- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
Lehet h a proceszor nem stabil!
Csak az egyiket próbáld húzni,tehát a procit vedd vissza,és nézd meg h a RAM-ok mennyit bírnak!Ha megvan a stabil érték akkor a CPU-t is hozzá lehet húzni!
Meg kellene egy BIOS beállitás is h miket kapcsoltál ki-be minek mennyi feszt adtál!??Töltsd le a Hiren's Boot CD-t
majd ird ki egy lemezre,és ezzel bootolj.Ezen rajta van a Memtest86 vele
tudod tesztelni a RAM-okat! -
vibra
tag
köszi a segítséget.
próbáltam fesz emelést is, most már csak a COD6-nál lép fel probléma.
Továbbra is lefagy vagy kilép.
Ez lehet inkább a játékkal lesz összefüggésben,de nem jövök rá,hogy mi okozza.Szétnéztem a használt cpu-k között,igazad van, valóban lehet jó darabokat találni.
-
Atla
senior tag
Nézd meg a RAM-okra mennyi van írva!
Sztem 2.1v-ig semmi baja nem lesz nekik.Nekem volt Kingston HyperX 1066-os arra
2.2V van ráirva.A 2.4v-az az érték ami már talán kicsit sok a DDR2-es RAM-oknak,ráadásul
az Everest nem irja mennyit kap a RAM,szóval az is lehet h droopol,tehát hiába állitod
be a BIOS-ban az 1.9-et lehet h windows alatt az csak 1.8 sőt az biztos h loadnál vissza esik
az is valamennyire, ugy mint a processzor fesz.Processzorból pedig mint írtam használtan talán érdemes ha kifogsz egy E8xxx 20k körül,amit ha felrántasz 3.6Ghz-re az már kihajtja a HD5xxx kártyákat is!
Esetleg E7xxx,de boltban nem éri meg venni. -
vibra
tag
Szia!
Köszi a választ.
Ezek szerint lehet nem ártana egy kis plusz feszt adni a ramoknak úgy max 1.9 Voltig,
lehet stabil lenne,mert mint írtam a 800-at sem bírja.
Ezt a részét nem próbáltam.Valóban combó az alaplap DDR3-as ramot is kezeli ha jól emlékszem 1333-ig ez is számításba került az 1066-os II-ek melett.
A prociból sem gondolta valami túl drága felsőbb kategóriásra ( C2Q9xxx ),de mivel szerinted elegendő a 4600-os ezt a részét talán nem piszkálom.CPU-ből idáig számomra elfogatható
lenne az E7xxx sorozat valamelyike bár ha jól tudom üzletben már csak az E7500 kapható.
Ezzel csak annyi bajom van,hogy amennyibe lenne annyival többet nem kapok vissza teljesítmény növekedésben. -
Atla
senior tag
Elegendő a 8800GT-hez ha 3Ghz-en hajtod!
A 800-as ramokat ne cseréld le mert sztem mennek azok 900 körül biztos,de amugy se
veszed észre a különbséget játékoknál!
Mivel kombó lapod van ha jol látom esetleg DDR3-ra lenne értelme cserélni abbol is az 1600Mhz,mivel az a hosszutávon nem rossz befektetés.Kérdés h a lapod kezeli a az 1600Mhz-es ddr3-as modulokat!?
Talán egy jobb processzort vehetsz használtan,de túl sokat ne költs a gépre!
Váltani meg feleslegesi5-re i3-ra,majd ha kijönnek a 32nm-es procik akkor esetleg!
Ez az én véleményem! -
vibra
tag
Üdv. mindenkinek!
Pár kérdésem lenne hozzátok.
Először is,a jelenlegi konfig:Asus P5QC;E4600;8800GT;4x1GB RAM
Az előző alaplapom P965-ös volt,de némi probléma miatt váltottam az ASUS-ra.
A tuning beállításokat ugyanúgy állítottam be mint a 965-ön.
CPU FSB-t 240-re RAM 800.Ebben a beállításban a proci 2,88-on megy stabilan.
Amennyiben 250-re állítom MW2 TDM 12-15 perc után lefagy,csak reset -el lehet újra indítani.
Ezután lentebb vettem a ramok órajelét kb 750-re ugyanaz lett a végeredmény.
Már 667-en meg sem próbáltam inkább vissza állítottam mindent oda ahol még stabil volt.
A ram-ok feszét hagytam 1.8V-on azt nem állítottam.
Everest rendszer stabilitással a 3 GHz-en ( 250 FSB ) a stabil a cucc.Tehát a kérdések:
Az E4600-os elegendő-e a 8800GT-hez?
Érdemes lenne a DDRII 800-as ramokat 1066-osra cserélni?Szeretném tovább fejleszteni a gépet,de nem tudom merre induljak el.A 8800-ast nem akarom még cserélni.A procin és a ramon gondolkodom.
Javaslatokat várok.Köszi!
-
Atla
senior tag
Közben rájöttem h a load line calibration Auton van azért nem esik a fesz load alatt,sőt
inkább emelkedik!
Itt többen irták h ki kell kapcsolni,ezért én is kikapcsoltam,bár nem értem h miért?
Tegyük fel h nekem 1.29v kel a stabil 3.8ghz-hez,de ez ugye load alatt is meg kell hogy legyen
,tehát idle kb 1.31-32v nak meg kell lennie!Viszont a processzor többet van használva
Idle mint load,és pont olyankor kapja a magasabb feszt,ergo hamarabb megy tönkre ha ki van kapcsolva! -
Atla
senior tag
válasz
samu74 #10291 üzenetére
Na vissza vettem az FSB-t 420-ra 9 es szorzoval nagyjábol ugyanott vagyok 3.78Ghz
elötte 3.8 volt Ramok mennek 1120-on 1141 volt elötte!
Most feltelepül a játék is meg stabilnak is tünik!Fut a Blend fél órája!
Fsb meg -NV -nek adtam 1.20V-ot többi alapon!
Kikapcsoltam az ujraindulást,majd ha kékhalál lesz jövök a kóddal!Volt egy Bios resetem,és most érdekes h a processzor feszültsége nem esik le
load alatt!Tehát fut a Blend stress,és igy is 1.3280v,de ha leállitom akkor is annyi!
Biosban asszem 1.33750,reset elött meg ugyanehez a feszhez kellett a Biosban 1.35000v!
Nem értem mi történhetett!
Ramoknak is reset előtt alapbol 1.98v-ot adott a lap,most meg reset után rájött h elég nekik az 1.8v is,ugyanis az van rájuk irva! -
Atla
senior tag
Az létezhet h amiatt kapok kék halált,h a lap nem szeret bizonyos RAM szorzási arányt?
FSB 475
Ramok 1141Memtest 9 órás teszt után 0 errors!
1 ora Prime Small FFT 0 errors,de valami miatt nagy ritkán mégis kékhalált kapok!A legujabb érdekesség GTA4 Librty City's 2xdvd5-os verzió!
Telepitésnél ugye csomagol mint az őrült,és kiír valami hibaüzenetet:
Error during extraction of one or several files.Most jön az érdekesség: Visszavettem a procit,meg a RAM-okat is,és már nem ir ki hibát telepités közben!
Nem tudom h mi lehet a hiba!
-
-
gutaboy
csendes tag
Hello most vettem 1 mini atx-es asus 775 lapot a procit beleraktam a hütöpasztát rá.Az intel coller ráfogattam a lapra de annyira szoros ,hogy a proci felöli szél középen meghajlik kb:3-4mm,gond lehet-e ez? a lap még nincs beszerelve a házba.
-
Hawk1979
őstag
válasz
wishgrease #10285 üzenetére
Szerintem felesleges mindent feltenni.Sőt,drivereken kívül...
Izé.Driverek se fontosak.Semmit ne tegyél fel az alaplaphoz
Csak a baj van a sok csicsás baromsággal,és igazából pár nap múlva már senki sem használja őket. -
wishgrease
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Asus p5ql-pro nevű alaplapot és felraktam hozzá minden drivert meg softwaret az asus honlapjáról.Biost nem frissítettem mert ugy láttam a legújabb van meg.
A problémám a következö: van egy Intel Pentium D 945 (3.4GHz) Dual Core nevezetű procim benne gyári hűtővel
és alapjáraton (oprendszer használat közben) a procinak 50 C körül mozog a hőmérséklete a hűtő fordulatszáma 2500 Rpm. Intel burntest nevű progival és 3dmark 2006-al tesztelgettem a procit és azt vettem észre hogy a hűtő fordulatszáma ugyan annyi marad hiába 70 C -os már a proci. Bios beállításokba a Q-fan control kilőve és ott is 2500 Rpm -et mutat a Fan Speed. Próbálgattam programokkal feltornázni ezt a fordulatszámot de nem sikerült mintha ez lenne a maximális(100%). Hűtőpaszta alaplappal lett cserélve.
Ismerősömnek van egy ugyan ilyen procja neki alapjáraton 2700-3000 Rpm. A legelején mikor még csak az everest volt fent mértem 3125 Rpm-et is.Talán a programmokkal lenne bibi de akkor miért van a biosba is csak 2500 rpm.Ha valaki tud segíteni az megköszönném.
Üdv!
-
Hawk1979
őstag
Egy 500as FSB-t megnéznék P5Q-ban.
-
samu74
addikt
Szerintem meg pont valaki nyavalygott fentébb arról hogy adott lappal csak bizonyos FSB-t lehet elérni...
Szóval nem ragadtam ki semmit,csak megjegyeztem(mint ahogy te is leírtad a véleményed) ,hogy nem pénzkidobás egy P5Q/Pro lapot venni egy 5200-hoz...
Én azt mondom,hogy jól döntött amerigo hogy ezt a lapot választotta.A nyavalygást meg másra hagyja. -
nevo
aktív tag
válasz
samu74 #10278 üzenetére
szerintem az lenne a legjobb ha a betonba kötnél bele
amúgy egy átlagos user soha nem fogja tudni ekkora fsb-re felhúzni az e5200-es prociját, de mindegy ha te mondod akkor biztos hogy így van legyen igazad
ui: amúgy jó hogy egy mondatot kiveszel és az előzményeket nem olvasod.
-
-
podi23
csendes tag
Aham,értem,de alányeg hogy van e valakinek valami tapasztalata!
Olyan gondom van,hogy van egy hd5850 viedókari,új 4db corsair ramom, 4 giga, új 650w táp, e8400 proci,és nem tudok feltenni egy windoest,mert lefagy a telepítő amikor ki kéne választani hogy hova tegyem fel a windowst, a particionálásnál!
Valakinek valami ötlet!2 számtech boltba volt már de nem tudak okosat mondani!
Üdv! Az Asus p5q Deluc tapasztalati kérdés még mindig fent áll!
-
podi23
csendes tag
Sziasztok!
Új lapot szeretnék venni! Asus p5q deluxe-t szeretnék!Ötlet valakinek hogy jó e ez a lap!
E8400 Core2 a proci,és ati hd5850 videókari!
Milyen lapot javasoltok, kb 30000-ig,lényeg crossfire-s legyen a lap,úgytudom,a deluxe olyan!
Mi a különbség a deluxe,meg a turbo között?
Előre is köszi mindenkinek aki ért hozzá!
Üdv!
-
nevo
aktív tag
válasz
samu74 #10266 üzenetére
olcsóbb lap, mondjuk egy 5-10ezer forintos lappal is meg tudja csinálni, igaz ott nem egy percet fog a biosban tölteni hanem két percet, ha innen nézem akkor én inkább a pénztárcám haverja maradok és így másra is tudok költeni, bár igaz vannak olyan szerencsések is akiknél ezt egyáltalán nem kell nézegetni
-
amerigo
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy P5Q PRO -t . Beleraktam E5200, beállítom 10*333, és megy egyből, semmi szarakodás mint a régebbi P43 Asrock-kal. Ezek tényleg ilyen jók, vagy csak szerencsém van?
Van valami amit nem árt ha tudok a lapomról? Valami típushiba? -
Hawk1979
őstag
válasz
Barcageri #10258 üzenetére
Tavasz végén,nyár elején azért szánj rá egy kis pénzt, mert lehet, hogy most még jól teljesít a gyári hűtő, de ha meleg lesz, lehet már csak ordítva tudja megfogni a húzott procit.
Mondjuk julius közepén megnézném a procidat 3Ghz-re húzva Intel Burn alatt egy gyári hűtővel.
Minimum egy Freezer,vagy egy Hyper Tx,de ha már ilyen procid van,illik valami tiszteségesebb vastömbbel hűteni.... -
TgH
csendes tag
Sziasztok.Egy kis segitseget kernek.Vettem egy P5QPL-AM es alaplapot bekötöttem a gép be,elinditom es nincs kep eltelik 30 sec es betölt a windows, nyomtam egy resetet megint ugyanaz boot menu(alaplap neve amikor bekapcsolod) nincs semmi sincs amikor elindul a gep csak villog a monitor.Utána be akartam kotni a cd olvasot de utana mar 1általán nem indult. Mi lehet a gond ? Kevés lenne a proci ?( P4 3.6 2MB chace)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Fotók, videók mobillal
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 27% számlával! MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR5 Alaplap
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest