Új hozzászólás Aktív témák
-
rockersrac
csendes tag
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy közelmúltban vettem használtan egy elvileg működő(gyakorlatilag meg nem) alaplapot. Egyik ismerősöm mondta, hogy elszállt a bios, újra kell flashelni. Szép meg jó, de a gondom a következő: floppy meghajtó van a gépben(mármint amit használok jelenleg), de se kábelem hozzá, se floppym, se tudásom. Namármost. Azt is mondta ismerősöm, hogy elvileg cd/dvd lemezről, vagy usb-ről is kellene hogy menjen ez a folyamat. Viszont én ehez hülye vagyok, így kérdezem, hogy tud valaki olcsón bios írással foglalkozó embert/helyet Budapesten?
-
lori89
csendes tag
Hello mindenki
nos van egy asus p5ld2 alaplapom es a bios 0402 verzio van rajta es nem tudom h kell frissiteni.. help!!!
-
djrobaa
aktív tag
válasz
Sracz66 #1696 üzenetére
Igy fejből most nemtudom, hogy hányas számú a bios rajta. Egy dual core proci lenne a cél. Az sem baj ha csak Pentium D9xx. Celeronnál akkor is jobb. Igy elég lusta a gép. Ezért gondoltam a bios frissitésen. A tiédben milyen proci van most? Feleslegesen nem szeretnék kidobni rá pénzt csak akkor ha tutira megy benne, mert utána nemtudok mit kezdeni a procival.
-
Sracz66
csendes tag
válasz
birozoli7800 #1694 üzenetére
Win7, Win8 32/64 bites audio driver : http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC888&system=5
Vagy a gyártó Realtek honlapján szereplő 889-es driver is jó hozzá, ugyanis ezek a driverek nem csak egy chipsetet támogatnak, hanem jópár korábbi és újabb váűltozatot is. -
Sracz66
csendes tag
válasz
djrobaa #1695 üzenetére
Ha csak a proci frissítés a célod, akkor akár frissíthetsz is... De azt tudni kell, hogy az ASUS gyári bios nem taljesen azonos "/S" verzió biosával. Vannak funkciók, amik pluszban vannak benne (pl AI OVERLOCK) és vannak funkciók amik esetleg nincsenek benne. Nekem is van egy ilyen lapom egy MAXDATA gépben, egy 0402 verziójú, 2007 júliusi biossal (nem szerepel az ASUS letöltési listájában!) Frissítés nélkül is szó nélkül támogatja a 6xxx C2D procik első (1066 MHz-s) generációját egészen az Extreme változatig, de a gyári ASUSSAL ellentétben ebben nincs overlock, viszont van benne SATAII RAID funkció. Más gyártók esetleg más változásokat tehettek bele.
Én azt javaslom, hogy mentsd le a jelenlegi biost egy floppyra, vagy pendrájvra, próbáld meg a frissítést és ha minden OK, akkor maradhat. Ha valami nem működik a frissítés után, akkor visszateheted a korábbi biost a mentésből. De szerintem ha a biosa csak 4-5 éves, gond nélkül vinni fogja a 9xx procit frissítés nélkül is. -
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Van egy P5LD2-VM/S alaplap. Láttam pár helyen, hogy a matrica alatt a P5LD2-VM jelzés van. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon átlehetne frissíteni a p5ld2-vm biosát?? Az asus p5e lanál is van ilyen, hogy a Maximus Formula biosát rálehet rakni mivel ugyanaz az alaplap. Szóval itt is meglehetne ezt csinálni?? Mert elvileg egy és ugynanaz a két lap. Proci upgrade lenne a célom. Egy P4 D920 vagy valami hasonló dual core proci.
-
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy asus p5ld2-se típusú alaplap. Win 7 64 bitet tettünk rá, de az istennek nem tudunk rá hangot varázsolni. Esetleg valami ötlet? Driver?
-
moncsizsolt
csendes tag
segitség kelene van egyp5wd2 alaplapom de elkezdem telepiteni betőlti as x p utáne bejőn a kék oldal lehet e frisiteni
-
nemszamit
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen alaplapot Celeron D 3.06Ghz/256kb/533fsb ezzel a procival!
Alapértelmezett beállításokkal nem ismeri fel jól a bios, tudna valaki jó manuális beállításokat adni hozzá? (mit mire állítsak...)
képek a bios-ból: [link]Az normális hogy most így windowsba cpu-z -vel core speed ugrál 3000mhz-ről 5000-re szorzó 14-ről 23-ra, a core voltage meg 1.22-ről 1.416-re?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van egy P5LD2 SE lap amin ki kellene cserélni a gyári hűtőt, vettem egy AC Alpine 11 Pro-t de nem jó mert a borda rálóg a kondikra és nem tudom emiatt rögzíteni rendesen.
Szóval milyen ma kapható hűtő jó rá?
-
balipapi11
csendes tag
Szevasztok
azt szeretném kérdezni hogy van egy asus p5dl2-vm lapom és hogy el e fogadná a duál magos procit . a proci Intel Core 2 Duo E5200 2.5 GHz Socket 775
mielöb válaszoljatok ha tutok -
sajátgép33
csendes tag
Sziasztok !
A Következő lenne a gondom.
Elöszöris ilyen a gépemAlaplap:Asus P5Ld2 Se
Proci: Kétmagos 3.0ghz
ram 2db 2x1gb
vinyó:Seagea 160Gb
Vga: Nvidia 7300 gs 256mb
Tápegység: Chieftec 500w
Tehát...
Windows 7 volt rajta, és windows xp-t akartam rá ferakni. Beraktam a cdt elkezdte megformázni és amikor kész van magától újra indul a gép. Újra is indult képet adott, kiirta hogy meik gombal tudok belépni a Biosba.
És azt irta ki amikor újra indult, hogy hiba a rendszer betöltésekor........
Fogtam egy másik xp cd-t sp2 est.
Ugyanezt meg csináltam, megformáztman letöröltem a régebbi windowst....
na ugye amikor újra indul magától és add is képet nem csinál semmit és semeik gombra nem reagál...... egyszerűen megfagy....:S
Fogtam áramtalanitotam lekötötem a hhdt hogy bootol ee és bootolt.:-D
Csinálta a dolgát mint a karika csapás!!
Vissza kötötem a hddt és ugyanaz volt a gabesz....:S már nem tom mi lehet a gond.....
Meghalt volna a hdd? Vagy vlmi má baja lehet?
Valakinek vlmi ötlet....? -
sugerabugera
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
Asus P5LD2 rev2.0
Pentium D925
4x1GB Kingston DDR2-800
Sapphire Radeon HD4350 512MB +egy 107cm-s HD TV
Samsung 1TB winyó
Szeretnék a lehető legkevesebb elem cseréjével javítani az egészen hd minőségű filmezéshez (mert jelenleg nem bírja) ill. élvezhető képminőségű játékhoz.A kérdés hogy érdemleges teljesítménynövekedés érhető-e el ha a procit cserélem c2d e6xxx-re, vagy a videókari is kevés-e?
A segítséget előre is köszönöm! -
LÁZ
addikt
üdv, adott egy Asus P5LD2-MQ - e6600 - 9500gt kombó 2 giga ddr2-vel, a problema az, hogy be se bootol a történet, biosig nem jut el, táp 450es.
volt bios reset, másik vga - cpu keresztbe próba, én a tápra gyanakszom...
-
válasz
fecuska96 #1682 üzenetére
Ezt eddig nem írtad, csak annyit kérdeztél, hogy kezel-e 800-as modulokat, és hogy gyorsulni fog-e. Természetesen a dupla mennyiségű RAM-mal gyorsulni fog a géped, amennyiben voltak/vannak olyan helyzetek, aimkor kifutott a RAM-ból és a lapozó file-hoz kellett nyúlnia.
-
Azért nincs fent az Asus oldalán, mert ezt a lapot valszeg egy kész konfiggal együtt árulták anno, ahol a gyártó az Asus-tól vette ugyan a deszkát, de a saját igényeinek megfelelő módosításokkal. Ezek a gyártók a későbbiekben nem fognak BIOS-t fejlszteni, szal jó eséllyel nincs hozzá újabb verzió sem, és ily módon az Asus-nál nem fogsz találni hozzá BIOS-t, és több mitn valószínű, hogy a sima VM BIOS-ával nem is fog működni rendesen. A problémáról itt olvashatsz, itt mondjuk linkelnek is egy BIOS elérhetőséget is.
-
fecuska96
csendes tag
Sziasztok!
Az asus p5ld2 VM alaplap is kezeli a ddr2 800 Mhz ramokat?
üdv
mihamarabbi válaszotokat várom! -
Sziasztok!
Lenne két kérdésem egy Asus P5LD2-VM/S alaplappal kapcsolatban, mert valószínűleg veszek egy ilyet.
1. Az Asus honlapján nincs fent ez a lap, csak a sima S nélküli. A sima 2.0-ás VM újabb BIOS-okkal támogat pár Dual Core procit. Szerintetek a VM BIOS-a jó lesz a VM/S-hez is, és azzal már a VM/S is támogatni fog mondjuk egy E2140-et?
2. Mennyire használható netezésre a GMA950? Flash tartalmakkal megbirkózik?
-
válasz
G y u r C i #1672 üzenetére
Nincs rá megoldás, mivel a CPU áramellátásának különbözősége okozza az inkompatibilitást, tehát "szoftveresen" (BIOS cserével, mondjuk) nem tudod áthidalni a problémát.
-
G y u r C i
csendes tag
Hali!
Nekem egy P5LD2-VM lapocskám van.
Ami a problémám, hogy rev 1.xx - es és így nem megy bele a C2D E4500.
Valaki esetleg vmi megoldást talált rá? (CMOS stb. reset? )
Elvileg gyárilag csak a 2.0 -tól támogatja.
Vki csere esetleg?
-
Lenne egy ilyen lap:
ASUS P5LD2-SEEz kezelne egy E8400-es procit? Esetleg bios frissitéssel?
Tapasztalatok? -
the dealer
tag
Sziasztok!
Barátomnak szeretnék segíteni a procijának órajel és feszültség beállításaiban, de állítása szerint nem találja azt a menüt ahol be lehetne állítgatni ezeket az értékeket.
Szerintem hiányzik neki az "AI Tweaker" menüpontja. Hogyan lehet ezt a menüt aktiválni?Az lenne a cél, hogy a proci feszültségét automatikusról picit a VID alá tegyük.
Asus p5ld2 lapja van.
Előre is köszi a segítséget.
-
hennpger
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, elég tanácstalan vagyok.Leszögezem nem nagyon értek a mai gépekhez, csak alap dolgokat.
Tehát a problémám: P5LD2-vm se alaplapom van, remekül működött eddig, viszont a net bekötésnél akadt egy kis pitty-putty:
A PCI-E videokártya aTI HD2600XT miatt, csak egy PCI foglalat használható a lapon- túl nagy a hűtője.
Viszont a kábel behúzás után, nem tudtam működésre bírni az alaplapi LAN-t. Biosban engedélyeztem, a HIVATALOS Asus oldalról töltöttem le hozzá drivert, erre kijelenti, hogy olyan ahrdver nincs a gépben... Mindegy is, került bele hálókártya. Ehhez ki kellett venni a hangkártyát, és folytatódik a sz.vás. BIOSban engedélyezés, Asus oldalról driver letöltve, installálva, eszközkezelő szerint megfelelően működik. Szerintem nem, ugyanis egyetlen hangot nem ad ki a szerencsétlen!
Mit rontottam el, mivel lehet orvosolni?
Azt nem értem, ha az op.rendszer szerint megy, akkor miért nem működik? -
_jani25
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Asus P5ld2-es alaplapom van 3, ghz-es procival. Full HD-ba szeretnék filmeket nézni! Már vettem egy Sapphire Radeon hd 5570-es 1 gigás ddr3 -as videókártyát. Próbáltam letölteni kodekeket, vlc,mpc-home cinema ,legújabb directx-et de windows 7 alatt még mindig nem tökéletes a kép! Érdemes lenne váltanom 2 magos procira ha igen milyenre! Vagy csak rakjam vissza az xp-t hátha az nem használja annyira az erőforrásokat?
Várom a segítséget!
ui: esetleg ha tud valaki 2 magos procit jó áron!
Köszi -
HAYES
csendes tag
Helló!
Az lenne a kérdésem hogy valaki telepítette-e már ennek az alaplapnak az integrált hangkártya driverét win 7-re? Mert nekem nem sikerül, se letöltött driver-el, se a saját asus cd-jéről nem megy.
Ezt írja: Does not support this operating system: WNT_6.1P
Pedig a cd-n van 64 bites mappa.Ha valaki tud segíteni az írjon, előre is köszönöm!
-
Dentix25
csendes tag
xd
-
Sandrew
őstag
Halihó
-
Sandrew
őstag
Hello!
lenne egy Asus P5LD2-VM/S lapom. Vettem bel egy C2D E6300-at. Beletettem bekapcsolom a gépet de csak a vinyó meg a venti forog nincs kép. Lehet hogy BIOS-t kéne frissíteni?
-
victory10
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném megkérdezni hogy a P5ld2 alaplap befogad AMD processzort?
Előre is köszönöm! -
Eastwood
tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni.
Van egy Asus P5LD2 SE alaplapom.
Az a gondom vele, hogy amikor bekapcsolom egy hosszút és három rövidet sípol, felpörög a vga és nem ad képet.
De ha ez után csinálok simán egy resetet akkor beindul a gép normálisan ém egy szépen rendszer alatt is.
Biost frissítettem a legújabbra.
Ha sima pci-os vga van a gépben akkor ez a hibajelenség nincs, csak a pci-e vga-nal.
Több vga val is teszteltem de mindegyiknél ugyan az, a vga-k jók.
Ezt a hibát a bios ban ki lehet javítani?
üdv -
válasz
AlyArkhon #1652 üzenetére
Ez a képernyőmásolat nem azt mutatja, hogy hogy kezeli a lapod a memókat, csak azt, hogy milyen típusú modulok vannak benne. Fizikailag nem kivitelezhető, hogy a memóriaverzérlő modulonként vagy csatornánként eltérő frekin és/vagy késleltetésen dolgozzon. Tegyél fel egy CPU-Z-t, és dobj fel pár képernyőmásolatot a Main, Memory, SPD fülekről, hogy többet lássunk
BIOS-t bármikor frissíthetsz, rendszer újratelepítés előtt is jó természetesen.
A lapodhoz nincs Win7 driver, mert elég idős már, de ilyen esetben érdemes a Vista-hoz való csomagotz feldobni, rendszerint működni szokott.
XP SP2 óta már nem kell külön floppyról betölteni a SATA drivert. -
AlyArkhon
őstag
Sziasztok..
Most vettem mult héten a gépembe 4 giga ramot. Eddig 2x1 giga Geil kites ramok voltak a gépemben , de keveseltem a memet és vettem 2x2 gigát amiket így kezel a gép [link]
Ez most mit is jelent pontosan ? Azt látom hogy különböző órajelen futnak , gondolom ezért írja ki a rendszer induláskor is hogy Dual Channel Interleaved .?
Másik kérdés , még sosem frissítettem biost és gondolom az sem ártana.. Itt meg is találtam a frissítéseket [link] Innen mit érdemes letölteni , és a bios frissítést mikor kell megcsinálni ? ( most akarok felrakni windows 7-et 64 biteset )
Előre is köszönöm .
Még valami , Sata 2 es 640 gigás Samsung vinyóm van , ahoz hogy teljesen optimálisan működjön a vinyó kell valami sata 2 drivert feltelpíteni ?
-
Mgabi87
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van 2db ASUS P5LD2 SE lapom, az lenne a kérdésem hogy ugye elvileg QX6700-as proci belemegy, szerintetek Q6600 belemenne? Ha esetleg valaki próbálta megoszthatná a tapasztalatait.
-
Bocimaster
csendes tag
Sziasztok!
Overclocking-hoz keresnék fórumot, illetve ha tudtok segíteni az is megteszi..
Asus P5LD2 SE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200)Egy két dolgot már csinálgattam, pl. - 1301- bios up, próbálgattam a procit huzni illetve a memóriát , bár a memóriánál - a S-ATA vinyó eltünt....
Szóval egy kis teljesítmény növelést szeretnék - bármi segítséget vagy ötletet szívesen fogadok.
-
peti95
csendes tag
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Mondanátok egy olcsó kártyát amit ebbe a lapba tudok betenni?
Túl nagy igény nincs vele szemben. -
peti95
csendes tag
Ugyan PCI-E x16 1.0-ás a lap, de ettől még kombatbilis a PCI-E x16 2.0-val is. Tehát belemegy a HD5770 is. Viszont a PCI-E 2.0 x16 kétszer olyan gyors sebességre képes, mint az 1.0. Ezt a sebesséet viszont csak a gyorsabb videókártyák tudják kihasználni. A SATA II-es vinyók is belemennek, nekem is az van benne.
-
Pete87
tag
válasz
kicsigi97 #1645 üzenetére
Szia!
Én nekem Asus P5LD2 SE lapom van, és hasonlóképp HD5770-es kártyán gondolkozom. Csak nekem is kérdéses, h a PCI-E 2.0 x16 képes-e kezelni!?
Nekem eddig egy 750-es, és egy 250-es winyó volt rákötve, de a kisebbiktől megváltam (kihasználatlanság miatt). Tehát, a VGA-s kérdésre én is szívesen várok tapasztalatokat -
kicsigi97
tag
Sziasztok! Nemrégiben eldöntöttem, hogy új gépet vennék. Láttam is egy jó hirdetést ami tetszett, egy Asus p5ld2 vm lappal van felszerelve. Mikor megkérdeztem az eladótól, hogy tudja-e a S-Ata II-t, illetve a PCI-E 2.0 x16-ot azt mondta, hogy igen. A leírásában viszont nincs írva se a S-ata II, se a PCI-E 2.0x16. Azért vacilálok, mert a későbbiekben szeretnék egy Gigabyte HD5770 Super overclock-ot belepakolni. Akiknek vannak tapasztalatai, vagy tudják, hogy meg tudja-e hajtani az 1terás vinyót és a fentebb említett VGA-t, kérem írjanak.
Köszi!
-
cicapoca
csendes tag
Szisztok. egy p5ld2-se alaplapom van intelcore duo E4500 procival 2gb ram.na de az a nagy problemam hogy nem mukodik az usb 2,0 csak a gyonge verzio. es ha a biosban atalitom hogy usb 2.0 enabled akkor nemkapcsol be a gépem. mit tehetek ?
-
Pete87
tag
Nah, nemrégiben vettem egy E6700-at
Remekül megy vele, semmi gondot nem tapasztaltam eddig!
Emellett 2Gb RAM-om van, már csak a VGA-t kéne kicsit megrukkolni
...majd lehet hamarosan beficcen egy Ati -
-
törölt tag
Üdv!
A bátyámnak egy ASUS P5LD2-es alaplapja van 1GB memóriával.
Gyártó ASUSTeK Computer INC.
Termék P5LD2
Verzió Rev 1.xxA lényeg, hogy szeretnénk 4GB-ra bővíteni, de azt írja: "This motherboard does not support memory modules made up of 128 Mb chips or double sided x16 memory modules."
Ez most komoly, vagy szarjak erre a szövegre? A másik, hogy 667-es DDR2-es ramokat kapni még egyáltalán, vagy nem lesz baja a 800-assal sem? (Mit érdemes ilyenkor venni, 2db 2x1Gb-os dual kitet?) -
motorhead
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #1638 üzenetére
Ismeretlen eszköz. Ennyit ír, tehát nem tudom mi az ismeretlen.
Nem a POST lassú, az kurva rendben van . Hanem a Boot, ezt írtam. -
motorhead
aktív tag
Sziasztok !
Van egy ilyen lapom: P5LD2-VM DH . Windows 7 32bit-es Home verziót használom, de egy hardver elemet nem tudott felismerni. Nem is installált hozzá drivert. Másnak mindent felismer a Win7?
Másik ,hogy igen lassú a Boot. Van egy pont ahol majd fél percig csak néha villan be a vinyó,de nem tölt. Lehet pont az ismeretlen hardver miatt?? -
Tommaso89
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P5LD2 SE Rev 2.04G-s alaplapom van, ezek szerint ritkaság.
Egyébként DDR II 800 mhz-s memóriát simán kezeli, mi több, a BIOS-ban szabadon választható opció a 800-as memória (533-tól egészen 800-ig kínálja fel).
-
Redplee
senior tag
ilyen lapom van e4300 al.
nem tudom az istennek se tuningolni... 1.8 ról 2.4 re állítanám a frekit, de a bios nem enged semmit állítani! hogyankell? (kezdő)
-
Core2duo6600
veterán
Hello.
1 levélben válaszolok azokra amikre tuddok.
E 6600 as tökéletesen megy benne, ilyennel is hajtottam.
1066 os FSB és cpu kat kezeli, viszont a 1333 as okat még nem, 2 magos is van ilyen, elindul vele, de 2.1 en fog menni, fsb emeléssel el lehet érni, hogy a 6750 est asszem ez volt, hajtotta 2,6 on, ellenben a ramok már nem bírták a 666 mhz et, 533 asok voltak.Végezetül, nem érdemes bele 1333 as fsb s cou - t tenni.
Bios frissitése csak floppyról lehetséges, bioson belülről nem., szünetmentes ajánlott hozzá, mert nincs tartalék biosa, ha kimenne az áram.
Ramokat 667 mhz ik kezeli hivatalosan, amikor 1066 os tettem bele, noha felajánlotta, hogy 899 en kezeli, ott nem indult el,asszem 533 on ment rendesen, ha 667 re tettem, akkor lassabb volt érezhetően, hogy miért azt nem tudom.
Max 2 GB nál több ramot nem érdems bele tenni, mert a 4 gigat már nem kezelte nekem normálisan.
3,5 öt ha látot.
Jó kis lap amúgy különösen ha olcsón jutsz hozzá, ha van még jü pata hdd érdemes arról futtatni, mert gyorsabb mint a sata, Elég lassan megy ez az ICH 7 es, nekem az egyik ilyen vasban egy 80 as samu pata van, és gyorsabban történik benne minden, mint a sata portra dugott, 320 as WD Blue val.joca000
DEL gombra megy be a biosba
Ez nem derül ki a postodból, hogy tudod, hogy hogy kell bemenni, csak nem csinálja meg, vagy nem tudtad, hogy mivel kell belépni.
Az alt f2 a recovery boot, ha nem jó a bios frissités, és ezt még hajlandó megcsinálni.Richie88
Kingmax 533 as egyoldalassal hibátlanul megy.
A ram hiba, vagy nem jó kezelés inkább kék halált eredményez, más lesz ott a gond szvsz, aztán persze, lehet, hogy valóban a ram.
Próbáld meg, hogy a másik ram csatornába teszed. -
Richie88
csendes tag
Már lassan fél éve használom a gépemet P5LD2 VM alaplappal. Eddig minden jól működött, de pár hónapja igen sok gond van vele. Nemegyszer előfordult mostanában, hogy magától újraindította magát, és utána be sem engedett a Windowsba. Addig csinálta egymás után az újraindítást, míg gombbal ki nem kapcsoltam. A Windows természetesen nem jött be. Elvittem szervizbe, ott azt mondták hogy az árammal lehet valami a lakásban, ami tönkre tette a tápot, és azt kicserélték. Egy hónapig jól működött aztán megint elkezdte, de szerencsémre az automatikus újraindítás után bejött a Windows. Nos ekkor eszembe jutott hogy én vettem bele RAM-ot, és esetleg nem e az csinálhatja az egészet? Eddig ami benne volt az egy GOODRAM DDR2 1GB PC 6400 (GR800D264L5/1G). Lehet hogy az alaplap nem csípi ezt a memória típust? Azért gondolom mert amikor probléma volt vele, kiszedtem a RAM-ot és a haverom RAM-ját tettem bele amit kölcsönbe adott, akkor nem jelentkeztek problémák.Sokan mondták, hogy a Kingstone márkája kompatibilis legjobban az alaplappal, ezért arra gondoltam rendelek egyet ha az az oka. Szeretném ha valaki segítene ebben, hogy tényleg a RAM-e csinálhatja az újraindításokat, hogy érdemes e vennem másik típust?
-
joca000
csendes tag
Üdv.
Most vettem egy asus p5ld2-vm/s alaplapot,pár cuccal.Mikor megjött ki probáltam,müködött.Bele pakoltam a házamba,beleraktam winyot,meg minden mást.Alapbol nem tud indulni,be kéne lépnem a biosba.És ez a gond,nem tudok belépni!
Valahol olvastam,hgy Alt+F2 megnyomásával lehet belépni,de azzal csak bootolni akar,ráadásul flopirol.
Valaki tudna nekem segiteni?Hogyan tudok belépni?
Köszönöm. -
joca000
csendes tag
Üdv.
Most vettem egy asus p5ld2-vm/s alaplapot,pár cuccal.Mikor megjött ki probáltam,müködött.Bele pakoltam a házamba,beleraktam winyot,meg minden mást.Alapbol nem tud indulni,be kéne lépnem a biosba.És ez a gond,nem tudok belépni!
Valahol olvastam,hgy Alt+F2 megnyomásával lehet belépni,de azzal csak bootolni akar,ráadásul flopirol.
Valaki tudna nekem segiteni?Hogyan tudok belépni?
Köszönöm. -
csigabig
tag
Szia !!
Sajnos 1066FSB procival nem probáltam !!
De elvileg ami 65nm gyártástechnologiával készült
azt simán kezeli !!Többet sajnos teszt hiányában nem tudok neked írni !
Válaszoltam PM be is amit megadtál linket ott vannak 6xxx procik is a listán!
Elvileg azok már 1066 FSB mennek !!
Maradok tisztelettel CsigaBig -
Pete87
tag
Sziasztok!
Nekem is egy P5LD2 SE / rev 2.01 -em van.
Jelenleg egy Pentium D925 -öt használok. De szeretném lecserélni majd a jövőben egy C2D-re. Melyik procival próbálkozhatok?
Vkinek vitt már 1066 FSB-s procit?
ITT találtam az alaplappal kapcsolatos processzortámogatásokat. De csak E2220-ig van listázva. (Ámbár lehet h régen lett szerkesztve)
-
Gery Skywalk
csendes tag
Szerbusztok P5LD2 SE lapom van. Információm szerint bírja az e6400-et, tapsztalatok estleg valkinek ezzel a procival?
Üdv
-
petya1992
tag
Sziasztok!
Lenne egy kissebb próblémám!
Van egy ASUS P5LD2-SE lapom, HD 5770-es videókarival, hibajelenség:
Botólásnál vagy 5 percet vár mire elindul ventik hangosan pörögnek közben.Elötte egy HD 3650-es volt bent azzal tökéletes volt.Tápcsere már volt 350W-os tápot 550-re cseréltem de azse oldotta meg a próblémát.
De ha betölt tökéletessen fut! Win7 32bites oprendszer van fent.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? -
csigabig
tag
válasz
ittakary #1610 üzenetére
Szia !
Pedig a listán szerepel egy 4 magos cpu is.
QX6700 és ha az szerepel benne akkor szerintem elképzelhető
hogy kezel más 4 magos procikat is.Nekem sajna nincs most ilyen
4 magos procim hogy kitudjam probálni.De volt aki írta hogy kezel olyan procit is
ami nincs a listán nem is szerepel meg olvastam olyant is hogy kezeli a 2GB ramot
is simán.Szó ezek után nem lepödnék meg semmin e lap tekintetében.
Szerintem nagyon jó kis lap ez.De az is igaz hogy ezt lehet hogy csak a rev 2 vagy
rev 2.01 re lehet írni.Probáltam tunningot nekem sajnos 333Mhz nél megállt a dolog
de ez sem kevés egy magasabb szorzoju procinál. -
csigabig
tag
Sziasztok !!
Megnéztem a reviziom 2.01G volt szerencsés emberke vok.
Most egy Intel E1200 ketyeg a lapban és remekül kezeli.
Bios 1301 ami a legultoso amit megtudtam szerezni.
Igy mikor beinditottam a gépet pörcre indult a procival !! -
csigabig
tag
válasz
david9999999 #1614 üzenetére
Szia !!
Igen elkezeli teljesen korektül.
Nekem is 800Mhz ram van benne.
De kezeli rendesen.Ma megnézem milyen revizios az enyém !
Sajnos ugy nézz ki csak a rev 2 kezeli a core 2 duokat! -
csigabig
tag
válasz
papptibor76 #1617 üzenetére
Szia !!
Elvileg nincs hozzá frisebb bios sajnos !!
-
papptibor76
csendes tag
Hello!
A tuningot elég jól bírja (P5LD2 SE)...
Én egy E7500-as procival küldöm 2x3,63GHz-en az 1320FSB-t jelent, és bírja.
a 800-as ramokkal sincs probálémája, de hivatalosan sem a procit sem a 800-as ramot nem támogatja.
Szóval itt jönne a kérdésem: valaki nem tud-e 1301-es BIOS-tól frissebb verziót???
Ha valaki tud kérem segítsen...
Üdv. P.T. -
netmesterke
aktív tag
Ez a kis Asus lap mennyire támogatja a tuningot? Milyen FSB-t enged?
Most tettem szert egy Conroe magos Celeron 430-as lapraMilyen ramot vegyek bele hogy gyors legyen?
-
dízelracer
őstag
válasz
david9999999 #1614 üzenetére
Pontosan.
Netmesterke: passz, nem vagyok valami nagy tuningos, nem vágom az ilyesmit.
-
david9999999
tag
válasz
dízelracer #1612 üzenetére
Tehát ha 800-as ramot veszek bele nem fogja teljesen kihasználni de ettől független működik majd?
-
netmesterke
aktív tag
válasz
dízelracer #1612 üzenetére
Sziasztok!
Lehet én is szert teszek egy ilyen lapra használtam (Asus P5LD2-VM/S)
Úgy tervezem Celeron 430-as cpu lesz benne gyári hűtővel.
Viszont szeretném kicsit tuningolni, de nem vagyok ilyen téren tapasztalt.
Ha az fsb-t piszkálom a feszültség emelése nélkül akkor elméletileg nem lehet baja,ugye?
A memória sebessége (533/667) mennyiben befolyásolja a rendszer sebességét, illetve a tuningolhatóságot?
Előre is köszömöm! -
dízelracer
őstag
válasz
david9999999 #1611 üzenetére
Egyes típusok 667MHz-en járatják a 800-as ramokat de ettől függetlenül hibátlanul működik bennük is a 800as memória. Nekem P5ND2 SE volt. Ugyanez a lap csak nForce570 chipsettel. Hivatalosan az sem támogatta a 800-as memóriát mégis azzal használtam.
-
david9999999
tag
Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy ez az alaplap fogad 800 mhz-es ramot?
-
f.bela
csendes tag
válasz
atti_2010 #1608 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnénk kérni!
Ismerősömnek van egy ASUS P5LD2 -es PCB REV 1.02 verziójú alaplapja.
Jelenleg egy CPU Pentium 4 630 (Prescott 2M) 3.00GHz processzor van benne, amit egy "jobbra" szeretne kicserélni!Kérlek benneteket segítsetek, milyen processzort lehetne bele rakni!???!
Köszönöm!
-
ququry
csendes tag
Hali
Nekem egy p5ld2 vm cr si lapom van, van még valakinek ilyen?
Bios frissítésben szeretnék segítséget kérni. -
golya87
őstag
Hello
Nekem egy P5LD2-SE alaplapom van, asszem rev. 2.0-ás, a 45nm-es procikat abszolút nem viszi (Pentium Dual Core E5400, E6500)?
üdv
golya87 -
SVG
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is Asus P5LD2 alaplapom van. Egy tuner kártyát szeretnék vele használni, amit össze kellene kötnöm az alaplapi hangkártyával egy audio kábellel, de nem találom a lapon a 4 tűs csatlakozót. Ha tudja valaki, hol van, vagy ismertek linket, ahol találok leírást a lapról, légyszi írjatok.
Köszönöm!
-
-
BanNor
csendes tag
Csaó!
Segítenétek nekem abban, hogy megmondanátok, hogy mi a különbség egy sima ASUS P5LD2 lap között meg egy ASUS P5LD2 SE között? Mi az az "SE" végződés?
Mert elromlott az SE lapom, és nem tudom, hogy ugyanolyat vegyek, vagy jó a sima P5LD2 SE?
Köszi (legjobban pü-nek örülnék)
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Nemrég kaptam egy ilyen lapot. Szerintetek érdemes átteni a régi gépemből az SB Live 1024-emet, valamint a Realtek hálókártyámat, vagy inkább használjam az alaplapi integrált cuccokat? Régebben volt egy olyan dolog, hogy az alaplapi cuccok használata némileg lassította a gépet, nem tudom, hogy ez az újabb lapoknál is fennáll?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- Filmvilág
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest