- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barris
újonc
N550jk tulajoktól kérdezném, hogy a gyári merevlemez mennyire hangos/lassú, illetve aki bővítette a memóriát milyen típusú ram-ot vett bele?
-
kristof123
őstag
Üdv Urak!
Adott egy Asus N53J notebook. Sajnos úgy néz ki letört a touchpad szalagkábelét rögzítő fekete pöcök (alaplapon). Viszont vissza lehetett dugni és megtartotta a kábelt, nem mozgott, de sajnos így sem érzékelte a padot.
Lehet javítani valahogy?Szerk.: A pad működött, mindenképpen ez lesz a probléma.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
rx8pencz #18972 üzenetére
na, voltam ma a budai szalonban, rákérdeztem erre is: nem, nem jár garivesztéssel, csak a csavarnak (ez a hatágú csillag szabvány) könnyen elnyal a feje, valakik elbarmolták a csavart mert durván estek neki, ezért nem ajánlott a szétkapása, és ezért vették le a bővítés lehetőségét is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
matesz5 #18996 üzenetére
ha nincs benne optika akkor vagy külső usb optikai maghajtó
vagy csinálsz egy bootolható pendrive-ot win7-win8 op. rendszerrel
win7 usb tool
de van számtalan ilyen progi -
matesz5
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Asus n550jk lapit i5-tel gtx850m kari 500gb hdd és 4gb ram felszereltséggel. Nem vagyok egy nagy telepítő zseni, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy toljak fel rá win 8-at. Néhány lépésben ha valaki leíírná vagy küldene egy linket megköszönném. Jelenleg Freedos van rajta.
-
huncutka1029
addikt
-
smirdex
tag
válasz
Kicsirics77 #18992 üzenetére
Próbáltam utána olvasni....ha jól értem valami különleges win7 telepítő kell hozzá?
-
smirdex
tag
Sziasztok!
Hozzám került a barátom asus K56c típusú gépe, amit 1 éve win8-al vásárolt. Most a win8 helyett 64-bit.es win7-et szeretnék felenni neki, azonban nem indul el a telepítő. Kíváncsiságból különböző boot lemezeket a meghajtóba téve (winxp, hirens boot, win7 32bit, paragon) még csak nem is adja fel lehetőségként hogy arról indítsam a boot menüben a boot-olást. Pendrive-val hasonló a helyzet, oprendszer nélküli pendrivot látja, de amin azt win7 32bit van nem.
Mi az oka ennek, hogyan lehet telepíteni bármit is?Köszönöm!
-
Babajenks
csendes tag
válasz
kokokka #18988 üzenetére
hali
Sajnos pont ez a lényege,hogy megvedd az újabb op-ot,
véleményem szerint ha nincs megfelelő driver akkor megette a fene,
onnantól nem teljes értékű, kisebb érvágás ha csak az usb3, és a wifi-t nem kezeli megfelelően
(vga sanszosabb,kék-fekete képernyő, újraindul,, átváltás hiánya az "integrált chippel"=óra alatt lemerül az akku)
de simán ha egykét funkció kimarad ,az is gáz,teljes mértékben értelek.valószínűleg hasonló cipőben járok majd,tervezek venni egy asus-t, én is kitartanék a win7 mellett de nagy valószínűséggel 8 lesz, itt is a driver hiánya......
olvastam olyas félét más fórumon hogy:
(más gyártó driver-e,megegyező hardwer mellett működhet,kezelheti) ott mondjuk a vga egyezett .esetedben a wifi kártyára gondolok,,,
érdemes szétnézni hátha,,,valószínű hogy csak w8-al lesz kerek a gép,de! mivel szoktam naív lenni, elkérném Torrente nevű ismerősömtől a legális w8-át
, lepróbálnám hardveresen a gépet a gyári hiba elkerülése végett
(elég gyakori mostanában hogy nem hibátlanok), aztán jöhet a hetes kísérletezés w7 driver terén,,, én ezt tenném.Lehet hogy tényleg csak a 8-al lesz jó,
, emellett az is hogy használható lesz 7-el,,,,,,,,,,,
de nálam sokkal tapasztaltabb felhasználók többet tudnak segíteni valszeg,,remélem.
-
kokokka
addikt
Megvettem életem első laptopját egy ASUS X550DP személyében. Nagyon tetszik, szép is és jó a kidolgozása is. AMD-s verziót vettem FreeDOS-sal. Ezt rögtön le is gyalultam és ment fel a Win7 64bit-es verziója. És itt lenne egy kérdésem : lehet, hogy ez a gép nem támogatja teljes mértékben ezt az OP-t? Az ASUS-nál is Win8-cal ajánlják és a vásárlás helyéről is azt az infót kaptam hogy ha lehet, tegyek rá azt. A melléje adott CD-n is csak 8-as driverek vannak és az ASUS oldaláról sem lehet hozzá mást letölteni. Így viszont nem működik a kamera, az USB 3.0-k és a WiFi-t is csak nagy nehezen tudtam életre hívni. A baj az, hogy nem kevés pénzembe került a 7-es, nincs sok kedvem pénzt kiadni a 8-asra is. Van erre valami megoldás vagy muszáj lesz a Win8?
-
Leleményes
tag
Csatlakoztam hozzátok.
Asus N550JK. Na erre már azt mondom minőség (előtte Dell 5737). Szépen kidolgozott minden porcikája. Alaplapi hangkártyája is elképesztő, ehhez adták a nevüket Bang-ék, nem a hangszórókhoz. (ugyanis az nem nagy szám) Ilyen szép kijelzőt nem sokszor láttam notebookban, talán bátyám MBP-jában. Pedig vásárlás előtt 2 hónapig szakboltokat jártam végig. IPS az csak IPS.
Elképesztően gyors, erős gépről van szó. Szűk keresztmetszete a HDD, de még várok az SSD beleszerelésével, asztalon pihen. Hűtése kiváló, nem süvít, kellemes hangja van. Ami fura, hogy a kijelzőre fújja, ráadásul ha nem emelem meg 2 kupakkal, akkor alul nem is tud a hő elszökni, csak felül, így száll fel a meleg a kijelzőre ami nem tudom hosszú távon mit fog eredményezni.
Viszont pixelhibás, de szerencsére nem sajnáltam azt a 4 ezer forintot pixelhiba garanciára.
-
tesi77
újonc
Helló. Nálunk a gyerkőc művelt ki valamit a gépünkkel (Asus EEEPC). Sajnos már ő sem tudja, mit nyomott meg rajta, a lényeg, hogy a képernyő gyönyörű kék színben tündököl, de semmi más, és sajnos semmire sem reagál. Valaki tudna segíteni ????
-
tomp
félisten
Megoldódott a Rendszermegszakítás folyamatos 100%-os processzor mag terhelési hiba!
Szimplán túlmelegedett a PCH így hibát generált. Ki lett takarítva, újra lett pasztázva a gép és megszűnt a hiba.
Most terhelésnél sem melegedik 74fok fölé a PCH! Eddig alapjáraton volt 78 és terhelés alatt 87fok. 83fok az a határ ahol már hibát generál a rendszerben. -
NTonee
veterán
válasz
mediumgecso #18980 üzenetére
-
válasz
mediumgecso #18980 üzenetére
Szerintem ugyan úgy elviszik az egész gépet majd. Supportot hívd fel!
-
mediumgecso
őstag
Üdv Mindenkinek!
Hogy működik az ASUS háztól-házig garancia? Bad sector van az 1T-s vinyón, ki be akarom jelenti az ASUS-nak, hogy jöjjönek érte és cseréljék ki. Mi ennek a menete? Még nem kellett soha igénybe vennem.
Köszönöm a segítséget.
-
NTonee
veterán
válasz
SeniorTilla #18978 üzenetére
mind a 10 csavar alulról elérhető, aztán a felpattintás mondjuk tényleg veszélyes lehet, ésszel kell és akkor nincs gond. Ha valaki ész nélkül esik neki, akkor simán el lehet barmolni a vékony alu burkolatot. De még mindig egyszerűbb, mint az enyémet (billzet fel, 3 csavar, retesz nyit, csuklótámasz+tapipad feltép, 10csavar), mégsem érdekelt senkit a szervizben, hogy láthatóan szét volt már szedve.
-
-
NTonee
veterán
válasz
Leleményes #18973 üzenetére
Tényleg... ez mondjuk érdekes, hogy nincs rajta a videón.
Nem tudom, de pislognék nagyokat, ha nem lehetne.
-
rx8pencz
tag
válasz
ZavaBalazs #18971 üzenetére
Ha megnézed,nincs fent már az opció memóriabővítésre.Chaten írták ezt,aztán holnap még telefonon is megkérdem,mert hát 4 GB nem lenne elég.
Videók alapján nem tudom mire vélni amúgy amit a srác írt,mert ha innen valaki megállapítja,hogy szétszedték,az hazudik.
-
rx8pencz
tag
Üdv!
Nem tudom,hogy volt-e már róla szó,de a laptonszalontól azt az információt kaptam,hogy az N550JK memóriabővítése garanciavesztéssel jár.Állítólag nem lehet nyomtalanul szétkapni a gépet.
Van valami tapasztalatotok ezzel? -
lev319
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nemrég vettem egy ASUS N550LF (CN103D) típusú laptopot. Operációs rendszer nélkül, szóval külön vettem hozzá egy windows 8.1-et.
Telepítéskor kezdődtek a gondok, egyszer a LAN, máskor a VGA driver (hozzáteszem, hogy az ASUS honlapján lévő drivereket töltöttem le) telepítése alatt, újraindult a gép, majd sötét képernyő fogadott. A kurzor az egér mozgatására előjött, de semmi egyéb. Sok újratelepítési kísérlet után végre felállt a rendszer, minden rendben volt. Aztán pár héttel később megint elszállt, újraindítást követően 43-as hibakóddal jelent meg a GPU az eszközkezelőben.
A hang is fura, gyakran nem szólal meg a hangszóró ha elindítok egy videót. Ilyenkor a hangerő szabályozót kell cibálni, hogy előjöjjön a hang.
A gép megjárta a szervizt, kicserélték az alaplapját. Feltettem szépen mindent jól, működött is. Egészen múlt hétig, amikor rendszerindítást követően újra elsötétült a kép. Ezúttal engedett bejelentkezni, már az asztal is látszott, amikor ez megtörtént. Volt, hogy ha megmozdítottam a gépet, máris elsötétült. Azóta a GPU megint 43-as hibakódot kapott.
Olvastam, hogy másoknak is volt efféle gondja, driver hibára gyanakszom. Mintha olyat olvastam volna valahol, hogy kifejezetten ez a laptop hibákat produkál win 8.1 alatt és hogy egyes esetekben a win8-as drivert kell feltenni, vagy valami hasonló. Erről tudtok-e valamit?
Gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha tudtok segíteni, mielőtt újra szervizbe küldeném a gépet.
Köszönöm előre is!
Levente -
NTonee
veterán
-
dobragab
addikt
Sziasztok!
Asus N550JK vásárlásán gondolkodom, de kicsit megijedtem a 4200H CPU fogyasztásától, és az üzemidőtől. Tudjátok a TDP-t, órajeleket valami külső programmal / BIOS-ból csökkenteni? Játékhoz nyilván jó a teljesítmény, de ha épp pl. akkuról olvasgatok PDF-et, ahhoz marhára nem kell 2,6 GHz. A Delles topicban olvastam, hogy fordított célra ThrottleStop-ot használnak, a TDP limit kitolásához. Esetleg a fogyasztás visszafogására alkalmas lehet?
Köszi
-
NTonee
veterán
válasz
muhaha01 #18962 üzenetére
itt is van egy belőle, durvát szól
Ki sem nézné belőle az ember, én legalábbis nagyot pislogtam anno, mikor megvettem. Én beszereztem egy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t is, együtt csodálatos.
Persze a szett nem 5.1, de így is nagyon jó.
de, hogy on is legyek... Szerintem az a csatlakozó valami speckó dugó lesz.
-
muhaha01
tag
válasz
Leleményes #18961 üzenetére
hát nekem van egy logitech x-230-am, annak egy darab ződ 3.5 jackje van összvissz, úgyhog sztem menni fog
-
muhaha01
tag
válasz
Leleményes #18958 üzenetére
hmm.
viszont most elgondolkodtam, hogy ha monnyuk egy pc-s 2.1-es hangfalat beszúrsz a másik helyre az usb-portok mellé, illetve a kis asus subwoofert is bedugod, akkor van egy 6.2-es hangrendszered
kérdés működik-e. -
Z a hangya
tag
Lenne egy kérdésem az Asus szakikhoz :
Van egy Asus K75VJ notebookom.
Minden szuperul megy, csak annyi a problémám vele, hogy ha leküldöm alvó módba (beállítom, hogy mondjuk 1 óra múlva menjen alvó módva, vagy 2 óra múlva, stb.), akkor nem jön vissza belőle egy idő után, hanem kikapcsol a gép. Hiába rángatom az egeret, nem éled fel a gép. Csak villog a bekapcsológombon a led, aztán kihúnyik. És kapcsolhatom be a gépet. Ezt már azóta így csinálja amióta megvettem, bő egy éve. Kipróbáltam Win7,Win8,Win8.1 alatt is, és ugyanígy csinálja. BIOS-t is frissítettem a legújabbra, hátha ott van a gebasz, de semmi változás. Lövésem sincs ez mitől lehet. Valakinek ötlete?
-
Leleményes
tag
válasz
ZavaBalazs #18957 üzenetére
Köszi!
Igen nem mindegy valóban, koliban jövőre jól fog jönni!
Viszont itthon van egy negyedköbméteres szubládám, gondoltam jó volna rákötni! Na de sebaj, nem ezen fog múlni, majd veszek egy külső hangkarit!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Leleményes #18956 üzenetére
annyira azért nem, nekem pl otthon van külső hangcuccom, amit ráköthetek, de koliba/albiba nem viszem magammal, ott pont jó, hogy ez a kis láda vár, és feldobja a hangzást valahova féltávra egy laptop dobozhangzás meg egy korrekt külső hangfal közé.
lásd: katt
(ne ijedj meg a fényesebb borítású kijelzőtől, meg ilyenektől, ez egy másik felszereltség, tapis kijelző, meg i7 asszem, de a hangcucc gondolom ugyanaz, legalábbis én hasonlót tapasztalok ha ki-be húzgálom) -
Babajenks
csendes tag
válasz
Leleményes #18954 üzenetére
szerintem nem,
de ha mégis rálehetne akkor CSAK !aktív! sub-ot, aminek semmi értelme nem lenne mert az arányok mások, ( a gép magas közép sokkal kevesebbet szól,még az aktív mély sok lenne, ) emellett a lábkiosztása a jack-nek lehet egyedi, (nemfeltétlen dugnám rá az aktív sub-ot, bemeneti rövidzár, stb)
továbbá sajnos a gyári zsebláda van méretezve hozzá, és csak úgy szól valamennyire jól, igazából egyik variáció sem igazi ( szerintem)
-
Leleményes
tag
Asus N550jk subwoofer csatijara mas subot is ra lehet kotni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest