- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
válasz
csucsbicep #3025 üzenetére
Eddigi tapasztalatom szerint jobban néz ki és nem akad, fagyogat.
-
gabro0
őstag
válasz
csucsbicep #3020 üzenetére
Elvileg nem...
Találtam a neten egy friss leírást (legalul), amivel telepíthetővé tettem a P8Z77-V típusú lapomra. Win7-en próbáltam, eddig jól működik a WiFi kivételével. Írta a program, hogy indítsam újra... majd legközelebb azt is megnézem.Ha gondoljátok felrakom a módosított zip fájlt.
-
cyber86
őstag
válasz
csucsbicep #2963 üzenetére
Nem tudom mi dögledezik rajta mert ameddig pl nem telepítem fel az intel chipset drivert tökéletes de utána behal. meg csökkentett módba prime95 is simán megy.
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2956 üzenetére
kicsit gáz,hogy ő is használja a gépet....csak észreveszi ha nincs baja....
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2953 üzenetére
ahhoz az asszony le kellene passzolnom egy pár órára.....
nincs fél éve hogy lecseréltem a fő alkatrészeket a gépben....most meg már 2x2x4Gb ramot is vettem azóta a 3x2GB helyett....most ha megtudná még hogy megint lapot akarok cserélni......
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2950 üzenetére
Akkor f... nincs miért nem tudom felhúzni a ramokat.Pedig a kompatibilitással sem lehet gond mert direkt olyant vásároltam,ami szerepel az alaplapi támogatottságban...
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2945 üzenetére
Hát a biosz ezeket az értékeket dobja csak ki....tehát lehet hogy nem pontosan ugyanannyit tudnak...a következő érték az 1800,ott már nem indul a gép.mellesleg az 1600 ramok amik voltak azok is 1648-on mentek.....
szerintem a proci lesz a ludas:
Memory Types DDR3-1333/1600 -
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2943 üzenetére
Akkor minek írják ki a specifikációban,hogy magasabb MHz-t is bírja?Valamint minek adnak meg olyan ramokat a támogatási listában,amik jóval magasabbak?Jelen esetben van még 3000MHz ram is a listában?Vagy akkor megjegyzésben mértnem írják oda hogy kezeli azt a bizonyos 3000MHz ramot,de nem fog csak 1600MHz-n pörögni?Ez így egy vásárlói megtévesztés,amit ugye a törvények tiltanak.....
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2940 üzenetére
Igen..még nagyobbat is tudnák.de már 1800 on sem indul...hiába állítom be az időzítéseket is....
-
jumbo71
tag
válasz
csucsbicep #2938 üzenetére
idézet az alaplap specifikáció-ból:
4 x DIMM, Max. 32 GB , DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz Nem ECC, nem pufferelt memória
Az 1600 MHz és magasabb frekvenciákat az Intel® 3. generációs processzorai képesek kiszolgálni. -
ocso
tag
válasz
csucsbicep #2872 üzenetére
Köszi, ezt benéztem.
-
asus1
aktív tag
válasz
csucsbicep #2863 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy akkor az i5-el hogy ment az 1600.
-
Sakka
tag
válasz
csucsbicep #2855 üzenetére
Igen, tudom. 4.2 Elegendő mindenre, és nem is melegek a magok úgymond.
4.4-en már 82 körül mozog. De lehet ha lenne vízhűtésem még lejjebb menne, vagy ha meg lenne kupakolva. -
Sakka
tag
válasz
csucsbicep #2853 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az alaplap teljesen OK idáig, sőt még a gép is halkabb lett tőle! A rendszerhűtő venti csendesebb.
Azóta teszteltem kicsit, és 4.4 ig mentem fel, amit LinX el és egyéb teszt progival teszteltem.
Vissza vettem 4.2 re, azon használom, teljesen OK! Nyugalmiban 32-35 fokosak a magok.
100%-on pörgetve jó 20 percig teszt progival 72-74 fokos. ( De ugyebár 100% nem igazán használja ki egyetlen progi sem egyenlőre) 4.4 en már melegebb volt, ezért nem is kínzom annyira.
(Costa Rica- s a példány, amúgy) -
gabro0
őstag
válasz
csucsbicep #2671 üzenetére
Tehát konkrétan nem lehet tudni?
-
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #2322 üzenetére
Hi!
Az az igazság, hogy ilyenkor teljesen máson jár az eszem örülök, hogy jó idő van és a fölös időt el lehet tölteni a szabadban is
By.: Johnny
-
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #2320 üzenetére
Hi!
Nálunk már jó meleg van, a tuning próbálgatással megvárom a hűvösebb időt, meg egyébként is örülök, hogy így megy. Még az alaplaphoz kapott wifi-t se próbáltam ki, de ami késik nem múlik.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2268 üzenetére
Értem, na erre én is kíváncsi leszek. Majd írj ide légyszi, ha kipróbáltad később.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2266 üzenetére
Ja, azt nem, nincs rá időm most a vizsgaidőszakban.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2264 üzenetére
Nem változott semmi abban. Tuningot -0.040-es offsettel használtam 4,3-on, már nem emlékszem pontosan mennyit adott úgy a procinak, de ennyinél a Whea logger sem dobálta a hibákat. Már az is vissza van véve alapra, mert így is elég mindenhez.
-
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #2217 üzenetére
Hi!
Nekem is volt ilyen az elején, nem engedte állítani a szorzót, mert először mindent feltelepítettem a gyári dvd-ről, köztük ezt is. Illetve látszólag átállította, de közben maradt, ahol volt a szorzó! Azt hittem, hogy a bios miatt van, frissítettem aztán megjavult. Tedd fel újra a biost, esetleg egy régebbit, aztán vissza a legújabbat.
Hátha! A lapunk ugyanaz.
Úgy emlékszem, hogy talán kétszer is frissítettem, mire jó lett!
-
DonTouch
csendes tag
válasz
csucsbicep #2094 üzenetére
Aha. Most már értem. Tehát akkor ez valamiféle energiatakarékosságra hajaz. Köszi a választ!
Amúgy ki lehet ezt valahogy kapcsolni? -
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2083 üzenetére
Ja, igy mar ertem.
Bluyoo: lehet csak egyszeri eset nalam is, remelem.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2061 üzenetére
Koszi.
Majd penteken akkor megkereslek, mert holnap patko vizsga.bluyoo: Kosz. Azt kiprobaltam, de bclk-t emelt, mememoria frekit visszavette. Az nem jo. A wifi kabelt nekem csak ugy sikerult belenyomni, ha fordigattam rajta. Ugy konnyen belement.
orizsa_tr: kosz, atolvasom ezt is majd.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #2041 üzenetére
Megjött a lap, nagyjából be is szereltem, hogy működik-e. Videókártáyt, memóriát felismerte rendesen.
Viszont a felső kettő Usb 3 nem működik idáig. Csak driverrel működne? Gondolom ez a két Asmedia Usb 3.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #1885 üzenetére
Csak sajnos tul sok a hibas minden gyartonal.
Csak a garancia intezese tobb het sajnos, ez a hatranya, legalabbis, ahol en vasarolok. Mondjuk ha 3 napon belul elojon a hiba, akkor gyorsan megy, mert akkor rogton csere van. -
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #1883 üzenetére
Nekem is most adta meg magat az Msi Z77A-G45 alaplapom.
Azt hittem az Asusok megbizhatoak, de ugy latszik ezekkel is van baj (meg a nagyon draga lapokkal is), mint a tobbi markaval.
Az Asus P8Z77-M Prot nezegettem, de a Neweggen nagyon rosszakat olvastam rola es most megint elbizonytalanodtam az Asus markaval kapcsolatban is. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #1709 üzenetére
Köszönöm. Találtam még egy ilyet is, ez gyakorlatilag az én lapom, csak eggyel gyengébb.
"Bicikli", még nem hallottam így, de találó.
-
marinea2
addikt
válasz
csucsbicep #1631 üzenetére
3 régebbi lapban(Lga775) 2db asus és egy gigában is simán szabályozható volt... Nem értem akkor hogy az újabb platformon miért nem...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
csucsbicep #1517 üzenetére
Ja, persze hogy be van kapcsolva. Az volt az elso amit megneztem.
Processzor csinalhat ilyet ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
csucsbicep #1515 üzenetére
Az mi ?!
-
neduddgi8456
csendes tag
válasz
csucsbicep #1474 üzenetére
Ok, köszi!
Még 1 hónapom van kitalálni... -
balpis
őstag
válasz
csucsbicep #1474 üzenetére
Sziasztok!
Tud valaki olyan Z77-es alaplapot, amin van ilyen sorrendben
PCIex1
PCIex16
xxx
xxx
xxx
PCI
PCI
slot és hátlapi vagy belső LPT1 (parallel) port? (az xxx nem érdekes, hogy mi)
Lehetőleg DVI de minimum HDMI hátlapi csatlakozóval.Egyelőre csak az MSI Z77A-G41-et találtam, de a ventivezérlése nagyon nem tetszik...
köszi! -
neduddgi8456
csendes tag
válasz
csucsbicep #1468 üzenetére
Igen, kezdek is letenni a V Gene-ről...
Akkor viszont nem marad más, mint a p8z77-V, vagy a MAXIMUS V FORMULA...
A baj csak az, hogy a két lap között 30 ezer a különbség, s nem biztos hogy megérné 83 ezer körül kiadni egy lapért...Írtad, hogy nekes p8z77-v lapod van, milyen minőségú hangot biztosít, hogy kezelné a thx-es hangfalszettet?
-
neduddgi8456
csendes tag
válasz
csucsbicep #1459 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok, gtx 680 sli-t szeretnék V Gene alaplapon, egy Alpenföhn Matterhorn rev.b procihűtővel...
Ezt nem fogja elbírni már az mATX-es alaplap?Azért tettem le a voksomat a V Gene mellett, (az összes előnyös tulajdonsága mellett) mert van egy THX minősítésü hangfalszettem, és ez nagyon jól tudna szólni a SupremeFX III alaplapra szerelt rendszerrel!
Szerintetek érdemes ebben gondolkodnom, vagy keressek ATX alaplapot?
-
JaniS
senior tag
válasz
csucsbicep #1446 üzenetére
Árban számomra teljesen megfelel, azt nem tudom, hogy van-e bármilyen előnye a drágábbaknak, aminek én hasznát venném. Ahogy láttam pl. a Sabertooth az erősen a tartósságra megy rá, idáig soha nem azzal volt gondom, hogy valami elromlott, hanem inkább elavult. A thunderbolt-ról nem is tudtam, hogy micsoda, gondolom az sem nagyon kellene. A tuning kapcsán pedig nem rekordokat szeretnék döntögetni, csak valamilyen ésszerű mértéket elérni. Köszi.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #1430 üzenetére
Nem tudom pontosan mi van a lapon lévő hűtőborda alatt, de gondolom a szenzor ott van.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #1428 üzenetére
Szerintem a chipset. Régebben voltak is rajta kis párcentis ventik.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #1423 üzenetére
Köszi!
Ha lesz elég mersze hozzá megpróbálom!
Mivel alapfeszes tuning lesz kell e mást állítanom biosban? Ramoknál vagy valahol? -
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #1418 üzenetére
Annyit ír, hogy no support this modell. Fel se telepíti. 2 verziót is próbáltam.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #1416 üzenetére
Bakker azt írja nem jó az enyémhez
-
E1even
senior tag
válasz
csucsbicep #1386 üzenetére
Asszem igen, de csak pár teszt erejéig ment ennyin.
Alapon járatom a RAM-okat. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #1362 üzenetére
"De ez 2x4GB-os." Gondoltam hogy nem egy 8Gb-osod van csak hogy neduddgi8456-ak lett ajánlva az alacsony profilú 2X4Gb-os Corsair Vengeance gondoltam rákérdezek nálad van e vele gond ......
Azért érdekes hogy a 2X8Gb-ot nem szereti ...... -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #1360 üzenetére
Jó hogy benéztél csucsbicep !
Neked vannak gondjaid a Corsair Vengeance-el a P8Z77-V alatt?
-
Stonerice
őstag
válasz
csucsbicep #1329 üzenetére
Akkor még annyit hadd kérdezzek meg, hogy te melyik alaplapot vennéd? Asus H77-V LE vagy Asrock Z77 Pro3? Tekintettel a jövőre is
.
-
Stonerice
őstag
válasz
csucsbicep #1327 üzenetére
H77 be lehet non-K Oc-zni? 3,8 ghz-ig?
-
Stonerice
őstag
válasz
csucsbicep #1322 üzenetére
Értem, csak megzavart már azis magában, hogy Quad-gpu CrossfireX support, LINK miközben csak 2db pci-e van az alaplapon. pl:h77-v le Mintha beleszámolná a Virtu miatt az IGP-t. Olyan furán jön ki.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #1298 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy nem kockázatmentes amit az a ~100Mhz nem ér meg. Szerintem...
-
dragonfx
veterán
válasz
csucsbicep #1260 üzenetére
de enyémbe nem látok ilyne lehetőséget help..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
csucsbicep #1255 üzenetére
- minen rendben van a foglalattal, labakkal es a vcore is rendben van szerintem.
-
dragonfx
veterán
válasz
csucsbicep #1041 üzenetére
akkor majd letabozom game alatt
-
dragonfx
veterán
válasz
csucsbicep #1032 üzenetére
Vagy ilyen hamar visszahulne?pedig nekem terheles alatt sincs 40 felett.a cpu a legmelegebb,vga ennyi se.
mind1 minden garis.:-D -
dragonfx
veterán
válasz
csucsbicep #1028 üzenetére
Remeljuk nem.csak fura nekem 7770 es es a g860 is max 35 fokos.ennyire nem fogyasztanak ezek mar semmit?vagy a gyari hutok hatasfoka ilyen jo?
a p4 meg a 7600gt siman felment 55ig. -
bandi0000
nagyúr
válasz
csucsbicep #1011 üzenetére
Elvileg fel kellene menni állítgatás nélkül..mert a lap dönti el hogy melyiket használod tehát elsődleges mindig az integrált de ha van benne VGA akkor az lesz...bár az is lehet hogy tudja melyikbe van bedugva a kábel ezt nem tudom lényeg a lényeg hogy nekem simán felrakta
-
fecke78
senior tag
válasz
csucsbicep #988 üzenetére
Lehet hülyeséget irók ,de sebaj .
Elöször veszek bele 2*8gb corsair emlitett ramját pirosban , Azért veszek majd bele még két hét mulva 2*8-at , ugyan olyan pirosat ,mert most van pénzem és nem akarok 4-5 évig hozzá nyúlni, és igy nem esek a csapdába ,hogy már nem lehet kapni vagy valami hasonló
Apacher rammal jártam igy
32 gb mire kell? Semmire , de belerakom enni nem kér...... -
Ice&Lime
veterán
válasz
csucsbicep #945 üzenetére
az a hot plug az mi?
ssd és dvd romnál kell átváltani disabled-ról enabled-ra? -
WARZ
tag
válasz
csucsbicep #931 üzenetére
Pont ami ezen a képen látható [link] két csavar ami vastagabb és más menetemelkedésű és emiatt nem megy bele a távtartóba amit kaptam hozzá pluszba 2őt kis zacsiba azok meg tökéletesek
-
Dr V
őstag
válasz
csucsbicep #879 üzenetére
A V egy tízessel több, a sima meg 5el olcsóbb. Lehet, h sima lesz belőle
-
ZCoyote
őstag
válasz
csucsbicep #868 üzenetére
Ok, köszi!
Ramokról tudsz valamit mondani esetleg?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #848 üzenetére
Az hosszú, akkor mint szólnál az enyémhez?
A lényeg, hogy jó és gondolom a hűtéssel is elégedett vagy (szvsz az is fontos). Viszont ami eléggé kiábrándító ez a GCN vagy a kihasználtsága, de tulajdonképpen mind1 melyik mert lényegen nem változtat: a FC3 - ami ugye Gaming Evolved! és részben GCN optimalizált - játék egy GTX660-Ti kártyán is jobban fut mint a HD7950 3GB OC kártámon. Siralmas...
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #837 üzenetére
No, most láttam sikerült a VGA projekted!
Jók a tapasztalataid?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #837 üzenetére
Jó pár napos használat után elmondhatom, hogy az ASUS P8H77-M Pro príma, gyors lap és a rajta lévő hangkodek a legjobban szól amit eddig hallottam. Mondom ezt az előző P8Z68-M pro után is, ami drágább és tuningra is alkalmas lap volt. Egy apró "hibája" van, hogy a PCH akár 55 fokos is lehet tartósabb használat esetén de mivel VGA alatt van, így nagyobbra cserélni nem lehet. De ez egyébként semmit sem befolyásol, csak onnan tudom, hogy meg néztem.
Csucsbicep: olvastam, hogy tuningnál ez probléma is volt. Viszont azt tapasztalom, hogy tuning nélkül nem melegszik jobban (vagy talán annyira sem) mint az előző SB procim (2500) holott uo. pasztát és ugyanazt a hűtőt használom. De az is biztos, hogy az SSD két CPU együttes használatánál is többet dobott a sebességen, így az utóbbi évek legésszerűbb befektetése (számomra mindenképpen) ez volt.
-
mexel
veterán
válasz
csucsbicep #832 üzenetére
Miért mi van forrasztva és pasztázva? Valami mintha rélene hogy olvastam a kupakról, de nem tudom.
-
Zsohi
őstag
válasz
csucsbicep #782 üzenetére
2 darab corsair vengeance ramot. CMZ8GX3M2A1600C9
Mind a négy teljesen egyforma, de azt hiszem már sikerült megoldanom a gondot.
-
Macei
tag
válasz
csucsbicep #775 üzenetére
Faja köszi az infót
-
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #727 üzenetére
Attól még jobb a 6+ mint a 4+
Az alkatrészek meg ugyan úgy alacsonyabb hőfokon üzemelnek és ugyan úgy kisebb a drop a fázisszám növelésével.Ok nem lehet nagyobb tuningot elérni vele mivel nincs.De attól még hogy nem mérhető gigahertzekben nem válik feleslegessé ....
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #699 üzenetére
ATX ugyan, így több slot áll rendelkezésre ez vitathatatlan. Ellenben gyengébb az audio és a LAN is ami rajta van, sőt a tápellátás is. Így kikívánkozik a kérdés: mitől is jobb?
-
Faterkam
addikt
válasz
csucsbicep #699 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #641 üzenetére
Nagyon remélem!
-
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #627 üzenetére
Ezt az egy hibát eltekintve azzal sem volt semmi gond. Amúgy nincs összehasonlítási alapom, mert a telepítés után a legelső volt, hogy frissítettem.
-
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #625 üzenetére
A lappal semmi baj nincs, legalább is eddig semmit sem tapasztaltam.
A CPU határait feszegettem, és elsőre megtaláltam...(Nem egy tuningos példány)
Aztán a BSOD után load default, mentés, majd visszamentem a BIOS-ba ellenőrizni. Minden alapon volt. Belépek a Win7-be, és látom, hogy 4200 -on megy, pontosabban 4223 -on, ez az az órajel, amit auto tuningon beállít magának. Elem ki-be megoldotta, de azóta nem nagyon bízom benne, félek hogy valamit elállítA VTT -t meg azért emelném, mert amikor nagyon leveszem az offsetet, akkor STOP 19 -et vág a képembe, ami a RAM -ok instabilitása miatt van. Viszont írták az Ivy topikban, hogy ha emelem a RAM feszt, akkor emelni kell a VTT -t is.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #620 üzenetére
Én lehet frissíteni fogom a közeljövőben.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #620 üzenetére
Nekem a 0607van fenn, de azért akarnék cserélni, mert hátha több feszállítási lehetőség és egyéb lenne. Bár most nekem sincs semmi gondom.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #608 üzenetére
Igen, nagyon úgy tűnik. Az nem lehet, hogy kétféle CPU (i5-3570 és 2500) se kétféle RAM (2x4GB Corsair 1.35V és 1.50V változat) és kétféle táp (Corsair VX450 és Chieftec CTG450-80P) se jó neki. Ha minden igaz, ma jön érte a futár és viszi vissza a PCX-hez. És persze megint várhatok ~2 hetet...
batagy: éppen hasonló probléma miatt nem érdemes ennyit várni a kipróbálással.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #551 üzenetére
Igen, remélem valóban nagyon gyors és atomstabil lesz az i5-3570 procival, meg a 8GB memóval. Mellette a 7950-nel nyilván a játékokkal sem lesz gond, és ez pont elég lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #549 üzenetére
No, végül úgy döntöttem ASUS P8H77M-Pro lesz amit meg is rendeltem 27.6k-ért, most ingyenes szállítással és +490 HUF garanciafutár szolgáltatással a PCX-től.
Az ár elég jó, és CF vagy SLi valamint tuning úgysem lesz (i5-3570), egyébként pedig nagyon jó teszteket és eredményeket írtak a lapról. Ezeken túl jó a rajta lévő hangkodek is és van minden ami fontos.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #545 üzenetére
Konkrétan melyik(ek)re gondolsz? És fontos lenne, hogy a hangminőség jó leyen, valamint hibátlanul menjen benne 8GB RAM-om. ASRock Z77 E4 lap tesztjében pölö említik negatívumként a RAM kompatibilitást, és a listája nem is tartalmazza.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #534 üzenetére
még ha nemis tuning de egy 3550-hez valahogy jobban eltudok képzelni mondjuk egy asus p8 z77-m alaplapot mint a h-s szériából akármeiket főleg hogy egy vga lesz tehát felesleges az atx lap, csak tátong a sok slot feleslegesen, azon kívűl egy akár nem referencia hűtővel de lényegesen kisebb hűtéssel rendelkező vga alá mint az enyém (ami 3 slot) még mindíg befér lazán egy hangkártya akár
-
janes1976
őstag
válasz
csucsbicep #515 üzenetére
A vásárlók sztem, külföldi oldalakon. Mondjuk csak ilyen csillagos értékeléseket láttam, szövegest nem tudom megnézni.
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #504 üzenetére
Jaja ma meglessük..... haverom már rendelt egy ilyet, de neki three channel lapja van még, szóval kipróbáljuk megy e fainul nálam.........elméletileg ezek is olyanok hogy visszafele tudnak mindent tehát egy 2133 as ram csak megbírkózik az 1600 al
Elméletileg a lapom 2200 MHz-ig kezel......
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #501 üzenetére
Köszönöm.....Akkor ha 1600-ba hajtom a 2133-as ramokat, amíg meglesz a Z77 es lapom, akkor úgy jó lesz minden?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #501 üzenetére
ezt már pv-ban megbeszéltem vele de csak nem ok valami
-
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #476 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de most egy darabig alapon hagyom, hogy tényleg ez volt-e a baja. 3 új komponens van a gépben, ilyenkor picit óvatos vagyok a hibaokot illetően
(Pont ezért nem is akartam legalább 1 hónapig húzni, de nem bírtam ki
)
Viszont ahogy ma egész délután alapórajeleken nyomultam a BF3 -al, azt vettem észre, hogy semmit nem változott a teljesítmény ahhoz képest, mint amikor 4200 MHz -en volt.
Aztán vSync kikapcs, AIDA64 -ben napló be, és az lett az eredmény, hogy a GPU load -ot leszögezték 100% -ra, azaz a CPU nem limitáló tényező. Ilyenkor meg hiába húzom, nem lesz több az FPS -
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #474 üzenetére
Értem. Az a gond, hogy semmivel sem tudom kiolvastatni a BIOS -ból, hogy auto -n min van. Ma megint kipróbáltam, de úgy, hogy az LLC autón volt. Leállításkor STOP 19 -es hiba, ami picit zavar, mert ilyent RAM instabilitás esetén szokott adni. A léányeg, hogy jelenleg alapon van, és így is felugrik a fesz 1,192 V -ig, gondolom 4,2GHz -en nem kellene ez alá menni
-
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #460 üzenetére
Köszönöm
-
Colos1
őstag
válasz
csucsbicep #458 üzenetére
Eddig csak AMD -im voltak és egy 3 éves konfigról váltottam. Abban volt egy szorzó meg egy CPU fesz, és kész. Itt van legalább 8 beállítás, aminek a felét nem is tudom mire való
A BCLK -t közben visszavettem 100-ra, így az autón adott fesz is visszaesett. Azért emelte, mert a RAM -okat így tuningolta, de azok jók úgy, ahogy vannak.
Most néztem, terhelés alatt 1,24 a CPU mag, és 1,28 a CPU VID, ebből is kettő van, nem tudom melyiket kell nézni, de a CPU-Z is ugyanazt írja, mint ami az AIDA szerint a CPU mag.
Eddig értelmes segítséget nem kaptam, azért csináltam így
Gondoltam kiindulási alapnak jó lesz.
-
Gaben01
őstag
válasz
csucsbicep #385 üzenetére
Azért a 8500GT nem egy múzeális kártya.Ha az x16 slotban egyáltalán nem nyikkan, viszont az x4-esben megy,akkor a kártya jó és valószínűleg nincs kompatibilitási gond.Sajnos az előfordulhat,hogy a lapon az x16 foglalat szar.Ha másik kártyával is ez a hibajelenség,akkor egyértelműen lap.Én azért a 8500GT-t is kipróbálnám egy másik lapban.
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #377 üzenetére
-
Gaben01
őstag
válasz
csucsbicep #368 üzenetére
Szerintem ezt írtam én is.
kisza25: szerintem a 2400MHz fölötti állítási lehetőségek már erősen a mókusvakítás kategória. Ha K-s Sandy-t/Ivy-t teszel H75/77-s lapba (butaság lenne,mert akkor meg a proci tuningolhatóság ugrik) és veszel bele gyárilag 2400Mhz-es ram kitet (lehet van gyorsabb is,mostanában nem foglalkoztam a témával behatóbban),akkor megvan rá a lehetőség,hogy az uefiben gyári értékre lődd be a ramodat és 2400-on hajtsd. Ha non-K Ivy-t teszel bele,akkor nem tudom,hogy van-e lehetőség 1600 felett járatni a ramot,tapasztalat hiányában erről inkább nem állítanék marhaságot.
Az meg egy jó kérdés,hogy akkor minek van meg rá a lehetőség az uefi-ben,hogy ennyi féle órajelet állíthass a ramoknak. -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #371 üzenetére
szóval akkor ez minek?itt van 2400Mhz -es ramok listája is
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #368 üzenetére
akkor minek van 3Ghz-ig beállítás és 2400Mhz-ig hivatalos támogatás aH77 lapomban
-
hulp01
senior tag
válasz
csucsbicep #339 üzenetére
Köszönöm a segítséget, szépen végigjárom ezeket, aztán meglátjuk. Remélem megoldódik a probléma (talán már egy új driverrel).
-
hulp01
senior tag
válasz
csucsbicep #334 üzenetére
Nem, még nem. A legfrissebb Catalyst Control Center van fenn (12.8). Azért gondoltam, hogy nem a VGA, mert játék közben ment a torrent és ha csak a VGA ment volna ki, akkor attól még a háttérben futott volna minden, és a vinyón lett volna aktivitás, csak max. nem látok semmit a monitoron. Meg a hangfal búgását sem indokolná szerintem. Vagy tévedek?
-
tilla23
csendes tag
válasz
csucsbicep #265 üzenetére
Szia. Nem tudom aktuális e még az alvó mód gondod, de ha nem is másnak jó lehet.
Én is frissítettem a legfrissebb progikat az ASUS-hoz, de ilyen gond nem velük jött elő hanem a Samsung SSD szoftvere ébresztgeti fel állandóan.
Indíts egy cmd-t (persze rendszergazdaként) és ki tudod deríteni mi okozza ezekkel a parancsokkal:powercfg /lastwake : ez annak a programnak vagy eszköznek a nevét dobja ki ami legutóljára felébresztette a gépet. Értelemszerűen előtte kell egy ilyen eseménynek lennie.
powercfg /devicequery wake_armed : ez azokat a hardvereket sorolja fel amik felébreszthetik a windowst (érdemes csak a billentyűzetet meghagyni ha nincs másra szükséged)
-
bsh
addikt
válasz
csucsbicep #308 üzenetére
automatikusan a hőfoknak megfelelően szabályoz akkor 3 tűssel is? ez jó hír.
-
bsh
addikt
válasz
csucsbicep #303 üzenetére
nekem jó, ha működik. azért kérdeztem, hogy tényleg működik-e. nem akarok megint befürödni, mint az msi-vel.
-
bsh
addikt
válasz
csucsbicep #299 üzenetére
köszi.
akkor lehet kipróbálok egy ilyen lapot.
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #296 üzenetére
már megnéztem a szorzót sem lehet 31-nél feljebb rakni, szóval akkor meg minek 12menthető profil
na majd keresek rejtett beállításokat
BCKL tuning tutira nem lesz
-
Mirus
csendes tag
válasz
csucsbicep #280 üzenetére
közben én is olvasgattam, és Ausztráliától USA-ig mindenütt akadtak emberek ezzel a problémával. Az enyém C5-ös, és sajnos ahogy olvasgattam, ezzel a már "javított" C5 szériából származó neminduló lappal sem vagyok egyedül
Kíváncsi vagyok holnap a szerviz hozzáállásához. Remélem úriemberek lesznek.
Holnap beszámolok a történtekről! -
Mappa
addikt
válasz
csucsbicep #252 üzenetére
külföldi fórumon olvastam, (mert ott is fellelhető már ez a probléma, míg amikor nekem jött elő ez a gond akkor semmit nem találtam cirka 1 hónapja. össze is akadt a bajszunk a szervizelésnél miért tartott ennyi ideig egy lap csere) srácnak is cserélték - de ő is előtte bios frissítéstől kezdve, alaplap elemcsere mindent megpróbált - semmi sem segített csak a csere. viszont ő egy C1 lapot kapott vissza és az is hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Eladó 2x8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston Fury Memória
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest