- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wocsok
tag
Na most már biztos a szenzor a gond, bár nem értem hogy mehet ki egyik pillanatról a másikra
Visszaraktam a gyári hűtőt (MSI 4850 OC) ami nem hűtött rosszul, csak a hangja nem tetszett, és pár fokkal még melegebb a kártya, pedig ezzel is olyan 40C körül volt alapon... Szerintetek BIOS frissítés/újrarakás segítene valamit, vagy ez nem szoftveres probléma lehet? Az a baj, hogy így elérheti az érzékelő szerint a kritikus értéket és lekapcsolhat. Ez ellen mit lehet tenni? Ezzel amúgy vissza lehetne küldeni garanciába?
-
wocsok
tag
Köszönöm a segítségeket! Egyik pillanatról a másikra mért 40C-kal többet. A bekapcsolás után egyből GPU-Z(ez kb. 30s), és már 78C. Szóval én mindenképp a senzorra gondolok, mert ennyi is marad, csak FurMark teszt alatt megy 100C-ra 98%-os terhelésnél. Ha 700MHZ-ig húzom, akkor is 100C
katt777: Sajnos ilyen hőmérőm nincs -
wocsok
tag
válasz
katt777 #14374 üzenetére
Letisztítottam az előzőt, és műanyag lappal vékonyan lehúztam. Nem drága, de ezt használom a procira is, és eddig ezen is jó volt. Egyik percről a másikra álltak át a hőfokok
Most megpróbáltam úgy, hogy felhúztam a GPU-t 700MHz-re, és szőrös fánk alatt ugyanúgy melegedett mint alapon... Teszt alatt érezni a borda melegedését, úgy 30-40C lehet a teteje... Valaki ötlet
Az lehet, hogy a szenzor bolondult meg??
Hogy lehetne kideríteni 100%-ra, hogy az érzékelő rossz-e, vagy a hűtő van rosszul fenn? -
wocsok
tag
válasz
Daffni2 #14371 üzenetére
Először jó volt, ami után tapintással ellenőriztem utána kezdett rossz értékeket írni... De azért most leszedtem (szépen pasztás volta a hűtő is ahogy kell) és újraraktam most megint, újra is pasztáztam, de ugyanaz van
Mi lehet a gond? Azért melegszik, a borda, de pont ez az, hogy nem szabadna ennyit mutatni...
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Most cseréltem hűtést a kártyámon (MSI R4850 OC) AC Twin Turbo-ra. Jól is ment minden máig, amikor bekapcsolt állapotban végig akartam nézni a bordák hőfokát tapintással is. (természetesen leföldelten...) Eddig 35C alap, és 50C körül voltak load állapotban a hőmérsékletek GPU-Z (meg minden egyéb) szerint. Tapintásra minden borda jéghideg, minden ok. Na ezután megbolondultak szerintem a hőmérők, mert 80C alap, és 100C körül a load hőmérsékletek. Találkozott már valaki hasonlóval? A hűtő jól van felrakva... -
wocsok
tag
Köszönöm a választ, még annyi, hogy találtam hasomló ventit, de a csatlakozója nem pont ilyen, erre pl egy 3pin-es, vagy egy CPU 4 pines pwm csatlakozó nem megy rá. Lehet hülye kérdés, de mindegyik vga-n ilyen csatlakozó van mint a képen? Az S1-nél olcsóbban akarom megúszni, gondolkodtam azon is, rábarkácsolok egy nagyobbat a hűtőn kívülre...
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, órajelek, és fesz. visszavételében. MSI R4850 512OC a kártya, és nem veszi vissza az órajeleket. Az att már próbáltam, de nem szeressem, itt olvastam a profilos megoldást, de az nem működött. Nincs erre valami más megoldás, vagy esetleg valakinek egy 100% BIOS ehhez a karihoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Suzuki topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ingatlanos topic!
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest