- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Asus x59sl bekapcsoláskor kép nincs, viszont olyan hangja van, mint ha a DVD olvasója össze vissza csúszkálna. Szerintetek mi lehet a gond? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Asus Zenbook UM431D
Azt tudtam hogy ha gyors kikapcsolást szeretnénk akkor onedrivot nem érdemes bekapcsolva hagyni. Ki is kapcsoltam es nagyon gyors kapcsolt ki. Kb 3 sec ahogy a bekaocs is egy ket masodperc. Most viszont ujra lassu a kikapcs. Nincs onedriv bekapcsolva, igaz telepult cortana meg pár frissites foleg az a fő frissites win10 re 20h vagy micsoda. Mit kapcsolhatott be?
Ha Windows topikba való téma kerlek jelezzétek. -
válasz
HoppMaster #32695 üzenetére
Milyen a telepítőd? UEFI vagy CSM?
A kettő kizárja egymást.
Valaminek kell lenni a BIOS-ban, hacsak nem nagyon régi a noti. -
válasz
HoppMaster #32693 üzenetére
UEFI/CSM/Fast Boot/SATA Options
-
HoppMaster
aktív tag
Skacok elakadtam. Telepíteném újra a win10et a gépemen pendrive-ról, de mindig azt a hibaüzenetet kapom, h nem tudja elindítani és nézzem meg a Boot Policy-t. Invalid signature detected.
Én már ott mindent végignéztem, de nem jöttem rá mi lehet a hiba. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Asus S505CA-X0119A notebook gyakorlatilag nem hajlandó semmilyen eszközről a Windows 7-10et indítani. Bekapcsolás után egyből a BIOS-ba ugrik automatikusan a felület, gyorsbillentyűknél és a biosban sem látható soha külső/belső eszköz amiről bootolhatna. Illetve USB-Sata kábelre kötve lát eszközt max, de kiválasztom hogy arról induljon akkor is BIOS ugrik közvetlenül indítás után. Próbálta már különböző HDD/SSD-vel és különféle USB telepítővel is, egyik sem vált be.
Mi lehet az okaHogy orvelható a probléma?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #32682 üzenetére
Senki?
-
hito
nagyúr
Az egyébként mennyire normális, hogy az energiagazdálkodáson belül nincs egyéb séma, csak kiegyensúlyozott? Nem kéne itt olyanoknak is lennie, mint energiatakarékos, teljesítménycentrikus, stb.?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus x59sl notim. A minap vettem hozzá egy másikat HDD és töltő nélkül. Az "újat" bekapcsolom, de képet nem ad. A led visszajelzők világítanak. A hűtőventillátor nem forog. Szerintetek mi lehet a baj? LCD nem hibás, mert a sajátomból átraktam az újba. -
psg5
veterán
Egyébként az igaz hogy amikor csak lehet töltőn érdemes notit használni vagy ez csak urban legend, hogy úgy tartósabb lesz az aksi?
-
Gondolom, valami Vega 8 (Picasso) van benne, ennél a rendszer szabja meg, szerintem nem érdemes és talán nagyon nem is lehet állítani. Az a több mint 2GB így is tisztességes mennyiség. A 6/2 arányt én már nem rontanám, mert kevés lesz a rendszernek.
szerk.: ...ja, hogy kevesebbett akarsz a GPU-nak és többet a rendszernek? Szerintem a CPU optimalizálja, ne foglalkozz vele.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Asus Zenbook UM431D laptopom azt írja, hogy van 8gb Ram de csak 5,94 használható.
Ez normális? Illetve használatra lehet bírni az összes ramot? -
Panko.o
csendes tag
válasz
DonDragonka #32673 üzenetére
Bluetooth-on keresztül fülesen, jack dugón keresztül fülesen és eszközök nélkül a hangszórón is előjön a jelenség.
-
Panko.o
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy ROG GL553VE típusú laptop, ami tegnap lett TGC-vel pasztázva throttling miatt. A throttling megszűnt, viszont a hang valamiért még mindig szaggat, mintha throttling jelentkezne.
AIDA futott 40 percig, throttlinget egyáltalán nem mutatott és a kép sem szaggatott picit sem, a hang viszont módfelett idegesítő, folyamatosan akad-szaggat. Hangkártya driver is volt már frissítve, és mivel throttling nem jelentkezik, így sajnos fogalmam sincs mi okozhatja a jelenséget, és a google sem tudott segíteni sajnálatos módon.
Hallott már valaki erről a hibáról? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tudom, hogy nem sok esély van rá de van itt olyan akinek Asus N53SV - SZ szériába eső laptopja van?
Érdekelne, hogy milyen kijelző (pontos modellszám) van benne. -
válasz
BLUE TORNADO #32665 üzenetére
Akksi, táp, de akár alap is lehet még így. Zárjunk 1-2dolgot, probald csak toltovel, vagy csak akksival….
-
pvt.peter
őstag
válasz
BLUE TORNADO #32665 üzenetére
Akksi nélkül is produkálja a leállást?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus x59sl notim. Mostanában olyat csinál, hogy amikor be akarom kapcsolni, akkor kb 2-3 mp múlva leáll, mintha nem kapna áramot. Sokszor még a Windows logóig sem jut el. Ezt eljátssza kb 20-30 alkalommal, mire elkapja és beindul. Ha sikerül beindulnia, akkor utána semmi probléma nincs vele, amíg ki nem kapcsolom. Következő indításnál ugyan ezt játssza el. Szerintetek mi lehet a baj? -
mondeo61
tag
válasz
#96241664 #32662 üzenetére
Innen letöltheted a v.4.0.24-t tudtommal az utolsó. Latest ASUS drivers for Windows 10 - Official links - Ivan Ridao Freitas (ivanrf.com)
-
törölt tag
Asus Smart Gesture kikészít már...
Elég gyakran beakad valami és ilyenkor pörgeti folyamatosan a CPU-t. Alkalmazásoknál módosítás -> repair meg szokta oldani pár hónapra, most viszont 1 héten belül már harmadszorra csinálja.4.0.18 verzió, akartam volna frissíteni, de az Asus honlapján csak régebbit találtam. Szerintetek mi lehetne e megoldás?
N550jk, W10 64.
-
hito
nagyúr
válasz
siskad #32660 üzenetére
Meg kéne nézni valahogy, hogy mi az utolsó támogatott win build a gépedhez. Lehet, hogy már véget ért a terméktámogatás. Ilyen esetekben régebbi buildet kell feltenni, ami még támogatott. Már nem emlékszem milyen máskánál (asszem Fujitsu, vagy Lenovo) futottam én is bele ebbe a problémába. Aztán lehet, hogy nettó hülyeség, amit írok, csak egy tipp.
-
siskad
őstag
Az a baj úgy látom hogy ez az egész erre az ASUS System Control Interface V2-re alapszik, ez kéne az Armoury Crate beállítási lehetőségekhez is (meg egyébként a MyAsus-hoz is kellene hogy lássam a driver frissítéseket, nekem az sem megy). Viszont mikor befejezi a telepítest a System Control Interface V2, kiírja hogy nem teljesen kompatibilis, így bizonyos funkciók nem fognak működni. Így gondolom ezért nem megy az armoury crate sem. Tényleg nem tudom már mi lehetne erre a megoldás, de elég zavaró ahogy össze vissza pörög a venti
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Van egy Zenbook ux434 laptopom. Kikapcsoltam a sleep módot amikor hálózatról működik a gép, mégis amikor nincs használva sleep módba megy. Mi lehet a megoldás?
-
siskad
őstag
Azóta újrahúztam a windows-t, most délelőtt használtam kicsit a gépet töltő nélkül, így nem jött elő, egyszer sem pörgött fel a venti indokolatlanul. Viszont most rádugtam töltőre, és már pörög is. Úgyhogy valami beállítás kérdése lehet úgy gondolom. A ROG armory-t mióta újraraktam még nem raktam fel, de majd megnézem, de tegnap átfutva a beállításokat én nem láttam ilyet.
-
EmThor
addikt
Nejem kapott egy Asus S14 M433-ast, a notebook-nál volt ez a ryzen-es modell, nekem nagyon tetszik, fém az egész, billentyűzet sem huppan be közepén, és a kijelző is elég fényerős, szóval nagyon prémium, tudom ajánlani!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Motoros topic
- Építő/felújító topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest