Új hozzászólás Aktív témák
-
zsizsi74
csendes tag
válasz
Barcsik #3592 üzenetére
Nem rendszergazdaként csináltam az elöbb.
De, ha ugyanaz a végeredmény az USB-n, mint azon az oldalon, akkor a boot-os USB-m eddig is megvolt, azért mondtam, hogy semmi gond nem volt a telepítő indításakor. Csak ott, ahol egkérdezi, hogy melyik particíóra telepítse a rendszert.
Most még másolódik a telepítő az usb-re.
Na, kiváncs leszek, hogy most fel megy e minden gond nélkül.
-
-
zsizsi74
csendes tag
-
Barcsik
aktív tag
válasz
zsizsi74 #3574 üzenetére
Így próbáld! Nekem eddig mindig bevált. Szerintem az USB-s telepítővel lesz gond.
Formázd a pendriveot NTFS-re alap foglalási szektorral! Cmd-be beírod: diskpart-->list disk-->select disk 1 (kiválasztod a pendriveot-->select partition 1-->active-->exit.
Optikai meghajtóba beteszed a Windows 7 DVD-t--> cmb-ben belépsz a meghajtóba (beírod a betűjelét) pl.: G: -->cd boot-->BOOTSECT.EXE /NT60 G: (pendrive betűjele)-->kilépsz és felmásolod a telepítő DVD teljes tartalmát a pendrivera. Így van egy bootolható rendszered. Ez amódszer működik, én is így készítettem el és tudtam is telepíteni hiba nélkül többször is, bármilyen gépre, ami képes USB-ről bootolni. Egy próbát megér szerintem.
-
zsizsi74
csendes tag
válasz
Barcsik #3571 üzenetére
az usb-nek semmi baja, az biztos.
gyári bios van a gépen, nem volt frissítve.
már volt a gépen ugyanez a win7, ugyanezzel az usb-vel telepítettem, csak a másik vinyo bedöglött.Az új vinyó dettó ugyanaz Seagate 160GB SerialATA, mint a gyári.
Ügyeltem rá, hogy lehetőleg ugyanolyan legyen.az előző telepítésnél is valami nyűge volt, de már nem emlékszem rá pontosan, hogy mit is hogyan csináltam, de arra igen, hogy az usb-re egy külön mappába felmásoltam a támgató dvd-t, amit a géphez kaptam és onnan kutyultam valamilyen drivert, vagy eszközillesztőt.
amúgy Windows 7 Home Premium OEM 32bit Software eredeti op., windows Anytime Upgrade funkcióval pontosan.
Annyi bajom volt vele a régi telepítésnél, hogy a win7 service pack1-et akarta állandoan frissíteni a windows update vebhelyről, de mindig skiertelen volt a telepítés állapota.
Lehet visszakellene rá rakni a gyári xp-t, azt még nem próbáltam.
Hogyan kell használni a gyári dvd.-t, ha visszaszeretném állítani a gyári állapotot?Valamit kellene rá raknom, mert a feleségem használná, amúgy nagyon jó kis gép, még így négy év után is. Még az elsők között vettem. Nemsokat ment, színte új.
-
shteer
titán
válasz
zsizsi74 #3570 üzenetére
nem kell semmi előtelepített cucc, ott az usb telepítővel lesz a gond
én is telepítettem pár napja az enyémet eladás előtt, másik vinyóra mert ssd volt benne. ha bp-i vagy, ki tudlak segíteni egy külső dvd-vel a telepítés erejéig
(igen, több mint 3 év együttélés után sajnos elváltak útjaink
már nem kell az ultramobil méret, inkább egy kis sebesség és HD kijelző)
-
zsizsi74
csendes tag
-
Barcsik
aktív tag
válasz
zsizsi74 #3568 üzenetére
Szerintem a partícionálással lesz gond. Nekem is 1000H/XP van és Windows 7-et használok rajta. Töröld mindkét partíciót! Utána indítsd el megint a telepítést és a Windows 7 telepítőjével hozd létre a kívánt partíciókat! Én is azzal csináltam és gond nélkül ment minden. Nyugodtam fel lehet tenni a Professional verziót. Szépen működik vele a kis gép. Ha Windows 7-et teszel fel, ajánlott a BIOS frissítése a 2204-es verzióra, mert az már Windows 7 támogatással bír.
-
zsizsi74
csendes tag
Segítségre lenne szükségem!
Eredetileg ASUS Eee PC 1000H/XP gépembe új vinyót kellett tenni, meghótta magát.
Vettem egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező vinyót 160GB, mint a gyári volt.Az a nyűgöm, hogy teljesen üres. Meg is partícionáltam kedvemre, majd megformáztam a vinyót még a beszerelés elött.
Készítettem egy bootolható pendrive-ot és arra tettem fel a WIN7-et.
A Bios-t gyári beállításon hagytam. Az elején ESC gomb nyomva tart, a menüben beállítottam, hogy USB-ről bootoljon.
Vígan el is indult.
Licensz elfogad
Egyéni (haladó) windows új példányának telepítése.
,de aztán meg is akadt az egész.
Kérdésem lenne, hogy, ha szeretnék feltenni rá egy WIN7-et, mi a teendőm elötte, mert megakad az egész a telepítés elején, akkor amikor a telepítő megkérdezi, hogy melyik partícióra kívánom telepíteni az oprendszert.
képernyőn alábbi látható:
Lemez: 0 Partíció: 1 40GB Elsődleges
Lemez: 0 Partíció: 2 109GB Elsődlegeshibaüzenet:
A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni.
További információt a telepítő naplófájljaiban talál.Nem tudom, hogy mi lehet a gond, esetleg hiányzik valamilyen eszközillesztő a merevlemez eléréséhez, vagy a Bios-ban kell átállítani valamit?
-
Barcsik
aktív tag
Én még nem. Sterintem nem is jó választás a Thin PC átlag felhasználóknak, mert ez a verzió bár le van karcsúsítva, vállalati klienseken való használatra van kihegyezve. De ha otthon egy alacsony fogyasztású szerver gépet akar az ember, arra szerintem tökéletes. Pl.: FTP szerver.
-
Elar
senior tag
Tényleg Thin Pc-t próbáltátok már?
-
Barcsik
aktív tag
Közel 4 éves a gépem. Az akksi teljesítménye is ezzel arányosan érezhetően csökkent. Gondolotam, hogy ha már ilyen "öreg", nem árthat az akkumulátornak egy formázás. Addig merítettem, míg magától ki nem kapcsolt a gép. Majd újra és újra bekapcsoltam addig, míg egyáltalán nem reagált semmit a power gomb megnyomására. Kikapcsolt állapotban feltöltöttem teljesen (3.5-4 óra). Ettől kezdve a 3 órás akku idő 4 órára javult és azóta is tartja ezt a szintet. Persze idővel megint csökkenni fog, de hát ne várjunk csodát egy majd' 4 éves akkumulátortól.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok! Asus Eee PC 1000H-n működik a Windows 8. 2 napja tettem fel a végleges Professional verziót. A Metro UI appok sajnos nem nyithatóak meg, mert túl kicsi a gép felbontása. Minden más tökéletesen megy, mint Windows 7-ben. Talán idővel javítják a Metro felület felbontás igényét és elérhető lesz 1024x600-as felbontásra is működőképesen.
-
shteer
titán
válasz
bendegúz666 #3558 üzenetére
Pedig epp ezert kerdeztem
-
bendegúz666
csendes tag
Közben sikerült megoldani. A Bios-ban volt kikapcsolva.
-
shteer
titán
válasz
bendegúz666 #3556 üzenetére
LAN vagy wifi?
-
bendegúz666
csendes tag
Sziasztok!
A napokban formáztam 1000H típusú gépemet, még az eredeti windows volt rajta és már mostanra borzasztóan belassult. Újratelepítettem és minden driver-t fel is pakoltam a cd-jéről, de a hálózati driver nem települ fel. Valami Atheros AR8121/AR8113/AR8114 típusú asszem. Az üzenet a következő: Nem találja az install ezt a nevű eszközt a rendszerben. Van esetleg valami ötlete valakinek mi lehet a megoldás?Köszönöm előre is!
-
Elar
senior tag
Sziasztok
1000HD a gépem
Szeretném kicserélni nagyobbra a benne lévő memóriát.
GDDR2-667 1gb van most benne.
Elbír nagyobbat? Tudja kezelni? -
Barcsik
aktív tag
Üdv!
Na végre sikerült az Eee PC 1000H-ra feltenni és beállítani úgy a Windows 7 Professional verzióját, hogy azzal most már nincs semmi gond és elég gördülékenyen használható. A gépet sem fojtogatja a Windows 7 SP1.
-
Barcsik
aktív tag
Így hasít bootolásnál a Windows Vista Home Basic SP1 az Asus Eee PC 1000H-n.
A videó saját készítés.
[link] -
bigdady
nagyúr
sziasztok!
Hogy lehet gyári állapotra visszaállitani az oem win7-et eee pc-n?
-
Barcsik
aktív tag
Lehetséges. Tettem már fel Ubuntut, Easy Peasy-t, még Androidot is, de Az eddig kipróbáltakkal nem működtek a dolgok. Driverekkel volt gondom. WIFI-t, bluetooth-ot nem tudtam Asus Try hiányában bekapcsolni például és maga a rendszerek is sokkal lassabbak voltak mint a jelenlegi Windows XP. Drivereket meg nem találtam az interneten Linux alá. Ezért keresek eredeti Xandrost, ami tartalmazza az összes dolgot, ami kell.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Asus Eee PC 1000H/Linux-hoz Support DVD, vagy ennek letölthető változata (képfájl) kerestetik. Eddig sehol nem találtam az interneten az ezzel a tipussal foglalkozó oldalakon sem. Az Asus support oldaláról le lehet tölteni egy .tgz forráskódot, viszont arról fogalmam sincs, hogyan lehetne felvarázsolni a gépre. Előre is köszönöm a segítséget!
-
neilszab
őstag
válasz
Barnus22i #3538 üzenetére
40-ért biztosan elviszik, 50-ért talán...
Nekem is van egy lassan 3 éve, gondolkoztam már rajta, hogy lecserélem, de rájöttem, hogy teljesen fölösleges lenne, ugyanis a mai napig tökéletesen tudja azt, amire való: internet, Office, filmnézés a buszon/vonaton/ágyban, +teljes Windows funkcionalitás bárhol/bármikor..
-
Barnus22i
csendes tag
Szervusztok!
Szerintetek mennyit érhet egy 1000H? Nagyon vigyáztunk rá, karcmentes, eredeti XP-vel, nem volt túl sokat használva. 160GB-os merevlemezzel, eredeti, hwmonitor szerint 91%-os akkuval.
Üdv: Barnus
-
shteer
titán
válasz
Silentfrog #3535 üzenetére
semmit
heti 1-2 órát van csak használva az eee nálam. nem is foglalkoztam még vele, ráadásul xp-vel használom
-
Silentfrog
veterán
A merevlemezkezelés is siralmas 50/50 /irás olvasás/ a crystaldiscmark szerint./eredeti 160 gb hddvel.
Most ,hogy ráértem találtam hozzá Win 7 chipset drivert/nem is tudtam,hogy van hozzá külön/ azzal egy kicsit jobb lett a 4k-s irás olvasásVan a 1000h hoz ACPI Bios revision 2204gt amivel a ssd-t is kezeli normálisan.
Erről tudsz valamit? -
shteer
titán
válasz
Silentfrog #3532 üzenetére
persze, visszafogja iszonyatosan a hw. nálam is egy silicon power b20 64gb van most benne - de csak a halk működés miatt. előtte egy vertex turbo 32gb volt benne. mindegyikkel tetü
-
Silentfrog
veterán
Örömmel látom,hogy él még a topic.
Olyan kérdésem lenne,hogy a 1000h Asus-omba probaképpen raktam ssd-t. /kingston 30 gb/
Meglepődve tapasztaltam,hogy egy kicsit sem gyorsabb mint az eredeti hdd-vel.
Az asztali gépemben 180/50 az irása-olvasása az ssd-nek,a laposba meg csak a töredéke.
Normális jelenség ez,annyira gyenge a gép,hogy 0 sebességnövekedést nem jelent egy ssd.Win 7 alatt?
A Biosa eredeti nem piszkáltam még. -
taky023
tag
Sziasztok!
2009-ben vásárolt notim akksiján már érezni az öregedés jeleit, konkrétan örülök, ha wi-fin szállva 2 órát kibír. Egy ideig gondolkoztam új noti vásárlásán, de aztán rájöttem, hogy azokra a célokra, amikre ma használom, nem kell új.
A kérdésem az lenne, hogy milyen akksit tudnátok ajánlani hozzá? Utángyártott is érdekel, ha kiváló minőségű, a gyári akksi úgy tudom, hogy 20 ezer Ft felett kezdődik, annyit nem áldoznék már rá.
Erről pl. mi a véleményetek? utángyárott akksi - duino
Köszönöm szépen!
-
Elar
senior tag
Na hoppá megvan talán a megoldás
Az XP driver felment rá és elvileg műxik
A lényeg, hogy nem a telepitőt kelle elndítani, hanem komkrétan manuálisan kell kijelölni és kiválasztani a megfelelő drivert és úgy felteszi.
Azután nem is kell a registryben sem mahinálniMondjuk ezzel a Live Update probléma még mindig nincs megoldva
-
Elar
senior tag
Nem talál hozzá mást
Letöltöttem az asusról a win7hez való - LiveUpdate-t - az meg "Cannot connect to server" feliratot ad
Igaz ez ugyanezt adta az XPnél isAz Intelnél sem tudom futtatni a auto update-t. Ott is bead valami hibaüzit - ott mondjuk XPnél mükődött.
Szóval lehet hogy visszateszem az XP-t....
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Segítséget kérnék
1000hd. Most tettem fel a win7 home basicot. VGA problémám van. Próbáltam az XP és a Vistás drivert, egyiket sem fogadja el.
Próbáltam a registryben megkeresni azt amit írtatok régebben "Display1bla bla", de nem találtam benne.De ahogy látom hiányzik a driver illesztőprogramja.
Tudnátok segíteni?
Egyébként nekem gyorsabbnak tűnik mint az Xp volt
-
mrSAJT
csendes tag
valószínüleg antennát cserélek... örülök hogy sikerült megjavíttatnod a gépet, és valóban előfordul olyan hogy át akarják verni az embert.. én egy budapesti szervízbe vittem el még régebben a gépem, megmontam nekik, hogy a touchpad kábel hibás, ezekután annyit mondott hogy 750 Ft beszerelés (és számla) nélkül, még aznap megrendeltem az asusalkatresz.hu-ró, (azthiszem 800Ft+áfa volt)... mindíg érdemes több helyen körülnézni...
-
szp1
addikt
A WiFi-vel nálam is volt gond, egyik napról a másikra lecsökkent a hatótáv 1m-re. Mivel akkor még garanciális volt, elküldtem az Asus-hoz, pár nap alatt visszajött megjavítva. Valószínűleg valami kontakt hiba volt pontosan nem tudom, de a kijelző keretet megbontották hozzá az biztos ( ott van az antenna ), mert az látszott.
-
szp1
addikt
Köszönöm a tanácsokat.
A történet happy end-el zárult. Okulásul röviden:
Elvittem az Eee 1000h-t egy győri R....média nevű szervizbe, ahol 3 nap alatt megállapították, hogy alaplap hiba és 40-60 ezer pénz körüli összegért lehet megjavítani. Ha gondolom, ők megveszik a "hibás" Asus-t 10.000-ért.....de az átvizsgálásért fizessek szla nélkül 3000-et.
Mondom elviszem a gépet, gondoltam futok még egy kört vele. Leperkáltam a 3 rugót és elhoztam. Alaposabban megnézve a gépet látom ám, hogy hozzá sem nyúltak, az összes hátlapi csavar érintetlen, még az user által bontható bővítő ablaké is....mondom ez aztán az alapos átvizsgálás...legalább a memória hibát kizárhatták volna.....na mindegy, priviben elküldöm bárkinek a cég nevét, hogy véletlenül se menjen oda senki...
Átvittem egy másik céghez, ahol bekapcsolta a szervizes, hallgatózott, majd azt mondta: nem eszik olyan forrón a kását, a ventillátor megy, tehát lehet hogy nem is alaplap....Otthagytam náluk. A hosszú hétvége alatt zárva voltak, így ma kanyartam arra.
A szervizes fickó azzal fogadott, hogy éppen most akart telefonálni: vihetem a gépet, kész van...
Kiderült : BIOS resettel megoldotta a problémát ( ez nem tudom mit jelent, de tény, hogy működik )....mellesleg bemérte a memóriát és a HDD-t, megpucolta a vindózt, beállított egyet s mást rajta. Mindezért kért 5000 + Áfa-t.
Öröm ét bódóttág...
A végére leírom a szerviz nevét, remélem egy kis pozitív reklám nem bántja a fórum szabályzatot :
Infinity Bt, Győr. A Mester u. bolt.
Sajnos a munkatárs nevét elfelejtettem megkérdezni a nagy örömben. -
mrSAJT
csendes tag
jah és mégvalami, ésrevettem, hogy az új 1000h -n amit vettem sokkal lassabb az internet mint bármelyik másik itthoni gépen, ezért lekaptam a gép alját. az antennák látszólag jól voltak csatlakoztatva, a kártya is a helyén volt ezért nem tudtam mire vélni a dolgot. Elővettem a régi 901-es alkatrészeimet, és az eredeti wifi-kártyára rácsatlakoztattam a 901 antennáit. Természetesen hibátlanul működött a net ezután, kb 10x gyorsabban,( mérés lent) persze az nem pálya hogy kilóg két kábel a gépből ezért nekiálltam különféle kombinációkat kipróbálni... nem is húzom az időt, a táblázatban kibogarászhatjátok, hogy milyen eredmények születtek, én két érdekesebbet emelnék ki:
Fontos hogy a sebességnövekedés az eredeti 0,36 Mbps-es sebességre jön.
1. majdnem 5x-ös sebességnövekedést értem el azzal, hogy kihúztam mindkét antennát (persze a hatótáv drasztikusan csökkent)
2. amikor a két eredeti antennát megcseréltem, akkor majdnem 10x sebességnövekedést értem el, most egyenlőre kipróbálom, ha gond nélkül működik akkor marad....az összes tesztet a SpeedTest.net webhelyen készítettem
-
mrSAJT
csendes tag
Vettem egy 1000h-t és nekem is volt a korábban már sokat fejtegetett ACPI/gyorsgomb problémám Windows 7-el... nekemis legfrissebb BIOS van, sokat szívtam 30 különféle driverrel aztán megtaláltam itt a fórumban a választ
Köszönjük Wajk-nakEzt annyival egészíteném ki, hogy nekem minden boot-nál kérte a touchpad drivert, a touchpad letiltása gomb működtetéséhez. Ezzel már nem volt gont, simán le lehet tölteni... (google: asus eee 1000h touchpad driver)
-
szp1
addikt
Sziasztok!
Régen jártam erre, mert nem volt gond az 1000H-val, de most beütött a ménkű.
Fogta magát és elszállt, se kép se hang. Ki-be kapcsolásra reagál, de nem bootol és a merevlemez visszajelző LED sem villog.....szerintetek?
Valakinek van hasonló tapasztalata? Sajnos már nem garis...érdemes az Asus-sal javíttatni, vagy bevihetem valami helyi szervizbe? -
Mugen84CRX
csendes tag
hali,tudnátok segíteni ?akadt 1 kis problémám az asus 1101ha típusú szerkezetemmel.
állítólag ha downgradelem a bios 0309es verzióra akkor 2 gb rammal is működni fog az SHE ..
a ram kingstone ddr2 800, van valaki akinek ezzel a márkával sikerült megoldani?és az is érdekelne ,hogy hogyan tudnám kivitelezni a downgrade-t ,mert eddig sehogy sem akart összejönni...akámivel próbáltam azt írta ki ,hogy régebbi biost akarok feltenni vagy hibás a fájl. előre is kösiz -
Cyrin
addikt
válasz
neilszab #3515 üzenetére
hát vesződség az van vele, de ugyanazt nem akartam felrakni, ilyenkor tanul az ember.
aztán le is szedtem mert jött az újabb 11.10. Másodjára már gyorsabban mentek a dolgok, és itt nem is jelentkezett a wifi probléma, helyette jött más, ami megint órákat vett igénybe mire megoldottam full kezdőként. De egyébként jó. -
neilszab
őstag
Köszi, de IT-vel foglalkozom és mikor hazaérek már nincs kedvem új rendszereket tanulgatni, problémákat megoldani, pláne nem még parancssorokban túrkászni, meg a guglit bújni, hogy akko' most mijaf**..
Még a Win7-re se voltam hajlandó rászánni azt az 1-2 napot és megszokni/megtalálni mi hol van... nemhogy egy ubuntu
Szóval az egész vinyót átnyomtam egy külső lemezre, betoltam a Restore DVD-ét, hip-hop kulcsra készen felnyomta magát... feltoltam rá a szokás tűzfal, Office, Skype, stb progikat, visszamásoltam fájlokat és most nagyon szépen muzsikál újra Xp-vel!
De köszi a tippet!
-
Cyrin
addikt
válasz
neilszab #3512 üzenetére
nálam szintén a bnőm használja az immáron több mint 3 éves 1000H-t, semmi gond nincs vele, az akkujával se. nagyon megérte ez a kis gép, többször volt, hogy ez volt az egyetlen gép otthon, és mindent ezzel kellett megoldani, volt hogy le is zúgott, de nagyon jól helytállt.
mostanra az xp jól belassult rajta, és ezért én is a reinstall melett döntöttem, de én egy Ubuntu 11.04-et raktam rá kíváncsiságból. bár voltak problémák a wifivel, ezért egyből bele is mászhattam a terminal parancsokba ismerkedés gyanánt, de most úgy tűnik mindent sikerült beállítani, és egy nagyon jó kis rendszernek tűnik a netbookra.
te is kipróbálhatod, pendrive-ról is fut, nem kell telepíteni, és ha telepíteni akarod, lehet az xp mellé is akár, de én gyalultam mindent ext4-re.
-
neilszab
őstag
Sziasztok!
Szeretném a barátnőm gépén (1000H) újrahúzni az eredeti Windows-t, viszont az ASUS gyári visszaállító lemezét nem találtuk meg, hanem kölcsön kaptam egy lemezt egy másik 1000H tulajtól. A kérdésem, hogy azzal is működni fog-e ezen a gépen és hogy a Win is eredetinek fog-e számítani?
A másik kérdésem, meg hogy ugye ilyenkor nem csak a C, hanem a D meghajtó is formázódik? Csak mert rémlik, hogy olvastam valahol, hogy ezt valaki beszopta...
Köszi
-
GoPi79
csendes tag
-
Malaci
csendes tag
Sziasztok.
Arra van ötletetek, hogy miért kapcsol be a 1000h-m, ha bedugom a töltőt?
Vicces, de mindig elindul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest