Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
PapírVilla #410 üzenetére
Húúúúú de jó! Nagyon bírom, hogy többféle járműkategóriából kapunk ízelítőt!
-
PapírVilla
tag
Version 0.2 of Assetto Corsa EVO drops May 7 at 14:00 UTC! This is Early Access Release 2 (EA2) – and it’s bringing serious heat.
New Cars:Maserati GT2 – A triumphant return to GT racing. Refined through years of competition. A track beast with Italian soul.Lotus Exige V6 Cup – Lightweight, razor-sharp, and track-tuned for pure performance.Alfa Romeo Giulia Sprint GTA – A high-performance twist on a timeless icon. No electronic aids, pure driving.Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione – Born from motorsport. Aggressive aerodynamics, raw turbo power, and racing spirit.Porsche 911 Turbo 3.6 – The turbocharged icon. 3.6 liters of raw, analog power from the golden era of Porsche.Mazda MX-5 (NA) – The roadster that changed the world. Lightweight, balanced, and endlessly fun.Honda NSX-R – A rare, track-focused legend. Developed with input from Ayrton Senna. Balanced, precise, unforgettable.
New Tracks:Circuit of the Americas (COTA) – 20 corners of technical mastery in Austin, Texas. Elevation changes, F1-grade layout.Donington Park – Historic and beloved. A fast, flowing British circuit with deep motorsport roots.Two new challenges. Seven new cars. A massive leap forward. EA2 is more than just a release – it’s the foundation for what’s next: new gameplay modes, major improvements, and the future of Assetto Corsa EVO taking shape.
-
tusi_
addikt
Koszi sracok. Sztem kivarom amig 1.0 lesz legalabb. LMU-t is 30ert vettem es meg mindig annyi, csak dlc van hozza pluszban plusz penzert.
Videaok alapjan igeretes...
-
zsozsa74
őstag
Érdemes, mert most jóval olcsóbb, mint amikor 1.0 lesz és még az euró sem 500 ft, de azért haladunk felé.
De alfa, az biztos. Egy ránézésre jó, de sok bosszantó ezmegaz van benne. Még. Most már talán hamarosan jön egy szép nagy update, ami sok mindent rendbevág, még egy trélert is adtak ki hozzá.
-
tusi_
addikt
Halli
PAr oldalt visszaolvastam, de nem igazan talaltam gyors valaszt.
Erdemes megvenni a jatekot?
LMS-nel kivartam, mig lett belole valami, mostmar inkabb kivarom, mig hasznalhato/jatszhato egy jatek.
Lehet vele kocsikazni es elvekedni, vagy meg nagyon alfa? -
biker
nagyúr
tegnap lenyomtam a hypercar licenceket. 3x volt olyan hogy megcsináltam 2* de pont offlinera ugrott, és kezdhettem előről, a legutolsó teljes körnél elsőre 3* időt mentem, erre kiírta failed pedig nem volt hiba, és az összes licencem eltűnt, minden kategóriából. game restart után mehettem újra a teljes kört, de tök lassan töltött be mindent
-
sentry0
tag
válasz
Bandit21 #394 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt olvastad-e, de ez túl sok jót nem ígér.
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21 #390 üzenetére
Gyorsan elindítottam egy tesztre, ahogy anno is, csapattam egy 10 körös versenyt, tartja a 110-140 közötti fps-t (átlag 115-125 között mocorog) 2560x1440p-ben ultra presettel, DLSS quality mellett (4070S). Árnyékokat vettem egy fokkal lentebb és a motion blur van kikapcsolva, máshoz nem nyúltam, röccenés nem volt most se.
Esetleg az online kapcsolat okozhat ilyet, de arról dobná a kis popup értesítést, ha az a baja és nem is több mp-es késést kellene okoznia (vagy esetleg a steam nekiállt egy címet frissíteni, az megakaszthatja a kapcsolatot és a játékot is, nem csak ennél). -
Bandit21
addikt
Nekem most az van (szerintem 1 hónapja nem próbáltam) hogy játék közben kb 5 mp-enként laggol egyet, kb 2 mp-re.
Ilyenkor gpu kihaszn is lemegy valami 0-10% közé.
Menüben, pályán, bárhol.
Vezetni így nyilván nem lehet, mert jön a kanyar, aztán megáll a kép, és legközelebb amit látok hogy a sóderben vagyok. -
sentry0
tag
válasz
zsozsa74 #387 üzenetére
Én megjelenés napján már vissza is váltottam pénzre a szimulátor árát
. Én nagyon gyorsan realizáltam, hogy nem akarok ezzel 1 évet szenvedni, és havonta szembesülni a frissítésekkel, és mindig szokni, ahogy változik valamit a szimukátor és bosszankodni, hogy még ez sincs kész, ezt is jó lenne megcsinálni, stb. Inkább még megjelenés előtt megveszem, ha már mindenki azt írja hogy közel kész a játék, vagy megjelenés után 2-6 hónappal, ha már tényleg kész is lesz.
De mindenkinek respect aki megfinanszírozta a játékot előre, és ők anyagi biztonságban fejleszthetik tovább.
Soha nem voltam az early access híve. Beam NG-t leszámítva, mert ott tényleg látom, hogy valami olyant csinálnak, amit eddig soha senki. És lehet 5 év mire kész leszHa valaha kész lesz
De sajnos szerintem a megjelenés napján nagyon erősen alfa verziós volt a játék. És bevallom, nem tudom nagyon elhinni, hogy ez kész lesz idénre, teljesen, úgy, hogy minden amit ígértek kész lesz. Remélem tévedek. De gyanítom hogy ez 1-1,5 év múlva lesz olyan állapotban amilyenbe a többség látni szeretné.
Én nagyon nem örülnék, ha ez lenne az új irány, hogy félkész játékokat szponzoráljon meg a játékos közösség egy része. Főleg hogy előtte a hype-ot az egekig verik. És ahogy látom szépen leült a topik is, nem túl sokan hajtják napi szinten. -
-
zsozsa74
őstag
Hű bammeg, kemény 5 perc a semmiről. Vagyis ezt már igaziból hallottuk is. A lényeg az volt, hogy megerősítette, hogy single playerben is kiválóan használható lesz és, hogy nagyon dolgoznak. Ja, meg, hogy a modding cuccokat előbb kiadják a közösségnek. Ennek kár volt ekkora feneket keríteni. De még egy megközelítő időpont sem volt a következő update-ről...
-
zsozsa74
őstag
Ma 17.45-től update bejelentés YT-on. Már ilyen is van. LOL...
-
zsozsa74
őstag
A héten várható egy nagyobb update: [link]
Többek között a vr-nak is ad egy löketet. Vélhetően a jó irányba...
-
KaraDani
addikt
Lehet akkor te írtad már ezt és arra emlékeztem. Szerintem itt nem csak az általnos optimalizáció a probléma, én arra tippelnék, hogy a több viewport renderelése jelenleg a fő probléma nem maga a nagyobb felbontás. A VR és a triple is aránytalanul rosszabb mint a single. Nyakamat teszem rá, ha kiraknám 4K tv-re simán játszható lenne, miközben VR-ban is próbáltam úgy ami már a két szemre kevesebb pixel volt mint egy single 4K felbontás, mégsem lehet használható fps-t kihozni belőle.
-
fatal`
titán
válasz
Tibiajax #377 üzenetére
A.4090 min. 50 százalékkal gyorsabb, lehet még nagyobb különbség is van. Ráadásul ekkora felbontáshoz kell a vram is.
Nekem egy UW monitoron fix 144 fps natívban DLSS nélkül (3440x1440). Bár sok autóval még nem néztem, mert gatya az AI egyelőre, szóval ez hotlap.
De ez továbbra is egy early access alpha.
-
Tibiajax
nagyúr
nekem azért sántít kicsit ez a történet, mert nem igazán hiszem el azt, hogy egy 4070super (zsalesz) és 4090 közt ekkora difi lenne.. persze, a 4090erősebb kártya nyilván, de hogy előbbivel játszahatatlan - a rendkívüli optimalizálatlansága miatt - , másikkal meg már bőven játszható... nekem ez valahogy nem áll össze
-
Danecay
addikt
Vagy 2 napja jött szembe a neten ha érdekel: DLSS 4 Universal Upgrade
-
fatal`
titán
Elég nagy különbség, hogy ez saját engine-nel megy és biztos, hogy az is még messze van a késztől. ACC esetén egy kész enginenel dolgoztak.
Single screenen egyébként annyira nem vészes a teljesítmény, de a VR-on még bőven kell dolgozniuk, mert gyakorlatilag játszhatatlan.
Persze a látvány sem végleges, majd meglátjuk.
-
MasTer
tag
Ezzel teljesen egyetértek. Még ha sikerült is "optimalizálni", vegyétek figyelembe, hogy a jelenlegi látvány remélhetőleg nem a végleges. Hiányzik a gumifüst, a lángok a kipufogóból és még egy csomó, az atmoszférára kedvező hatással bíró látványelem. Ezek mind zabálni fogják az erőforrást
-
Lac-coo
őstag
Én kizártnak tartom, hogy pusztán a hírös " majd optimalizálják"-ból duplájára ne adj isten triplájára ugrik majd az FPS... Van egy gyanúm ugyan úgy jár mint ACC: majd idővel hozzáerősődnek a hardverek .....
-
zsalesz
aktív tag
válasz
KaraDani #366 üzenetére
Ryzen 7 5800X3D., RTX 4070 Super. 64Gb Ram.
Triple 1440p alatt, a grafika lebutítva legalacsonyabb szintre a max FPS 35, de folyamatosan dobálja lefelé. Gyakorlatilag diafilm vetítés az egész... Játszhatatlan, értékelhetetlen.
Egy képernyőn 1440P-ben minden fullon a 90FPS-t szépen tartja. Totál optimalizálatlan három képernyőre jelenleg.
Példának okáért az LMU-ban minden maxra tolva, multi classban a fixre állított 93FPS-t nagyon stabilan tartja, egy reccenés nélkül.
Nyáron visszanézek az EVO-ra, én addig ezt elengedem. Elég sokat öltem a szim/hardver fejlesztésbe, így most élvezni akarom. Jelenleg ezt az LMU biztosítja számomra minden tekintetben. -
KaraDani
addikt
válasz
Tibiajax #365 üzenetére
Szerintem ha elkezdesz utánakeresni mi az a szintű hardver amiben már most használható tripleben biztos találsz infót. Végülis most kíváncsivá tettél, technikailag meg tudnám nézni én is, hogy milyen a 7900xt-vel, van három monitor a gépen, kit érdekel, hogy csak egy van a cockpitnál kettő az asztalon . Nekem single screenen AI autók nélkül megy 100-120 fps 1440p-ben quality fsr-al. Gondolom ha megtriplázom a felbontást és adunk 2 új viewportot az azért érződni fog
-
KaraDani
addikt
válasz
Tibiajax #356 üzenetére
Jó lesz ez szerintem. Saját engine, rettentő korai verzió, ahhoz képest meglepően stabil, csak nagyon optimalizálatlan még, single screenen oké. Ritkán vagyok bizakodó ennyire korán kiadott játékkal kapcsolatban, de itt a vezetési élmény eddig volt annyira jó, hogy single screenen is hajlandó voltam játszani vele és élveztem, amire nem nagyon tud más rávenni évek óta
Azt nem tudom elképzelni, hogy őszre kiadásra érett verzió lesz, de majd meglátjuk.
-
Bandit21
addikt
Pre alpha-alphája?
Amúgy jó ez nagyon, most nem azért de már a mostani pályák autók is szerintem bőven megérték autókázni a 30 körüli eurót.
Ha lenne egy open word lehet ki se szállnék belőle -
KaraDani
addikt
válasz
Tibiajax #353 üzenetére
Lehet a triple-re akkor túlzás és a videó leírása alapján egy 4090 -el oké. Valahol olvastam előtte, hogy triple-el is brutál a performance esés és volt aki nem tudta játszani míg másik szimeket simán adott konfigon, azért írtam azt is. VR tényleg nagyon rossz, a 4090-el ott is tuti el lehetne érni épp egy játszható 80hz-et, nekem egy 7900xt-vel 50 környéke maximum ami kijön foveated renderinggel. De VR-ban nagyon homályos valamiért az egész a rossz performance mellé még.
-
biker
nagyúr
válasz
Bandit21 #351 üzenetére
tegnap kicsit karriereztem, van egy bug benne. és ez elvette a kedvem.
akármennyit próbálkozok, ha egy total FAILED pl kicsúszok, akkor utána bármilyen időt megyek, mindig 3*-ot jelez, ami valóságban nulla, és hiába volt előtte 2* amit 3*-ra akartam javítani, minden alkalommal failed után ki kell lépni az adott karrierből és újra belépni és megcsinálni. -
Bandit21
addikt
Én asszem kb pont ott is hagytam rá hogy meglegyen a 3. Branda Hatchen az Audi meg a második talán 3 csillag de az elektromos Alpina vagy utána már csak 2. Ez van.
Épp nemrég fedeztem be most majd neki ülök a 3-nak pár helyen ahol közel volt amúgy. Néha 5 század kellett azt hittem idegbajt kapok -
Win-T
őstag
Úbaszki, ezek az akadémia feladatok... oké, hogy nem vagyok egy Verstappen, de vért pisáltam mire az első kettőt sikerült három csillagra hozni.
Megvan a szimulátorok Dark Soulsa azt hiszem. -
Bandit21
addikt
Áádehogy...
Én ha látom a 2*-ot már megyek tovább.
Nem értem teljesen, mert Laguna és M Panorama kifejezetten az ismeretlen pályák közé tartozik nálam (tudom a vonalvezetést de alig megyek rajtuk) és azokon pl a szakaszok könnyen megvoltak, de a teljes körös 2* Lagunában sikerült hamar alig 2 tizedre a 3*tól míg Mount P-n meg alig.
Én elvagyok ezzel, majd ha kész - szándékosan lassan haladok vele, heti 1x ülök oda kb - majd rágyúrok a 3*-okra. Jó mert teljesíthető, de nem is rögtön a maxon. Talán az első fülön még odavoltam, h minden 3* legyen, de pl az elektromossal nem jött össze sehogy és rá is hagytam. Egy csomó autóban van pl rajt elektronika amit nem használok, és a rajtoknál rengeteg (ami néha kell a 3*-hoz a végén) elmegy. -
zsozsa74
őstag
válasz
Bandit21 #343 üzenetére
Igen, ez így van, én is most jöttem rá. Amúgy nekem bejön ez az Academy, jókat lehet vele szórakozni, igaz, hogy a két csillagért is néha vért izzadok, a három meg elvétve jön össze, vagy annyi időt nincs kedvem beleölni. Most már a Sony nyugodtan megtarthatja a GT7-et ps-en, gyakorlatilag minden fícsöre meglesz egy pc-s szimben is.
De azért azt én is remélem, hogy az online használat nem fog attól függni, hogy milyen single player eredményeket érek el, mert az nálam kb. a vége pc-n egy szimnek. A pénzemért korlátlan játszóteret akarok, bármely játékban lévő autó-pálya kombóval. Nem vagyok hajlandó grindelni xp-t, meg creditet, sajna én ebből kiöregedtem.
Egyébként elég szar vr-ban a látvány jelenleg, tiszta rece meg homály, viszont a frame rate úgy általában nem rossz (na persze főleg egyedül). Várom nagyon a 2. early access fázist, ott ígérnek jelentősebb vr fejlesztést. Legalábbis a road map alapján.
-
Szabacs
tag
0.1.6
-
-
biker
nagyúr
válasz
Bandit21 #343 üzenetére
igen, az segít, de azért megb...a ha online a haverokkal szervezett ligára nem mehetek mert nem csináltam meg az academy-t. vagy vegyem meg vagy béreljem, de a játékpénzt is arra adja ha megyek academy-n
Ez nálam tutti redflag, és megy a B polcra.iracingben legalább megvehetem a kocsit ,és akármilyen hosztolt futamon mehetek akármivel, csak az official versenyeken van limit, milyen licenc kell egy egy kategóriához
-
wolf033
senior tag
Hali!
Most tényleg nem lehet használni az összes autót csak ha megcsináljuk az academyt?
Ez így nagyon gáz.
Nem sok hangulatom van az academyhez bár jelenleg a gépemen sem fut túl jól. AC, ACC teljesen jól megy de ez jelenleg nem az igazi. -
fatal`
titán
0.1.6 - Február 19
- Lancia Delta HF Integrale "Evoluzione 2"
- Lamborghini Huarcán STO
- Fuji Speedway -
tome0001
senior tag
Srácok,
Ma release után most először néztem rá újra a game-re.
Hiába megyek practice-ba, csak egy autó van ott (Hunyadi i20).
Rámegyek a garage helyett a rentalra, de ott úgy adja ki az autókat, hogy a rental gomb inaktív.
Mit csinálok rosszul?
Practice-ba szeretnék menni mondjuk ezzel a BMW M4-el. -
Bandit21
addikt
válasz
Motion_Blur #334 üzenetére
Ja semmi gond csak letoltam amit ma akartam wrc-ben, és gondoltam erre is ránézek.
-
Bandit21
addikt
Na tegnap eljutottam a race-ig academybe amikor hirtelen nullás lett minden amit addig csináltam.
Ma offline de nem piros körrel hanem narancs színnel pulzál.
Se academy se spec events se rent car. -
zsalesz
aktív tag
Valaki használatra tudta bírni 3 monitorral úgy, hogy élvezhető legyen? Sajnos ez a 25-30Fps egyenlőre játszhatatlan kategória....
-
GalaHU
addikt
válasz
Bandit21 #325 üzenetére
Amikor én elbuktam így 2db 3csillagos futást, oda is lett a motiváció...
Aztán azt a trükköt alkalmaztam, hogy egy gurulás után kiléptem a feladatból és utána újra beléptem. Ekkor már elmentette a módosításokat...
Mondjuk ez így eléggé se íze, se bűze, pedig lehetne ezt jól is csinálni, csak kacsintsanak ki a GT7-re...
-
Bandit21
addikt
válasz
Motion_Blur #326 üzenetére
Biztos nincs felkészülve arra, mi van 3 csillag után.
-
Motion_Blur
félisten
Nekem adott event teljesítése után amikor visszalépek a főmenübe, nemes egyszerűséggel bezárja magát a játék
-
Bandit21
addikt
Ami a legjobb hogy a béta alatt elért állapot elszállt kezdtem újra.
Tegnap megcsináltam az első kettő ötöst.
De közbe is volt olyan hogy kész volt a 4. csempe de a menübe vissza térve nem az 5. fogadott mint aktiv hanem úgy nézett ki mintha semmit se csináltam volna addig.
Újra megcsináltam az elsőt, menü vissza akkor meg már mutatta újra hogy kész a 4-ig.
Szerintem próbálnak ezt azt és épp arra terelnek amit tesztelnek.
Lehet épp az academyt nézik azt meg akkor így lehet ha mindenki oda van kötve. -
Bandit21
addikt
Az tegye fel, az 0.1.5-öt aki felkészül rá, hogy a béta alatt futott academy elvész, és rent-elni azt lehet amire már megvan az (újracsinált) academy.
Én eddig szándékosan csak gt2 merci és imola mentem hogy abból szűrjem le ha változik valami.
Hát most a rent gomb szürke. -
Viper26
nagyúr
Assetto Corsa EVO v 0.1.5 is now live. Restart your Steam client to fetch the update.
This version brings online features: Special Events, Game Economy and Progression, Driving Academy.
Furthermore, these improvements have been addressed:
GAMEPLAY:
- enabled server backend for dealership, game economy, academy, car ownership and personalization as well as special events
- updated penalty checks for jump starts
AUDIO:
- Honda S2000 - new sound set
- minor changes on rev limiter trigger
- tweaked ABS sound
CONTROLS/UI:
- added loading screen on end of session if data cannot be retrieved
- updated TV cameras
- updated View Settings defaults
- added leaderboards for special events
- updated brake bias indicator HUD
- fixed Hyundai i30N ignition display issue
- updated Back button functionality for replay/credits
- fixed issue related to UI scrolling to focused items without controller navigation
- localization updates
- updated Connection changed UI
- updated showroom selection UI
- removed auto-confirming connection status popup
- updated 'Restart Session' behaviour
- updated stability control UI
RENDERING:
- VR: updated water spray
- updated car dash display texture gamma
- fixed issue on AMD related to car materials / dash display
PHYSICS:
- removed academy collisions for cones
- updated autoblip behaviour
- updated tyre compound limits on the setup screen
- fixed Mazda MX-5 autoclutch issue
- updated Hyundai i30N auto clutch and auto blip
- updated autoclutch assist
TRACKS:
- updated Imola pitbox collisions
- updated Suzuka collisions
- updated Laguna Seca collisions
- updated Suzuka West pit exit -
Szabacs
tag
0.1.5
-
Boboka
tag
Valakinek sikerült már beröffenteni a preset K Dlss-t?
Competizione-ban szépen hasít, de itt csak preset C-t ad... -
KaraDani
addikt
-
szacsee
nagyúr
válasz
Bandit21 #276 üzenetére
5900X-re reflektáltam, igaz pont nem volt kép a hozzászólásomban, de a 7500F játékokban hozta a szintjét.
Ha már vendégségben járt nálam nehogy ne nézzem meg mit tud ez a kombó.
Érdekesség képpen raktem be, valószínű a 7500F ilyen vga-hoz már kevés ezen a felbontáson is. Csúcs vga esetén érdemes csak izmozni procival ott lehetnek különbségek.... egy 7700-at megnéztem volna tesztben, ott nincs ekkora különbség.GalaHU : Ott a pont!
Motion_Blur : 4070Ti- 4080-ig én sem váltottam volna, de sok maradt a vga-ban így ésszerű döntésnek tűnt.
Gizda 7500F viszont csak ott domborít, ahol elég a 6 mag, felette elvérzik.
Az 5900X univerzálisabb ilyen téren,
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest