- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nemrég írtam, hogy én meg 27-ért vettem, de ez senkit sem érdekel, ami számít, hogy bemész boltba és egy sima 2600XT-t megkapsz 12k-ért, aminél ez a cucc tud kb. 5-10%-kal többet.
Ilyen árral dobd fel apronetre, onnan valószínűleg már az 512MB miatt is elviszik, csak azt ne reklámozd, hogy 128 bites. -
VaniliásRönk
nagyúr
"Élménybeszámoló": Radeon 9550, 8.6 fel, restart, 2D-lassítás bekapcsol, mondom nem lesz ez így jó, AGP Hotfix fel, 2D-lassítás marad...
uninstall, DriverCleaner, már minden jó... úgy tűnik 8.6 előtt ajánlott takarítani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10914 üzenetére
A 06 egyre durvább, de a 05 még mindig kevés.
Jól mennek a karik.
AT beta 3 óta kezeli rendesen a HD2000-eseket.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10911 üzenetére
Nem az ATi Tray Tools utolsó stabil verzióját szedted le? (abból is van frissebb beta, amivel már nincs baj) Nekem semmi gondom nincs ATi Tool 0.27 beta 4-gyel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10908 üzenetére
A 05 elég sovány, egy kártyával értem el 11100-at.
06 nem rossz.
Az AMD GCT sem parancssoros. ATi Toollal nem megy? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
tzsolesz #10805 üzenetére
Ez 12%, én 10-15-öt mondtam, ennyi szerintem nyugodtan elhanyagolható.
#10806 bolcsodal: Hajlamos vagyok az ilyeneknek beszólni, de az a topik úgyis sokat látott már.
Szerk.: Mással lesz ott a baj, jómúltkorában pl. elővettem a Settlers 3-at, kis nosztalgia, aztán túrhattam a netet XP-s patch után, de még így is alig vánszorog 2GHz Sempronon 1GB RAM-mal, miközben annó K6-2 300-on 32MB RAM-mal hasított... Windows 98-on.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10802 üzenetére
Rendben elhiszem, (sajnos) ilyen is van, csak marhára nem tetszik...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10800 üzenetére
Az ilyesmit magasról le szoktam sz@rni, 256MB-os DX9c-s 6200 is megfelel a kritériumnak, mégsem jó semmire, az elavultabb (mikor még nem voltak antik db-ok), kevesebb VRAM-mal rendelkező kártyáimmal meg nem nagyon voltak ilyen problémáim. Nekem legalábbis.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cnckane #10797 üzenetére
Semennyivel nem lesz gyorsabb a rendszer.
#10798 bolcsodal: Szerintem inkább az a kérdés, hogy a program fel van-e megfelelően készítve a kevesebb VRAM-ra, hogy időben betöltse a szükséges textúrákat. Optimalizálatlan erőforrás-pazarló selejttel meg bármilyen hardware-t haza lehet vágni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10794 üzenetére
A GPU fillrate-je nem lesz több magas textúrarészletesség mellett, hiába van elég VRAM ugyanúgy be fog lassulni.
#10798 bolcsodal: Még AGP-nél sem ilyen durva a dolog, biztos vagyok benne, hogy lehet bőven olyan példát is hozni, ahol szintén kevés a VRAM, mégsem csökken ilyen drasztikusan a teljesítmény.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10790 üzenetére
Nem hiszem hogy a 128MB volt a gond... miből gondolod hogy az volt a szűk keresztmetszet?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10788 üzenetére
Kb., de a teszttől is függ hogy mi számít jobban. AA-val más a helyzet, bár nem tudom mekkora az újabb driverek ill. a memóriatuning szerepe, gyanítom inkább előbbié az érdem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10781 üzenetére
XT esetében a GPU-t ugye nem nagyon lehet tuningolni (kényelmesen 857MHz a plafon, aztán AMD GCT után kell nyúlni), nálam a 800/1400-hoz képest mindössze 10-15%-ot jelentett a 900/1900, szóval annyira azért nem kevés neki a sávszél.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#67688960 #10586 üzenetére
Elég ha ez a topik tele van nyomva sületlenséggel, különben is van elég baja venembernek nélküled is.
Egyébként meg nyilván egy másik avatarról meg tudod ítélni, hogy hozzáértő fórumozó tartozik-e hozzá, ahogy az FSP-ről el tudtad dönteni, hogy hazudik, a Chieftec meg igazából jobb mint amit állít magáról...
Milyen max. egy különálló ág? Nincsenek független 12V-os ágak, ezért nem lehet egyszerűen összeadni a terhelhetőségüket.#10587 Aggregátor: Mégegy idétlen hsz és én kérem az egész agymenés kimoderálását.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#67688960 #10572 üzenetére
Jobb a 350-es, mint már írtam, a 300-as is nagyon sok a jelenlegi konfighoz. Hacsak nem tervezel Quad/FX CPU-t, highend VGA-t, akkor semmi értelme a 400-asnak, később lesz 100-150k-d ilyen alkatrészekre?
#10577 raziel01: Egy normál konfig nem fogyaszt 150-200W-nál többet, és ez a konnektorból felvett teljesítmény, amit meg kell szorozni a táp hatásfokával.
#10578 detroitrw: Te meg húzz a tápos topikba [link], majd ott megkapod ami jár.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért úgy általában nem mindegy mennyit fűt el a táp "mellékesen", ez befolyásolja a villanyszámlát és a hűtés zajszintjét is. (persze itt az elsődleges szempont az lenne, hogy ne vegyen az ember fia túl nagy tápot, mert (a szabványnak megfelelően) csak adott terheléseknél él a gyártó által megadott 80-85%, alulterhelésnél ez csúnyán elmászhat)
A Chieftec megbízható, csak a GPS szériája mind mai napig gyengus 12V-on (az FSP PNF-ek kb. másfélszer erősebbek azonos W mellett), pedig a PCI-E konfigok szinte kizárólag 12V-on fogyasztanak. Ha nem lehet beszerezni FSP-t akkor jó a Chieftec is, de ha lehet választani a kettő közül érdemes kerülni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
belaazallat #10452 üzenetére
Gariztatni próbáltad már?
#10450 BabLeWeS: Ilyesmit inkább privátban kérdezz olyantól, akit már ismersz valamilyen szinten (legalább pár hsz-t váltottatok), nem nézik jó szemmel az ilyesmit a modok, és ebben maradéktalanul egyet is értek velük.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10366 üzenetére
Jobbat nincs értelme, ha PCI-E lenne a masina, akkor lehetne mondani, hogy nem baj, majd fejlesztés után kihasználod a VGA-ban lapuló tartalékot, de ezt a konfigot nem lehet, nem érdemes fejleszteni.
Kicsit szétszór vagyok ma, most nézem, hogy 6600GT-d van. Újabb játékokban erősebb a 2600, nem is kicsit, de olyan kőkemény CPU-limited van, hogy szerintem azokban sem profitálnál semmit a VGA-cseréből... inkább gyűjtögess egy új gépre.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10362 üzenetére
Ezer bocsánat, az AGP elkerülte a figyelmemet. Viszont 2.66-os P4 mellé nem érdemes ilyen kártyát venni, nem lesz gyorsabb mint egy 2600Pro, sőt, ez legalább teljesen hangtalan.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10360 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #9817 üzenetére
HD2600Pro OC-je van, az gyk. egy 2600XT, 8k-ért 7600GT-t is bajos szerezni.
HD3850-et meg alaphangon kell venni [link], nem a felharmónikusok között kell keresgélni.
De ha 9-ért tudja csak eladni, és 14k helyett költ 17-et, még akkor is 100 helyett 120% feláráért kap +80-90 helyett +200% teljesítményt, ami nem függ attól, hogy xy program szereti-e a CF-t, nem gondolod hogy kicsit előnyösebb? -
VaniliásRönk
nagyúr
RD Grid... röviden, tömören: ez egy SZ@R.
#9758 fagy53: Nem részletezem, elég volt egyszer átélni, nem óhajtom felidézni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valahogy átjött ez a feeling, már én is töltöm a cuccot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #9704 üzenetére
A hűtőt kell reszelni, nem a kártyát.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltikakaka #9637 üzenetére
Milyen tápod van?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, de az ATi Tray Tools sokkal átláthatóbban felépített program direkt ATi kártyákhoz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- EAFC 25
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Xbox Series X|S
- CNC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest