Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Szerintem jó a trisó is. A lényeg, hogy olyan felületed legyen amin az ezeréves szerves lerakódások ne legyenek rajta.
A fordulatszámot érezni fogod, nyugide kezdd alulról, és középállásban lesz jó. Az, hogy milyen finomságú papírt válassz, az attól is függ, hogy a csiszolandó felületed mennyire vacak. Ha sok anyagot kell leválasztanod, akkor durvábbal kezd az ember, ha az eredeti festés szép, egyenletes, megcsurgás nélküli, akkor finomabbal. Én lehet, hogy előbb 100-assal próbálkoznék, de mdk01 a profi. 150 felé nem érdemes menni.
Számomra az kérdéses, hogy a csiszolópapírt mennyire fogja eltömni a lecsiszolt festék? Ezt majd látod a papíron.
Az esetleges leverődéseket, repedéseket (tehát a hiányokat) érdemes kiglettelni. Hogyan milyen tapasz jöhet szóba azt a festékboltban megmondják. -
mdk01
addikt
Nagyjából úgy ahogy Soká mondta.
Ő csak finoman célzott rá, de én leírom, hogy rakasd rendbe, hogy nyitódjon és záródjon minden ahogyan kell az az elsődleges.
A jó festés alapja a jó csiszolás, ne ess abba a hibába mint az emberek nagy része, hogy csak keni és azt hiszi majd minden megjavul tőle és minden szép lesz, a festék az csak színt ad a felületnek és védi egy kicsit, de semmi több.
Tudom írtad, hogy lehet nem sokáig maradnak meg a dolgok, csak azért írtam a fentieket, mert hiába kened le és lesz más színű, ha nem dolgozol alá ugyanolyan vacak lesz mint most. -
Soká
senior tag
Nem vagyok én guru az ilyen felújítós dolgokban, de talán nem mondok hülyeséget:
- a kiszemelt excentercsiszoló nem rossz darab. (nekem a nagyobb átmérőjű testvére van és jól elvagyok vele)
- ha csak (túl)élhtővé szeretnéd tenni a belsőt, akkor szerintem nem érdemes nagy csiszolásba kezdeni. A felületeket alaposan meg kell tisztítani, leoldva róla minden zsíros szennyeződést (a csiszolás részben ezt a feltételt teljesítené) aztán jöhet a festés. Valószínűleg nem szórni fogod hanem hengerelni vagy ecsetelni, ami eleve nem ad tökéletes felületet. De talán nem is kell.
- minden a minőségen múlik, mert ha olyan felületet szeretnél mint mondjuk egy fényes bútorlap, akkor sokat kell csiszolni és nagyon szépen kell festeni.
- én inkább arra összpontosítanék, hogy ezek a régi nyílászárók működjenek jól. A beépített szekrények ajtajai záródjanak jól, ahol szorulnak ott le kell munkálni a felesleget és bekalkulálni, hogy a felvitt festékréteg is számíthat. Jó kérdés, hogy a zsanérok milyen állapotban vannak és mennyire vannak elvetemedve ezek az ajtók... Feltételezem, hogy nem azokkal a szárnyas kis csavarokkal akarod zárni-nyitni őket... -
gorje
senior tag
DEWALT DWE6423 készülék jó választásnak mondható? Korábban kaptam már 1 véleményt róla.
Mivel egyáltalán nem vagyok jártas a témában...
Milyen korongokat javasolnátok rá és milyen fordulatszámmal járjak el a fentebb linkelt képek alapján pl? Nem tudom még milyenre akarom lekenni majd. Milyen lehetőségek lehetnek? Ha marad a zománc akkor abból is "tompábbat" szeretnék, nem annyira fényest.
Ja és sima mezei porszívót mennyire javasolt rácsatlakozni? A finom por miatt félek hogy bekerülhet a porszívóba olyan helyre ahová nem kellene. Ilyen a gép [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Formula-1
- Windows 11
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Automata kávégépek
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- További aktív témák...
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest