- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
tzsolesz #11325 üzenetére
erről nem hallottam
rezidens dolgok: pl. JavaVM, víruskeresők különféle kiegészítő hülyeségei, bármilyen szolgáltatás, ami a gépen fut. emellett böngészőket, képmanipulációs cuccokat, vagy akár az Acrobat Readert is érdemes bezárni, ha memória-hiányra gyanakszik az ember.
-
válasz
fagy53 #11127 üzenetére
én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy az RV670-nek nem a textúrázás volt a fő gondja (hanem a shader kihasználtság), de ez sajnos már nemigen fog kiderülni...
de a magam részéről örülök, hogy kicsit irányba állt az nVidia, így legalább elindulhat a DX10-es vonal.
-
válasz
HERR Z #11092 üzenetére
ez nem feltétlen van így. nekem pl. 2x416-MHz-es memóriabeállítással az ORTHOS ment, viszont a NFS PS meg az Assassin's Creed 1 percen belül kipusztult.
Cpt. Pirk: egyrészt a teljesítményigény változásában sosem lehetsz biztos, másrészt nekem az vált be, ha 6-9 hónaponként cserélek VGA-t - mind teljesítményben, mind anyagilag.
-
némileg off, de többeket talán érdekel itt - CPU VS VGA 3.
-
válasz
TomBoy1986 #10781 üzenetére
2600XT: AA-val a kártya elég hamar elhasal, részben a sávszél, részben a 4 ROP miatt. AA nélkül egész tűrhetően ki van egyensúlyozva, érdekes módon az a tapasztalat, hogy 800-860MHz között a GPU tuningot hálálja meg jobban, utána már többet számít a RAM
-
válasz
tzsolesz #10696 üzenetére
én konkrétan próbálgattam a 2600XT-t 840/700-on, és nemhogy 5% feletti gyorsulásom nem lett, de 3% se nagyon
ha megnézed Aggregátor tesztjét, ott a memória is kapott egy szerény 40%-os lökést - ennek tudható be, hogy a GPU órajel %-os növelésénél többel nőttek az eredmények. kevés azért az 128 bit - az 1950Pro-nak duplaannyi van...
-
válasz
BukottHangya #10626 üzenetére
ld. itt.
ui: nehogy valaki komolyan vegye, mint anno
-
válasz
tzsolesz #10294 üzenetére
gondolom a streamre gondolsz. abban a folderben, ahová a streamet installáltad, vhova leteszi a lokális image-eket (keress 1G feletti file-okat
), azokat kell elmenteni, aztán később visszatenni. más gépre ugyanúgy mozgathatók, ha a megfelelő accounttal lépsz be, akkor megnézi, ott vannak-e az image-ek, és csak akkor tölt le, ha hiányzik valami vagy frissíteni kell.
-
-
válasz
fagy53 #10008 üzenetére
Készen van - kissé nehéz szülés volt...
-
válasz
Zolee11 #10030 üzenetére
akkor még konkrétabban:
- nem az OS hibája, hanem az alaplapé (asszem a chipseté, de itt nem mozgok annyira biztos talajon)
- az OS nem a fizikai memóriából foglal, hanem minden egyes processz virtuális címteréből. így 1 processznél megvan a 2G korlát, de 2 processz már ki bírja használni a 4G fizikai memóriát. -
válasz
Zolee11 #10015 üzenetére
a levágás (ha van) nem az OS hibája, a virtuális memóriakezelés miatt nem gond, ha több forrásból 4G-nál több memóriát kell címezni. a baj ott kezdődik, hogy a 32-bit miatt a processzek virtuális címtere is 4G-ban korlátos - és ott lesz nagy (mármint a baj), hogy ebből a win 2G-t lefoglal magának, azaz az alkalmazás (ha 1 processzből áll) max. 2G-val tud gazdálkodni, és ebből még vmennyit a VRAM-ra is el kell pazarolni. XP-n ez relatíve kevés, de a korai Vistán pl. a teljes VRAM-ot le lehetett vonni, így nagyon érdekes volt Vista alatt 88GTX-szel Supreme Commanderezni... ezen segít vmennyit a Cpt.Pirk féle kapcsoló.
-
válasz
M@trixfan #10009 üzenetére
csak óvatosan, mert egyes rendszerek hajlamosak befagyni tőle (nem ismert az egzakt ok) - legyen kéznél vmi DOS, amivel vissza tudod írni a boot.ini-t, ha kell :-)
Cpt.Pirk: nem ennyire rossz a helyzet a 2G RAM terén - alkalmazásonként él ez a korlát, és nem az egész VRAM számít bele. a 2G-t gyakorlatilag még csontig ki lehet használni.
-
sztem aki 30K magasságában vett 96GT-t vagy 3850-et, az nem szívta meg - év végén még simán fognak érni 15-16e FT-ot ezek a kártyák, azaz havi 2-2.5K FT-ért volt egy erős midrange VGA-nk
tzsolesz: nem tudom, hol landolnak a "régi" kártyák árai - sokban függ attól, hogy milyen görbét írnak le az újak. őszintén szólva, nem pontosan értem, hogy mi volt a mozgatórugója az utóbbi 3 hónap drasztikus áresésének, ezért csak tippelni tudok, hol fognak az árak stabilizálódni.
-
válasz
tzsolesz #9914 üzenetére
Nálam a 96GT alig 8-10 wattal fogyaszt többet, mint a 2600XT - a 88GT meg talán még ennyivel eszik többet. nem olyan vészes a dolog.
A 3850 VS 96GT különbség sem olyan drámai - AA-val határozottan jobb a 96GT, anélkül viszont vegyes a helyzet - a legtöbb UE3 játékban DX9 alatt a 3850 nyer (tehát nem a 3870-ről beszélünk!). Amikor én vettem, akkor egy árban volt a két kártya, de ha 3-4e FT különbség van közöttük, akkor simán érdemes elgondolkodni a Radeonon is.
Viszont, ha elégedett vagy a 2600XT-vel, akkor várd meg, milyen hatása lesz az új generációknak az árakra
-
válasz
tzsolesz #9902 üzenetére
a 96GT ára most stagnálni tűnik (majdnem eltaláltam, mikor kell venni - de csak majdnem
), a 3850 még az utóbbi hetekben is kúszott lassan lefelé. szerintem ez a két kártya többé-kevésbé elég lesz 12x10-es felbontásig bezárólag még egy darabig, max. egy adott ponton elhagyja az ember az élsimítást.
a 2600XT szerintem nagyon jó vásár volt, ha az ember tudja, mire akarja használni (és most is az, ha nincs extra 10-12e egy dupla olyan erős kártyára) - én pl. elég nagy részben az UE3 engine-es játékok dömpingje miatt vettem. Oszt' jó volt
-
"A rátartás miatt írtam 2.8GHz-et az A64 egymagosra, és ez nem rosszabb mint az E2160 2GHz-en"
ööööö... hát azoknál a játékoknál, amik csak egy magot használnak, tényleg nem, sőt, talán 15-20%-kal gyorsabb isNeked is, meg a Acta@-nek is csak azt tudom mondani, amit VaniliásRönknek 1-2 hónapja:
Oblivion 12x10, max beállítások:
- E2180@2GHz: cca. 41fps
- E2180@3GHz: cca. 59fpsEmellett a WiC a másik játék, ahol biztos vagyok benne, hogy kétmagos CPU nélkül nem sokra jutsz. A többi A-listásban vszleg nincs komoly gond.
-
-
válasz
VaniliásRönk #9840 üzenetére
így igaz, viszont a Nehalemekben ismét lesz HT, tehát szó nincs kukáról.
-
-
válasz
VaniliásRönk #9757 üzenetére
hát igen, Téged mindig is az ilyen visszafogott középutas irományaidért szerettünk
-
én azért kicsit meglepődtem, amikor a Flatout-ban jól bevált kanyarvételi technika (power sliding + a kollégák kanyarstabilizátorként való használata) első kísérletre totálkárosra törte az autót, de aztán megszoktam, hogy ez itten nem arcade gaming
tzsolesz: párszázzal előtted írtam én is egy igen hasonló levelet a pormennyiségről -
válasz
VaniliásRönk #9712 üzenetére
én is pontosan erre gondoltam rávilágítani
bablewes: 27.940??? én a Sapphire-t tavaly július végén, amikor vadiúj volt a kártya, kerek 27-ért vettem...
-
válasz
VaniliásRönk #9708 üzenetére
ha meg ügyetlen, akkor bukta 15K. végső soron önbizalom kérdése a dolog - meg ráérő időé
-
válasz
VaniliásRönk #9705 üzenetére
igen, bár a hűtőcsere mindenképpen garanciavesztéssel jár, ha reszeled a kártyát, ha nem
-
válasz
Gyuri27 #9695 üzenetére
kissé szélsőséges vagy, nem?
az "összetákolt" meg az "ennél jobban nem sikerült eddig optimalizálni semmi mást" között azért van néhány lépcső, szvsz.
szerintem a crysis egy elképesztő technológiai showcase - ahhoz képest, hogy mi mindent csinál egy kép előállításához, meglepően gyors, és nem mellesleg már high beállítások mellett üt mindent látványilag. az más kérdés, hogy lehetne gyorsabb, ha a magamutogatásból egy kicsit visszavettek volna. -
válasz
Gyuri27 #9684 üzenetére
ez tényleg gusztus dolga, lehet a Crysis-t szeretni vagy utálni (érdekes módon semlegesekkel nemigen találkozom
), de hogy "egy összetákolt optimalizálatlan valami" lenne, az elég nagy... khmmmm... valóságtól való távolállás
de egyébként is, csak a példa kedvéért hoztam. 25-30 fps környékén nagyon is számít 10%. -
-
válasz
tzsolesz #9665 üzenetére
mit jelent a jobb? 2600XT valamivel gyorsabb, 3650-ben meg ott a DX10.1 és a PowerPlay, és 55nm-en készült.
amúgy itt lassan a 9600GT nem számít offnak, helyből 3 arcot tudok mondani a topicban, akinek az van
Gyuri: ezzel a gondolatmenettel azt is össze lehet rakni, hogy nincs szükség 100%-kal gyorsabb kártyára
-
korrekt, de ettől még nem szívesen kínlódok vele
a Flatout 2 grafikailag szerintem fényévekkel jobb a ProStreetnél, én meg is lepődtem rendesen, amikor a PS demoval játszottam. az autók tele vannak látványos, de érdektelen effektekkel, a terrain pedig a 2000-es évek elejét idézi...
-
válasz
Bruticus #9630 üzenetére
érdekelne, hol lehet ilyeneket olvasni
a HD2xxx és HD3xxx kártyákban egy darab futószalag nincs, teljesen más a felépítésük, mint a 7600GT-nek. játéktól függően 1.5-2x gyorsabb a gDDR3-as 2600XT. Bővebben itt.
AGP-s rendszerre amúgy nem tartom jó ötletnek további pénzt költeni (saját tapasztalat), de Te tudod.
-
válasz
greatchaos #9612 üzenetére
egyszer már magyarázza el nekem valaki pls, mire jó ez a fene nagy off-szigor a pH!-n. a moderátorok is ezt nyomatják, de szerintem ők sem tudják, miért...
-
ne-e-em, nekem notebookban volt, 32M VRAM-mal
amúgy nem vártam semmit, csak szerettem volna a Doom3-mal játszani, és ez volt az opció. végigjátszottam, majd ünnepélyesen elhatároztam, hogy innentől csak maximális vagy ahhoz közeli beállítással vagyok hajlandó játszani. alacsony felbontás és noAA jöhet -
válasz
tzsolesz #9535 üzenetére
sztem csak jövőre - az első kísérlet az Assassin's Creedben volt, de abból is kiveszi az Ubisoft "bizonyos" okokból.
a HD2000-esek az AA mellett az int16-os formátumú textúrákat rühellik - ettől ilyen lassú a Lost Planet, ill. DX10-ben a Bioshock. kész csoda, hogy ezen driverből tudnak javítani, bele se merek gondolni, mit művelhetnekamit jobban szeretnek, az a Bioshock DX9 (8600GT-n szerintem nem lehet vele normálisan játszani max. beállításokkal, 2600XT-n meg süvít), meg a Rainbow Six: Vegas (a 3850 úgy otthagyja benne a 9600GT-t, mint eb a szaharát).
-
válasz
VaniliásRönk #9515 üzenetére
esetleg porszívó, csak vigyázz a ventillátorra!
-
válasz
VaniliásRönk #9487 üzenetére
az újabb játékokban már 12x10-ben is van némi (3-4%) különbség. nagyjából ott, ahol a 256M-s 88GT égnek dobja a talpát
-
válasz
VaniliásRönk #9448 üzenetére
Kicsit elméleti síkon közelítették meg a srácok a dolgot, minden multithreadelt benne, de ritkán jön össze a gyakorlatban a dolog
70-80%-on ment a CPU-m, tehát azért előrébb volt.
-
válasz
VaniliásRönk #9445 üzenetére
TF2 és ET:QW az engine-ek miatt nem meglepő. a Crysis a hype-pal ellentétben egyáltalán nem nagy CPU-evő (ld. a logoutos tesztemet a témában), ezt is el bírom képzelni, hogy a 2700-as Athlon elég a 2600XT alá.
UT3 kicsit meglep. Nincs esetleg benne FPS cap? Vagy keverem valamivel?Oblivion: 12x10, AA-n kívül minden maxon. Nem kicsit csodálkoztam, milyen gyors.
-
válasz
VaniliásRönk #9433 üzenetére
értem, de kérdés, hogy mi az a minden, amiből semmi sem gyorsult. én is írtam már, Oblivion csatornák kijáratánál:
2GHz - 41 fps
3GHz - 59 fps -
válasz
VaniliásRönk #9427 üzenetére
az Unreal Engine 3-as játékokhoz nem árt a két mag (mer'hogy igen jól van megírva a VGA-t zabáló rész
), szerintem Athlonból egymagossal 2.8-3GHz környékére azért fel kellene mászni, hogy ott csak VGA limit legyen (Bioshock alapján mondom).
na meg az Oblivion, ami a 3GHz-re húzott E2180 mellett is CPU limites volt helyenként (nem is akartam hinni a szememnek)
és hát igen, van olyan is, aki az RTS-t szereti. pl. a Starcraft II-nél az eddig látottak alapján igencsak számítani fog a CPU... -
válasz
barnam_ #9289 üzenetére
ezzel bizony mélyen egyetértek. nekem épp elég meló volt az eltérő CPU settinges cikket összerakni, ha ehhez hozzáképzelem, hogy egy szimpla reboot helyett driver uninstall, gép szétszed, kártya kicserél, driver install, káromkodik, windows újratelepít, driver feltesz, megint káromkodik, nyugtató bevesz, windows újratelepít, driver install, és mindezt annyiszor, ahány VGA, hát hajam már tuti nem lenne, de még cikk se nagyon...
-
-
válasz
VaniliásRönk #9246 üzenetére
hmmmm... a 25 fps az teljesen reális bekapcsolt AA mellett (olyankor a soft shadows nem számít), a 89-et nem tudom hová tenni (annyit megy a 96GT hasonló beállítások mellett), nekem az a tippem, hogy a 7.11 beállításainál valami gond lehetett. Aggregátor?
-
válasz
VaniliásRönk #9244 üzenetére
huh? én a 7.11 előtt játszottam az extraction ponittal, és utána a perseus mandate-tel, minimális különbség volt közöttük (utóbbiban a benchmark 10x7-ben 42fps volt max beállításokkal). honnan van ez az info?
-
válasz
VaniliásRönk #9238 üzenetére
jajjj, de-de-de-de-deja vu érzésem van
nemtom, hogyan lehetne a Source engine-nel eléggé rokon játék ATI ellenes, hacsak úgy nem, hogy iszonyú mennyiségű textúrát használ. az tény, hogy ezt teszi, de ennek mondjuk meg is van az eredménye - a lassan 3 éves engine-t használó Perseus Mandate helyenként úgy néz ki, hogy besz**ás... a paraszt...
amúgy ugyanezek a problémák még csúnyábban jelentkeztek a 7300GT-mmel is anno, úgyhogy a játék szigorú, de igazságosMájsztró: a memória-menedzsmentben sokat nem játszik a GPU sebessége, hacsak annyit nem, hogy a gyorsabb GPU-n sokkal feltűnőbbek az akadások...
-
majdnem, csak 1 gond van: a 10%-os különbség nem mindig folyamatosan jelentkezik, hanem ingadozások formájában, és akkor viszont nem 10%-ot esik az fps, hanem jóval többet. itt számít sokat, hogyan van megírva a játék: míg a F.E.A.R.-ben (ami amúgy korántsem egy bughalmaz) ez problémát jelentett a 2600XT-vel, az 512M-s 96GT-vel ilyen gond nincs (gondolom, a 256M-ssal annál inkább lenne
). a Bioshocknál meg egyik kártyán sincs semmi akadás, max. annyit veszek észre, hogy 1-2 textúra később jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest