Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• canniball

nagyúr

válasz oalex #2395 üzenetére

Én megtartottam a régi gépemet is az "erősebb" feladatokhoz (szkennelés, szerkesztés, DVD-írás). Persze ez egyéni döntés kérdése, fentiek megoldhatók az atomos lappal is, de így legalább eloszlanak a feladatok. :)

Ház - mint írtam bármilyet választhatsz ami fogadja a mATX lapokat. Ahogy kingabo mondja ebben a topikban is volt pár darabról szó, de azok többnyire a lapokhoz igazodva kicsi mITX házak, így nem biztos hogy megfelelnek neked. Ha számodra nem lényeges a méret szvsz válassz mATX házat, abban valószínűleg jobban megoldható a hűtés, probléma nélkül befér a két HDD és igény esetén az ATX táp. Ajánlom valamelyik házas topikot.

Táp - két lehetőséget javaslok:
    1. ha olyan házat veszel amiben elfér akkor ATX; előnye hogy olcsó, nagy a választék (válogathatsz a minőségibbnél minőségibb darabok között :) ), hátránya hogy (többnyire) ventis megoldás ami zavaró lehet (de ez egyénfüggő) és akármilyen nagy hatásfokút veszel nagyobb lesz a veszteséged mint a lentebb vázolt esetben. Ha emellett döntesz ajánlom a Melyik tápegységet vegyem? topikot.
    2. az alacsony fogyasztás miatt elég lehet egy a duffbeer által már ajánlott Pico PSU; előnye hogy kis helyen elfér, néma és kicsi a vesztesége, hátránya hogy szűk a paletta és (viszonylag) drága.

Switchet vettem, nem routert. :) Ehhez a témakörhöz amúgy láma vagyok, de szerencsére vannak nekünk hálózatos topikjaink dögivel: Otthoni hálózat és internet megosztás, Wlan, wifi, vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok, Milyen routert?. :)

Új hozzászólás Aktív témák