Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#2451) dh66e válasza zharmat (#2450) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Jó kérdés,nekem G2 van az viszi mint kés a vajat.Próbáld ki, ha nem megy max buksz egy letöltést.Talán jár erre valaki és válaszol ha óvatosabb duhaj vagy. :)

(#2452) zharmat válasza dh66e (#2451) üzenetére

zharmat
(újonc)

Hoppp, mi is aza G2?? bocs...

(#2453) dh66e válasza zharmat (#2452) üzenetére

dh66e
(senior tag)

A G1 az első generációs WDTV, a G2 a második(Gen2).
Mindkettő gyári fw-vel csak önmagában működik ahogy te írtad, nincs rajtuk lan.Moddolt fw-vel mindkettő wifi képes.
Azt kéne tudni neked melyik van.Típusszáma?

(#2454) zharmat válasza dh66e (#2453) üzenetére

zharmat
(újonc)

nem akarok teljesen tudatlan képet festeni magamról :) , de sem a készüléken sem a dobozán nem látok típusszámot... egy kis segítséget kaphatok?
egyébként a wifis modolás felettébb érdekelne, arról van valami hasznos linked esetleg?
minden esetre letöltöm az előbb említett filmet, és ha megvan kipróbálom, az eredményről beszámolok.

(#2455) dh66e válasza zharmat (#2454) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Sokan nem tudják megkülönböztetni. :)
A legfontosabb hogy a G2 kódszáma WDBABF0000NBK vagy F helyett G is lehet.Ez már lekeveri sztereóra a dts hangokat míg a G1 ezt nem tudja valamint a G2 erősebb is jóval mint a G1.
A dobozán van egy matrica rajta kell lennie,de ha megmondod milyen gyári szoftver verzió van rajta abból is ki lehet találni(menüjében megtalálod).

(#2456) zharmat válasza dh66e (#2455) üzenetére

zharmat
(újonc)

Értem. G2-es lesz az enyém is, úgy látom a leírásod alapján. A firmware száma: 1.01.77.

(#2457) zharmat válasza zharmat (#2456) üzenetére

zharmat
(újonc)

Közben próbáltam egy sample mkv-val is (130 MB), de nem bírt vele. Amikor elindítottam annyit írt, hogy a film hossza 0:00, de egy kockát sem mutatott. A video tulajdonságai:
codec: MPEG-4 AVC High@L5.1
bitrate: 15,6 Mbps
1920x1080

Elméletileg egy 3D-s filmnek a bemutatója lenne.

(#2458) dh66e válasza zharmat (#2457) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Óriási mázlid van. :C
Adok egy fw-t és szinte minden film menni fog a lejátszódon még a nagyon durva bitrátájúak is és ha kell lesz hálózatod is csak stick kell hozzá. :)
[link]
Jó szórakozást!

(#2459) zharmat válasza dh66e (#2458) üzenetére

zharmat
(újonc)

Óriási köszönet Neked!!! :R Egyszerűen fantasztikus, mintha nem is ugyanaz a masina dolgozna, mint a frissítés előtt! Holnap kipróbálom a wifi stickes megoldást is. Új perspektívákat nyitottál számomra, köszi még egyszer!!!

(#2460) dh66e válasza zharmat (#2459) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Ok és még lesz egy pár meglepetés ami érni fog. :)
Viszont hogy ne legyél feltétlenül boldog a wifi stick az nem egyszerű dolog mert nagyon kevés a támogatott modell. :(
Itt olvasd át az utolsó kb 20 oldalt minden le van írva a moddolt fw-kről ill a támogatott sticekről.[link]

(#2461) zharmat válasza dh66e (#2460) üzenetére

zharmat
(újonc)

Ajánlásod szerint átolvastam a fórumba írt megjegyzéseket, de még sajnos -nem létező hálózatépítési tudásom okán - nem állt össze a kép, úgyhogy szeretném még egy kicsit a segítséged kérni.

Ha sikerül olyan wifi sticket beszerezni, amelyet a media player elfogad, akkor a jelenlegi wifi routerem (linksys wrt54gl) valszeg édes kevés lesz ahhoz, hogy egy HD filmet kiszolgáljon. Azt nem tudom, hogy ha az egész wifi infrastruktúrát upgradelem n-esre, akkor mindez menni fog (HD film lejátszása), vagy erre egyáltalán semmi garancia nincs?

Ha viszont a vezeték nélküli megoldás zsákutcának mutatkozik HD ügyben, akkor maradna a vezetékés összeköttetés, amely esetben viszont egyértelmű megoldást nem olvastam az ajánlott fórum oldalon. Voltak kezdeményezések, hogy USB - Ethernet átalakítóval próbálkoztam, de nem olvastam, hogy ez sikeres lett volna. Neked van ebben bármi tapasztalatod? Ha esetleg működne, akkor a fenti routerem a vezetékes kapcsolaton már elegendő lenne, mert ez a router tudtommal még nem gigabites.

Azért lovagolok ezen a HD kérdésen, mert igazából a többi minőségre van egyéb alternatíva is, amely jelenleg adott. A TV media playere rosszabb minőséggel simán megbirkózik, csak a HD-re kellene valami végleges megoldást találni, mert 10-20 GB-os állományokat másolgatni elég macerás tud lenni. ;)

(#2462) dh66e válasza zharmat (#2461) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Szia!
Nagy reményeket nem fűznék a wifin való lejátszáshoz.Anno 720p-s filmeket simán vitte wifin,az 1080p-s már akadt,de a routerem G-s volt a stick igaz N-es de csak 150mbps-es.El is adtam régen,inkább másolgatok külső vinyóra(2.5" usb-s) mert mire odaérek hogy megnézzem már 5x feltöltésem van. :)
Elméleti esély van rá hogy egy 300mbps-es router és stick kiszolgálja a HD-t,de irreálisan drága szerintem és elég necces is.
Az usb- ethernet átalakítós megoldás legjobb tudomásom szerint ennél nem működik.mindent nem lehet sajnos.

(#2463) zharmat válasza dh66e (#2462) üzenetére

zharmat
(újonc)

Ok, köszi a választ. Az hiszem az építgetés helyett ideje lesz egy jó kis filmet megnézni, mert azért HDD-ről most gyönyörűen jelennek meg a filmek. Köszi még 1szer a segítséget!

(#2464) zharmat

zharmat
(újonc)

Képzeld a wifi stick elsőre és prímán működik! A stick típusát megírom, hátha másnak is jól jön: Edimax EW-7711UMn

(#2465) dh66e válasza zharmat (#2464) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Ok,köszi ezt jelzem a másik fórrumon is. Örülök hogy örülsz. :)

[ Szerkesztve ]

(#2466) Csabi1984

Csabi1984
(lelkes újonc)

Sziasztok! Gondoltam felrakom a WDTV HD G1 tipusra a módolt firmwaret, kipróbáltam, hogy felismeri e esetleg a Tplink WN722 usb wifit,de sajnos nem :(

Megoldható egyébkétn az, hogy amit nézek az új tipusú WD live-val,azt láthassa a másik is vezetékesen(usbs ethernettel), vagy vezetéknélkülin? Szóval ne kelljen,le húzni a hdd-t majd átvinni a másikra.

Még annyit, hogy ha ha van tapasztalat valakinek,aki tudja melyik Wifit ismeri,az leírhatja :) meg azt hogy kell-.e valamit csinálni,azon kivül hogy rádugni

[ Szerkesztve ]

(#2467) zsadnok válasza dh66e (#2458) üzenetére

zsadnok
(kvázi-tag)

Szia!
Bocs a kérdésért, de hogy mit kell ezzel a zip-pel kezdeni?
Még nem csináltam fw frissítést, leírnád a menetét? Köszi

HTC-Desire, P1000

(#2468) dh66e válasza zsadnok (#2467) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Szia!
Letöltöd,kicsomagolod majd a három fő fájlt átmásolod egy penre ezt ráküldöd a wd-re és ott már minden automatikusan megy.Akár a gyári frissítésnél.Természetesen ez csak G2-re való.
Ez mind le van írva egyébként az mpeg 4 fórumán,olvasd át mert egy két dolgot a hálózat kezeléssel kapcsolatban( torrent bekapcsolása,internetes tv-k,rádiók stb) itt nem írtam le ott viszont igen.2460-as hsz ben ott a link.
Csabi1984
Neked b-rad féle fw kell bár azokat nem tudom honnan lehet leszedni G1-hez,olvasd át te is az mpeg4 fórumát vagy nézz rá erre.
Az új Liveról (streaming) is olvashatsz az mpeg 4 fórumán.

[ Szerkesztve ]

(#2469) zsadnok válasza dh66e (#2468) üzenetére

zsadnok
(kvázi-tag)

Tökéletesen sikerült! Köszönöm a segítséged. :R :R :R

HTC-Desire, P1000

(#2470) dh66e válasza zsadnok (#2469) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Mennyi boldog ember az utóbbi pár napban???? :)

(#2471) Csabi1984

Csabi1984
(lelkes újonc)

WD HD g1 miben másabb mint a G2?

(#2472) kingabo válasza Csabi1984 (#2471) üzenetére

kingabo
(őstag)

Amiről tudok: dts-t le tud keverni stereo-ra.

(#2473) Csabi1984 válasza kingabo (#2472) üzenetére

Csabi1984
(lelkes újonc)

Köszi,Egyébként ami G2 re van Firmware(Brad) milyen hatással lenne a G1-re?Olvastam, hogy elvileg támogatja némelyik Wifi usb-t,ehhez mi kell?Hogy észleli a hálózatot,ha magában a szoftbern nem található Hálózati beállítás?

(#2474) dh66e válasza Csabi1984 (#2471) üzenetére

dh66e
(senior tag)

G2:sigma 8655,500MHz proci 256MB ram( bár iboum.com szerint 512 van benne :F .)

G1: sigma 8635,300MHz processzor 128MB ram

(#2475) Csabi1984 válasza dh66e (#2474) üzenetére

Csabi1984
(lelkes újonc)

köszike :) fel van adva a lecke: Honnan tudni melyik G1 és G2

(#2476) dh66e válasza Csabi1984 (#2475) üzenetére

dh66e
(senior tag)

G2:
Legegyszerűbb ha bemész a menübe és megnézed hogy melyik sw van rajta.
gyári:1.01.77.(ez az utolsó)
-vagy ha megvan a doboza azon ott a modell szám: WDBABG0000NBK vagy WDBABF........
-vagy ha a teteje a wd-nek nincs megkopva akkor van rajta egy dts 2.0 felirat.

[ Szerkesztve ]

(#2477) Csabi1984 válasza dh66e (#2476) üzenetére

Csabi1984
(lelkes újonc)

az enyémen WD0VAv.00 röviditve irtam

(#2478) dh66e válasza Csabi1984 (#2477) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Ez sajnos nem jó hír.

(#2479) Csabi1984 válasza dh66e (#2478) üzenetére

Csabi1984
(lelkes újonc)

akkor gondolom az első verzió :-),de egyébkétn van nekem egy live is

(#2480) dh66e válasza Csabi1984 (#2479) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Akkor nem is olyan rossz a helyzet.Arra melyik fw-t használod,gyárit vagy b-rad félét?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.