- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borgi
aktív tag
válasz
Martini22 #6700 üzenetére
HI,
jó eséllyel a kondik már nem bírják a harcot, régi lap ennyi volt neki. Nagyon nehézkes és alapos elektronikai hibakeresés le tudná szűrni a dolgot de jó eséllyel olcsóbb egy új lap mint valakit ilyenre megbízni.
Nekem nem jutott eddig a lap már amikor rendszeresen dobta a kék halálokat meg nem tudtam Windowst telepíteni rajta nyugdíjaztam. 12 évig szépen ment a gépemben.
Egy utolsó utáni esélyt lehet adni a teljes szétszedésnek, minden csatlakozó megtisztításának és összeszerelésnek.
Ha az után is csinálja akkor tényleg polcon a helye.
Alapos tisztítást lehet akár egy ultrahangos nedves mosóban is (PCB tisztító) utána alaposan kifújni sűrített levegővel és mehet bele a proci. (proci nem sérült?)
üdv,
Borgi -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Van egy m2n-e sli lapom.
Belemegy a foglalatva a 9850 x4 be procim, de azzal nem indul a lap.
A support szerint sem támogatott, van esetleg custom bios v mod, amivel el tudom indítani? -
Vares
csendes tag
Halihó!
Hátha van valakinek ötlete!
Van egy fent nevezett alaplapom (M2N-E) és egy ideje a Bios nem tartja meg a beállításokat!
(elemcsere, jamper ellenőrzés stb. megtörtént)Vagy meghalt a Bios?
Egyébként a lap rendesen működik!
Köszi: Vares
-
Executioner
tag
válasz
Martini22 #6700 üzenetére
Itt talán tudnak neked segíteni:
Azonnali alaplapos kérdések órája (kiemelt téma) -
Martini22
újonc
Asus m2n-e alaplapom van és valamiért 2-3 percenként leáll nem tudom mi baja tudnátok segíten?
-
vottokar
senior tag
Töröltem, közben megtaláltam a választ... (pofaégős szmájli)
-
Borgi
aktív tag
Hi all,
Eljött az idő hogy a lapom nyugdíjazzam. Már nem tudtam windowst telepíteni rajta. és érdekeseket művelt időnként.
12 évig szolgált engem.
utódja egy giga lap lett ga-970-gaming. Proci maradt, SSD maradt,
ég és föld lett a kettő.
üdv,
Borgi -
Borgi
aktív tag
válasz
Ferrari fan #6695 üzenetére
hi, én elég sokat használtam athlon II x2 250 -es procival a lapot és azzal szépen ment. tuti hogy filléres tétel. nekem is van egy valahol a polcon. Most Phenom II X4 945 el használom. Ez a legnagyobb ami belemegy CPU support lista szerint. De ehhez már 3001 -es bios kell.
-
Borgi
aktív tag
válasz
Ferrari fan #6693 üzenetére
hi,
ahhoz a procihoz 1101 es elég lett volna.
ha se kép se hang lehet Cmos reset segít de lehet a lap kuka vagy a proci.
lábak mind megvannak?
nekem van hogy néha nem indul el a lap. Pár nap pihi után megy.
üdv,
Borgi -
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis help,adott az Asus M2N-E alaplap, és egy AMd athlon 64 X2 5200+ [link]
Frissítettem a BIOS-t kétszer is: 5001, illetve 3001 verzió is, de egyikkel se jön már be a bios se
, viszont a régi athlon 64-es procival gond nélkül megy.
Működésre lehetne bírni a 2 magos CPU-t?Előre is thx!
-
GEPESZ66
veterán
Az alaplap BIOS-ában kell-e valamit átállítani a BOOT-sorrenden kívül, ha SSD-t rakok bele.
Ha igen, akkor hol kell ezt megtenni?
Gondolom az IDE-mód az alap? -
GEPESZ66
veterán
Szia!
Erre gondoltam.Köszi!
Ez alapján tényleg nagy a sebességbeli különbség.
Úgy olvastam, hogy ez a lap az AHCI-t nem tudja,ill. a BIOS-ban tényleg nincs ilyen lehetőség, tehát csak IDE.
Illetve a következő leírás alapján ezt kellene még megnézni, erre lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm, ha megnézed!
http://m.logout.hu/cikk/windows_7_es_8_ssd-vel_hogyan_is/teljes.html
2. Működik-e a TRIM? (Mi is az a TRIM?)A legmegbízhatóbb program az ellenőrzésre a Hard Disk Sentinel szintén ingyenesen letölthető próbaváltozata, amelyben - bal oldalon, az SSD kijelölése után - az információk fülön lejjebb görgetve az alábbi képet kell látnunk:
Ha azt látjuk, hogy a TRIM parancs nincs támogatva, akkor valószínű, hogy egy olyan régebbi típusú SSD-re tettünk szert, amelyiknek még nincs ilyen funkciója.
Ekkor sincs nagy baj, mert vannak programok, melyek nagy hatékonysággal tudják pótolni a TRIM-et.Ha a "Meghatározott olvasás TRIM után" előtti négyzetben nincs pipa, az nem jelent gondot, mert nem minden SSD támogatja ezt a funkciót, a TRIM helyes működésére ez nem jelent befolyást.
Ha azt látjuk az "Op. rendszer TRIM funkció"-nál, hogy Támogatva,Engedélyezve, akkor minden rendben van, ellenkező esetben valószínű, hogy olyan SATA driver-t is feltelepítettünk, amelyik nem támogatja a TRIM-et.
Tipikus példa erre az, amikor teljesen feleslegesen telepít fel valaki chipset driver csomagot,amire az optimális működéshez az SSD-nek (és legtöbbször az oprendszernek sem) semmi szüksége, általában elég a Win7/8/10 alap driver-e. -
Borgi
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #6680 üzenetére
Hi,
Igen használok de a sebességét nem teszteltem.
a Windows mondjuk piszkosul gyorsan betölt.
Gép fejlesztésén sem gondolkodom, csak az alaplapomban nem vagyok már 100% ig biztos. lehet cserés lesz hamarosan. akkor meg AM3+ és ddr3 memokkal megúszom a cserét. DDR3-as memom van is a fiókban egy 4GB os modulban
üdv,
Borgi -
GEPESZ66
veterán
A Cool n quiet funkció jól működik ennél a lapnál,érdemes bekapcsolni a BIOS-ban?
-
Borgi
aktív tag
válasz
trancemusic #6673 üzenetére
Hi, igen néztem teljesen jó minden hőfok. Ma cmos reseteltem. Utána gts em frissített drivert megint elsötétült. Reset gomb után elindult. Azóta megy. Alaplap 47°C cpu 58 magok 48 mind , gpu 38. Cpu most épp 70% ra terhelt. Egy game updateli magát.
-
trancemusic
senior tag
Tegnap adtam el a lapom, ujrapasztáztam a chipsetet.
Az nforce-on szó szerint meg volt kövülve a paszta, 20db fültisztító, meg jó sok alkohol kellett hogy lejöjjön.
Leizadtam, mire megcsillant az nv felirat.
A paszta a gyári, 2005-óta izzadt a chipen.
Plusz a hőcső másik végén málik szét a hővezető szalag.
Elemkivétel ha nem segít, mert lehet ram miatt fagyogat a rendszer, esetleg cpu kér picit több feszt, nos ezekután probáld ujrapasztázni a chipsetet.
Ha nem melegszik használat közben a hőcső, akkor kilukadt, gáz elillant belőle,kuka...
venned kell bordát a chipre.
Egyébbként hőfokokat nézted? -
Borgi
aktív tag
Hi mindenkinek!
Nemrég elkezdett szórakozni a gépem:
használat közben lefagyott. újra nem indult.
bekapcsolásnál csak felpörögnek a ventik és ennyi. Se csipogás se semmi hibajel így úgy néz ki a lap nem indul el.pár nap pihentetés után indult a lap működött is rendesen kb 10 percig mikor is Word ben gépelés közben lefagyott és ujra a régi móka.
Idő hiányában nem foglalkoztam vele, használtam a notimat meg otthon sem voltam. még pár nap múlva kinyitottam a házat, kitakarítottam kicsit majd bekapcsoltam és megint működött. telepítettem egy játékot, elindítottam játszottam majd lefagyott megint. újraindult játszottam tovább lefagyott megint... újraindult és lefagyott megint. Kb 1 órát mehetett összesen. utána a régi téma, lap nem bootol.
CMOS cleart még megpróbálom de lehet kukás a lapom pedig szép lassan 9 évet töltöttünk együtt.
Valaki aki hasonlóan járt? esetleg mi lett a megoldás?
ha még van gépelési hibám a postban bocsi, szaros noti bill kikerget a világból is.... Ilyen is csak egy új lifebook tud művelni... régi lifebook-om meg Celziusom mindíg jól vette amit gépelek (meg veszi mivel még működnek azok is.).
üdv,
Borgi -
horfer84
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap is ASUS m2N-E alaplapot használok. SSD-vel bővült a konfig, azonban nem néztem elég mélyen utána a dolgoknak.
Nincs AHCI támogatása az alaplapnak, az SSD-m sebessége így csak töredéke annak, amit a hardver tud.Esetlegesen, ha bővíteném egy PCIe SATA kártyával, áthidalhatom ezt, vagy az alaplap déli hídja segítene (ugye ennek nincs) a PCIe kártyának is AHCI mód használatában? Magyarul, van értelme egy kártyának?
A másik kérdésem a TRIM. HD sentinel szernint nem aktív a TRIM, viszont, ha ellenőrzöm parancssor alatt "fsutil behavior query disabledeletenotify" paranccsal, akkor a visszaadott érték 0. Tettem próbát, teljesen telemásoltam az SSD-t majd töröltem, előtte utána sebességet mértem, és volt különbség közte, kb 50 MB/s.
Köszi a válaszokat!
-
Executioner
tag
válasz
hidaipetya #6669 üzenetére
Szia4
Nem két részből van összerakva a nyolc pin-es csatlakozó? Ha nem lehet szétszedni akkor ahhoz kell átalakítót venned.
Milyen típusú tápról van szó?Üdv.,
-
hidaipetya
csendes tag
válasz
hidaipetya #6668 üzenetére
Opp, van rajta egy 8 pin-es csatlakozó a cpu megtápláláshoz, ill 6+2 pines a PCIe-hez való csatlakozó.
-
hidaipetya
csendes tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok! Hál' Istennek még mindig üzemképes az alaplapom, viszont vettem egy új tápot. A gondom az, hogy a tápon van egy 6 pin-es PCIe 12 voltos csatlakozó, azonban az alaplapon lévő 4 pin-es atx 12 voltos foglalathoz (feltételezem a cpu-t látja el) nincs megfelelő csatlakozó. Mi tévő legyek? Egészen egyszerű videókártyám van, nem igényel külön megtáplálást, így számomra felesleges a 6 pin-es csatlakozó. Létezik átalakító 6 pin-ről 4 pin-re? Esetleg csak a molex-ről 4 pin-re alakító kábel jöhet szóba? Előre is köszönöm a választ!
Üdv
GP -
Borgi
aktív tag
válasz
bandhajon@ #6662 üzenetére
Szia,
Nekem Chieftek 450 volt, de meghalt a ventie és kicseréltem FSP HEXA 500-ra, tökéletesen elégnek tűnik.
Teljesítményfelvételt mikor mértem akkor 250 W fölé nem jutott a gép, így simán elvinné egy 350-es FSP is.
üdv,
Borgi -
mmili
tag
Sziasztok.
Kompatibilitással kapcsolatos kérdésem lenne. A lapom M2N-SLI Deluxe. Sata3-as HDD-t, vagy SSD-t vehetek e bele? Azt gondolom, hogy a max sebességét nem fogom kihasználni az új cuccnak, de működni tökéletesen fog?
-
zozopapa68
tag
válasz
Szia!
Egy Chieftec 450W elég lehet. Borgi configját simán elviszi. A GTS450 előtt egy HD4850 kártyám volt Phenom II 945 proci val. A 400W Chieftec simán vitte.
-
Executioner
tag
válasz
Szia!
Leírhatnád a pontos konfigurációt(CPU, VGA, perifériák) amihez tápot szeretnél venni és a rászánt összeget is. Ezek nélkül nem igazán lehet ajánlani semmit.
Üdv.,
-
Borgi
aktív tag
tény hogy öreg a lap (M2N-E) de nem dos korszakból maradt vissza dinoszaurusz.
Megy benne minden amit specifikálnak a gyártó oldalán:
- max proci: Phenom II X4 945 (HT limited 1000 MHz re, 3001 es bios kell és elég)
- max memo 4*2GB DDR2 800 (AM3 as procival és 3001 es biossal elvileg DDR2 1066 ot is tud)
- Bármely PCI-E VGA de max PCI-E 2.0 ként használja. A VGA a tápról kapja a kraft nagyrészét tehát ha normális a tápod elmegy benne a fentebb említett állat isbár drágább mint bármely gép ezen lap köré építve.
- minden Sata HDD, SSD és szereti is őket. Nekem HiperX ről fut a rendszer.
- Proci hűtőből AC freezer 64pro (vagy aktuálisan elérhető verziója) mindenre elég ha nem overclockolsz állat módjára. Amit egy öreg lappal amúgysem kéne eröltetni.Proci hűtő keretből lassan tárazzatok be, enyémnek a pöcke amibe a hűtő kapaszkodik pár hónapja elengedte magát. Csoda hogy melegedett a proci (de játék futott rajta
) 500 Ft volt bontóba de hiánycikk azt mondták.
én gondolkodtam a gép frissítésén de amire lenne értelme az rohadt drága amúgy meg minden elfut rajta amit használok (nekem GT450 van benne)
üdv,
Borgi -
Executioner
tag
válasz
bandhajon@ #6659 üzenetére
Szia!
Minden SATA vinyó' kompatibilis vele.
Üdv.,
-
MyCream911
újonc
válasz
Executioner #6657 üzenetére
Értem, köszi
-
Executioner
tag
válasz
MyCream911 #6656 üzenetére
Szia!
Minden pci-e csatlakozós kártya jó bele. Mivel nem adtál meg semmilyen kritériumot ezért én ezt tudom neked ajánlani: ASUS GeForce GTX 980 Ti 6GB GDDR5 384bit PCI-E - ezzel biztosan nem lősz mellé és még egy pár évig biztos kiszolgál
Ha az általam ajánlott vga nem megfelelő akkor itt tudnak segíteni.
Üdv.,
-
MyCream911
újonc
Sziasztok
Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés, de nem értek hozzá. Van egy asus m2n-e sli alaplapom, és egy Ati Radeon x550 250MB videokártyám, amit le szeretnék cserélni jobbra. A kérdésem az lenne, azon kívül hogy pci-e csatlakozós kell, van valami kikötés, hogy melyik jó az alaplapba? Esetleg tudnádok ajánlani valamit? -
Executioner
tag
válasz
GEPESZ66 #6652 üzenetére
Szia!
Az alaplap honlapján megtalálod hozzá a programot (Phoenix Award BIOS flash tool version 1.20) is.
Egyébként igaza van Chillinek. Ha minden megfelelően működik akkor csak azért mert van újabb még nem szükséges frissítened. Ha mégis frissíted akkor annak tudatában tedd, hogy ha közben valami nem klappol (pl.: áramszünet) akkor akár papírnehezék is lehet belőle!
(#6653) chilli2:
Örülök hogy megoldódott!
Üdv.,
-
chilli2
csendes tag
válasz
Executioner #6649 üzenetére
Szia!
Köszönöm segítségedet, megoldotta!
Üdv.:
Chilli -
GEPESZ66
veterán
Hogyan kell régi, ASUS M2N-E SLI alaplap BIOS-át frissíteni.
Az ASUS honlapján találtam frissebbet, mint ami nekem van. -
chilli2
csendes tag
válasz
Executioner #6649 üzenetére
Nagyon köszönöm segítségeteket!
-
Executioner
tag
-
Borgi
aktív tag
válasz
chilli2 #6647 üzenetére
hi,
Első körben fölös az 5001, 3001- bőven jó, de ha így jártál már vele akkor sajna ujra kell flash-elni a biost ami forasztásos móka annak aki ért hozzá. tehát lehet olcsóbb egy másik lapot szerezni.
Cmos cleart még ráereszthetsz 1 szer 2 szer még a jumperrel mielött leírod a lapot.
üdv,
Borgi -
chilli2
csendes tag
Sziasztok!
BIOS frissítés (5001) közben lefagyott a gép. Újraindítás után nem történik semmi, 3mp után kikapcsol. Alaplapi CD-vel próbálkoztam, BIOS alaphelyzetbe állítással is (egyébként ezt tényleg úgy kell, hogy áramtalanítod a gépet, kiveszed az elemet és úgy teszed át a jumpert? A leírásban így van, így próbáltam...).
Sajnos semmire sem reagál, volt korábban ezzel problémám, de akkor beolvasta az alaplapi CD-ről a BIOS-t és felépült a rendszer, de akkor nem kapcsolt ki 3mp után...
Tudna valaki segíteni?
Köszönettel:
Chilli -
Borgi
aktív tag
válasz
hidaipetya #6642 üzenetére
hi,
Nekem a gép egyáltalán nem hangos, de nálam egy FSP HEXA 500 táp van ami halk, meg AC freeser 64 Pro hűtő a procin. VGA-n 2 db ventis windforce van. és még ezen kívül 2 db 12 cm-es venti a házon. Proci, VGA szabályoz hőre, a többi meg nem hangos amúgy sem. Hőmérsékletek pedig nyáron sem megy fel magasra.
gyáró proci hűtőt annó az X2 4400+ on használtam csak. Az hangos volt. AC jobb lett és azóta is minden procit ezzel hűtök. Phenom 2 X4 945 meg se kottyan neki. Meglepő módon még hűvösebb mint Athlon II X2 250 volt.
üdv,
Borgi -
Pyzoo
aktív tag
válasz
zenefan #6643 üzenetére
Szia!
Elég rég telepítettem már XP-t de én úgy emlékszem mindig feltettem a sata drivert. Az AHCI csak egy kiegészítése a SATA szabványnak tudtommal. Ettől függetlenül megpróbálhatod driver nélkül legfeljebb telepítéskor dob egy kékhalált reset-tel. Abból tudni fogod hogy kell a driverUI: Én ezt raktam fel telepítés közben. [ASUS nVidia_SataRaid_MakeDisk_32bit]
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hidaipetya #6642 üzenetére
Szia!
Gondolom a táp a régi GPS sorozatból való. Azoknak nem az erőssége a ventilátor. Lehetséges a ventilátor csere pár ezresből kijön ha szeretsz mókolni. Itt [tap_ventillator_csere] tudnak segíteni. Amennyiben új tápot szeretnél akkor FSP-nél ill. Chieftec CTG nél ne add alább. Ebben itt [melyik_tapegyseget_vegyem] tudnak segíteni. A CPU hűtésről nálam jelenleg egy [ilyen] hűti a Phenom 2 x4-et, de jobban jársz olyan hűtővel amihez adnak felfogazó keretet mert ezek az 1 pöckös AM2 keretek nem bírják a gyűrődést. A nehéz hűtőktől letörnek. Ebben itt tudnak segíteni [milyen_cpu_hutot] .
Üdv Tamás -
zenefan
aktív tag
Nézegettem az alaplap kézikönyvét és igazából sehol nem írnak az AHCI-ről, illetve a bios sata beállításainal csak ENABLED/DISABLED opció van illetve a RAID funkciókat lehet bekapcsolni (de raidre nem lesz szükségem).
Akkor voltaképp lehet nem is kell a sata drivereket integrálni az XP SP3-ba?
Vagy ha mégis, akkor elég a sata_ide mappa tartalma? (sőt arra is gondoltam, hogy az sp3 már fel kell hogy ismerje a WD blacket, nem?) -
hidaipetya
csendes tag
Sziasztok! Ha már picit felpezsdült a topic, szeretnék kérdezni. Nem passzol teljesen az alaplaphoz, de hátha valaki tud tanácsot adni.
Ahogy azt írtam, még egy darabig szeretném megtartani ezt a lapot és a hozzá tartozó configot. Az egyetlen problémám vele, hogy nagyon zajos alapjáraton is a masina. Egy nagyon régi Chieftec 400-as táppal üzemel, és gondolom a gyári processzor hűtő is nagy zajt csap. A VGA hűtést feltételezem csak kártyával együtt lehet halkabbra cserélni. Tudnátok ajánlani tápot és proci hűtést, az alacsonyabb üzemi zaj érdekében? Esetleg házat is cserélnem kell ilyen esetben? Bármilyen észrevételt szívesen fogadok. Előre is köszönöm. -
Borgi
aktív tag
válasz
zenefan #6640 üzenetére
hi,
Én kb 3 éve Win7-et használok. XP-t már mindenről kukáztam, úgyhogy arra már nem emlékszem.
Biost biosból a legjobb. nekem 3001-es van benne, ez már tudja az összes procit. hogy javult volna-e bármi más azt nem vettem észre. letöltöd rárakod Pendrivera biosba belépsz és elindítod a flash utilityt majd a pendriveról megcsinálod. FONTOS hogy miután végzett, lehet nem fog indulni a lap. Akkor CMOS cleart kell rakni neki a jumperrel. Utána biost beállítod és örülsz hogy elbírja az újabb procikat.
üdv,
Borgi -
zenefan
aktív tag
Üdv. mindenkinek! 2006 óta nyúzom én is, soha gondom nem volt vele, csak pár vinyót elfogyasztott. Legutóbb a rendszer (WD 1600JS) vinyót.
Egy kis ideig (míg lesz pénzem új rendszerre) ezt kell továbbra is használjam és egy ideig még nem akarok win7-re térni.
Kérdésem az, hogy hogy tudnám ezzel a lappal a legtöbbet kihozni a friss WD Black vinyóból, XP alatt?Kérdéseim:
1. Érdemes biost frissítsek (még mindig a gyárit használom)? Ha igen, honnan érdemes letölteni és melyik módszert használjam a frissítésnél (usb, cd, másik vinyó)?
2. A sata bios beállításainál mi az optimális/gyors?
3. Most próbálok egy sata driverrel integrált XP telepítőt készíteni. Mivel nem használok raid funkciókat, melyik driver mappa fájljait integráljam? Kell a sata_ide és sataraid mappa tartalma is?
4. Mire ügyeljek XP telepítésnél?
5. Driver integráláshoz ezt az útmutatót néztem ki, jó ez? Van esetleg magyar nyelvű leírás nforce driver nLite-tal való integrálásáról?
Köszönöm a figyelmet!
-
Borgi
aktív tag
válasz
hidaipetya #6638 üzenetére
hi,
Nálam is hasonló a helyzet: Phenom 2 X4 945, 4*1 gb kingmax ram, GT450 vga, Hiperx 120 GB SSD, 1,5+2TB WD green tárolásra.
Mostanában elbuktam a mobilitásom egy lábtörés miatt (itt is köszi a kedves autósnak aki körülnézés nélkül kihajtott a motorom elé...), így játszogatok rajta
főleg Skyrimmel mert azt látom az ágyból
Tehát a lap 7 éve szépen szolgál, megjárta már 4 v 5 proci, 2 v 3 VGA, 2 SSD, sok sok HDD. tönkre még nem ment benne semmi egy táp ventin kívül. Attól tartok hogy innen csak komlett csere megy. Nem látom hogy mire mennék csak lap+memo cserével. Főleg hogy úgy néz ki mindenre elég most is.
üdv,
Borgi -
hidaipetya
csendes tag
Nem halt ki, csak mindenkinél hibátlanul működik! :p Jó kis lap, én még mindig használom. Jelenleg egy AMD Phenom II X4 925 procival fut, Kingston SSD 120 gb+2 HDD, sajnos a vga csak sima GT-s nvidia, illetve 4 gb ddr2. Ezután vélhetően nálam is cserére lesz szükség, de amíg bírja a strapát, megtartom.
-
Pyzoo
aktív tag
Látom kihalt a fórum. Egy kicsi feldobom. A mai nap lecseréltem szeretett lapomat. Elfogytak a lehetőségek. Megjelenés után pár héttel vettem 2006 augusztusában. Mai napig üzemképes és hibátlan. Nagyon jó befektetésnek bizonyult. Eladni nem fogom, 5 év mulva majd nosztalgiázok.
A több mint 8 éve !!! alatt megfordult benne 5 CPU (Athlon 3500+, A X2 3800+, A X2 5000+, A X2 6000+, Phenom 2 X4).
Járt benne 4 VGA (NV 6600GT ,NV7600Gs, NV7900GS, NV 8800GTS 512, NV GTX 460).
Sok szép emlék fűződik hozzá. Ezzel a pár sorral búcsúztatom. UP a LAPNAK ! -
hidaipetya
csendes tag
válasz
Executioner #6635 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Már beszereztem egy új flash chippet 5001-es biossal, a csaere után indult is a gép gond nélkül. (Hálát adok az égnek, hogy nem forrasztott chip, hanem foglalatos. Közben szereztem egy phenom ii x4 925-öt is, épp most indítottam be. Az egyetlen furcsaság, hogy a CPU-Z csak két magos lát
-
Executioner
tag
válasz
hidaipetya #6634 üzenetére
Üdv.,
Nekem is volt valami hasonló problémám, majdnem kukáztam a lapot! Aztán valami oknál fogva (talán olvastam valahol) betettem a meghajtóba a gyári lemezét, elindítottam a gépet, szöszölt egy darabig majd helyrerakott mindent és ment a gép utána még évekig... egy próbát szerintem megér.
-
hidaipetya
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Valóban elég nehéz ilyen procit találni. Közben sikeresen újraindult a gép bios frissítés közben (oppá!) így most váron egy felprogramozott bios chip-re. Nem értem mi lehetett a baj, az asus honlapról töltöttem le a 3001-es biost. Remélem sikerül megoldani és megfelelő procit is találok majd.
-
lee56
őstag
válasz
hidaipetya #6632 üzenetére
Szia,
Hát sok lehetőséged nincs, phenom2 X4 945 a cpu támogatási lista alapján a legnagyobb, amit még elbír a lap. És azokat már egy jó ideje nem gyártják, szóval csak használtan lesz esélyed hozzájutni. Javaslom itt a hardveraprón nézz körül. Így úsznád meg a legolcsóbban. FX-ekhez már alaplapot és RAM-ot is újítani kéne.
-
hidaipetya
csendes tag
Sziasztok!
Van egy korosodó PC-m, aminek az alapjai még 2006-ban lettek beszerezve. Persze szeretnék egy új asztali gépet venni, amihez szükséges még némi spórolás, így mielőtt a jelenlegi konfigurációt végleg elküldeném a vendégszobába, hogy néha mozilla, word és excell fusson rajta, szeretnék egy utolsó fejlesztést véghezvinni.
Jelenleg egy Asus M2N-E alaplap, 4 GB DDR2-es memória, AMD Athlin 64 x2 4600+ processzor, GeForce GT630 vga, 2 db nagyjából 2TB tárhelyet biztosító HDD és egy 400W-os chieftec táp alkotja a gépet. Általában grafikus munkákra (photoshop, illustrator, premierpro), műszaki rajzolásra és modellezésre (archicad, autocad, sketchup) és persze játékra (counter-strike:go) használom, amelyekhez jó volna egy gyorsvonat, de megteszi a sebes is.
Szóval megfordult a fejemben, hogy a meglévő processzor helyett beszerzek egy jobb teljesítményűt (talán a legjobbat) amit az alaplapi AM2+ foglalat fogadni képes. Mivel nem értek a lovakhoz, szeretném kikérni a segítségeteket, hogy mik a lehetőségek, mit ajánlanátok, új/használt alkatrész vonalon kell-e keresnem, stb. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv, HP -
Kti55
csendes tag
Hali!
ha még érdekes a vélemény ____az alap M2N-E SLI stabil mindent fogad 4 sata 4 ide 2 vid kártya + 4 pci slot és mükszik ha nem nagyon huzigálod de azért tegyél neki legalább 2GB ram-ot mert azt nagyon szereti és ne felejtsd el a táp legalább 400-as legyen különben látod a ventiket lassabban pörögni...... -
Kti55
csendes tag
Helló MINDENKINEK!!!!!!!!
Kérdés - M2N-E SLI lapon mivel tudom helyettesíteni a "halott" GF 8400GS 512MB PCI-E vidi kártyát ?????
elég sürgőslenne az ötletek halmaza..................
Köszönöm a segítséget............... -
gNz
csendes tag
Sziasztok!
6 évig használtam egy ilyen lapot, viszont a tegnapi nap folyamán egy szállítást követően elszállt. Felveszi az áramot, meghajt mindent, de a videókártyáról nem megy ki a jel a monitorra. A videókártyát másik gépbe áttéve tesztelem, ott hibátlanul ment. Az alaplapon pár kondi fel van puffadva.
Nem értek hozzá, utánakérdeztem, elvileg javítható, nekem azóta viszont más konfigom van, így nem akarok rá költeni.Érdekel esetleg valakit? Gyári doboz + hátlap +cd + leírás megvan hozzá
-
lee56
őstag
Elvileg pedig az unganged mód a jobb, többmagos processzoroknál már ki is mérhető a különbség, mivel 2x64-bitesre osztja a memóriavezérlést dualchannelben, és egyszerre tud írni és olvasni, vagy valami ilyesmi.
Modernebb alaplapok írják is BIOS tippnél, hogy az unganged a gyorsabb. 3 magtól fölfele szerintem már érdemesebb ungangedben használni.
-
Borgi
aktív tag
Hi,
erre a kérdésre én sem tudom pontosan a választ de ganged módban mintha jobban menne. Azt hiszem így szinkronban vannak valamivel... de sosem mélyültem el ebben a témában.
Legegyszerübb az talán ha futtatsz valami tesztet mind2 módban és amelyikkel jobb azt használod. Nálam csak a lustaság felül kerekedett az ilyesmin. Az asztalomon pihen már 1,5 hónapja (najó ebből 1 hónapot dolgoztam
) egy 120-as SSD beépítésre várva...Csakhát egy tiszta install meg a rendszer igények szerinti összerakása 1-2 napos meló...
üdv,
Borgi -
dark2
tag
Lenne egy olyan kérdésem - kérdezném Borgit, mert írt rá vonatkozóan az előbbi hozzászólásoknál - hogy ganged vagy unganged módban jobb a memória használata? Most ungangedben van az Athlon X4 640-nel a 2x2GB DDR800. A gépen szoktam játszani, ha ez lényeges.
-
Borgi
aktív tag
-
Borgi
aktív tag
Hi,
CPU-Z ablakot mutathatnál, de nekem is az a tippem hogy nem 64 bites a W7. Esetleg megpróbálhatod a másik 2 azonos színübe rakni h akkor mit csinál. illetve bootnál mikor a memot mutatja mit látsz? Nekem 4*1 GB van bent 3001.es bios x4 945 proci w7 ultimate x64 és minden tökéletesen megy. 4 G dualban hajtva. Én 800 Ganged-ben használom.
üdv,
Borgi -
Borgi
aktív tag
válasz
thomasmorten #6613 üzenetére
Hi,
több színes kivezetés van a hangkariból, a beállításoknál kell megadni hogy 5.1-et kötöttél rá és akkor megy. Elvileg persze, mert nekem mindig 2.0 volt rajta, most meg már rég hdmi-n megy a hang és onnan 2.1-esre.Milyen windowst használsz, mert xp és w7 ben máshogy lehet megadni. W7 észleli maga amúgy.
üdv,
Borgi -
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Asus m2n-E típusú lapban van 2 db 2 gigás 800 Mhz Corsair xms DDR 2 Ram (2. és 4. slotban a procitól számítva kifelé haladva), a Win 7 hun 64 Bit prof. op. rendszer alatt Számítógép
tulajdonságoknál mégis azt írja, hogy telepített Ram: 4,00 G (használható 3,00 G )A legutolsó Beta Version 5001 BIOS "van" rajta, Phenom II X4 940-es procival.
Van öteletetek miért? thx
Gall
-
thomasmorten
csendes tag
Helló!
Hogyan tudok hozzákötni 5.1-es genius 6000-et a PC-hez, hogy szóljon mind az 5 hangfal? Nem akar működni... Mindenképp kell hozzá másik hangkártya?
-
Borgi
aktív tag
-
sunny84
senior tag
köszi Borgi és dark2
-
dark2
tag
ha az 5001-es már benne van, mint írtad, nem szükséges visszaflesselni 3001-esre, maximum, ha problémás a működés
-
sunny84
senior tag
rég jártam itt üdv mindenkinek
, haver átvett egy elfekvőben lévő asus m2n-e lapot amin rajta az 5001 bios tenne bele egy phenom 2 x4 945 öt gondolom kezeli rendesen vagy is belemegy
asus oldalán ezt írja Phenom IIX4 945 (HDX945WFK4DGM),3.0GHz,2048KB,95W,rev.C3,SocketAM3,Quad-Core hogy szereti és ezt rakná bele [link]
köszi üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest