-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz 2thletme2day #6681 üzenetére
A kisebb, Star Adventurer mechanikákhoz abszolút nem értek, de a leírásból kiderül, hogy 200 mm fókusztáv esetén (vezetés nélkül) 5 perceket lehet vele exponálni, ha perfekt a pólusra állás, meg nagyon stabil az egész rendszer. 400 mm-en 2 perc.
Én azt tudom mondani, hogy attól függ jó választás-e ez neked, hogy pontosan mit szeretnél. Nem világbajnok, az biztos. Meg az is biztos, hogy én alapvetően csak második, túramechanikának ajánlanám. Kezdésnek mindig a használt cuccokat szoktuk ajánlani, akkor is, ha Star Adventurer, és akkor is ha valami komolyabb távcsőről van szó. Pont amiatt, mert esélyes, hogy ezt hamar kinövöd', a használtan pedig kevesebbet "buksz". - Ha lehet bukásnak nevezni ezzel a hobbival töltött időt.
Az ár mondjuk fontos szempont. Az ember azt hiszi, hogy majd kell egy távcső, egy kamera, meg egy mechanika, de aztán rájön, hogy ezeknél sokkal több mindenre lesz szüksége. Szóval ez csak a jéghegy csúcsa.Konkrétan mély-ég fotókat, viszonylag nagyobb anyagi ráfordítással kényelmesebb' készíteni. El lehet indulni mondjuk 150 - 200.000 Ft-al is, de az a felszerelés még nagyon messze van attól, hogy hatékonyan lehessen dolgozni. Mondjuk elég jó időtöltés, de emberfüggő a fejlesztés mértéke.
A Sony 70-350 mm objektív fényerőssége az asztrofotózásban egész jónak számít, a kérdés a minőségen van. A lényeg, hogy alkalmas a feladatra.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Külpolitika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest