Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
trafipax #597 üzenetére
2 kártyás rendszernél ésszerűbb az ATX-es lapot választani már csak a VGA-k hűtése miatt is az LE PLUS esetében egy slot-nyival messzebb tudod rakni (és annak tükrében hogy a 660ti 2slot-os nem is árt).Ráadásul az M-pro-val 2X VGA esetén esélytelen a külön hangkártya egyszerűen nem tudod csatlakoztatni.Már ha PCI-E kártyát veszel mert a PCI-os kártyát CF esetén ugyancsak nem tudod csatlakoztatni. A CPU tápellátásuk megegyező de a CF miatt egyértelmű P8Z77-V LE PLUS.
-
trafipax
tag
"bár egy jó vga többet ér mint az sli és kevesebb a hibalehetőség is"
Teljes mértékben igazat adok Neked, de mivel egy komplett gépet kell összeállítanom monitorral és a büdzsé adott ami kb 300k. Ebbe nem igazán fér bele egy cca 140k-s VGA.
Ezért gondoltam arra, hogy kb 1 év múlva duplázom a mostani videókarit, mert akkor tán' viszonylag olcsón hozzá lehet jutni az általam említett kártyához és így a teljesítményt is növelhetem. -
jim bcs
nagyúr
válasz
trafipax #597 üzenetére
azt mondják az LE- nek jobb egy picit a tápellátása, de az m-pro nak is fasza egyébként ha referencia hűtős sli-n gondolkodsz az elfér az m-pron valamint ha nem referencián de kisebb hűtősön mint az enyém az is elfér
(bár egy jó vga többet ér mint az sli és kevesebb a hibalehetőség is)
-
trafipax
tag
Üdv!
Tervezem egy új gép vásárlását (abszolult 0 ról, tehát nincs megkötve a kezem a perifériákat illetően) és két megfizethető lap között dilemmázok erősen.
Asus P8Z77-V LE PLUS
Asus P8Z77-M PRO3570k CPU mert szeretném majdan hatjatni, idővel (ahogy a pénztárcám engedi) lesz SLi/CF, Gondolkozok normális hangkártyán, VGA 660ti (idővel ezt dupláznám). Memória, hdd, ssd, ház, táp egyenlőre még passz.
elgondolkoztam a következőkön amiket az asus oldalán található összehasonlításban néztem.
V LE PLUS Megjegyzésében ezt találtam:
- Amennyiben két grafikus kártyával használja a CrossFireX™-et, akkor tiltsa le a PCIe x1_1 és PCIe x1_2 kártyahelyeket és kézzel állítsa a PCIe x16_3 kártyahelyet x4 módba a BIOS-ban.
*ergo itt akkor nem lesz elérhető két slot?
-Display port kell-é nekem,Pro/kontra:
AZ M PRO olcsóbb cca 10k val, elvileg tartozéka egy SLI hid és 1 db Q-csatlakozó („2 in 1”)LE PLUS drágább, több benne a PCI bővítési lehetőség, Realtek® ALC889 8 csatornás audió van benne, van display port
Azt, hogy milyen kártlyákat tennék a gépbe azt még nem tudom, de ha mondjuk tennék bele valamit és az M PRO ba nem férne el, akkor szívnám a fogam. Nehéz kérdés tudom, igazából nekem kéne tudni, de tanácsokat még kérhetek, nemigaz?
bocsesz ha teleregénynek tűnik a posztom -
CJ3
senior tag
válasz
szasanyi #592 üzenetére
Egy Gigabyte lapom volt X38 DQ6.....Annál be volt állítva én csináltam....csak az sem ma volt hanem 2 éve és tudtam, hogy le kell tiltani, mert csipog majd a Speaker hogy nincs CPU hűtő.....csak ezért kérdeztem megerősítésnek....
Ráadásul ez új fajta BIOS még, nem 2 éve van meg hogy mindent tudtam hol van benne meg min kell állítani....
Bármikor darabokra szedek egy gépet és össze is rakom szóval ezzel sincs gond, de igen inkább kérdezekMint aztán fizetek
(jaja nem nagy dolog, de jobb ha más is megerősít)
-
szasanyi
félisten
Szétállítani, mit?
Ésszel kell csinálni (mint mindent egyébként), és semmi gond nem lehet. Saját tapasztalatból meg mindig többet lehet tanulni, és most ez nem olyan amikor inkább a máséból érdemes. Mint mondtam: nem atomfizika ez.
Hozzáteszem: nem rossz szándékból mondtam, és persze kérdezzen ezért (is) van a topik. Csak van amit nem érdemes, esetleg célszerűbb kipróbálni - aztán ha nem, akkor valóban helye van a kérdésnek, további információ kérésnek.
Énnél csak az jobb amikor vki azt kérdezi, hogy az ő lapjának BIOS-ában mit állítson mire ahhoz, hogy 4.5Ghz-en is stabilan menjen az ő procija. -
CJ3
senior tag
Megnéztem a lap BIOS-át......Monitor/ CPU Fan control: Enabled most.....
Ezt kell majd Disabled re raknom, ha a ventiszabályzót be akarom kötni a CPU hűtőnek?
És akkor nem keresi a BIOS a CPU fan-t az alaplapon?
Mást nem kell állítanom ott...... -
szasanyi
félisten
válasz
szokegergely #583 üzenetére
A kodek ugyanaz, csak a gyártól kiegészítik egyéb hardveres megoldással amitől jobb minőségű hangzást biztosít (pölö Maximums V Gene esetén a SupremeFX III) persze jó pénzért. Ez csak a felső kategóriás lapok kiváltsága, ami olyan drága hogyha más miatt nem kell, egy olcsóbb lehet egy kisebb ASUS Xonar hangkártyát venni a lapba.
-
szokegergely
csendes tag
Sziasztok!
Van bármi kölömbség az alaplapi hangkeltők között???
Realtek® ALC892 vs Realtek® ALC898
asus alaplapon vannak
Tényleg jobb az asrock(extreme6 Realtek® ALC898) hankeltője??
A asus z77v gene hankeltő procija tünt eddig a leg profibbnak. -
csucsbicep
nagyúr
Én Fan Xpert 2-öt használok és azzal minden egyes ventit le tudok szabályozni, kedvem szerint.
-
CJ3
senior tag
Jó csak most van 3 venti rákötve a szabályzóra a 4 ből, és a második helyen(a CPU-é) nem jelez semmit, mert a lapon van.....és zavaró nekem
(Bár mikor a kisgyerek letekerte a CPU ventit nullára
nem voltam olyan vidám)
Szerencsére 1x volt ilyen meg észre is vettem időben, de nem hiszem hogy megsült volna valami is egy Noctua alatt még ha nincs venti akkor sem
-
CJ3
senior tag
Köszi
hülyeséget írtam..........Jelenleg az alaplapra van csatlakoztatva a CPU-hűtő ventilátora, de nekem eddig a régi lapnál egy Snythe Kaze Master ventiátorszabályzóra volt rákötve......és szeretném újra azt használni, hogy én állítsam a fordulatot fel-le ahogy szükséges a CPU-nak.......
Ezt hol tudom letiltani az Asus BIOS-ban, milyen néven
, hogy ne keresse bekapcsoláskor a CPU Fan-t
-
bluyoo
nagyúr
"AISuite-ot mert nekem felére vette vissza a gép teljesítményét"
Na ilyet még nem halottam ....
Nem tudom hányszor raktam fel 40-nél biztos többszörde még hasonlót sem produkált.
(#569) gabro0
Lehet ezt kerülgetni jobbra balra ...... ilyen alapon a tuningra kiadott pénz is egy nagy ....(szerintem)És ugye a nem tuninglapok barátságosabb árban vannak nem 50K ..... lásd pl. CJ3 configját egy kiegyensúlyozott erős Pc.
-
CJ3
senior tag
Igazad van, de felesleges ki maxolni egy szériát.........Inkább váltani kell addigra már tényleg
(Én se vettem már 40 ért egy Q9550 et pl minek a 775-öt húzni már, ez az i5 3450 2x körbe hugyozzaAll: Ezeknél az új Asus lapoknál be lehet állítani a CPU ventit hogy mennyi RPM-en menjen, azt hol találom milyen opció alatt\ban
-
gabro0
őstag
"egy jó lap a több VGA-t
és CPU-t is túlél"
Persze a CPU kérdése a gyártón, a foglalaton múlik. Hiába veszel most egy 50k-s lapot, ha nem tudsz másik proct (pl.: 4. gen.?) belerakni foglalatváltás miatt. Persze, ha most veszel egy ilyenbe egy 3. generációs i5-t, pár év múlva meg i7-t, az se rossz. -
szasanyi
félisten
Látom, jól elvagytok egymással.
-
bluyoo
nagyúr
Ez nézőpont kérdése ... egy jó lap a több VGA-t és CPU-t is túlél ....... persze nem azt írom hogy 100K alatt nincs lap.De aki platformonként vált annak nem hiszem hogy nagy gond egy 40-50K-s lap.
"van egy csúcslapom aztán teszek bele valami gtx560-at maximum" kicsit sarkos de ez az egyik véglet a másik a csúcs 150K-s VGA egy 20-30K-s lapban ... az sem éppen kiegyensúlyozott
" a technika itt fénysebességgel fejlődik" Köztudott hogy a leggyorsabban éppen a VGA-k amik fejlődnek ill. veszítik el az értéküket nem az alaplap és a CPU ........ főleg a csúcskategória.
Hozzáteszem egy GTX560 OC -m van 1680X1050 -es felbontáson , ultra grafika .... minden akadás mentesen (egy STALKER mod alatt kevés az 1gb VRAM ott be-be akad) ma sem látnám értelmét 3X annyiért VGA-t venni.Mire kevés lesz (számomra) legalább 3 szériát ugrok majd előre az új kártyával -
jim bcs
nagyúr
még ettől kisebbe is képesek sajtolgatni elment a maradék eszük
, egyetértek
, nekem már a lélektani határ 35k-val be is fejeződött, ennyiért is vannak nagyon jó lapok, és a többit inkább egy erős vga-ba tolom mintsem hogy van egy csúcslapom aztán teszek bele valami gtx560-at maximum, hogy elmondjam milyen király lapom van de a grafika miatt meg sírhatok, úgyhogy inkább egy közepes lap és erős vga, egy erős vga elvan egy csúcslapban (az ultra grafikát nem az alaplap adja hanem az erős vga erős proci páros a csúcs lap másodlagos) is de elvan egy közepesben is, aztán döntsön mindenki mennyit áldoz avagy megéri-e neki, a technika itt fénysebességgel fejlődik, 2-3 év múlva nekem lesz szívem lecserélni egy újabb platformra, de akinek 50k-lapja van igencsak tanakodni fog egy darabig hogy az áhított lapot lecserélje-e mert hogy olyan sokba került anno
-
bluyoo
nagyúr
Csak arra akartam célozni hogy még kisebb méretbe is mit bele tudnak sajtolni (p8z77-i deluxe review)..... mondjuk már kicsit csaltak ezzel a 90 fokban megtört kialakítással. De azért nem nagyon tudok olyan funkciót/csatlakozót ami nem található meg a lapon
(a Thunderbolt porton kívül).
"játékokhoz elég lett volna a sima 3570 és a mostani gtx 680 ez volt a terv egy erős proci és egy bivaly vga kell a jó grafikához, a K-s proci amint látod alapon megy mert egy ilyen vga mellé egyenlőre nem látom értelmét annak hogy húzzam" Egyetértek!
"ha viszont Z-s lap akkor én csak a Sabertooth sorozatból választanék rog ide vagy oda ,a sabertooth az sabertooth" Hát 55K-s lapok közül én is azt választanám (vagy a P8Z77-I DELUXE).
Az az igazság hogy már átlépi az 50K-s lélektani határom és amúgy sem kellett még 35K-nál drágább lapot vennem.Főleg az LGA 1155-ös foglalattal lehet megúszni a + kiadást ha nem akarsz tuningolni nem kell érte fizetni (ha meg igen hát FIZESS)az Intel egyik legjobb húzása.A legrosszabb meg hogy a combos CPU-ba rakják az erős iGPU-t ... mekkora baromság! Tök sokan vennék az Intel HD 4000 -el ellátott Pentiumokat
-
jim bcs
nagyúr
persze hogy jobb a tápellátása csak egy 50k-s lap és az alaplap itt kezdődik árban és minőségben ,dehogy lenne nekem nagyon bevállt, nem gondoltam hogy ennyire szeretni fogom, a következő is matx lesz az biztos, eddig még nem éreztem hátrányát
(3570k azért lett mert a 3550 árában megkaptam amúgy 3570 lett volna H77-M lappal ,de ezért lett pro, játékokhoz elég lett volna a sima 3570 és a mostani gtx 680 ez volt a terv egy erős proci és egy bivaly vga kell a jó grafikához, a K-s proci amint látod alapon megy mert egy ilyen vga mellé egyenlőre nem látom értelmét annak hogy húzzam, de ez lett, ígyis-úgyis elég lesz-lett volna egy darabig)
ha viszont Z-s lap akkor én csak a Sabertooth sorozatból választanék rog ide vagy oda ,a sabertooth az sabertooth
-
bluyoo
nagyúr
Lenne szíved a p8z77 m pro-t lecserélni? Akkor már P8Z77-I DELUXE / DELUXE/WD a i5 3570k -hoz jobban illik .... jobb tápellátást kapott mint a M-PRO-d a többit nem is sorolom.És csak egy 20-ast kellene rádobni.
-
bluyoo
nagyúr
Szerintem olvastam is anno.
Megfordult már a fejemben a "zsugorítás" régebben is de nem sok előnyöm lenne belőle az asztalomnál lent van a helye a háznak .... és ez nem is változik még egy ideig. Úgyhogy még marad még az ATX ...
(#555) jim bcs
Több mindent nem is lehetett volna arra a lapra rázsúfolni -
kisza25
félisten
köszi, írtam már régebben is mini-ITX-ről
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #551 üzenetére
Igen, remélem valóban nagyon gyors és atomstabil lesz az i5-3570 procival, meg a 8GB memóval. Mellette a 7950-nel nyilván a játékokkal sem lesz gond, és ez pont elég lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #549 üzenetére
No, végül úgy döntöttem ASUS P8H77M-Pro lesz amit meg is rendeltem 27.6k-ért, most ingyenes szállítással és +490 HUF garanciafutár szolgáltatással a PCX-től.
Az ár elég jó, és CF vagy SLi valamint tuning úgysem lesz (i5-3570), egyébként pedig nagyon jó teszteket és eredményeket írtak a lapról. Ezeken túl jó a rajta lévő hangkodek is és van minden ami fontos.
-
kisza25
félisten
-
CJ3
senior tag
Na ez kemény kis lap
Asus P8H77-I
mini ITXszasanyi Asrock-ot nem vennék, mert a jobb Z77-eknél is írnak olyan hibákról meg érthetetlen dolgokról....
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #545 üzenetére
Konkrétan melyik(ek)re gondolsz? És fontos lenne, hogy a hangminőség jó leyen, valamint hibátlanul menjen benne 8GB RAM-om. ASRock Z77 E4 lap tesztjében pölö említik negatívumként a RAM kompatibilitást, és a listája nem is tartalmazza.
-
bluyoo
nagyúr
Azt ő tudja hogy megéri e neki vagy nem (nekem mindegy melyiket válasza). De ahogy írtad nem fogy tuningolni.Akkor meg mi a .... akarsz neki tuninglapot ..... ami ha a tuning lehetőségét nem nézzük kevesebbet ad és drágább , na meg kisebb is
De amúgy nincs olyan jó a hűtése annak mATX lapnak a Z77-es chip is kisebb bordát kapott a mosFET -ek bordáinak nem tudom a hőleadó felületét legyen ugyanakkora.De ez jelen esetben majdcsak lényegtelen hiszen nem lesz tuning -
jim bcs
nagyúr
na hát még nem tudjuk mi lesz, majd a számlás ár avagy nem számlás eldönti,de a 3550-hez elég lenne a B75 is, annyi usb csati van rajta amennyi kell neki és még marad is (könyveket szerkeszt,fordít néha játszik ezért is vetettem fel a B75 kérdését mert a 3550 mellett egy erős vga-val semmi gond nincs szerintem, csak akkor már a B75-ől jobb a H77 nem)
Asus P8B75-V
Asus P8H77-V LE
Asus P8Z77-M -
szasanyi
félisten
Még nem döntöttem alaplap ügyben, de leginkább az ASUS P8Z77-V LE Plus alaplap nyerte el tetszésemet. 35k ár lenne az ideális, ez sajna picit több ezért is hezitálok. Jó lenne vki megerősítés, vagy egyéb ami esetleg eltántorítana. Esetleg tapasztalat van-e, használ(t)-e ilyen vki?
-
bluyoo
nagyúr
Persze hogy lehet csak nem úgy kezdte a kérdést hogy minél olcsóbban akarok egy lapot hanem egy lapról kérdezett ... de gondoltam jobban jár egy jobban felszerelt jó hűtéssel lelátott lappal ami ugyancsak olcsóbb és + ATX méretű ... (P8H77-V LE ) de a többi tulajdonságában megegyezik az eredeti elképzelésével (leszámítva egy-két + csatlakozót).
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #534 üzenetére
még ha nemis tuning de egy 3550-hez valahogy jobban eltudok képzelni mondjuk egy asus p8 z77-m alaplapot mint a h-s szériából akármeiket főleg hogy egy vga lesz tehát felesleges az atx lap, csak tátong a sok slot feleslegesen, azon kívűl egy akár nem referencia hűtővel de lényegesen kisebb hűtéssel rendelkező vga alá mint az enyém (ami 3 slot) még mindíg befér lazán egy hangkártya akár
-
-
bluyoo
nagyúr
Ha nem tuningolsz akkor (szerintem) nem .... legalábbis nem egy belépő szintű Z77-es (egyértelmű hogy egy SABERTOOTH jobb).
szerk.:
Hát ilyen alapon mindenkinek normális tápellátású tuninglapot kellene venni mert mi van ha ...
Ha meg még nem tudja milyen CPU lesz a gépben korai az alaplapkeresés
"K"-s CPU alá legalább M Pro. -
jim bcs
nagyúr
"a h-s laphoz képest és stabilabb is a z-s lap" jogos, de csak jobb egy z-s lap mint egy h-s, vagy nem mégha nemis lesz tuning de többet nyújt ha lesz egy erős vga benne és úgy dönt hogy lecseréli egy k-s procira akkor a lap már adott mivel még nem döntötte el hogy számlával vagy anélkül veszi, mert ha nem kell majd számla akkor 3570k lesz a lapban és az M az valószínű M-Pro ra cserélődik, mert számla nélkül az megoldható és akkor már egy árban van a 2 elgondolás akkor inkább 3570k - M Pro?
-
jim bcs
nagyúr
ááááá most keltem
, ismerem a srácot személyesen azaz jóbarátom, tudom hogy nincs szó z77-ről de mindjárt egyeszkedtem vele és a hangkodek és egyéb fennakadások végett fontolóra vetettem vele a z77 kérdését mert ezzel a probléma megoldódna és azért a kis felárért igencsak jó lapot kapna
-
janes1976
őstag
válasz
csucsbicep #515 üzenetére
A vásárlók sztem, külföldi oldalakon. Mondjuk csak ilyen csillagos értékeléseket láttam, szövegest nem tudom megnézni.
-
janes1976
őstag
Ilyen alaplapot akarok venni: Asus P8H77-M. Néztem hogy eléggé lehúzzák, most ezt csak azért teszik mert nem tuningolható, vagy van valami egyéb oka is. A hozzáértőktől kérdezném.
Van valami oka hogy ne ilyet vegyek? Tudnom kéne.
-
CJ3
senior tag
Van egyébként valakinek Corsair memóriája?
Ezekben a lapokban mennek rendesen? Asus H77-Z77 benTehát a 3. generációval nincs gondjuk......?
Pl Corsair Vengeance vagy a low profilos? 1600 ill 1866 os ramok......akinek ilyen van esetleg jelezze már, vagy akinek gondja volt vele.....
-
vackor81
csendes tag
válasz
vackor81 #506 üzenetére
Az Asus-nál ezt a választ találtam:
"
FAQ
There are three EPU options, EPU switch, BIOS EPU option, and EPU under AiSuite II., What is the difference among these three?
Page ToolsSolution
The difference between the EPU switch, BIOS EPU option, and EPU under AiSuite II is as follows:
1. EPU Switch: Once enabled, it will enable EPU option in BIOS and default to auto mode.
2. BIOS EPU option: There are options to select the level of power saving (lowering Vcore voltage when the loading drops). Both the BIOS option and EPU switch will no effect the performance. However, the stability of high level power saving depending on the quality of the CPU and DRAM.
3. EPU under AiSuite II: There are 3 modes to choose from: AUTO (dynamic change multiplier and Vcore based on CPU load), High Performance (EPU OFF), and Max power saving (Drop CPU multiplier to lowest multiplier with the relative VID).You can benefit from the combined result of the BIOS option and AiSuite II software. If AiSuite II is not installed, it will work as AUTO mode. "
Szóval ezek szerint teljesen felesleges a kapcsolót BE állásba tenni...Azon kívül, hogy pirosan bevilágítja a házat, és az emberre ráhozza hirtelen a kulát, minden használható nélküle szoftveresen és biosból is...kikapcsolt állapotban is.
-
vackor81
csendes tag
Az rendben van, hogy tudom mi mire való, és az EPU-n kívül a Turbót is használtam (azzal már nem fogyaszt keveset
) , de azt vettem észre, hogy tök mindegy be van-e kapcsolva az alaplapon a kapcsoló, akkor is tudom használni, állítgatni az értékeket. Erre irányult a kérdésem: kikapcsolt switch mellett (nem világít a lapon) nem lehet nálad hozzáférni a vezérléshez? Mert én hozzáférek...
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #504 üzenetére
Jaja ma meglessük..... haverom már rendelt egy ilyet, de neki three channel lapja van még, szóval kipróbáljuk megy e fainul nálam.........elméletileg ezek is olyanok hogy visszafele tudnak mindent tehát egy 2133 as ram csak megbírkózik az 1600 al
Elméletileg a lapom 2200 MHz-ig kezel......
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #501 üzenetére
Köszönöm.....Akkor ha 1600-ba hajtom a 2133-as ramokat, amíg meglesz a Z77 es lapom, akkor úgy jó lesz minden?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #501 üzenetére
ezt már pv-ban megbeszéltem vele de csak nem ok valami
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Társasjáték topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest