- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
detroitrw #3011 üzenetére
Neki meg aztán végkép mindegy, egy 3.2GHz-es Northwooddal úgyse tud mit kezdeni, azt már nem nagyon van hova tuningolni.
Mercutio_: Attól függ hol, pl. egy rendes családiház földszintjén bőven 30°C alatt marad a hőmérséklet, tetőtérben/panelben simán van 35°C, nekem mindkettő kijutott.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Máshol vettem, nekem PCI-E-es.
Ha Full akkor jár hozzáa BB, a dobozon ott figyel a kis fekete négyzet a játékok címével. (a TF2 baromi jó
)
detroitrw: A növekedés gyk. csak a CPU score emelkedésének tudható be, alapon sincs CPU limit. Én 3DMark05-öt nézegettem.
Athlon 64 2700MHz, VGA alap: 9000
Athlon 64 2700MHz, VGA 880/770: 9600 (lehet hogy a RAM nem volt húzva, már nem vagyok benne biztos)
Athlon 64 X2 2800MHz, VGA alap: 9500
Athlon 64 X2 2800MHz, VGA 880/770: 10400 -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2961 üzenetére
Elfelejtettem hogy a tied 939-es. Nekem 1.45V core meg 2.55V VDDA kellett. (azt hiszem I/O feszültségnek hívták mikor még újdonság volt a dualfeszültség CPU-knál)
Kb. 2400-ig bírják a RAM-ok 11-es osztóval, ugye? A következő lépcső a 14, az tényleg sok kicsit, viszont ha menne legalább 2700-at, akkor alacsony késleltetéssel (CL2.5) talán ellensúlyozni lehetne a kisebb sávszélességet, mondjuk szerintem nem ártana a dualchannel, akármit írnak is a RAM-os topik első hsz-ében... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
devergo007 #2931 üzenetére
Ne ilyen sületlenséget se hallottam még, milyen CPU-d van?
Szerk.: Az órajel kevés neki, de az 130nm-es proci, nem nagyon tudod húzni se, talán 2400MHz-re, de már az is szép lenne tőle.
Cseréld az egész konfigot ha tudod, már nem érdemes pénzt ölni 754-be. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a Catalyst még a 9550-en is gyorsított, már megy maxon a WoW.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alex123 #2855 üzenetére
Lehet csak drivert feltolni, de az újabb CCC-knek már nincs sok nyűgje, nem zabálnak sok RAM-ot (ki lett irtva belőlük a StarDock szemete), nem kell sokat várni hogy betöltsön. (gondolom szintén a hülye skin kiirtásának folyományaként)
Szóval nyugodtan feltolhatod, nincs belőle különösebb bonyoldaom. (leszámítva azt hogy billentyűzetről nem elérhető az Alt Gr + C, "&") -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem tetszik az uralkodó programozó morál, de azt várni, hogy 5 éves hardware-en fussanak a legújabb játékok...
Még egy konzol sem húzza tovább.
Egyéni probléma, 155-160-at viszont menne a proci, látványosan gyorsulna, volt ilyen konfigom.
Kevesebb szemetet kéne betölteni induláskor.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha ilyen játékokkal akarsz játszani, az egész gépet cserélni kellett volna, a RAM nem fog segíteni, amint a CPU-nak megsokasodik a dolga szaggatni fognak, a 133-as FSB sem tesz jót még a K7-nek sem.
Elég jó alaplapban van a proci, fel kéne rántani 2300-2400MHz-re (ha nem adsz neki sok feszt (max. +0.05V), akkor nem kell jobb hűtés), a RAM-ot meg 1:1-ben alacsony késleltetéssel hajtani, kár pénzt ölni +1GB-ba. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nálam sima A64 (2700MHz) meg X2 (2800MHz) között volt 5% 3DMarkban, pedig majdnem kétszer annyi CPU Score-t kapott, szóval az hogy C2D-sok 10k-t kapnak alapon 05-ben, az inkább arra vezethető vissza, hogy van egy ilyen sor a kódban:
"IF CPU_MANUFACTURER=INTEL THEN 3DMARKSCORE:=3DMARKSCORE*1.05"
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kareszovics #2610 üzenetére
Túlbecsültem a kártyát.
Ha játékokban is így teljesít akkor nagyon nem érte meg...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kareszovics #2600 üzenetére
Rendes Pro nem sok embernek van itt, ha az aláírásban lévő konfig közelében lennék tudnék csinálni tesztet downclockolva a karit, de ez vasárnap estig nem fog menni, ex has alapon 06-ban 3700-4000, 05-ben meg 7000 körül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kareszovics #2598 üzenetére
Lényegtelen, az számít hogy DDR2-es és DDR3-as Pro között nem nagyon van árkülönbség, nem érdemes DDR2-eset venni, a DDR3-as kb. annyival lassabb mint a GPU, referencia 600-as órajelen kb. 20%, ha a GPU órajele is emelve van 700-ra akkor durván 10%.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Májsztró #2498 üzenetére
Nocsak Májsztró, ez valóban működik, a GPU 857MHz-nél megáll a BIOS/GPU bug miatt, viszont legalább nem fagy, teljesen stabil!
Van remény hogy egyszer kijön egy megfelelően felkészített tuningprogram.
Azért szégyen hogy a PowerStrip és a RivaTuner is előrébb jár, mint a két echte ATi program.Szerk.: Bocs, elírás.
Próbáltam 900-at is beállítani, de visszadobta, pedig az még tuti stabil, AMD GCT-lal belőttem és teszteltem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Régi Celeronnal biztos nem, abba az alaplapba ami az adatlapodon megvan adva meg még 478-ból sem lehet épkézláb procit rakni, szóval ha abba szánod a kártyát akkor felejtsd el, ha új konfigot veszel, akkor meg egy nagyobb vagy húzott Celeron 4x0 is rendesen meghajtja. (kihajtani meg a dolgozó nép lelkét kell
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
beneszilo #2375 üzenetére
Accelero S2 + egy jó venti. (bár nem vagyok benne biztos hogy felmegy, nincs felsorolva a listában)
Szerk.: A 6600GT-vel pl., de annak voltak nagyobb távolságban is lyukak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #2372 üzenetére
Kereső!
-
VaniliásRönk
nagyúr
3DMark05:
Athlon 64@2700MHz (DDR2-900-CL4): 9000
Athlon 64 X2@2800MHz (DDR2-933-CL4): 9600
(VGA alapon, 800/700)
Ennyit a CPU limitről. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2245 üzenetére
Elfelejtettem hogy a VF700 nem a "belső" 4 lyukat használta, hanem a "külső" 2-t, és annál bejjebb ha jól emlékszem nem lehet rakni a rögzítőket, nem megy fel 2600-ra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Jon Mathias #2236 üzenetére
Már ki lett próbálva a 0.27B2 is, az sem működik sajnos.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valószínű a "régi" driver miatt.
Mixelj magadnak egy 7.10-eset.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bikkrom #2228 üzenetére
Leszeded a boltban a hűtőt vagy hogyan?
Szerk.: Mediumon simán megy DX9-ben, DX10 alatt valszeg még a driverek nem az igaziak.
MatyeeAM2: Keresőbe beírod hogy 3DMark és megtudod mit kell tenned hogy fusson.
Tuning nem nagyon megy, egyedül AMD GPU Clock Tool tudja rendesen húzni, de az állandóan lefagyasztja a rendszert. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2179 üzenetére
Pongyola voltam, X1950GT-re és HD2600XT-re vonatkozik amit írtam.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 22k
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB GDDR4 30k
Utóbbi max. 10%-kal gyorsabb, ezért mindössze 40% felérat kell fizetned...
Szerk.: Konkrétan erre gondoltam mint ökörségre, hogy X1950 vagy 2600XT az meg izlés dolga, AA nélkül a 2600 gyorsabb, viszont nem (nagyon) lehet tuningolni és a második DX10 generációhoz már biztos kevés lesz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Őszintén szólva nem voltam alapos, ugyanis állandóan fagy a gépem ha tuningolom, de 770 felett kérdés nélkül elszállt a rendszer minden alkalommal, tulajdonképpen annyira beletörődtem az egészbe hogy azt se néztem meg milyen memória van rajta mielőtt rányomtam a süniket...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
asadasad22 #2145 üzenetére
A szabvány filmekkel nem lesz baj, mkv-vel viszont nem tudom működik-e.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #2137 üzenetére
Én úgy szerettem volna megoldani, hogy 2D-ben mondjuk 600/600-on menjen, 3D-ben meg alkalmazástól függően amennyit bír/szükséges. (ATT tökéletes lett volna, de akkor ez nem mostanában fog összejönni)
wwenigma: Ettől én még szeretném az órajelet is visszavenni, szerintem meghálálná.
PCI-os VGA van, csak az alaplapom nem szereti. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
wwenigma #2131 üzenetére
Én azért bemásolnám a lényeget.
"Thank AMD BIOS/driver developers for that. Wrong clock calculation for the clocks above 857 MHz on RV630 is their issue, not mine."
"I’m sorry but I’m absolutely not gonna add dozens of workarounds for ATI’s bugs like it is done in AMDGPUClockTool. That is not RT’s issue and and that’s ATI’s job to fix that, not mine."
Magyarán a tuningot buktuk ezekkel a VGA-kkal.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szatek1987 #2077 üzenetére
Röviden: Igen.
Hosszan: A régebbi Catalystok még első körben uninstallálták a régit, aztán restart után lehetett kezdeni újra, akkor kúsztak fel, az újak ezt egy körben megcsinálják mint a ForceWare-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Fotó állvány eladó
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest