Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
Aktív témák
-
guest
veterán
Egy kérdés: Jók-e az újfajta 300/400 W-os P4-es tápok régebbi alaplapokhoz/processzorokhoz?
-
turho
addikt
Mondjuk ez még így sem igazán biztató. Ha nem jön be az elmélet leég a ház. Szomorú ez a táp-téma ebben a formában, mondjuk sok gagyiság van a számítástechnikában manapság.
Piaci 2 kazis magnó mér gyűri a szalagot?
Panascanic cd játszó mér ugrál gyári lemezzel? Mér nem lehet vele tekerni?
Sumsum videjó meg gyűri a szallagot osztan remeg a kíp teteje meg motyog a hangja.
Tele van ez a rohadt világ bóvlival. És még ez a szó hogy Acorp egy tapasztalatlannak nem is cseng rosszabbul mint pl. egy Gigabyte. Mer ez utóbbi is utalhat bóvlira. na megyek haza mára, letakarom a melóhelyi Kanrich billentyűzetet, elótom a Raffles monitort, a Genius egér parkol, elzett zárat bezárom oszt jóvan. :) -
Clyde22_
tag
Azért én is hozzászólnék a témához....
A tápok életének hoszát nagyban befolyásolja a 230-as hálózatból kihúzkodások és bedugások száma. Ha pl minden este kihúzod, tuti elöbb-utóbb tönkre megy. Nekem is most robbant föl a tápom (Genius), pont egy bedugás után!
A másik, hogy ne kapcsolgasd a gépet naponta 10-20szor ki-be. Ilyenkor (föleg a bénább tápok esetében) hatalmas feladat hárul szegénykékre.
Remélem segítettem. -
turho
addikt
Varga úr! Maga vagy a neje tervezi a tápokat? Nyóc általános megvan hozzá? /6 első meg 2 második/.
-
Den
veterán
Magával semmi, de a neje egy hírhedt terrorista, aki számítógépü tápnak álcázott időzített pokolgépeket gyárt, és terjeszt, komoly károkat okozva. Én a maga helyében gyosan föladnám a rewndőrségen, mielőtt az usa hadserege, a terrorizmus elleni harc jegyében, teljes harci erejével rajta üt a bombagyártó üzemen. :))
-
Den
veterán
Már a vargáné tápok help című topicnál is gondolkoztam hogy jobb cím lenne a vargáné tápok hell . asszem ez erre a topicra is igaz.
-
guest
veterán
Köszi a válaszokat.
Tudom, hogy az Acorp nem valami nagy márkanév, de mikor megvettem még fogalmam sem volt róla, hogy melyik is a jó táp...
Az azelőttiek nem tudom ilyenek voltak.
Jelenleg is egy nagy márkájú táp van a gépemben:
Asti KC-235 :)))
És csodák csodájára ez egyáltalán nem melegszik. -
Agyzuzo
addikt
ACORP tápokat veszel és még csodálkozol?
Ehh, a 3 szar táp árából vehettél volna egy jó Chieftec-et vagy Enermax-ot, akkor most semmi problémád nem lenne! -
''Acorp LC-235ATX'' ez a válasz...
a HWSW Pocsék Áruk Fórumán már elég jól ki lett tárgyalva a téma, ime néhány topic:
ATX táp figyelmeztetés!!!!!! http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000062
Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző ! http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000063
olvasgasd végig őket... -
The_Tom
senior tag
''Persze nem fél méteres ívet húz.'' ez qrva jo! elkepzelem magamelott =:-)
Chieftec vasarlasa elott ajanlom a Chieftec tapegyseg topicot.
Üdv. -
zrubi
senior tag
''A kérdésem az, hogy mitől van ez ?
Ez a legutóbbi tápegység kb. másfél éves volt 235W-os, Acorp LC-235ATX.''
ACORP - ez aválasz... :(
1.:
Nem, de a gagyi tápok ezt teszik,
Chieftech: nem melegszik, nem ég le, örök garis...
2.:
Nem, de nem tudom mitől szikrázhat...
3.:
A túfeszültség védő a túlfeszültségtől véd...
Ha szar tápod van ugyan úgy leég.. -
Barton
senior tag
''JNC'' VARGÁNÉ ÉS TSA BT.
SWITCHING POWER SUPPLY
MODEL: LC-235ATX
Hááááááttt ezek a Vargáné tápok mit nem tudnak !?
Mi túróért nem raksz bele legalább eg Codegent !!!
Velem szemben a szekrényen lóg egy ''Vargánés matri'' kinagyítva, figyelmeztetve arra, hogy ilyen sz@r tápot még a tyúkoknak sem szabd adni !!!
Vazzze midig felmegy ettől a táptól a vérnyomásom !!! -
guest
veterán
A minap elhalálozott a harmadik (!) ATX-es tápegységem. Szétégett... :) megpróbáltam bekapcsolni a gépet, ami
nem sikerült elsőre. Azonban sajnos addig próbáltam, míg végül sikerült...
És szinte minden túlfeszültséget kapott a házban: kártyák, winchesterek, CD, stb.
Az nem szokott problémát okozni, ha csak pár percre húzom ki, de ha lehűl, és utána dugom be,
ez történik.
Nos, amitől szerintem _NEM_ lehet:
----------------------------------
- Nem, nem az elosztóval van a baj, nem zárlatos. Mivel ugyanarról az elosztóról megy
évek óta a monitor, és a nyomtató is hibátlanul.
És most az új tápegység is ugyanonnan üzemel. :o
Bármit rákötök, tökéletesen működik.
- A probléma független attól, hogy a monitor rá van-e dugva a tápra, mivel mindenhogy
égett már szét a táp.
- Az sem lehet, hogy túl sok minden van rákötve a tépegységre.
A következők vannak a gépben (szinte állandóan):
Celeron 400-as processzor, Abit alaplap
2 db winchester (30GB + 2.1GB)
Asus 40x CD-ROM
SB Live hangkártya
Geforce2 videókártya
3,5 floppy
(Mellesleg ezek közül már szinte minden cserélve is volt.)
- A tápventillátor sem állt le. (Belül szinte nincs is por.)
- A gép nem szokott állandóan menni.
- Ha meleg van, kívülről hűteni is szoktam a gépet ventillátorral.
Egyedül az a konnektor a közös pont, amibe az elosztó van bedugva, de nem zárlatos az sem.
Egyébként a lakásban semmi sem zárlatos(ha jól tudom), semmi más nem füstölt még el sehol sem.
Tudomásom szerint nem szoktak nagyobb feszültség-ingadozások sem lenni, bár ebben nem vagyok
100%-ig biztos.
Ha egy hardvermonitor programot futtatok, akkor a feszültségek nem változnak.
Tehát a kérdéseim a következők:
-------------------------------
1. Normális-e az, hogy ha be van dugva a táp, de a gép nem megy, akkor melegszik?
(Langyos, kézmeleg, néha nagyon halk búgó hang hallatszik.)
És van-e olyan tápegység, ami egyáltalán nem melegszik?
2. Normális-e az, hogy bedugáskor szikrázik a dugó?
Eddig még mindegyik tápegység szikrázott bedugáskor. És nem csak abban a konnektorban,
amiről menni szokott a gép. (Először a tápra dugom rá, és csak utána a konnektorba.)
3. Segítene-e az, ha vennék egy túlfeszültségvédőt?
Vagy ha az nem, akkor mi?
Valaki hozzáértő segítsen nekem!
Nem igaz, hogy egy új tápegység max. 1-2 évet bírjon ki!
Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Újszerű HP EliteBook 640 G11 2028.12.Hó-ig Garis Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD 9nap üzemidővel!
- ASUS Zenbook Flip UX360CA
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Új állapotú Samsung Galaxy S23 Ultra garanciával
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- Apple iPhone Xr 64GB piros / ÚJ AKKU/ ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest