Új hozzászólás Aktív témák
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Már kapható itthon is a kari.
MSI féle OverClocked 512 memóval felszerelkezve 34.920-as.
Fapados Sapphire -33.340.Üdv
Misi -
tzsolesz
nagyúr
Gratulálok az új karidhoz.
De: azt a konfigot maximum egy 2600XT alá sem érdemes rakni. A mai közép, és felsőkategóriás VGA-k kihajtásához minimum egy 2 magos 2.6-3.0Ghz-en ketyegő AMD vagy Intel proci kell. Az 1Gb RAM csak a ráadás, sokszor nem elég a 2Gb DDR2 sem, pláne meg vista-n.
Egyébként nem akarok tolakodó lenni, de szerintem érdemesebb lett volna várni erre a VGA-ra, hisz most a legdrágább minden hardver, nem beszélve arról, hogy szerintem ebbe a konfigba még csak nem is volt sürgős. De azért sok sikert, és örülök hogy már most is elégedett vagy a kari-val. Ez kb. 50%-al még gyorsulni fog nálad a jövőben.
-
lsnuker
tag
Ez van...nálunk ennyiért megy a 4850 meg még drágább 5000 - 6000,- SK vagy az fölött.
De legalább nálunk lehet kapni..... ugyanis bementem a számtech boltba megrendeltem és 2 nap múlva meg is jött.......
Valószinüleg szerencsém volt. Mert azóta a nagyraktárban sincs belőle..... -
lsnuker
tag
Hmmm Crysis? Sima vagy a Warhead? Van Farcry 2 is. Amint hazaértem letesztelem....
Természetesen tudom....... hogy a CPU & RAM édeskevés, de ez van amint lesz nagyobb keret lesz jobb proci meg több ram is.... jelenleg ez van és mivel szerintem a legtöbb kedves "sorstársam" nem engedheti meg hogy félévente lecserélje a vasat azért gondoltam érdekel valakit hogy mit tud ez a vid.kari ezen a konfigon.....
Üdv
-
Osynho
addikt
Én kíváncsi lennék a teszteredményekre, csak ahogy többen is írták nem kapnál releváns értékeket, mivel messze nincs kipörgetve a vga.
Sztem ha pl egy 3870et tennél be a helyére, nem nagyon lenne lassabb játékok alatt.
Én anno 4000+ Athlon64 (SanDiego) @ 3ghz+ 1gb ramról váltottam E2180 @ 2,66ghz + 2gb ram-ra és meglepően sokat gyorsult a gép, pedig csak x1950pro-m van, ami sehol sincs egy 4830-tól. -
lsnuker
tag
Nos sikerült végre beszerelnem eme remek kis kártyát, igaz nem volt valami könnyü......
a vinyókat át kellet helyeznem, hogy beférjen rendesen.Konfiguráció:
Alaplap: MSI K8N Neo 3
CPU: AMD Athlon64 3000+
Memória: 2x512 DDR 400Mhz A-Data
Vinyó: ATA Maxtor 160GB
SATA2 Maxtor 300GB
SATA2 WD GreenPower 1TB
+ háló kari: 3Com Etherlink
Optikai meghajtó: DVDRW LG GSA
Graf Kar.: MSI R4830 T2D512 OC PCX
Táp: Trust 420WTesztelt játék: Sacred 2 Fallen Angel
Felbontás: 1280x1024 Maximum Detail + 4xAAJelentem a játék teljesen simán ment!!!! Kisebb akadások a kevés memória miatt adódtak....mikor utántöltötte a tájat szal elégedett vagyok veszek még 1GB RAM - ot és naggyon jó lesz.....
Üdv
U.I.: Ha valakinek valamilyen kérdése van nyugodtan irjon, játékot is tudok tesztelni ha valakit érdekel a dolog....
-
lsnuker
tag
2 napja van egy MSI Ati Radeon HD4830 OC - m! Sajna még nem teszteltem.....
Amint megrendeltem azonnal elfogyott a nagyraktárról !!!!! -
Geza26
senior tag
Ennél így a 9800 GT is jobb vétel! A 3870-ről nem is beszélve!
-
tzsolesz
nagyúr
Most már áldom magamat, hogy nem erre a karira vártam.....
Nem jó az ára, de nagyon nem.....
-
freeapro
senior tag
Asus 38-ert?
nem lesz ez igy johttp://www.users.hu/termekek/18802/ASUS+3ev+Gar_+Extreme+EAH4830
-
jap
aktív tag
ha 1 kicsit visszanéznénk az időben, látnánk, h a $ mindig is 220 körüli árban volt.
amikor nyár közepére leesett 145 Ft-ra, akkor nem csökkentették hanyatt homlok az árakat, csak épphogy.
most szeptemberre visszament a régi 220Ft-ra + a "VÁLSÁG" van (faszság van) terrorizálják a népet...
(hazánkban defláció utoljára az 1900as évek elején volt!) -
Geza26
senior tag
Azért érdekes, hogy az alkatrészárak maradnak a 280 Ft-os Euró szintjekor beálltakra! Úgy látszik, hogy a kereskedők csak a forint romlását veszik észre
...
-
Gaboman
nagyúr
Valaki tudja már elfogadható áron hol lehet venni?
-
Terentius
őstag
Ez egy vicc!Leszarom a garanciát.Ha 2 hét múlva még mindig 30-ért lehet kapni a zafírosat pixmaniánál,akkor azt rendelem!
-
Geza26
senior tag
Kicsit drága! Igaz OC, de az nem számít!
-
tzsolesz
nagyúr
Csak az igazat mondtam. Egyébként így hogy nem 24-25K-ós kategóriába érkezett, nem tartom annyira bestbuy-nak. Aki 30, vagy a feletti pénzösszeget szán a VGA vásárlására, annak meg jó ez is. Csak bánhatja hogy nem 3 hete akart VGA-t venni, mert akkor 4850-et kapott volna.....
-
csorlala
tag
Sziasztok,
segítségeteket kérném.
VGA-t akarok cserélni a jelenlegi konfigomban:
Gigabyte GA-M57SLI-S4, AMD Athlon X2 5200+, 2x1 Gb Kingmax 800 mHz, Sapphire x1950 pro ultimate.Több ismerősőm ,valamint itt a prohardveren is javasolták a HD 4830-as kártyát, nem tudjátok mikor lesz a magyar boltokba és kb. mennyiért.
Egy héten belül egy haverom megvenné a régi karimat 10 eFt-ért amit nem szeretnék elszalasztani, és még egy 10 15eFt-ot hozzádobva akarok valami karit rövid időn belül venni.
Köszönöm a segítségetek.
Üdv.
csorlala -
Gaboman
nagyúr
Ezt a tesztet jól értelmezem?
4830/640
Mintha azt írná hogy a 640 Shaderből nem mindig használ annyit,csak 480-at,de ők a Biosban áttírták és 640 használ a teszt folyamán.
Így is mutatják benne 480-al is meg 640-el is.
Jól értelmezem?
Azt látom hogy ez még csak az alapórajeles 4830,igazán szép teljesítmény tőle ez is.
Akkor a jó kis OC verziók milyen jók lesznek,állítólag a mag simán viszi a 700Mhz-et is az 575 helyett. -
NereusLaceee
csendes tag
Az ATI nagyon jó munkát végzett ezekkel az új 4xxx-es kártyákkal, és teljesítményben tartósabbak mint az NV 9xxx-es szériája. Ugyanezt a GTX sorozatra körülményesebb kijelenteni, az már egy sokkal macerásabb vita, attól függ merre fog tendendálni a piac...
De ennek nagyon örülök, lévén AMD párti volnék -
Geza26
senior tag
Remélem lesz Gigabyte Zalmannal! Persze 25 ezerért!
-
Terentius
őstag
Eset az ára majdnem 3 rugóval:
[link]
Ez számomra elfogadható!Jó lenne,ha a jövő hó közepéig még zuhanna 2-3 ezret -
RaiDani
tag
Engem is érdekelne a 4830 ha itthon lehetne kapni
-
freeapro
senior tag
valaki latott mar boltban 4830-at? (itthon)
-
Geza26
senior tag
Kicsit erősödik a forint! Csak meg ne álljon! Gyűlnek a vevők a 2600 XTmre, nehogy a drága 4830 miatt hiúsúljon meg az üzlet!
-
NereusLaceee
csendes tag
A jelenlegi kártyám passzív, örülnék ha a következő is az lehetne, de a 48XX család elég heves természetű. (mint a cég másik felén az AMD-k
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A fesz egy dolog, de a letiltott shader egységek elvileg nem fűtenek annyira, bár gondolom a letiltás ellenére a tápot nem vágták el náluk, mint pl. procik esetében.
9600GT-t semmi pénzért nem vennék.Egy átlagos hőcső olyan 50W hőt tud elvinni, ha jól néztem a netes dolgokat, a vm103-amban meg van két cső, max kapna egy lasabb 12-es ventit.
Aggregátor: szerintem az lesz. Most CoD2 bőven jól megy alaplapival, majd az új CoD ha nem fog menni, akkor megsürgetem az új kari beszerzését.
-
Dashes
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
NereusLaceee #313 üzenetére
Ez miatt vettem egy olcsó 790GX-es lapot, annak az integrált vidkarija még játékra is jó, azzal elleszek, míg vége a válságnak, vagy befut valami olcsó és használt 4670/4830. 4850 nekem már sok lenne, egyrészt lcdTV-m natívja 1366*768, másrészt azt mát nem tudnám passzív bordával hűteni szerintem...
-
NereusLaceee
csendes tag
Már kínomban nevetek. Mikor megláttam a 4850-et, vártam hogy jöjjön egy normális hűtés és megveszem. Jelenleg viszont ott tart a piac, hogy a beszállítóm már majd 50000-ért kínálja és csak széttárja a karját, "Laci, ahogy folytatódik a recesszió, még ennél csúnyább árlistáim is lesznek. Tanácsot sem tudok adni, lehet kicsit megnyugszik a piac..."
Viszont annyit meg nem játszom már, hogy megérje nekem 50E-ket kiadnom. Gondoltam benézek a 30-as szegmensbe. Teljesítményben a 8800GT-t találtam legjobbnak, viszont a 3870 "holnap többet ér", amit a DX fejlődési vonalának olvasása során fedeztem fel.
Viszont szemet szúrt ma reggel hogy jön a 4830...
Innen indul a kínomban nevetés... mostmár ha ennyit vártam, kivárom még őt is, és egy nem REFhűtéses verzióval megadzsándékozom magam.
Ha... addig nem történik semmi más.(Lábjegyzet: Jelenleg egy "GB 7600GS SP" kártyám van, általában 450/800 helyett 480/920 állapotban. A legjobb kártyám ami eddig volt, utoljára a 32megás TNT2-vel voltam ennyire megelégedve, az is 2003 karácsonyig szolgált ki.)
Hogy mi a véleményem? ÁRAKAT AKAROK!
-
tzsolesz
nagyúr
Most kellett ez a HIS-nek. Ki mer ezután HIS-t venni?
Rossz BIOS került néhány Radeon HD 4830-ra
-
RaiDani
tag
Jöhetne már a kis hazánkba
Ennél remélem csak olcsóbb lesz! -
Pubszon
veterán
Van már valahol CF-es teszt?
-
-DR!FT3R-
csendes tag
válasz
Iron Funeral #292 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor úgynéz ki, hogy ez lesz a következő karim amint elfogadható árú lesz (20-25ezer)Üdv : DR!FT3R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SONY LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest