- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi91
aktív tag
Nem mindennapi ajánlat, 6 évvel ezelőtt szerintem kérdés nélkül elfogadta volna
Na, de hátha kedvet kap hozzá
-
Imi91
aktív tag
Simán megy az SSD AHCI nélkül is. Annyi, hogy nem szabad felrakni a chipset drivert az marajdon a gyári Windows driver és így menni fog a TRIM funkció is
Lépj be a biosba keresd meg az SSD-t és engedélyezd a '32BIT data transfer" és a "SMART" lehetőséget az UDMA módot is állítsd a maximum értékre. Ugyan ez a PIO módra is érvényes. Mentsd el a beállításokat és nézd meg jó lett-e -
Imi91
aktív tag
Az Pentium Dual Core-ok közül egy darab sem szerepel a listán és mégis megy benne
Szeretném megemlíteni, hogy sikerült kipróbálnom egy Q6600-as CPU-t az alaplapban. Sajnos nem viszi. A gép bekapcsol majd le is áll magától(P5LD2 SE REV 2.01) Esetleg magasabb revizió számú alaplap vagy modolt bios-al meg lehetne még próbálni és ugye a P5LD2 többi verzióival is van még esély
-
Imi91
aktív tag
válasz
77karesz #1951 üzenetére
Igen, sajnos így nem tudok csak arra támaszkodni amit mondasz, igazából látni kellene a géped és úgy belőni a beállításokat. A Pentium Dual Core nagyon jó tuning potenciával rendelkezik egyébként szóval szerintem érdemes lehet akkor is megpróbálni. De lehet akkor már alapból 266-on fog menni és a memóriád is helyre áll 667-re
-
Imi91
aktív tag
válasz
Bence0421 #1952 üzenetére
Egy szint től igen. Mondjuk mikor már 780Mhz-en akarna menni akkor érdemesebb lehet lejebb venni a memória frekijét, de ha kísérletezni akarsz akkor majd belövöd, hogy mi az a pont amikor még stabil a géped. Ha az meg van akkor egy picit még visszáb vehetsz majd rajta a stabilitás érdekében és a memória időzítésével is játszhatsz, ha nagyon megjön hozzá a kedved
-
Imi91
aktív tag
válasz
77karesz #1944 üzenetére
Jó választás és az ár is nagyon jó
Lehet kell majd neki a legfrissebb bios(én úgy próbáltam), de tökéletesen működik.
A memóriádra azt mondanám, hogy a biosba belépve a JUMPER FREE menüpont alatt manuálisan állítsd be olyan 650 MHZ re ha csak 700-at(+/-20mhz) hagyna akkor próbáld azt. Ugyan is a lap felajánl kb olyan 4-5 lehetőséget persze biztos lesz közte egy 800MHZ környéki lehetőség is amit bizotosan nem vinne a lap, de azért ott van. Az alja valahol 400-MHZ körül lesz(ez a jelenlegid...). Remélem segítettem, ha megakadsz kérdezz bátran -
Imi91
aktív tag
válasz
Bence0421 #1946 üzenetére
A Pentium Dual Core E6700 erősebb egy picivel(a magasabb órajele miatt), ha a tiédet meghúznád egy kicsit mondjuk 10-20%-al ugyan ott lennél elvileg teljesítménybe.
Igen valszeg a memóriád nem bírná a tempót. Ebben az esetben próbáld úgy, hogy a memóriának lentebb veszed pl 500MHZ-re az órajelét. és a procidat meghúzod (az alap 266-os szorzót mondjuk egy 275-re felveszed) és megnézed mi történik. Ha sikerül akkor lehet tovább beszélni a témát -
Imi91
aktív tag
-
Imi91
aktív tag
válasz
Bence0421 #1927 üzenetére
A memóriádat is egyenes arányban húzná, a proci órajelével együtt és így vagy a lap vagy a memória nem bírja a tempót. Nem akarok bele mennni, de egy Manuális beállítással sokkal többet tudsz elérni mint az elörre megadott lehetőségekkel
Itt van egy kis cikk a lap képességeiről -
Imi91
aktív tag
válasz
turbokappa #1919 üzenetére
Egy negatív tapasztalatból még ne ítélkezz! Mindenütt vannak nem túl korrekt emberek akik nyugodtan átverik a másikat sajnos. Az pedig, hogy a videókártya javítva volt-e szubjektív. Igazán nem tudod megállapítan(csak néha). A sípolás kód alapján vga miatt nem indult a géped. Én dobék bele egy másik kártyát és ennyi. Esetleg az eladóval beszélni, hogy ennyit bírt a kártya.
Az egyébként nem lenne egy rossz össze állítás -
Imi91
aktív tag
válasz
turbokappa #1917 üzenetére
Mi történt, hogy megadta magát?
-
Imi91
aktív tag
válasz
turbokappa #1911 üzenetére
Cache szempontjából mindenképpen a Core2Duo a jobb, de összességében annyi a pentium dual cora-ba is van ami kell szerintem. Core2Duo E6700-nál erősebb a Pentium Dual Core E6700 a magasabb órajel miatt
-
Imi91
aktív tag
válasz
turbokappa #1909 üzenetére
Még rakhatnál bele Core2Duo e7xxx -et is ha jól tudom már az is 45nm-es.Nekem egyébként Pentium Dual core E6600 van benne
-
Imi91
aktív tag
válasz
turbokappa #1907 üzenetére
At északi híd feszültségét hagyd auto-n szerintem. Cor2Duo helyett rakhatnál bele PentiumDual core-t is ami már 45Nm-es csíkszélességen készült(igen kezeli a lap) mondjuk az e 6xxx szériából valamelyiket
Kapásból üti a C2D 6xxx szériáját.
-
Imi91
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #1902 üzenetére
Itt megtalálod a drivereket. A háló kártyához x64 Xp driver jó lesz szerintem
-
Imi91
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #1899 üzenetére
Win 7 tökéletesen működik rajta(Vista driverekkel)!
A Chipset-hez pedig az Intel oldaláról is tudsz leszedni valami jó kis drivert -
Imi91
aktív tag
válasz
johnnyka99 #1896 üzenetére
Nem sok mindent találtam a lapodról, de szerintem menne benne az előbb említett processzor család valamelyik példánya
-
Imi91
aktív tag
válasz
johnnyka99 #1893 üzenetére
Csak a rev 2.0 -tól mennek a Pentium Dual Core és a Core 2 Duo procik
-
Imi91
aktív tag
válasz
Sanyamaci73 #1890 üzenetére
3,4GHZ-en használtam beállított memória időzítéssel és órajellel. Itt volt a legjobb(arányosan nőtt még a teljesítmény a húzás mértékével). Sata vinyóm van és raktam be egy SSD-t is mellé na ekkor szívtam is mert a rendszer el sem indult nem látott eszközöket, vissza kellett vennem a tempóból és most full alapon megy egyedül a memóriák vannak "beállítva"
-
Imi91
aktív tag
válasz
Sanyamaci73 #1888 üzenetére
Szép teljesítmény! Tesztelni nem tesztelted a rendszert, hogy stabil-e még így és a valódi teljesítménynövekedést se nézted?
(nem a CPU Qeen-re gondolok)
-
Imi91
aktív tag
válasz
Sanyamaci73 #1886 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, de nem tartom lehetetlennek
-
Imi91
aktív tag
válasz
Sanyamaci73 #1884 üzenetére
Szép eredmény! Én is húztam próbából de én ~2,8-nál meg álltam(ugyan ezzel a procival) addig volt stabil és itt már hiába húztam nem volt szinte semmi teljesítmény növekedés, de ha érdekel a bacsis tuning-on fent van a tesztem.
-
Imi91
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #1881 üzenetére
A P5LD2 SE után oda van írva, hogy rev:
-
Imi91
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #1878 üzenetére
A core2 CSAK REV2.0-tól megy, tehát a revízió számot ellenőrizzétek elsőnek, ha ez 2.0 vagy nagyobb akkor nem lesz gond a Core2Duo procikkal, ha azonban kisebb akkor nem fog benne működni, csak egyedül a Pentium D-t tudjátok benne használni a kétmagosak közül.
-
Imi91
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #1875 üzenetére
4gb-ot nem kezel csak 3-at vagy is a P5LD2 SE. A 65nm-es procit pedig vígan fogja vinni ( nem feltétlen kell bios-t frissíteni, persze frissítés után tuti viszi) nekem 45nm-es megy benne
Ja és a 800-as ramokat is megeszi persze 667-en fog menni, de van rá lehetőséged, hogy utána húzod a biosba.
-
Imi91
aktív tag
válasz
Sanyamaci73 #1849 üzenetére
Próbáld meg egy memória modullal(tápot adttál a cpu áramkörének, 4 pin-es kábel?), Csinálj esetleg egy CMOS resetet és úgy is próbáld meg. Nekem egy Pentium Dual core E6600-as ketyeg benne és szépen megy
-
Imi91
aktív tag
-
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1829 üzenetére
Az alaplap hivatalosan 4GB-ot kezel, DE a tapasztalatok szerint senkinek se megy benne 4GB(nekem se ment, nem látta más a biosba se csak 3GB-ot látott). Így a 2x1GB-os Geil Ultra kit mellé vettem egy 2x512-es Geil Ultra kit-et és így mind a 4 slot foglalt és szépen megy a Dual chanel is
Tehát neked is ezt tudom javasolni, hogy max 3GBjavtás: Legalábbis a P5LD2 SE alaplapok esetében így van
-
Imi91
aktív tag
válasz
Daniel_TRH #1825 üzenetére
A gyártó oldalán a Vista driverének jónak kell lennie. Értelem szerűen 32 vagy 64 bites rendszerhez töltsd le
-
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1819 üzenetére
Asszem a legelső menüpontot kell disabled-re állítani és úgy tudod manuálisan állítani a memória időzítést.
A Memória frekvenciát pedig a Jumper Free menüben(ahol a procit tudod húzni), tudod beállítani
Így már gyorsabb a memóriád azért lényegesen, észre veszed a különbséget a gépen? -
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1813 üzenetére
Nem kell beszarni
Az aida azért írja a 400MHZ-et mert a 800Mhz az az effektív órajele a ramodnak..., tehát az odáig rendben is van.
Az alaplapod 667Mhz-et kezel, DE utánna tudsz állítani a biosban.
A memóriáid nagyon lassúak. Vissza fogják a géped teljesítményét eléggé szépen.
A Ramok nálad effektíven olyan 440Mhz-en futnak. Tehát még a lapod hivatalos limitét sem érik el. Az időzítésük sem a legjobb...
Itt van egy kép az én memóriáimról:Az Effektív órajelem pedig a 667Mhz helyett 727Mhz
-
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1810 üzenetére
Neem bírni fogja az
Akkor neked a sima P5LD2 alaplapod van? Mert nekem a P5LD2 SE ami szintén 4GB-ot kezelne hivatalosan, de mikor 4Gb-ot bele raktam csak 3GB-ot látott(Nem a WIN hibája volt
, mert a biosba sem volt meg). így 3gb-ram om van és igen 800Mhz-es nekem is. De arra figyelj, hogy nem 800MHZ-en futnak hanem 667-en, mert az alaplap így kezeli. Szóval picit emelje a tempón ha szeretnél
-
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1803 üzenetére
Sok szerencsét az új procidhoz, azért jelentősen gyorsulni fog a géped!Itt van egy kis összehasonlítás! Bíztam benne, hogy bele vágsz a Q6600-ba
Szerintem jobban jártál volna egy olyan procival mint ami nekem van, mert erősebb(újabb egy kicsivel) az általad választott procinál, egyébként a Pentium Dual core E6800 lett volna a legjobb választás elvileg ez a legerősebb proci ami szerintem mehetne benne(a Q6600-at leszámítva).Arra figyelj, hogy a legfrissebb bios legyen fent a gépeden mielőtt bele rakod az új procit elvileg a 1207-es bios-tól kezeli
-
Imi91
aktív tag
-
-
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1786 üzenetére
Ez egy Béta verziós bios
szóval lehetnek vele gondok..., DE a proci támogatással ELVILEG nem lehet probléma. Szokták mondani "bátraké a szerencse" szóval meg kell próbálni a Q6600-at
De ha tutira akarsz menni akkor Pentium Dual core E6xxx szériából szerintem bármi menne benne -
Imi91
aktív tag
válasz
tévelygő #1781 üzenetére
Hát HIVATALOSAN ezeket kezeli amiket linkeltél(a legfrissebb bios mellett), és ezek közül is van olyan amihez kell legalább a 2.0 revizió máskülönben nem megy a lapba(pl core2 duo). A négymagos procikról nem tudok nyilatkozni, hogy kezelné-e a lap(én látok rá esélyt).
Nekem P5LD2 SE lapban egy E6600-as Pentium-Dual core ketyeg(hivatalosan nem támogatja az alaplap), még húzni is lehetne bőségesen szóval semmi probléma nincs vele. Ezért is mondom, hogy esetleg egy Q6600-as procit is kezelhet a lap a legfrissebb bios mellett(itt el is fogyott a 4 magos proci választék) -
Imi91
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #1775 üzenetére
Igazad van egy másik vinyó be arra XP én is javasolni akartam, de nem tudtam, hogy van-e másik HDD-d
Szóval maradjunk a DOS-nál(mivel kiderült, hogy van floppy meghajtód és lemezed is
).
Nekem is így lett frissítve a P5LD2 SE alaplapom, külső(USB) floppy meghajtóról.-Szóval kell egy Indító lemez vagy egy bootolható Dos floppy(elvileg ez működik is)
(bár nem tudom lehet létre hoz eleve egy bootolható floppy-t az "aufudos.exe")
-Ezután egy másik floppyra(vagy még erre, ha ráfér) fel kell másolnod a Bios fájlt kicsomagolva!
-A Biosba belépsz és a boot sorrendet át állítod úgy hogy az 1st helyen a Floppy szerepeljen
-Berakod a DOS floppy-t(be bootol) előtted van a parancs sor.
-Be írod: "afudos /iLDSE1301.ROM (ebben az esetben a régi bios-t nem mented le csak írod fel az újat)
-Értelem szerűen ez a LDSE1301.ROM csak is a legfrissebb az az ENNÉL a verziónál működik, ha másik verziót szeretnél feltenni akkor értelemszerűen a .rom fájlt kell itt megadnod
-Ha minden jól ment kész ia a frissítés!Mielőtt neki kezdenél a floppy-t és a floppy meghajtót tényleg teszteld le hogy jól működnek-e és lehetőleg ne viharba fogj neki
Remélem segítettem! Majd jelezz vissza, hogy mire jutottál vele -
Imi91
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #1771 üzenetére
Merem feltételezni, hogy P5LD2 alaplapod van
, szóval ezeket az alaplapokat csak is úgy tudod frissíteni, vagy Windows alól, vagy Dos alól. Az utóbbinál kell egy Floppy és egy Floppy meghajtó is(bővebben majd akkor ha tudjuk van-e JÓL MŰKÖDŐ floppy és meghajtó a gépedbe(vagy külső))
-
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1770 üzenetére
"Valamelyik angol fórumon írták,hogy ezeket az AMD nem nagyon szereti.Hát én meg az AMD-t nem szeretem"
Nem olyan rossz ott az AMD, de az Intel nem véletlenül drágább
Az ilyen játékok processzor függőek mert sokat kell nagyon számolni főleg minél több minden van, de azért a vga se unatkozik
-
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1762 üzenetére
Nem tudom, pedig a pc probe 2 kijött a te lapodhoz is ami direkt a venti szabályzásra és a proci húzásra van kitalálva
Mivel már viszonylag olcsón tudsz venni egy Core2 vagy Pentium-Dual core processzort így tényleg érdemes lehet a lap csere esetleg egy i szériát támogató lap, de itt csak a pénztárca szabhat határt
-
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1745 üzenetére
akkor nem tudom neked milyen néven lehet. Szerintem biztosan van rá lehetőség a te alaplapodnál is.
Itt van egy videó, ennél többet nem tudok segíteni így
Egyébként rendszer alól is tudod húzni az ASUS PC Probe 2 nevű programmal vagy a Set FSB-vel is, de az utóbbi egy kicsit bonyolultabb -
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1736 üzenetére
A biosban tudod a cpu feszültséget beállítani szerintem ahol a procit tudod húzni ott lesz ez a lehetőség is, vagy ha nem akkor meg keresed. Cpu Vcore néven szokott lenni általában. Az alaplap csere lenne tényleg a legjobb megoldás
, de akkor már lehet célszerű lenne egy olyan lap ami kezeli a Quad core procikat is vagy ha újban gondolkodsz akkor meg neked kell eldönteni, hogy milyen lap is legyen
-
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1734 üzenetére
A D820 nem olyan rossz, de a 9xx széria erősebb valamivel, próbálj egy kicsi feszültséget csökkenteni a procidnál azzal is gyorsulna egy kicsit, olyan 0,2V-al csökkentsd ha itt stabil akkor még egy picit csökkents rajta, esetleg húzni is húzhatod ha jól emlékszek akkor pont a 820-as volt az egyik legjobban tuningolható proci a D-k közül
De a d 960 lenne a legerősebb proci ebbe a lapba. Egyébként a D960(3,6Ghz)-at is a core2duo e4300(1,8Ghz) elveri
, szóval a legjobb az egy alaplap csere lenne PL ami a topik neve is egy P5LD2 lapot már olcsón is hozzá lehet jutni figyelni a revízióra, hogy 2.x legyen és mehetne is bele egy core2duo vagy egy pentium dual core. Na ez már tényleg érezhető lenne
-
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1732 üzenetére
Akkor legalább az nyugtasson, hogy te meg tettél minden tőled telhetőt. Sajnos az alaplapod még az 1.x revízió-hoz tartozik és ennek az oka, hogy nem támogatja(egy próbát azért megért). Az alaplap kialakítása másabb mint a 2.x reviziójú lapoké. Így a legjobb proci ebbe az alaplalpba a Pentium D széria ebben viszont szerencséd van! Mert itt se mindegyiket kellene támogatnia, de mivel neked az 1.03 rev van így menni fog benne bármelyik Pentium D. Ha esetleg venni szeretnél akkor a 9xx szériából válassz.
Egyébként nem olyan rosszak még ezek a procik most(2db pentium 4-es proci mag van benne) sem és ráadásul még olcsón is lehet venni!
Jelenleg milyen proci van benne egyébként? -
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1725 üzenetére
Hátha ugyan ez akkor elvileg nem fog benne menni a proci..., de azért egy bios frissítést még megpróbálhatsz hátha alapon
Van több módja is az egyikhez kell egy floppy és egy floppy meghajtó is amik teljesen hibátlanul működnek!
A másik lehetőséged az az ASUS egyik bios frissítő programja(ami még XP alatt működik rendesen a linkbe is ez szerepel, de ha nem XP-t használsz akkor ne ezt szed le mert van vista 32,64 alá is ami valószínűleg megy majd a Win7 alatt ha azt használsz): AFUDOS V2.32 itt pedig értelem szerűen követed a progi utasításait, a lényeg, hogy áramszünet ne legyen egyik esetbe se -
Imi91
aktív tag
válasz
zsoloka40 #1721 üzenetére
Az E6300-as procit és az összes Core2 procit CSAK A REV 2.0 -tól támogatja. Ha ez a szám a te alaplapodon kisebb akkor hardveresen nem támogatja a processzort, de ha szerencséd van és ez a szám 2.0 vagy nagyobb akkor már csak a legfrisebb bios-t kell feltenned rá és már menni is fog a proci
A Rev számot egyébként az alaplapodon tudod megnézni. -
Imi91
aktív tag
válasz
Terorit #1719 üzenetére
Lehetséges, hogy nem megfelelő a drivered és gondolom win7-et használsz amihez már hivatalosan nem jött ki driver, ebben az esetben a hangkártya chip gyártó oldaláról tudod leszedni a legfrisebb drivert a meg felelő rendszerhez vagy akkor is lehet ilyen hiba, ha nem jól vannak beállítva a hangszórók Pl nem Stereo(2.0) hanem 5.1 vagy 4.0 hangzásra van kapcsolva akkor letilthatja a mikrofont
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- 2x8Gb SK Hynix 2400 Mhz DDR4 notebook RAM eladó
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest