- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Üdv!
Mind használható benne, mivel a PCI-Express 2.0 kártyák visszafelé is kompatibilisek(tehát 1.1, és 1.0-val)! Csak akkor nem mennének, ha az alaplapod AGP-s lenne, DE mivel a PCI-Express 1.0 fele akkora sávszélességel bír, ezért a prémium kategóriás kártyák teljesítményét már jelentősen visszafogja, ezért max 4870-et tennék bele, de a 2.0-ás alaplapokon tesztelt teljesítményéből kb. 20%-kal kevesebb lesz. -
Vole
aktív tag
Tiszteletem a nalam joval okosabb pc guruknak
Sajnos nincs idom vegignyalazni a tobb ezer oldalt, es a kereso se segitett tul sokat, ezert megkerdezem:
Asus P5LD2 alaplapom van. A Problemam hogy a 6800GT mar nem eleg, az 1080p -s HD filmek nagyon akadnak a gepen ( 3.0 ghz -es Intel HT procim van, 3gb rammal ).
Uj kartyat szeretnek venni, de ha jol neztem akkor nem mennek bele az alaplapomba az ujak.
Ezek a slot -ok vannak a lapon:
1 xPCI-E x16
3 xPCI-E x1
3 xPCIKartyak amiket neztem:
HD 4770
HD 4850
HD 4870
HD 4890Ha egyik se megy bele, akkor mit ajanlotok?
Elore is koszonom a valaszokat. -
Fücsök007
őstag
Tiszteletem mindenkinek!
Jó hírt közlök, ugyanis most próbáltam ki P5LD2 lapban 2*2 Gb 800 Mhz-es CL5-ös Kingmax modulokat, és pöcre indult, ráadásul mind a 4 Gb-ot érzékeli bios-ban!(xp 3,25 Gb-ot lát, szokás szerint)Aki nem hiszi, annak rakok fel képeket!
-
peti95
csendes tag
A pentium dual core e6300 megy ebben a lapban? Nem a Core 2 Duos, mer az van most.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Kezembe került egy Asus P5L-MX alaplap. Nem találtam ilyen topic-ot és egy kérdésért nem akarok nyitni egy újat, ezért ide írok.
Van a BIOS-ban olyan beállítási lehetőség, hogy milyen TV kimenetet szeretnék: PAL,NTSC, HDMI, stb.
Az lenne kérdésem, hogy nem-e tudja valaki, hogy hova lehet rajta csatlakozni a fent említett perifériát? Van egy csati a lapon, amit nem tárgyal a manual: SPI_J1. Ezen jönne ki?
Segítsetek! Multimédia PC-be raknám, és jó lenne, ha nem kéne külön VGA-t bleépíteni. -
nixx-21
őstag
Tiszteletem!
ha netán valakit érdekelne eladó sorra került az alaplapom
[link]
-
peti95
csendes tag
Hello! Támogatja a P5LD2 SE a nyégymagos procikat? Valaki belinkelt egy oldalt, ahol a QX6700 is szerepel a listában. Egy E6300-son lehet húzni, vagy 266mhz felé nem megy a bios? Az intel honlapján az ehhez az egyik bios frissités azt irja, hogy ezzel támogatja a 4magos procikat.
-
KoFee91
csendes tag
Császtok! Az lenne a problémám hogy a P5LD2 SE alaplapom nem viszi az Dual Core E5200-as processzort, amit nem értek, mert előttem sokan azt írták h nekik működik ezzel az alaplappal. A tápom 600W-os és a BIOS-t is frissítettem. Előre is köszi a válaszokat.
-
valherugeri
csendes tag
De sokan azt mondják, hogy egyszerűen csak az FSB-t kell állitani. Csak aza kérdés, hogy - hogy kell azt állítni. Valaki megtudná mondani? thx előreis xD
-
qqwerty
tag
válasz
valherugeri #1581 üzenetére
Processzor:
Socket 775 for Intel Pentium D / Pentium 4 / Celeron
Intel EM64T / EIST / Hyper-Threading Technology
New power design supports Intel next generation 04B/04A & 05B/05A CPU -
kefizor
tag
válasz
dupla..
-
kefizor
tag
válasz
Csumi. A hiba egyértelmű. A te procid 45nm-es, és a lap csak max. 65nm-es procikat képes elviselni.
-
valherugeri
csendes tag
Császtok. Az lenne a kérdésem, hogy van egy ASUS P5LD2-SE alaplapom és hozzá vettem egy Dual Core socket 775 2.5GHZ 45 nm-es processzort egy 600wattos táppal és nemindul el a gép. Bekapcsol és 1 másodperc alatt leáll milehet a gond? Előreis kössz a segítséget. ;)
-
jenő45
tag
válasz
thunder1991 #1574 üzenetére
Thunder 1991 itt a kérdésedre a válasz:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5LD2_SE.html -
roli6619
csendes tag
hello mindenkinek:
meg nem mondtatok meg most se hogy P5LD2-VM/S alaplapom van 2,67 ghz proci es enel nagyobat akarok bele venni es hogy egyaltalan lehet-e nagyobat belle teni elöre is köszönöm:
es ez az alaplapom:http://www.fixya.com/support/p568370-asus_p5ld2_vm_mbld2vmdh_motherboard
-
K0B4K
csendes tag
HELP !
p5ld2-x/1333 alaplapom van E4600 2 GB memo 550W tap
problema feljebb huzom a procit 2.4 rol 3.2 re akkor pl olyat csinal hogy belep minden windowsba de elmegy a ethernet vezérlo , 3.4nel meg nem ismeri fel hogy be van kotve a rendszer vinyo ez miert lehet ? Viszont 3.00Ghzig nicns gond . Elore is koszi -
roli6619
csendes tag
hello mindenkinek!!
nekem egy:asus P5LD2-VM/s alaplapom van es 2,67 ghz proci van bene es azt szeretném meg kérdezni hogy lehet-e enél nagyobbat bele rakni???köszi elöre is
-
thunder1991
tag
Hali mindenkinek !!!
Nekem ASUS P5LD2-SE deszkám van,nem tudom mivel ez a deszka MAX:E6700-ig látja a CPU-t nagyobbat nem is kezel vagyis nem indulna el egy pl:E6750 vagy E7200-essel??
BIOS fríssítést meg újjabbat nem találok,nemrég lett fríssítve és az E5200-est megeszi már,dehogy E6750-est vagy E7200-est megeszik-e nemtudom valaki segítene köszönöm !!
Bandi voltam -
Guargumi
tag
P5LD2 SE rev 2.0 van
melyik procit érdemesebb beleraknom:
-INTEL Dual Core E5200 2.53GHz
-INTEL Dual Core E2220 2,40GHz
-INTEL Core2 Duo E6550 2.33GHz -
turbocfh
csendes tag
Hellosztok!
Nekem egy Asus P5LD2-MQ alaplapom van D805ös procival. Ez az alaplap is hasonlóan működik mint a p5ld2-vm. szóval csak akor tudod huzni 3Ghz fölé a procit ha a PCI-E órajelet húzod. Most ejelnelg 107re van állítva de így csak 3,2Ghz en ketyeg a 2,66Ghzes prooci. ezt a procit élből lehet húzni 3,6Ghz-re de 4Ghz is is simán elmegy. De ahhoz hogy ezt el tudjam érni a PCI-E orajelét legalább 120 ra fel kéne vennem. valai használja ezt a vm lapot ilyen pci-e beállítással? Csak mer olvastam egy pár helyen hogy az veszélyes meg ilyesmi, tönkreteheti a satas vinyot meg a vga-t is. ráadásul most vettem egy hd3850es atit szóval nem szeretném ha tönkre menne.
Akinek bármi ifoja van az kérem írja meg.
Előre is köszi!Turbo
-
ElmoMcelroy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Asus P5LD2 SE alaplapom van. A problémám, hogy a meglévő 1Gb memória mellé vettem még 1 Gb memóriát, viszont az egyik foglalat valószínűleg hibás vagy nemtom, mert ha abban is van memória, akkor nem bootol a gép.
Megoldható ez a probléma BIOS frissítéssel vagy hardveres hiba lehet?
Köszi,
Elmo -
eszenyis
csendes tag
Hali! P5LD2-VM/S celeron D 331 2,66 . Hogy növeljem a frekijét,ha nincs a jumper free configuration menü a biosban?
-
eszenyis
csendes tag
HALI ! advenced menüben nem jelenik meg a jumper free configuration ?
asus p5ld2-vm. -
Ant@
senior tag
válasz
thunder1991 #1560 üzenetére
Nem támogatja. Itt utánna nézhetsz.
-
Ant@
senior tag
Ha már itt tartunk azt meg tudja nekem mondani valaki ,hogy a P5LD2 SE kompatibilis a E8400-al?
Bocs a dupla postért
-
Ant@
senior tag
válasz
thunder1991 #1560 üzenetére
A E5200-est - érthető okból - nem említi a kézikönyv, az viszont írva vagyon ,hogy egy DIMM foglalatba max 1GB ramot tehetsz.
-
thunder1991
tag
Szevasztok !!!
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy látom az E5200-es CPU-t nem támogatja állítólag,az ASUS P5LD2-SE?:-)
Ez a lap ügye csak a DualCore-t és a Core2Duo-t támogatja?
Mert könyvem nincs hozzá és nem tudom megnézni a net-en sem:-)
És támogatja a 2GB.DDR2-es ramot egy foglalatban felismeri,vagy csak 1GB.DDR2-őt ismer fel?
Köszönöm előre is a válaszokat !!-------BANDI-------
-
Guargumi
tag
P5LD2/SE
megnéztem a kompatibilitási listát, valamit nem értek, ha támogatja a c2d procikat, akkor a
dual core e5200 miért nem, vagy ez lemaradt a listáról? -
rii
nagyúr
hello
a pci slotok alatti kis, mini-pci-ok mire jók?
lehet rá firewire card-ot tenni? -
Kloden
senior tag
Hmm, nem mondhatni hogy pörög a topik...
Egy P5LD2-SE Rev.2 lapban megy egy q6600-as proci? Vagy támogatja egyáltalán a lap a 4 magot? Az Asus oldala szerint nem nagyon, de reménykedni lehet...
-
Kloden
senior tag
Hellótok!
Akad egy problémám, mely szerint ha húzva vagyon az fsb 266-ra, akkor néha kékhalált produkál ha megy az uTorrent. Ilyenkor a memók 800-ra vannak visszavéve, tehát azokat nem húzom. A memókkal lehet a gond vagy inkább a progival? -
robyeger
addikt
a 945 chipset-et hivatalosan csak 667Mhz-re validálta az Intel, a deszka BIOS-ában beállítható 800Mhz is, de nekem az északi híd feszültség emelése nélkül csak single channel-ben volt képes stabilan 800-on hajtani. (az "auto" beállítás ne tévesszen meg senkit, az nem mindig az alapot jelenti, ha a BIOS úgy ítéli meg, hogy emelni kell a feszt a kellő stabilitáshoz, akkor magától megteszi)
-
Bocaa
senior tag
ebbe a lapba menni fog az 1066-os ram???
-
Clemi
veterán
P5LD2 Deluxe tulajok!
Tudja valaki, hogy ebben a lapban megy-e az E2200-as P4 Intel Dual Core 2.20 Ghz-es proci? Most egy D820-as van benne, de már marhára unom a melegedését, és a ventillátor visítását.
-
pcsabat
őstag
válasz
Gabson730 #1543 üzenetére
Hy! Nekem a gyári bios is felismerte anno normálisan a vinyót, érdekes. Na mindegy nekem a következő volt fenn a deszkán (asszem ez a legfrissebb):
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
Innen az 1301-es. De azért csekkold le hogy minden stimmel-e nehogy kinyírd a deszkát...
-
Gabson730
tag
Sziasztok!
Asus P5LD2 SE
WD 320 vinyóGond : nem észlel csak max 137GB-t.
Azt írja a WD drivere(a Hiren's Boot CD-n) hogy 48 bit lba kéne...
Mindenhol azt írják updatelni kéne a bios-t egy 48 bit large hdd-t támogató verzióval.
Nem találom melyik lehet az....Valaki belinkelné please melyiket kell letölteni?
Köszi előre is! -
pcsabat
őstag
most nézegettem, nekem az E4500-t 290-es fsb-ig engedi el (3190Mhz). Ekkor is csinálja újraindításnál a kikapcsol majd be szitut. A PCI-E freki nekem is le van fixálva 100-ra. Viszont ha azzal lehet a gond akkor inkább nem játszadozok vele mert 3 hetes a VGA-m. 300-as fsb-nél viszont már a gép sem kapcsol be
, mondjuk az már 50% a procinak, amit már lehet amúgy sem bír (bár elvileg kellene). Nálad sztem meg a lap lesz a gond, mármint nem azért mert hibás, hanem mert ezek az intel 945-ös deszkák nem 333-as és a feletti fsb-re lettek kitalálva, egyébként is ezekhez a példányokhoz utólag raktak core 2-höz való fesz szabályzót, innen is látszik hogy nem ilyen mértékű tuningra vannak tervezve sajna.
-
bosa
tag
válasz
pcsabat #1540 üzenetére
amúgy szerintem a pci express freqquency okozza a hibát, mert ha autón van akkor csinálja ha beállítom fix 100-ra akkor meg csak fekete képernyő.ha fixálva van 100-ra akkor 2,6-ig tudom csak húzni.Ha meg tudnánk nézni vhogy a pci express frequency állását akkor manuálisan beállítva lehet hogy menne rendesen.
Jha amúgy ez nekem 25% húzás, és így van a fsb : dram 1:1-ben
amúgy most nézem nekem is már p5ld2c-m van ugyanis gariból ezt küldték a sima helyett. -
pcsabat
őstag
Hali!
Azóta próbáltam egy P D805-el is ami ugy 533 FSB. Egy bizonyos szint után, asszem 40%-os túlhajtásnál dettó ugyanezt csinálat a deszka. Úgyh nem az FSB-től függ a dolog sztem hanem a túlhajtás mértékétől (érdekes) én az E4500-al nem tudtam elérni a 300-as FSB-t sem nagyon, de ha neked ment 333-at a lap akkor biztos nálam lehet a cink. -
bosa
tag
Hy!
Nekem P5LD2 lapom van és nálam is csinálja E6600 333 FSB mellett!A probléma megoldása engem is érdekelne!Jha és a memória időzítést a biosban sehol sem találom, merre keressem vagy mit állítsak át???
-
jackie008
csendes tag
Heló!
Nekem is van ilyen asus p5ld2/c deszkám és az lenne a problémám hogy az usb port nem működik megfelelően . Elvileg USB 2.0 van rajta de... mikor rácsatlakoztatok bármit ami szintén USB 2.0-val csatlakozik azt írja hibaüzenetként h. ha USB ".0 portra csatlakoztatja az eszközt gyorsabb működésre is képes.Megnéztem TC-be 900-1000kb/s a sebesség. Na most próbálkoztam újratelepítéssal , bios frissítéssel a legújabb van.... gomb elem kivétellel., nincs több ötletem . Kérem ha valaki tudna v.mi megoldást hálás lennék. Előre is thx. -
pcsabat
őstag
Jaja, a 266-ot simán viszi, még a 300-at is. A felett nem próbáltam, de sztem nem lenne gond, a problémám csak az hogy a gép újraindításnál leáll majd újraindul. Én nem hinném, hogy a proci miatt csinálja, mert a korábbi procimmal (pentium d 820) is ugyanezt csinálta. Gondolom valami feszültség állítgatás miatt van, ezért kérdeztem h nem lehet-e valahogy bios-ban ezt kikapcsolni.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Másokoktól is hallottam már hasonló problémát ezért gondoltam rákérdezem, hátha tud valaki segíteni. A gondom az hogy amikor az FSB-t 250 fölé emelem (ASUS P5LD2 SE/C, C2D E4500-al párosítva, BIOS verzió 1301) akkor újraindításnál a gép kikapcsol majd pár másodperc múlva be. Alacsonyabb FSB mellett ilyet nem tapasztaltam. Valaki nem tudná megmondani hogy ez valami hiba miatt van vagy normális ennél a lapnál, és ha van rá valami mód akkor hogyan lehet ezt kikapcsolni.
További kérdésem hogy a lap kezeli normálisan a 800mhz-s ramokat? Egyenlőre kingmaxot tennék bele, ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami tapasztalata megkösszönném ha megosztaná.
Köszi az infót! -
Bocaa
senior tag
A 533 mhz-es ramokkal nem megy a tune 3.6 ghz-fölé memcsere megoldja a problemet??
D915 a proc. -
Antee
tag
Sziasztok!
Lehet még ilyen alaplapot kapni?
Nekem olyan problémám van vele, hogy a négy memória foglalatból csak 3 jó, így nem tudok csak kettőt használni, mert boltban azt mondták, hogy 2GB dual channel-ben jobb, mint 2,5GB single... Ezért arra gondoltam, hogy elviszem szervízbe, de a legutóbbi lapomnak is volt hasonló problémája, és mivel nem volt javithato, ezert kicserélték. Viszont ha ez sem javithato, akkor van még ilyen lap (ja nekem sima van, nincs /c a végén, így nem megy bele c2d alapú proci), vagy van rá esély, hogy legalább egy /c-s verziot adnak?
Meg még egy kérdés: a boltban, ha jól tudom, 2 év gari volt rá, de ha minden igaz, akkor az már lejárt, viszont ha jol tudom, az asus 3 év garit ad rá... Ezt ki tudom használni vhol, vagy magasról tesznek a boltok a gyári garira?Köszi elore is a segitseget!
-
Haart
addikt
Vettem egy p5ld2 se/c típusú lapot valamint bele egy conroe celeront 420. A lapon a 1301-es biosz van és fsb wallba ütközök. 300 és felette sehogy se kapcsol be a gép. 299-en meg vigan futkos. Ez általános és elfogadott vagy meglehet kerülni valahogy?
-
hwiki92
csendes tag
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/hu/maintain/sp2mempr.mspx
-
pandamaci
tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy ASUS P5LD2-X/1333 alaplapot, bele pedig egy E2140-es procit.
E2160-assal már volt dolgom régebben, 1,8Ghz-ről símán felment 3,2-re gyári hűtővel. Gondoltam, hogy az E2140-essel sem lesz különben. Viszont nagy meglepetésemre, az alaplap BIOS-ában nem találok CPU Voltage és DRAM Voltage beállításokat, mi több, az alaplap könyvében, a BIOS screenshot-okon nem is szerepel a JumperFree Configuration menüpont, egy szó sincs róla benne.
Van még valakinek ilyen alaplapja? Sikerült benne bármennyit is tuningolni a procin? Hol lehet állítani a feszültségeket?
Az ASUS honlapján semmi új BIOS sincs feltüntetve a gyárin kívül. -
fillwarerrr
csendes tag
Közben megtaláltam a megoldást. Asus Update V6.10.01 -es progival lehet régebbi biost rakni rá.
-
fillwarerrr
csendes tag
Sziasztok!
P5LD2 SE/C (Intel 945P Chipset) alaplapomon frissítettem a biost ( Version: 1301, 2007/09/19). Kiderült, hogy ez a verzió nem támogatja a procimat P4-531 (3GHz, 800 FSB, L2 1MB). Ezután próbáltam visszarakni a régi biost, de sehogyse írja felül az újat. Létezik valamilyen megoldás, hogy visszakerüljön a régi biosom vagy várnom kell egy új bios frissítésre ami majd talán támogatja a procimat. A válaszokat előre is köszi! -
pcsabit
csendes tag
Köszi!!!
-
davincsi
csendes tag
Üdv minenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy bios frissítés nélkül, mekkora legnagyobb proci amit bele tudok rakni egy P5LD2-be?Köszönöm előre is választ!
Üdv: Gábor -
pcsabit
csendes tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám (már fentebb is olvastam róla) hogy a gépem csak 3.39Gb lát a 4 giga ramból (lapom p5ld2 SE), egyébként x64es win XP-t használok, korábban 32-es volt fenn azt hittem majd a 64estől talán megjavul (naívan). Ha esetleg vki tudna vmi használható infóval szolgálni arról hogyan lehetne mind a 4-t kihasználni megköszönném. Üdvözletem!
-
nbl2
senior tag
Szia!
Elméletileg E2180( 200fsb * 9=1800mhz) , ez a lap biztosan 300fsb-t visz amíg nem kell a PCIE frekit növelni(alapon 100-ra kell rakni) azaz 300fsb*9=2700mhz ami szerintem tuti megy. 300fsb fölöt a PCIE-t is növelni kell, de nekem is meg mycsonak is így van, semmi gond vele, és nekünk 333fsb-n megy a lap. Azaz 333*9=2997mhz
Az 1*2Gb-ot felejtd el, mert az intelek mellé csak dualban szbad a memoiriakt használni, különben nagyn belassul. Szóval 2*1GB és nem 1*2GB, ez fontos!!!
-
ssj81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy P5ld2/c alaplapot E2180-as procival.
Kérdésem az lenne,hogy kb. meddig tudom majd huzzni illetve,hogy 1db 2gb-os memoriát
kezeli e a slot vagy csak 1gb-ig? -
nbl2
senior tag
UP!
-
nbl2
senior tag
Azért ez nem igazság a Sima p5ld2 viszi a c2d a delux meg nem.
-
mycso
veterán
válasz
GumisPeter #1507 üzenetére
C2D nem megy benne.
p4 672 vagy pentiumD 960 ITT megnézheted
-
GumisPeter
senior tag
Üdv !
Van egy ilyen deszkám, a deluxe versio.
Mi a max proci, amit ebbe bele lehet tenni???
Nagyon nem akarok lapot cserélni, nem is tudnék a gép miatt, de asszem a c2q nem megy benne..thx
-
nbl2
senior tag
Ismét UP!
-
nbl2
senior tag
Na végre műszkik a SETFSB progi, és mutatja a valós PCIE órajet.
Köszke!! -
nbl2
senior tag
UP!
-
nbl2
senior tag
Köszi, de egész eddig azt hittem , hogy a systool-ról van szó, nem a SETFSB-ről.
D.u. kipróbálom, köszike. Azért 333fsb-nél csak 112mhz a PCIE órajele, ez miért sok? 100 v. 112 nem tök mindegy? Egyébként nekem most 108-on van a PCIE és így az FSB 320-on megy.Azért mégegyszer köszike.
-
nbl2
senior tag
Valaki a PCIE ferkire?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest