- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
alaplap : ASUS M2N-E nF570U, DDR2, PCIE, GLAN,7.1
proci : Athlon64 AM2 3200+ 64 bit BOX
ram : Kingmax 512 MB DDR2 667MHz
Nekem azt mondták a boltba h így menni fog , szóval ez a lap ''kijön''a Kingmax-al !!!
Tapsztalat -
Johnny001
senior tag
Hi!
Beindult, tuning egy kicsit később!
By.: Johnny -
discovery
csendes tag
válasz
SimonMágus #97 üzenetére
Az lehet, de a hósszú, és tartos élethez elég. (Geil 1.8V)
-
SimonMágus
senior tag
AM2-es lapok esetében inkább kompatibilitási probléma van a ramokat tekintve, nem teljesítménykülönbség az egyes lapok között. Bár fontos odafigyelni a választásra, mert pl. M2N-E lapban max. 1,95V adható a ramoknak, ez pedig normál tuninghoz a legtöbb ram esetében kevés.
szerk: Most látom, hogy Johnny001 már válaszolt is rá
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
Hi!
Én GEIL-t vettem, hallgattam forumtársra, és nem is volt drága. 800 Mhz 5.5.5.15 az időzítés @ 1.8 V. A ramos tuningtesztben is hasonló ramok vannak, de még nincs procim és nem próbáltam ki. Ha van egy kis türelmed megírom tapasztalataimat!
ja.: asszem itt nem teljesítményről beszélünk, hanem hogy egyáltalán elindul-e
By.: Johnny
[Szerkesztve] -
sczholl
tag
Gyerekek árúljátok már el nekem, hogyvanez, hogy az sem mindegy milyen alaplapot vesz az ember ? Mikor AMD-nél a memóriavezérlő a prociba van,hogyan lehetséges az, hogy alaplaptol is függ a ramok teljesítménye?
-
mano2
tag
válasz
SimonMágus #91 üzenetére
a-data az jo bele?
-
mano2
tag
hi!ez az alaplap mien ramokat szeret?
-
SimonMágus
senior tag
Na bejelentkezek én is, bár már árulom a rendszert (M2N-E, 3200+, Patriot PC2-6400). Nekem nagyon beválta a kombó, egyedül a memeknek adható 1,95 a tuning igazi gátja. Amikor megkaptam, 2830-ig teszteltem ki, először szokatlan volt az AIBooster használata, aztán megszokható (bár az én szívemhez is közelebb van a Bios alóli tuning). Azóta alapjáraton használom, csendes, gyors, megbízható konfig.
Az egyetlen gondom, hogy ha rajtahagyom a külsős USB vinyómat, akkor kifagy boot közben (lehet, hogy rosszak a Bios-eállításaim, de csak tegnap jelentkezett először a probléma) -
discovery
csendes tag
Ez azért érdekes, mert a (cpu cool 'n' quiet) csak a cpu szorzot csökkenti, meg a mag feszültséget és semmi köze a ventilátorok müködéséhez. A ventilátoro fordulatát a Q-fan engedélyezése, és beállitása határozza meg. Egyébként a Q-fan használatával nem árt vigyázni a 0203-as biosnál mert ha sailent-re állitod mind a CPU-nál mind a ház ventiknél akkor előfordulhat, hogy többet nem enged be a biosba. Ekkor jöhet az elem ki jumper át 10s aztán vissza minden, és lehet megint bogarászni a biosban.
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Nekem be van kapcsova a cpu cool 'n' quiet. Azzal a vinyónak vana legnagyobb hangja. És 35 fokon tartja a procit.
-
discovery
csendes tag
-
mikk2000
őstag
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a gyári értékeken akarod használni. A gyári értékeket az SPD tartalmazza, azaz maga a memória modul.
Ha a biosban nem állítottad el, akkor a memóriának az SPD-n kell állnia (ha van ilyen opció a BIOS-ban). Ha nincs, szereintem az everest kiírja arra a ramra mi az alapbeállítás (számítógép/túlhajtás/memóriamodulok) felette pedig azt láthatod éppen mennyivel megy.
Elvileg ha a kingmax nem trágya gyártó, akkor a weblapján is ott kéne legyen valahol hogy mennyi az alapbeállítás.
Én egyébként szarok az spd-re, mert előfordul hogy gyári értéken hibásan működik, tehát azzal kell kezdeni hogy az ember estére benyom a gépbe egy goldmemory-t floppy-n, reggel (vagy inkább 24 óra múlva) megnézi mi újság, és ha nincs hiba akkor oké. Memtest (+) kevésbé alapos. -
tototos
addikt
Na újraraktam a windowst. Most mükszik. Hogy kellene beállítania ramot. Most 667Mhz 5-5-5-15-''t. Ez normális vagy lehetne állítani? 2*512 kIngmax 667mhz-es ram van a gépben. Nem akarok tuningolni csak optimális működést akarok.
-
tototos
addikt
Csökkentett módban elindul
Már ott se
Na csökkentett módban elindul, de csökkentett mód hálózatban úgy nem. Hálókarival lehet valami?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
z van nálam az új biossal. Lefrissítettem és azóta nem tölt be a windows. Amikor kiírná hogy üdvözlöm akkor újraindul. Mi lehet a gond?
-
RexpecT
addikt
Szevasztok.
Szeptember vége felé gépet akarok venni /no tunning/
Egyenlőre ez az elképzelésem
alaplap : ASUS M2N-E nF570U, DDR2, PCIE, GLAN,7.1 27500
proci : Athlon64 AM2 3200+ 64 bit BOX 26500
ram : Kingmax 512 MB DDR2 667MHz 11500
hdd : Samsung 160 GB 7200rpm 8MB SATA2 18700
vga : GA PCIE Geforce FX 6600 128MB TV 22000
ház : Raidmax Ninja 16000
táp : Cooler Master Wxtreme Power 380 W 9500
olvasó : DVD LG 16X / 52X 4800
Tudom h jó lenne egy erősebb vidkari de csak ennyi pénzem lesz/vagy hasonló árban van-e jobb ??/ október körül +512 ram.
A táp jó szerintetek vagy egy 350 W-os Chieftec inkább ?
Meg igazábol engem ez az alaplap érdekelne , mennyire jó /nem akarom huzni meg semmi/ igazábol ezt a lapot ajánlotta a Multimediatower /gepbolt Debrecenben/ .
Szal alapjáraton mennyire megbízható ??
Árban hasonló lapok:
Abit KN9-S
Abit KN9
MSI K9N NEO F
MSI K9N Ultra F
Előre is thx -
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #71 üzenetére
Az én ''tudásom'' a lapról még csak elméleti...de ez jó hír, AiBooster jó szerinted?
Hány mhz-nél tartasz? -
discovery
csendes tag
válasz
Johnny001 #68 üzenetére
Ha jól tudom akkor az első bios a laphoz, azaz amivel az első széria kijöt az a 0103-as.
Jelenleg a 0203-as verzió létezik, tehát ez az első frissités.
Geil ramot, DDR2/800MHz 2x512Mb value kit az Alie-nél vettem azthiszem 27800Ft-ért.
A Geil azért is jó választás mert csak 1.8V-on üzemel. -
Johnny001
senior tag
HI!
Még egy utolsó kérdés lehet, hogy rosszul látom az ASUS oldalán, de csak ez az egy BIOS lenne hozzá, vagy csak a legutolsót rakják föl -
-
Pitt
csendes tag
Eléggé megoszlanak a vélemények erről a lapról:
pl.: (bár ez csak egy a sok közül)
''Yeah unfortunately I have this motherboard and I'm using it right now. I chose it to assemble a cheap computer to run WOW and I've had nothing but headaches from it since I assembled it today. I'm running it with a Socket AM2 3500+ and a dual channel kit of OCZ S.O.E. DDR2 6400 RAM. I'm ready to pull my hair out....''
Itt olvasható pár tulaj tapasztalata:
[link]
[link] -
KasztP
csendes tag
válasz
Senior tag #59 üzenetére
Miután Alvin megijesztett, nézelődtem asus fórumon, ott vki írta, ha jól emléxem, hogy neki rossz volt (hardveresen
) a hang...asushonlapon van vmi béta driver amúgy a hangjához, azzal is próbáltátok (hátha...)?
-
discovery
csendes tag
[link]
[Szerkesztve] -
discovery
csendes tag
Probálok képeket linkelni
[Szerkesztve] -
discovery
csendes tag
válasz
Senior tag #59 üzenetére
A Biosban nézd meg, hogy a HD-audio engedélyezve van-e (auto)
Maj amikor a Windows elindul és új hardvert talál, és teleoítené akkor ne enged neki,
legaláb is XP/SP2-nél, hanem a telepitő cd-röl most telepitsd a draivert.
Ezután mindennek menniekel. -
Senior tag
aktív tag
Egy ismerősöm hívott, mert nincs hang a lapon. Feltették a hozzá kapott CD-ről a chipset, majd a hang drivert, és olyan hibát kapnak, hogy a HD audióhoz hiányzik a Bus Driver, az audio driver nem telepíthető. Azóta újabb chipset driver is került fel, de ugyanaz. Hibás lenne az alaplapi hang?
-
discovery
csendes tag
Sziasztok!
Az elmult három nap a gép folyamatos tesztelésével, azaz nyúzásával telt.
Az eddigi tapasztalataim nagyon pozitivak. Jelenleg mindenféle tuning nélkül megy,
de nagyon stabilan. Napi 10-12-órát üzemel zárt házban. Mind a sebességével, mind a stabilitásával nagyon megvagyok elégedve. Bárki, bármit is mond jó ez a lap szerintem nagyon is, és nem igaz az hogy a 3,2-es nél nagyob procikkal nem megy rendesen.
Persze jelen véleményem még változhat, de remélem nem lezs rá okom.
Azt hogy x2-es procival hogy müködik azt nem tudom.
Szóval M2N-E bátran mindenkinek a megfelelö proci hütövel AC freezer 64 Pro, hogy a csipszet is megfelelően hütve legyen. -
Johnny001
senior tag
Hi!
Most akkor milyen memóriát vegyek Corsair, Geil, Kingston 800Mhz-esben gondolkodnék!
Proci az 3200+ mezei lenne(időzítés nagyon számít-e?)
tototos
addikt
Na meghozták ma a cuccokat. Egy asus m2n-e alaplap és egy 3200+-os egymagos a64. Nekem simán belép a bioszba akárhányszor akarok. Most rakok rá egy windowst. Remélem rendesen fog működni a 2*512 kingmax rammal. Kár hogy nem az enyém lesz a gép.
[Szerkesztve] -
discovery
csendes tag
Sziasztok!
Ma végre összeraktam a gépem, és simán ment minden.
A gép a következő alkatrészeket tartalmazza:
Asus M2N-E alaplap
AMD Athlon 64 3800MHz tálcás.
Geil 2x512Mb DDR2/800MHz Ram
Leadtek 7900GT/256Mb Videokártya
Segate 160Gb Sata2 merevlemez
Chiftec 560W moduláris táp
AC Freezer Pro 64 CPU-hűtő
Pioneer Optikai meghajtó -
Alvin_ti4200
félisten
Gyári csodaporszívóval nyomom egyelőre, de szerintem ez már csak órák kérdése, mert max fordulaton simán állva hagyja a hajszárítónkat. Nem tudom, hogy az M2N-E-k ilyen szarok-e vagy csak egyedi eset, Sempronnal és A64-gyel jó volt, X2-vel nagyon nem. A procinak viszont semmi baja, mert a nagy tesóban hibátlanul megy...jelenleg 2651 MHz-en
-
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #46 üzenetére
...és azt lehet tudni, hogy egyedi eset, vagy szériahiba?
tuninghoz + grat...adj neki!(remélem majd az én 3800asom is megy majd 2,4 körül
)
szerk: milyen hűtővel nyomod?
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Nem mondjaátok hoogy ennyire szar. Nekem holnap hozza schenker. Tényleg kingmax rammal rendesen mükszik?
-
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #44 üzenetére
Fura
...nem akarsz szerezni egy x2 3800+-ot, és azzal is kipróbálni?
-
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #42 üzenetére
azt a vilogókurzoros dolgot csak tuningkísérletnél csinálja, vagy minden beállítás módosításnál?
-
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #40 üzenetére
Tényleg ilyen gáz a lap?
(ma rendeltem ilyent z0tytól)
A legújabb bios van rajta? -
slayer006
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #37 üzenetére
Lehet, hogy még mindig nem tudok olvasni
Abitot ? Te ? -
tototos
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #37 üzenetére
Nagyon rosz? Most rendeltem egy ilyet. Na mindegy úgyse nekem lesz, a gazdája meg nem ért hozzá annyira hogy húzza.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Johnny001 #36 üzenetére
Ez egy szutyok
Először is ha egyszer elmentem a BIOS-t, utána következőre már nem enged belépni, nyomom a Del-t, ki is írja, hogy ENtering, aztán jön a fekete képernyő és a képernyő tetején villogó kurzor és már szét van fagyva
CMOS clear-rel lehet csak belépni ezután...Tuningban egyelőre nagyon gáz, úgyhogy holnap hozok egy Abit KN9 SLI-t.
-
Johnny001
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #35 üzenetére
Hi!
Izgatottan várom a tesztet, nagyon érdekel, hogy mit tud a kicsike
U. i.: Néztem az oldaladat és végre sikerült találnom ködlámpát a Renaultom-hoz!
Alvin_ti4200
félisten
Este fogok egy hosszabb lélegzetvételű véleményt írni a lapról, WR kísérlet lesz
Sajnos az 1.95V-os memfesz tényleg karcsú, remélem egy későbbi BIOS-szal kitolják legalább 2V-ig (nekem több nem is kell).
-
tototos
addikt
Ha veszek egy 3200+-os procit az mellé csak ddr2-667-es memót tudok berakni, vagy a 800-at is?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
X2 (3800+) vagy 3500+ vagy 3800+, de ha lesz négymagos lecserélem. Most mi legyen és hol vegyek
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
Hi!
Pont nem érett még meg az idő X2-re. Inkább valami olcsóbbal nyitnék és utána, ha kijöttek az új 4 magosak, vennék egy olyant. Nekem így is hihetetlen fejlődés lesz az előző konfigomhoz képestA VGA-ról meg annyit, hogy csak ATI jöhet számításba és GTO2-t kínálnak 36K-ért, ami azé nem ugyanaz, meg a 2 év gari is játszik, mert így nyugodtan nyúzhatom.
Ja, túl sokat nem is akarok költeni: 35K ram, 35-40K proci (mindenről számla kell saját névre)
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
ezek a 800as geil ramok mit tudtak tuningban? csak azert kerdem mert ddr2 800 sebessegben egy szinten van a ddr1 400al es az ugy nem valami fenyes
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Jó hírem van vettem egy Sapphire X850XT-t, ez jó lesz még egy darabig. Várom hogy legyen memória és proci jó áron. Tényleg kell az a 2giga ram, mert én PhotoShop-ot használok és 1 is bőven elég (szerintem)! -
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
megnyugtattál
....mondjuk 5 éves 133as sdrammal ''zúzó'' willamette-ről (1,5@2,1G) váltás után szerintem tényleg nem fog feltűnni a lassúság
-
mikk2000
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Lehet hogy szar, viszont az egyetlen ramgyártó aminek a weboldalán használható kompatibilitási táblázat van. Más ramgyártónál ilyet nem láttam. Ha valaki nem komplett gépet vesz, hanem csak egy ramot, nehezen tudja visszareklamálni ha mégsem megy. Úgyhogy óvatosan.
-
KasztP
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Hali!
Akkor te mit ajánlasz tuningra ilyen (z0ty) árban?
Még 1 kérdés: lehet, hogy kevés lesz most a pénzem, ezért csak egy 1gigás modullal menne ideiglenesen (kb szeptember-októberig) a gép...nem nagyon lassú így? tuningot elvileg ennek pozitívan kéne befolyásolnia, vagy nem
(amúgy én is egy ilyen M2N-e+x2 4000+ kombót tervezek rendelni a jövőhéten)
alvinmester majd várjuk ám az eredményeket -
Johnny001
senior tag
Hi!
Ezen gondolkodom én is, hogy 675 vs. 800 legyen a Corsair már eldöntött! Érdemes-e várni, vagy lehet akár Samsung is? 1 Gb elég vagy legyen kettő?
ja: és mi az a sok beállítási lehetőség a memóriánál, 2 oldalon keresztül van felsorolva, de csak annyit értek belőle, hogy lehet auto-ra is állítani
[Szerkesztve] -
KasztP
csendes tag
Üdv!
Valszeg nekem is ilyen lapom lesz, még mindig nincs senkinek?
675ös Corsair Twin2X-el nem lehet gond, ugye? -
karicska
tag
nem tom milyen anyagi kereketek közt gondolkodsz, de ha ilyen 30K akkor 7600GST az jó választás lehet
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Na most akkor rosszul jártam a lappal?
Johnny001
senior tag
up
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Hát már csak a vidkarit nem tudom milyen legyen.
Savanya
addikt
Hi !
Nekem volt 3napig M2N-E lapom . Kiprobálni jó volt , kiforratlan és borzalmas memofinnyás az AM2 proci . Hang tökéletes volt ,de ha azt használtam tuningban -5mhz-et jelentett . Heatpipe állandóan tűzforro volt és nem ártott volna hütő - de inkább lefele fújó proci hütő /pl: xp120-amhoz lehetne már am2 keret/ .MO-n Freezer 64 volt az egyik felrakható hütő sajna . -
Johnny001
senior tag
Hi!
Na akkor nem vettem jó alaplapot, vagy hűtőt?
Johnny001
senior tag
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Már megint itt vagyok! Szóval valaki -
Johnny001
senior tag
Hi!
Azért vettem egy ilyen lapot, mert ez az A2n-e utódja és szerintem jó választás!
Ha nem hülyézzetek le!
Szóval 667 Samsung(2x512), Ati x800 gto 2, valami olcsó proci(3200+) jó elgondolásnak tűnik? -
Johnny001
senior tag
Hi!
Vettem egy ilyen lapot (Asus m2n-e), és egy AC Freezer 64 Pro hűtőt. Ki szeretném cserélni a konfigomat ezért (is) indítottam a topicot! Milyen memória, proci, videókari legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy ruhás topik
- Garmin topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest