Hirdetés
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
Bandi18
üzenetére
"Igen szeretném a Dual-t használni. És szerintem mivel pénz szűkében vagyok marad az Asrock"
Akkor el van döntve.
"S-video és hasonló nem kell monitorom 22-es azon minden szép
."
Csak írtam, hogy sokan így kötik össze a gépet a tv-vel.
velem már volt olyan, hogy a vásárlás után jött elő egy új használati lehetőség amihez egy másik cuccon volt meg minden... -
kingabo
őstag
válasz
Bandi18
üzenetére
Attól függ, hogy használnád-e a dc-t? Tavaly októberben 1 hónappal a gari lejárta elött ment tönkre egy giga lapom, tehát az sem jelent semmit a minőségről, hogy giga. Azaz 1 év plusz gari viszont biztos jól jön! Szerintem más sem fog ennél konktétabb infót mondani, Neked kell döntened mi a fontos. Ha htpc-nek akarnád venni, akkor egy intel 945gcl2vel jobban jársz mert azon van s-video kimenet is. Én legalábbis egyik lapon sem láttam: giga, asrock
Jaa + pont a déli hídon lévő bordáért a gigának.
-
Bandi18
tag
Hellosztok.
Választás előtt vagyok és nem tudom melyikkel járnék jobban. Van két jelöltem:
Az Asrock mellett az szól hogy Dual-Channel-es a Gigabyte mellett meg az hogy Gigabyte
.
Árban nem nagyon különböznek. A helpet előre is köszönömBandi
-
tsaby76
aktív tag
válasz
greenmeister
üzenetére
Én próbáltam, és úgy vettem észre nem esett neki rosszul a 2GB ram, a media center használhatatlanul lassú volt, viszont vista sp2-vel nagyon gördülékeny minden, media center alatt is akadásmentes a 1080p lejátszás.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Tény, bár szerencsére eddig gondom nem volt a külföldről vásárolt dolgokkal. Meg úgy egyébként se sok. Nem tudom mikor akar bejönni ha egyáltalán kapható lesz itthon + mennyire kapnak vérszemet az eladók és raknak rá sok ezres sarcot még.
És nem annyi amennyibe a feel ház kerül, mert nem 1 dolgot vennék egyszerre természetesen, és csak 1x kell így postázni. Sőt, adott esetben ha több embernek is kéne, érdemes addig növelni a súlyt így, amíg ki lehet hozni anélkül hogy más kategóriába kerülne.
-
kingabo
őstag
-
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo
üzenetére
Nekem van egy WDTVm és videólejátszásra szerintem nem kell jobb. Még az ISO-ba rippelt DVDt is lejátsza...
Egyetlen eddig tapasztalt "hiányosság", ami mellesleg könnyen orvosolható, hogy a dts hangsávot nem dekódolja, hanem 1:1-ben tolja ki optikán.Szerk:
Ja és igen a WDTV 25k, amiből nehezen hozol ki egy említett konfigot. Ennek főleg úgy nincs szerintem értelme, hogy videó lejátszásra kell. -
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Köszi a linket. A fogyasztás adatoknál dobtam egy hátast, aztán vettem észre, hogy a teszt írója egy 1200W-os!!!!!! táppal tesztelte!
most komolyan hogy lehet így tesztelni egy gépet?
Illetve van egy nagyobb problémám: gclf2 sebességű gép kéne nekem HD lejátszással HDMI-n keresztül. Eddig 3 megoldást találtam:
- WD TV: olcsó, nem kell beállításokkal szenvedni és maradna mellette a mostani gép, viszont kell neki egy vinyó meg ha nem visz egy videót az külön szenvedés. Tehát minimum + lesz még egy pata -> usb adapter is... ~26-28k + adapter
- Point of View Ion 330: jó dolog benne : ion-ra épül, meg van egy pci-e 16x (amibe elvileg késöbb tehetek akár tv-tunert is) rossz: a sodim ramok ami plusz kiadás (normál ddr2 ramom van) ~35-37k + sodim ram
- Zotac Ion Itx D: ugye szinte ugyanaz mint a fenti, csak nincs pci-e16x, viszont normál ram megy bele, meg van e-sata, viszont kb egy tizessel több, wifim meg már van, ami felesleges plusz. ~43-46k
Utobbi 2 árát csökkenti a gcl2 ára, ha sikerül értelmes áron eladni. Kb egy szinten van a 3 lehetőség és nem tudok dönteni.
5let, hogy melyiket válasszam? 
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért szeretnék sejtet gclf2 helyett, mert sejt beéri 15w-al, amíg gclf2 28w körül realizálható ha a minimumot nézzük. Ráadásul ezzel nem egy gépet cserélnék le, hanem plusz gépként jelenne meg itthon. A ház meg jó lenne az igen kis méretei, és a passzív szellőzést elősegítő rengeteg lyuk miatt. Amit említettél ház meg kb 2x drágább. Persze nem tudom most ha külföldről rendelem akkor mennyi a járulékos költség amibe ez a ház kerülne.
-
duffbeer
őstag
-
válasz
duffbeer
üzenetére
Én a mini-itx.com zotac ion a tesztjében láttam először, és kb. ott azonnal eldöntöttem hogy nekem majd ilyen kell. Nem is drága, kb. 8k (+ járulékos költség). A honlapon is úgy írják, mint a létező legkisebb mini-itx házat. Alap méretei tényleg ~1:1-ben megegyeznek a mini-itx szabvánnyal, csak magasabb mint szeretném. Az intel sejtje 1 csatlakozósor magas, de nem találtam ilyen házat. De ha lenne is, valószínűleg árban nem ütné ezt az m350-et.
Ami mellesleg baromi jó ez a ház. Van hozzá minden tool, rögzíthető rackszekrénybe, monitor hátára, tele van lyukakkal a szellőzés véget, és van két rejtett usb portja. Oda raknám az egér vevőjét, és a bluetooth adaptert. Plusz "kiékelhető" a power gomb. Ez számomra haszontalan feature, de lehet jó valakinek.
-
válasz
duffbeer
üzenetére
Changelog szerint jelentéktelen változások történtek csak. Pl 3g-s modemről immáron nem akar bootolni a bios, és egyéb. Én semmit nem látok ami általános, vagy egyáltalán akármilyen sebességnövekedésre okot adhatna. Nekem most a 2. legfrissebb biosom van, de pont emiatt a modemes dolog miatt nem akarok frissíteni. Mert nincs miért. Ez előtt meg a default volt, de ahhoz képest se észleltem semmi jelentőset váltva.
-
duffbeer
őstag
Ja és mégegy kérdés:
GCLF2 gigabitLAN milyen sávszélességet tud? Mi az átlag ,amit stabilan tart? -
duffbeer
őstag
Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, de Ti nem tapasztaltatok jelentős gyorsulást a 0182-es BIOS-ra való frissítés után? Igaz nekem az ezelőtti a 0137-es volt asszem...
Szerk:
D945GCLF-ről van szó...
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére

-
válasz
kingabo
üzenetére
16xos slotba 1x-es kártyát? Elvileg lehet, bár én még erre gyakorlati példát nem láttam. Nem lenne rossz ha olcsóbb lenne zotac, jah, de wifim állandósítva még nincs. Valószínűleg most se használnám, de a későbbiekben ez változhatna. A picopsut megkapná más a családban (másik atom lap)
-
kingabo
őstag
Nekem inkább azért tetszik mert olcsóbb mint a zotac-é, wifim meg 90w-os tápom pedig már van azokért nem fizetnék pluszba, meg ddr2-s ramom nekem is van, de sodimes nincs. A pcie16x azért lehet jó, mert bele lehet tenni pl egy tv tunert...
(#1965) szabi__memo: már milliószor le lett írva, hogy nem akar az intel magának még nagyobb konkurenciát csinálni egy még erősebb atommal, így is elég sokat szív el már most is az alsó szegmensből... Van ulv celeron is az sem eszik sokat, erősebb mint az atom, csak nyilván drágább is... (ha a hordozható gépeket nézzük)
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
65w-nak vannak ők is reklámozva, de 20-30w maximum amit reálisnak tartok.
-
válasz
kingabo
üzenetére
Nem rossz nem rossz, de én maradok zotacnál az integrált táp, a wifi, és az esata miatt (ezen nem láttam). Az hogy sodimm foglalatos, meg pcie16x, és +1 sata van rajta nálam nem előny. Van itthon ddr2 ramom bőven, kisfogyasztású gépbe nem akarok nagy gpu-t rakni, és egy db háttértárt tervezek bele....csak legyen kapható

-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Arra ott a celeron...
-
kingabo
őstag
Kapható -elvileg- a Point of View ion-ja is: [link] A zotac-éhoz képest a különbség, hogy van +1 sata csatalakozó, mobil rammal működik és van egy pci-e 16x csatolója is. A 2magos 36k a zotac-é ~44k-ról indul.

-
törölt tag
válasz
greenmeister
üzenetére
512MB kell a Win7 telepítéséhez, de telepítés után elmegy 256MB-tal is.
szerk.: Ezek a RAM méretére vonatkoznak.
-
Alex91
félisten
-
duffbeer
őstag
Van olyan Atomos alaplap, amit tudsz húzni, pl Gigabyte, vagy MSI Wind. Ha a biosod nem engedi a program sem tud vele sokat kezdeni... Mindenesetre ez már párszor volt téma és végül mindig oda lyukadtunk ki, hogy lehet, de nem éri meg. Többet fog fogyasztani mint amennyit nyersz teljesítményben
-
duffbeer
őstag
-
Alex91
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja azt elfelejtettem, hogy egy 2.5"-os noti vinyó lenne vele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
ModeCom Feel ház + 2 magos Atom alaplap (D945GCLF2) mennyit eszik kb üresjáratban?
A házhoz egy notebook tápot adnak, talán 8 A-eset. Mért ilyet már valaki? -
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
-
flacink73
csendes tag
-
tzimash
őstag
sziasztok!
haverom most szenved egy atommal (dg945gclf lap), belerakott egy leadtek winfast tv2000 expert tv karit, de nincs hangja, ez atx-es lapban megoldható egy audiokábellel, de az atom lapján nincsen cd-in csati. van erre valami megoldás?
-
kingabo
őstag
válasz
gprspeter
üzenetére
Az ion topikjában 35+fát írnak...
-
gprspeter
senior tag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Mennyi a Ramirisben a IONITX-D-E?

-
New Age
csendes tag
Tudja vki milyen magas a ventivel együtt a borda pontosan? Lehet be sem fér a házba

-
New Age
csendes tag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Hello!
Kössz az info-t.
HIvatalos speckó szerint:
-C-E = N230 + táp + nincs wifi
-D-E = N330 + nincs táp + van wifiN330:
-A-E (táp + wifi)
-D-E (nincs táp + nincs wifi)-A-E nincs véletlenül Ramirisben?
-
gere
tag
A Zotac IONITX-A-Európa leirása itt van. Valahol láttam gyengébb graf. csippel is...
-
shabbarulez
őstag
Zotac IONITX-A: An ION / dual-core Atom Mini-ITX Board [link]
-
New Age
csendes tag
Egy hetes hír, de lehet elkerülte más figyelmét: Atom új generáció
Más: Zotac ION alaplapot (N230-al) egyre több helyen kapni. Van vkinek tippje (info-ja) 330-as Atom-mal mikor lesz kapható?
-
kingabo
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszi! Sajnos kb pont annyi infó van itt is mint az eboltnál.
A belsejére lennék kiváncsi meg a tápra. Mondjuk nem valószínű, hogy lecserélem a modecom házam. 
-
Alex91
félisten
-
vegyszer
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
egy nagyon látványos ötlet: passzív, kcsi, egyszerű
viszont a beépített vga nem egy agyontámogatott.
azzal még meggyűlhet a baja az embernek. -
shabbarulez
őstag
fit-PC2 playback of the H.264 1080p birds scene [link]
-
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte
üzenetére
Parancsolj:
DOM helyett -
törölt tag
Neten találtam: EMX-945FC-DVI
CPU: Atom 230 ( 64 bites támogatás! )
Chipset: 82945GC + ICH7
LAN: 2 x 10/100/1000
Display: VGA + DVIValamint van rajta 1x IDE, 2x SATA, 4+4x USB, 2x PS/2, 3x RS232, 1x RS232/422/485, ALCC888 Audio, 1x PCI slot, 2x DDR2 400/533/667. ( A 667 valószínűleg itt is csak 533. )
-
válasz
DarkByte
üzenetére
"pendrive -ra amúgy sem nagyon töltenék le, ugyancsak nagyon gyorsan kinyírja valószínűleg a pendrive -ot."
Én se töltök pendrivera, nem is voltak ilyen terveim természetesen és mégtermészetesebben nem is lesznek. Nekem microdriveon (ami szintén nem flash) csak az opsys és a utorrent van. Külső hdd-re töltök le.
"rádugsz egy hordozható vinyót a gépre, és megcsinálod a torrent progit hogy figyeljen egy fix mappát ami történetesen a külső vinyón van, és ha ott mondjuk van letöltendő torrent feladat akkor elkezdi leszedni."
Hasonlóképp. Kezdetektől fogva így működik.
"A legtöbb torrent progi egyébként is észreveszi ha egy adott mappában már el lett kezdve a letöltés így amikor újra hozzáadják a torrent fájlt újrahasheli a befejezetlen fájlokat és folytatja a letöltést."
Ez nem igaz. Ha a utorrent resume.dat fájlát betöltöm ramba ahonnan utorrent dolgozik, akkor minden változást (pl hogy milyen torrentet töltöttem be és futtatok) a ramba ment. Ha áramszünet vagy fagyás vagy egyéb hiba van ami miatt nem kerül visszaírásra a lemezre ahonnan legkésőbb betölti, akkor ugrott minden változás. Újrahashalni meg csak azt tudja, ami a vinyón lévő resume.dat tartalmaz. Amilyen torrenteket azóta betöltöttem ő nem tudja, kitalálni nem képes.
Pont emiatt relatív gyakran írogatja ezt a fájlt, ha hiba van akkor ne vesszen el különösebb infó.Nah mindegy....ettől függetlenül szívesen kipróbálnám ezt a csatlakozóba dugható pendriveot...ha bírná 5 évet már jó lenne

-
DarkByte
addikt
Azért nem totál hülyék a pendrive -ok, valamilyen szinten növelve van az élet tartamuk. De nem hiszem hogy el kellene várni tőlük hogy komolyabb SSD -kben lévő wear leveling -et tudjanak.
A RAM disk -ben dologhoz: pendrive -ra amúgy sem nagyon töltenék le, ugyancsak nagyon gyorsan kinyírja valószínűleg a pendrive -ot. De pl. azt megteheted hogy pendrive -on fent van a rendszer, bebootolod a gépedet aztán rádugsz egy hordozható vinyót a gépre, és megcsinálod a torrent progit hogy figyeljen egy fix mappát ami történetesen a külső vinyón van, és ha ott mondjuk van letöltendő torrent feladat akkor elkezdi leszedni. A legtöbb torrent progi egyébként is észreveszi ha egy adott mappában már el lett kezdve a letöltés így amikor újra hozzáadják a torrent fájlt újrahasheli a befejezetlen fájlokat és folytatja a letöltést. Persze nem tudom linux alatt hogyan működnek pontosan a torrent progik, egyelőre ez nem foglalkoztatott.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7800x3d - bontatlan, dobozos, garis
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 + gyári hűtő
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

."
velem már volt olyan, hogy a vásárlás után jött elő egy új használati lehetőség amihez egy másik cuccon volt meg minden...
.
most komolyan hogy lehet így tesztelni egy gépet?
5let, hogy melyiket válasszam?

! Mac Mini-t nem tudjak megverni, sem meretben, sem design-ban
.
)