ez alapból nem túlságosan zavarna. Viszont attól azért ózdzkodok hogy ilyen fejeseket vagy füleseket használjak. Semmi kedvem még több sugárzásnak kitenni magam, ezeknélkül is kapunk eleget. Sajnos a legtöbbet nem tudjuk kiküszöbölni, de én direkt nem fogom ezeket erőltetni. Az meg hogy valakit még a tápkábel is zavarjon, számomra abszurd. Ha annyira zavarja rejtse el a kábeleket, persze felőlem szétsugározhatja magát bármilyen kényelmi technológiával, oszt hadd rákosodjon nyugodt lélekkel. Persze ha a szomszédomban van, annyira nem fogok rajongani a minimalista fajtájáért. -
fericske
addikt
Ugyanez volt a hifisták megnyilvánulása a Compact Disk terjedésekor, audióra használásával, az analóg lemezjátszóval szemben.
Most ott tart a dolog évtizedek után, hogy alapvetően nosztalgia szintre redukálódott az analóg lemezjátszó használata.
Az alapvető probléma szerintem nem a technológia környékén keresendő a hifiben, hanem a ténylegesen jó minőségű visszajátszható felvételek silány minőségében (mindegy milyen formátum, adathordozó).
Erre kell általános megoldást kiagyalniuk a stúdióknak. Addig szinte csak szócséplés a visszajátszás technológiájáról értekezni.
Egy jó felvétel minden eszközön jól tud szólni. Aztán az egyén úgy és olyan módon EQ-za magának ahogy tetszik.
De egy gyenge minőségű felvétel konvertálgatása, felskálázása, dsp tuningolása csak egy konzumer számára kielégítő. Egy hifista otthon felépített élőzene illúziójára kiélezett rendszerében csak rombolja az illúziót.
Nem a technológiák változatossága, fejlődése tartja rácsok között a hifista finomérzékhez való ragaszkodását, hanem a mainstream zeneipar.
Zeneipar, nem zeneművészet, aminek lennie kellene. -
bta1
őstag
válasz
#71562240 #4480 üzenetére
Ez pedig inkább sci-fi
Valójában, mivel nincs rá számottevő igény, erőforrás sincs a technológia ezirányú fejlesztésére. És mivel meggyőződésem, hogy a kábelek hangját nem lehet az ismert elektroakusztikai fogalmakkal magyarázni, szerintem ilyen alapon meredek dolog jóslatokba bocsátkozni.
-
törölt tag
Fericske jól mondja, azt a hangminőségbeli hendikepet, hogy a vezetéknélküli technológiához a kábelessel szemben eleve szükség van egy plusz oda-vissza kódolásra-konvertálásra, ellensúlyozhatja, hogy mivel az "éter" ingyen van, a kábel költségeit bele lehet forgatni a vezetéknélküli interfész költségeibe, egyúttal az "éter"-ben talán-esetleg valamennyivel zavarmentesebben terjedhetnek a jelek, mint a kábelben - talán-esetleg. Tehát záros határidőn belül eljöhet az az idő, hogy a legvérmesebb hifisták is hangminőségi ár-érték arány okán inkább a vezetéknélküli technológiára állnak át. És akkor itt nem kábelekről fogunk beszélgetni, hanem interfészekről. De feltehetőleg legalábbis egymás melletti egyenrangú alternatívaként fog létezni a két módszer, ha a vezeték nem hal ki. Valószínűleg a közeljövőben gyakorlati kérdéssé válik, hogy adott helyen gyakorlati okokból (rádióhulláminterferenciák...) mennyire lesz szükség vezetékre.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #4476 üzenetére
"Aki meg elvan BT-al, az nem ide fog járni"
Dehogynem. A hifi része lesz a vezetéknélküliség, fericskének igaza van. Sajnos vagy nem sajnos.
-
fericske
addikt
A magzatállapottal az utolsó bekezdésedre utaltam. Nagy a kereslet ezekre a cuccokra, de a minőség még nincs ott ahol majd lesz.
Ahogy eddig is fejlődött a zene visszajátszásának technológiája, hogy még a zenelejátszó programoknál is van fejlődés, nem csak vas szinten, úgy a kábel nélküli jelátvitel fejlődése sem áll meg.
Nem jóslatozás, meg csakazértis mert aszt mondom dolog, hanem tény.
Amit most jelösszekötést és finomhangolást kábellel végzünk, azt majd vezetéknélküli jel adó-vevőkkel fogjuk helyettesíteni. Ugyanúgy meg lesz a játszadozás lehetősége a hifistáknak mint most, egy konzumer felhasználó igényeinek ellenében.
Mert adott lesz a technológia által a kívánt hangminőség is annak megfelelően beárazva, mint most. Vagy a múltban, a még csak analóg időszakban.
Mert a Commodore 16 bites időszakában ki gondolt nagyzenekari művek szerkesztésére számítógép segítségével, otthoni körülmények között is, akár egy vonó meghúzása nélkül is? Vagy élethű animációk létrehozására? -
bta1
őstag
válasz
fericske #4473 üzenetére
Más megközelítésből, a hifi, mint olyan van "magzatállapotban" évtizedek óta, és a tömeges valós igény elmaradása miatt talán örökre így fog maradni. A hangzásbeli feljődés jórészt illúzió, inkább az ízlés változásának gyártói lekövetéséről illetve hozzászokásról beszélhetünk.
-
bta1
őstag
válasz
fericske #4473 üzenetére
Szerintem erre ne vegyél mérget
Itt ui. nem átlagos igény lakozik.
Ha jóslatodat nem valódi hifistára, hanem az átlagos "igényes" emberekre vonatkoztatod, akkor egyet kell értsek, nem nagy ügy elérni olyan szintet, hogy nekik ne tűnjön fel a hangminőségromlás, illetve ne áldozzák be feltétlenül a kényelem árán. Az utóbbi tkp. már a jelen, és erre nem kell jobb bizonyíték, mint a BT hangsugárzók piaci sikere.
-
fericske
addikt
válasz
#92251648 #4468 üzenetére
Épp arra akartam utalni, hogy egyre csökken a határvonal a technológia fejlődésével.
2-3 éve még elképzelhetetlennek tartottam, hogy vezetéknélküli fülest használjak.
Aztán most ott van a fiókban a több mint negyedmilliós értékű dap-füles kombóm egy tws!! ellenében.
Lassacskán eljutunk oda, hogy a kábeleket ki lehet váltani nagy rendszerekben is jóféle vezetéknélküli adó-vevő egységek próbálgatásával. A dac-erősítő játék továbbra is adott lesz. Összességében sem lesz olcsóbb mint kábelekkel, inkább drágább. Nem a költséghatékonyságról fog szólni, mint inkább az ergonómiáról, hangminőség feláldozása nélkül. Főleg, ha a vezetéknélküli tápellátás is megoldott lesz.
Az igények adottak, csak most még szinte magzatállapotban van a minősége a próbálkozásoknak. De gyorsan fejlődik a vezetéknélküli technológia.
Néhány év múlva nem feltétlenül ilyen kérdések fognak itt felmerülni, hogy csupaszon maradjon a hangfalkábel bekötése, vagy valami jó forrasz, jó dugó kerüljön rá. -
bta1
őstag
válasz
Dißnäëß #4470 üzenetére
Stúdiómonitornak fejlesztett hangsugárzó, a neve Wilson WAMM.
"Ez a monstrum a Wilson hanglemezgyár etalonja, a hangmérnökök maguknak csinálták, de azóta már másoknak is megépítettek vagy féltucat párat, "nyusztból, nyestből, mókusból, kutyából meg farkasból", azaz a legkülönfélébb dinamikus és elektrosztatikus hangszórókból. Alul a két ovális KEF itt csak mély-középsugárzó lehet, ugyanis a totemoszlop mögött még egy szub-basszussugárzó is emelkedik, de az nincs rajta a képen. Az ember azt hinné, hogy ebből az összevisszaságból csak valami tohuvabohu jöhet ki, nem pedig koherens hangkép, de Kessler erősködik, hogy igenis csodálatosan szólt a zene; az IRS hangjához lehetne hasonlítani, csak az a különbség, hogy míg az
IRS csak felkínálja neked az igazságot, a WAMM rákényszerít, hogy azt tudomásul is vedd. Az IRS megengedi, hogy beszélgess zene közben, a WAMM rád rivall: "pofa be, tejfelesszájúak, itt én beszélek!".
"
Kezeket fel, aki tudta, hogy a kétutas WATT hangdobozáról ismert gyártó eredetileg hanglemezgyár -
Ribi
nagyúr
válasz
#92251648 #4458 üzenetére
Én az egész cikk "hangvételét" nem értem.
Cortex-A53 pont ugyan úgy egy multifunkciós chip mint egy desktop cpu.
Cikkben összehasonlítják a windowst az androiddal. Csak épp "szándékosan kifelejtik" a másik túl nyilvánvaló dolgot, linux.
Egy linuxos rendszer mégis mennyivel rosszabb mint egy androidos? Lehet csak nekem tűnik úgy mintha a cikk úgy adná elő mintha valami hűde dolgot műveltek volna. Ez a rész a legviccesebb: " Ezek a készülékek sok szempontból közönséges PC-k, az alaplapok, processzorok, memóriák, adattárolók semmiben sem különböznek a más számítógépekben használt egységektől"
Ez megfordítva Ez a készülékek sok szempontból közönséges telefon, az alaplap, processzor, memória, adattároló semmiben sem különböznek a más számítógépekben / telefonban használt egységektől. Akkor? Aláraktak egy másik oprendszert, ja nem az is tök kommersz. 0 különbség van egy audio PC-hez képest. Akkor miért beszél mindenki "nagy váltásról"?
Lehet jó, de annak semmi köze a cikkben leírt dolgokhoz. Szokásos parasztvakítás. -
törölt tag
válasz
Mathiask #4463 üzenetére
Vannak bajok, az tény. Vállalhatatlan hibával én nem találkoztam, de nem is vettem meg azonnal a cuccot, vártam vele fél évet és közben a legtöbb nyűgjét ki is javították. Hogy USB összeköttetésen néha jelentkeztek lejátszási gondok, abban a Parasound ugyanúgy hibás lehet, mint a Zidoo. A P6 Windows alatt is művelt néha fura dolgokat.
A PC nyilván rugalmasabb eszköz, mint bármi más, de az időállósága csak olyan formában igaz, ha 3-4-5 évente teszel bele egy új CPU-t, RAM-ot, esetleg alaplapot. Én is ezt csináltam 24 éven át. Nem vagyok a számítógépek ellen, hiszen képtelen lennék nélkülük dolgozni, a mindennapjaimat vezényelni, de ha valami nincs kiforrva, akkor az pont a számítógépes zenehallgatás, hiszen félévente változnak a súlypontok, irányvonalak. De ne legyünk annyira szigorúak, a CD lejátszókat is évtizedekig faragták, mire elérték a "maximális" szintet.
A Zidoo jelenleg hétféle lejátszót gyárt, ebből csak kettőt ajánlanak minőségi zenehallgatásra. A többiben teljesen más, sokkal egyszerűbb az audio rész, tehát nyilván nem tudják ugyanazt a minőséget produkálni, mint a nagyobbik típusok.
-
Dißnäëß
nagyúr
Igazad van. Van ilyen olvasata is.
Az utókor megmosolyog. De van olyan cucc, amiért fél vesém adnám, hallgatás nélkül is
A képen lévô szörny fogalmam sincs, micsoda, nem tudnám és akarnám abszolút skálán elhelyezni (ezt ma sem lehet feltétlen megtenni szvsz), de: KÉNE
Kicsit ez is beteg konstrukció nekem.. (beteg jó értelemben. Kreatív, stb). Aztán lehet egy kupac sz*r, ki tudja. Nem ismerem, sosem láttam még, de nagyon technokrata ránézésre
-
dgyuri0123
nagyúr
Valaki vegyen már egy Primare NP5-öt és írja meg a (alapos) véleményét róla...
-
bta1
őstag
válasz
Dißnäëß #4457 üzenetére
Ennek így olyan olvasata is van, hogy az utókor jól megmondja a frankót a "bájos" konstrukciókról, illetve a közelmúlt tévelygő hifistájáról. Mintha akkor nem lett volna meg a véleményünk, és manapság nem lenne legalább annyi tévelygés...
Keresztkérdés: kb. milyen nívót képvisel az alábbi hangsugárzópár, és azt hogyan lehet fénykép alapján megállapítani?
-
Mathiask
senior tag
válasz
Én nem érzem még ezeket a kütyüket kiforrottnak. Az audio PC se szimpatikus, de ez se. Véletlen jön egy szoftverfrissítés és mondjuk egy használt feature bugos lesz és ki tudja kijavítják-e, vagy eleve bugos, amit nem tudsz előre. Pár év és nem támogatják szoftveresen ami esetleg korlát lesz mert jön valami új, amit használnál. Ilyen szempontból mondjuk egy pc vagy RPi, időt állóbbnak tűnik. Pl Elkezdi az ember volumio-val,ha nem tetszik akkor valami mással, ha nem frissítik átállsz más oprendszerre, stb.
Egyébként nekem olyan Zidoo UHD2000 lenne jó, amibe nincs hdd hely, nincs analog rész(itt egyébként neked kell beállítani a hangeltolást előre 300ms-el vagy van rá egy pipa valahol és megoldja?), de hasonlóan jó hang/képminőséget produkálna, esetleg nem bugos az USB Audio out.
-
bta1
őstag
válasz
Mindenki nyugodjon le
a PC még sokáig a "néphifi" része marad. Annak, hogy pl. dgyuri lecserélné (lesz majd büdzsé változat, de tartok tőle, hogy nem (nagyon) lesz hangminőségbeli fölénye!) vagy hogy én nem kívántam ebbe az őrületbe százezreket ölni, nincs piacfelforgató jelentősége. A tömegek számítanak, és amióta a hifizés látszólag széles néprétegek számára elérhetővé vált (kinek ne lenne manapság otthoni PC-je vagy notebookja, így már csak DAC-ra kell költeni, vagy arra sem – nekem legalábbis a "belépőszint" sosem volt túl meggyőző 1-2 jól sikerült alaplapi hanggal szemben), pont a lényeg szorult háttérbe. A hangminőség a számítógép all-in-one jellegéből és popularitásából adódóan sokadlagos szemponttá vált, hangi tuningolása pedig sznobkodássá. Tisztelet a kevés kivételnek, aki az auditív hatásokat a maguk teljességében, negatív oldalukkal együtt elfogadva-meghallva, egyszóval lelkiismeretesen ellenőrizte.
-
törölt tag
"Ha ez valòban ìgy van, felforgatja a piacot."
Ahhoz azért több kell, de az audio PC koporsóját már kalapálják. Bár én is sokáig nyomultam ebben a szegmensben, egyszerűen vállalhatatlannak gondolom már, ami manapság zajlik a 24 áramkörös tápegységek, kiherélt szoftverek, másfél millió forintos gépek környékén. Az összevetés eredményén és a különbség mértékén én is meglepődtem, de van benne logika, hogy az egyszerűség és céltudatosság legyőzi a túlzott komplexitást és sokszorosan túlméretezett nyers erőt. Jól van ez így, néha vissza kell kerülnünk a realitás talajára, hogy ismét elrugaszkodhassunk.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
p76
senior tag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4452 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest