Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lowbass

csendes tag

válasz Amné #416 üzenetére

Üdv!

Ez az ''ati2dvag'' hiba nálam is jelentkezett kb 10 perce egy x600-on 7.9-es cat. egy pps megtekintése közben. valami végtelen ciklusról hablatyolt majd kékhalál.

[Szerkesztve]

• Zolee11

senior tag

''Akkor azért futnak tovább az egyszerűbb (grafikájú) játékok ( mert ezekhez kevessbbet vesz fel a kártya) ???''

Az attól függ mit értessz egyszerűbb garfikán, de igen lehetséges.
    am ha nincs külön csati akkor az azt jelenti, h maximum 75W a fogyasztása, csakhogy a vedoókártya + proci már 140W környéke full üzemben. És azt hozzá kell tenni h ezek az alkatrészek a máspdperc tört része alatt többször esnek min ill max. fogyasztás közötti részbe, erre vannak a kondik, de ők is kifutnak ha a táp nem tudja ellátni az igényeket, a kell a kraft, nem kell a kraft ''üzemmódból'' ki-be kapcsolgatni.
    Rengeteg gépet pakolok össze és előferdűl h spórolni kell, tapasztalatom szerint pl. a codegen jobb volt mint a deer, de 2 éve nem pakoltam codegent, lehet h a régebbiek jobbak voltak... manapság inkább kisajtolok egy 6-7 ezret és rakok egy normálisabb tápot, csak mesélni kell a szép kivirágzó kondikról, füstölgő vinyókról a sok fontos adattal és máris lesz rá pénz... :)
    ez kb. olyan mint veszek egy jó autót, és rárakok egy gagyi gumit, csak nem fog csúszni télen az út és akkor megúszom...

Én megnézném a hűtést is, a leírásodból itélve x idő után adja fel... Lehet, h gyárilag rossz a paszta, beszáradt és elemeli a bordát, mert láttam ilyet is.

Csak kikaptam az nVidia-t be az Ati-t, driver uninstall, catalyst install és semmi baja. Nekem még 10 év alatt nem kellett kártyacsere miatt új win-t felrakni.

[Szerkesztve]

• c41r0^

őstag

pont, hogy az ilyen random fagyások oka lehet a táp...terhelés alatt nem tartja a feszültségértékeket optimálisna, így nem kapják meg az alkatrészek a kellő áramot és feszt, tehát nem is lesznek stabilak

először memóriát tesztelnék MemTest86-tal boot CDről (UltimateBoot CD), de lehúzott vinyókkal, stb. (ami nem kell húzd le a tápról, hogy minél kevesebb terhelés alá legyen kitéve), ha nincs hiba, akkor a táp lesz a hunyó

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák