- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
petrson #17899 üzenetére
Nálam csak az "új verziós" chrome alatt őrült meg a touchpad görgetés, ha Nálad is ez van, akkor az nem a géped / drivered hibája. Erről a problémámról írtam a Chrome fórumba is, próbáltunk ezt-azt, kisebb nagyobb sikerrel, de végül kénytelen voltam downgrade-elni a jól működő 31-es verzióra a Chrome-ot. Most is ezt használom letiltott frissítéssel, aztán majd ha olyan lesz a kedvem kipróbálom, hogy javították-e a hibákat, bár az új Chrome hibáit nem hinném, hogy 1-2hét alatt kipipálják, akkoriban ilyen válaszokat kaptam [link]
-
petrson
senior tag
Van egy olyan problémám, hogy kétujjas scrollozásra túl érzékeny a touchpad, tehát nem tudok finoman görgetni, ami elég zavaró, egeret vagyok kénytelen használni. Próbáltam a smart gesture-t törölni, újratelepíteni, még a rendszert is újrahúztam már, mert korábban semmi gond nem volt ezzel.Tapasztaltatok már hasonlót?
-
_-ORANGE-_
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna véleményt mondani erről a notiról: Asus G55?
Ha valakinek van/volt, akkor kérhetném, hogy írjon egy-két sort?
Köszi előre! -
válasz
steelsec #17893 üzenetére
Nincs hozzá új driver a gyártó szerint.
Ha mégis felhekkelsz valamit és fagy, akkor ne csodálkozz.. -
steelsec
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy K52JR noti, ati mobility radeon hd 5470 1gb-s videókarival. Fel akarnám rá tenni az új amd drivert, de elszáll a kép mikor felteszem így most egy 12.4-es van ami nem éppen a legfrissebb, nem rég húztam újra a rendszert és elötte tudom hogy 13.x verzió működött viszont ezt sehonnan nem tudom megszerezni. Valaki találkozott már ezzel a problémával és mit kellene csinálni? -
Blue Eagle
őstag
válasz
kraftwerkhu #17886 üzenetére
Természetesen van USB3 a gépemen, 2 is.
-
jam1991
tag
Éreztem hogy szemét munkát végeznek
és akkor ez így fog megrohadni.. köszi szépen a válaszokat
persze a vinyót én se küldtem volna el a meztelen fotóimmal
-
Impressa
őstag
válasz
jam1991 #17888 üzenetére
Ahoy!
Ne számíts túl sok szimpátiára ezzel kapcsolatban. Bizonyítanod kellene, hogy az a sérülés nem a nem rendeltetésszerű használatból ered. És jól gondolod, ha nem vállalják gariban, akkor a be- kiszállítás, és a bevizsgálás költségét kifizettetik veled. Én vittem vissza gépet gariban töltőcsatlakozó-hibával 4 nap alatt javították (a papírja szerint alaplapot cseréltek, de mivel megjelöltem filccel a lapot, és filc ott volt a szerviz után is, így...
) egyébként én a HDD-t kivettem belőle, mert az azon tárolt adatokhoz semmi közük.
-
NTonee
veterán
válasz
jam1991 #17888 üzenetére
Ha nem feltűnő/látványos, akkor én nem küldeném szervizbe. Főleg mivel, ha jól értem, a burkolat sérüléséről van szó, amire simán rávágják, hogy külső behatás eredménye. Viszont nem kell izgulni, nem cserélnek kérdés nélkül. Ha garanciális keretek között nem javítható, akkor ajánlatot tesznek (legalábbis kötelességük tudtommal).
Sérülésért nem vállalnak felelősséget, hát ez így elég hülyén hangzik, nem hinném, hogy így van. Ha egy dolgozónak kicsúszik a kezéből a 20kilós kalapács, akkor visszaadják az alatta összetört terméket, hogy "bocs, ez van"?
Adatvesztés - én eleve nem küldenék olyan gépet szervizbe, amin bármilyen személyes dokumentum/akármi van. -
jam1991
tag
Ahoy!
Asus gari bevizsgálással volt e valakinek dolga? G75vw notimon megrepedt a dvd olvasó feletti kis szürke műanyag rész.. neten elég sok ilyet találni és eléggé típushiba gyanús mert igencsak mozog és hajlik a merevítés hiányában. Írtam is az asus oldalán hogy ezt szeretném cseréltetni. Persze megkérdeztem azt is hogy erre is kiterjed e a garancia, de csak azt kaptam válasznak hogy küldjem be , ott kivizsgálják és javítják.. persze ha nem terjed ki a garancia akkor fizetek mindenért (szállítás, vizsgálás, csere) és persze semmi sérülésért és adatvesztésért nem vállalnak felelősséget.
Tehát megéri e beküldeni úgy hogy a futár akár rugdoshatja a szervizig ahol kérdés nélkül csilliárdokért kicserélik a burkolatot egy "nem rendeltetésszerű használat" magyarázat után. Még a szerviz ideje is érdekelne, hogy aki már küldött vissza notit, annak mennyi idő volt mire visszakapta.
És bocsi ha ez nem ide illene.
-
Mr.Skynet
senior tag
Jelenleg X550CC gépem van. Tud valaki valamilyen trükköt, hogy az SRS Premium Sound progi működjön ezen a notin is
Egy Realtek alc270 hangkártya van a notiban és noti hangszóróval még csak-csak, de fülessel én inkább úgy fogalmaznék, hogy kifejezetten idegesítő a hangja. Konkrétan a magas hangok nemtom hol vannak, nem igazán sziszeg szépen, mintha 8-10khz-től felfelé nem adna ki semmit. A közép tartomány az úgy ahogy elfogadható, de a mély az megint csapni való, nem az a lágy de mégis erőteljes gatyaletépő mély, hanem inkább a kopogó, nemtok rá mit mondani gagyi. Mintha szoftveresen direkt elkaszálnák az alsó-felső frekiket. A Realtek driveres EQ lehetőséggel játszottam több jól ismert zene társaságában, ez nem nagyon hozott pozitív eredményt.
A volt K52JR gépemben sem volt egy csúcs hangkártya az asszem Conexant Cx20585, de mégis ég és föld a kettő, és mivel egyébként azzal is plusz csodát tett az SRS Premium Sound-os kis progi, ezért jutott eszembe, hogy talán erre a gépre is rá lehet mókolni valahogy. Csak itt most nekem azt mondja ugye, hogy nem támogatott a gépem / hangkártyám. Minden megy, csak az SRS Labs köpköd rám. Tény, nincs a gépen SRS felirat mindenhol stb. de esetleg nincs valami trükk erre? Most a régi szép időkből valami rém egyszerű .inf fájlokba írjunk bele okosságokat megoldásokra gondoltam
Bárkinek bármi ötlete van ne fogja vissza magát, köszi
Szerk.: kraftwerkhu: az adatlapja szerint ASUS K55VJ-SX259D gépe van, tehát 2db usb 3.0 portja is van elvileg.
-
kraftwerkhu
csendes tag
válasz
Blue Eagle #17877 üzenetére
És USB 3.0-ás port is van a gépen?
Azt nem írtad milyen géped van csak azt, h Win8 ami jelen esetben teljesen irreleváns. -
kraftwerkhu
csendes tag
válasz
ZsocaAlo #17860 üzenetére
Kicsit lejjebb valakinek nem ment a hálózat Win7 alatt Asus x550c-n.
Én ma vettem egyet, Win7-et rápattintottam, az Asus oldaláról letöltöttem a drivereket, kicsit küzdöttem vele, de most minden megy jól.
A LAN egyből ment, a WLAN-hoz 2 féle driver volt fent az Asusnál, de egyik sem volt jó, ahhoz a CD-n lévő 3.-at (Atheros) tettem fel. Az írja a cd, h csak Win8 driver van rajta, de ha megnézed a file-okat akkor a legtöbb az Win7/8 driver.
A VGA-val küzdöttem kicsit mert kell neki az Intel driver is és az nVidia is, ilyen sorrendben. Egyébként ugyanaz a driver van fent az Asus oldalán is mint a cd-n.
A PCI egyszerű komm. az USB3-as illesztő.Ha még mindig nem megy akkor összeszedem neked a linkeket és a driververziókat.
Akik az írták, h tegyél rá 8-at mert úgyis lassabb lesz 7-el azokra ne hallgass, de nem akarok erről vitát indítani. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Blue Eagle #17877 üzenetére
Szia! Attól, hogy usb 3.0 egy pendrive, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy az gyorsabb is lesz (főleg írásban).
Nézz utána, hogy a pendrive-od pontosan milyen típus és keress rá, hogy milyen írás / olvasás sebességek várhatóak el tőle. -
tresh
veterán
Sziasztok,
Asus X75VB-TY047D < használ valaki ilyen notit? Amit tud nekem megfelelő lenne minden téren de inkább arra lennék kíváncsi mennyire jól összerakott és van e valami typus hibája vagy egy teljesen vállalható gép? Minden infó érdekelne
Köszönöm
-
LiPi006
tag
válasz
Kicsirics77 #17880 üzenetére
Köszii!!
-
LiPi006
tag
üdv urak!
Van egy ASUS K52JR-SX116D lapos és nem indul a bootolás....
Szóval ki tudja milyen bill kobinációval tudok belépni a biosba vagy bootolási menübe? -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok !
Win 8 van a gépemen. Miért van az, hogy az USB 3-as pendrájvomat lassan írja? Max 10 MB/sec. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Kicsirics77 #17875 üzenetére
Persze, de azért jó lenne Kedden írták ezt hogy hamarosan kártalanítási ajánlatot ajánlanak fel, melyről hamarosan emailben. Remélem azért Keddig írnak .
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Atlantisz48 #17874 üzenetére
Azért ne éld Magad bele,nehogy csalódás legyen de általában ez szokott lenni.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Kicsirics77 #17873 üzenetére
Ez jól hangzik
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Atlantisz48 #17872 üzenetére
Vagy kapsz másikat vagy levásárolhatod az értékét.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék hogy:
Van egy Asus Transformer book T100 64gb gépem a szervizbe, Kaptam, egy levelet Kedden hogy hamarosan kártalanítási ajánlatot tesznek fel.
Erről szeretnék érdeklődni hogy ez mit takar ? -
Impressa
őstag
válasz
#33253120 #17869 üzenetére
8 GB RAM-ig tudod bővíteni. HM65 chipset van benne, 2. generációs procikat biztosan kezeli. Az azonos TDP osztályba tartozó procik (35 W) biztosan mehetnek bele:http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge
-
törölt tag
Erre valakinek van ötlete? Én láma vagyok az ilyesmihez.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #17867 üzenetére
Elméletileg és látszólag a touchpad driverem rendben van. Akkor mi francért nem működik rendesen!? Miért kell már-már kopoljam, hogy végrehajtson egy parancsot!?
szerk. Nem neked szántam SeniorTilla. Nem azt a linket nyomtam, hanem hogy új hozzászólást akarok, de valamiért mindjárt kivetem a gépet. A fenébe is! Te vagy a második akivel elhibázza. Nem értem mi van.
-
-
törölt tag
válasz
ZsocaAlo #17862 üzenetére
Meg kell nézni milyen hálózati kártyád van és asszerint keresni hozzá drivert. Lehet hogy a tiedre nehezen találsz és ha igen is akkor kevésbé működőképeset. Keres rá a Win 8 driverei között is. Ismerem a helyzetet, találkoztam ezzel az esettel.
Ami pedig a Win 7-et illeti azzal csak visszahúzod a géped teljesítményét. Az új gépekre már Win 8 a legjobb, nem merülnek fel ilyen gondok, mint a te esetedben és tudni kell valamint élvezni a Securiy Boot UEFI előnyeit.
-
cila70
csendes tag
Mi lehet az oka hogy ha elmegyek a laptoptol kb. 5 percre máris lefagy vagys nemreagal semmire csak kikapcsolni tudom ,majd ujra beinditom s minden ok . MEGINT MEGY AMIG DOLGozok .ÉS ha megint el kell mennem ujra lefagy .
-
ZsocaAlo
újonc
Ez okés csak az Asus honlapjáról is le lehet szedni hozzá win7-hez drivereket, de a hálókártyáé onnan sem működött...
-
törölt tag
válasz
ZsocaAlo #17860 üzenetére
A bejegyzésed alatt éppen erről írtam, de még ezt azt hozzáfűzök. Szerintem a te helyzetedből is kifolyólag úgy teszek kijelentést, mit a MS. Az új gépek csak az új (8, 8.1, x.x) op. rendszerekkel fognak kellőképpen teljesíteni. A géppel biztosítjuk a platform piacát és viszont.
Gonosz, de okos fogás.
Lehet, hogy nem szereted a Win 8-at, de bizonyos tényeket figyelembe kell végy. Attól nem lesz jobb, hogy Win 7-re keresel drivert, mert a drivernek nagy mértékben szerepe van a hardware működésében és teljesítmény leadásában. Összefügnek a dolgok, de nagyon.
Szerintem mielőtt valamelyik nem hivatalos driver véget kiégne a géped, addig tégy Win 8-at. Sokan sok mindent nem szeretünk, de az nem jelentheti az, hogy jó ha elleneszegülünk.
-
ZsocaAlo
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Asus x550c laptopot amin gyárilag nem volt OP. Windows 8-at nagyon nem szeretem ezért tettem rá egy win7-et, de a driverek a CD-n win8-hoz vannak, ezért szedtem le hozzá a netről win7-hez drivereket. Mind működik is kivéve a hálózati vezérlőe meg vmi PCI egyszerű kommunikáció s vezérlőé... sok helyről leszedtem már csak külön ehhez is, de egyikkel sem jó... nem megy a net se wifivel se kábellel... mi lehet a problem, légyszi segítsetek, előlre is köszi -
törölt tag
válasz
laszlohu #17858 üzenetére
Rákerestem. Történetesen egy oldalnyi találatot adott egy normálisnak látszott oldallal, ahol kiderült le kell töltenem egy Driver Identifier applikációt oszt majd az megmondja a tuttit. Nem szeretem ha igazolhatatlan külső applikációk kotorásznak a gépemben. Valamit telepít ami haszavágja a gépemet akkor nézhetek ki a fejemből.
Feltűnt és mostmár egyre jobban beigazolódik. Akár melyik típus legyen az X550LB közül Win 7 telepíthető rá, de hivatalosan driver nincs. Amit találtam rá, azzal nem adta le a teljesítményét a gép. Win 8 és 8.1 még nincs készen minden driver. Sokat máshonnan szedtem össze és félve telepítettem. Ez így nagyon nincs rendjén, de most ezzel kell beérni.
-
törölt tag
Jelentés a biliből. az X550LB tácspedje idegesítően pontatlan:
- csak ráhelyezed az ujjad és nem mozgatod, de attól a kurzor nyíla össze-vissza pásztázza a képernyőt
- akadozva működik a nagyitó/kicsinyítő gesztus
- legtöbbször nem elég megérinteni ahhoz hogy arrébb mozgasd a kurzort, hanem 2x koppintás és lentartás után hajlandó a feladatát elvégezni. Jelzem ez nem a touchpad gombjain való játékot jelenti!Röhejes: IceCool Keeps Palm Rest Cool; ha jó a proci, valamint az egész hardware rész hűtése, akkor mondhatni ennél fontosabb dolog nincs. Nem azért veszünk notebookot, hogy lehűtse a kezünket. Komon! Hol élünk?
-
diegho
nagyúr
Adott egy K55A fostalicska. Vinyó meghalt, számla 6000km-re (márkaképviselet nem hajlandó számla nélkül semmit csinálni). Új vinyó berak (Hitachi 500gb) és nem tudok rá telepíteni semmilyen windowst. Eredeti oem win 8 nem, eredeti dobozos win 8 nem, eredeti oem win 7 nem. Mindegyiknél ezt írja, amikor ki kéne választani hová akarom telepíteni:
"A windows nem telepíthető erre a meghajtóra. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében."
Mi a megoldás? Bios-ban látom a merevlemezt. Már frissítettem is a bios-t, de semmi változás. -
kisi
aktív tag
válasz
nemzavarsz #17852 üzenetére
Ez megoldotta a problémát, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Thinkpad T14s Gen5, 14" FHD+ IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjlolv, IR kam, gar
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest