Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASRock 8-as és 9-es sorozatú (LGA 1150) alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rica
senior tag
válasz
lisoand #2262 üzenetére
Ez az
Atutazni a varost annak remenyeben, hogy ez a gond. Azert szerintem az Asrock oldalarol nyomtasd ki azt a reszt, hogy mit tamogat es mit nem az adott bios es dugd az orruk ala.
-
Rica
senior tag
válasz
lisoand #2257 üzenetére
Mielott biztosra veszed, hogy ez a gond, nem tudsz esetleg egy regebbi 1150-es procit kolcson kerni? Ha azzal indul esetleg, meg is tudod oldani a bios frissitest.
Azert mondom, mert nekem a z97 ex4 gyari dokumentacio szerint nem tamogatja az 1.0-as bios-szal a devil canyon procikat. Ehhez kepest a 4790k poccre indult, es a kesobbi bios frissitesrol azota se tudom, hogy mit tett hozza a rendszerhez a valosagban. -
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Mivel még nem használtam ezért megkérdezem. Mi a véleményetek az Asrock hangkártyáról ( Purity Sound)? Érdemes azt használnom vagy maradjak inkább az asus xonarnál?
-
-
lisoand
újonc
válasz
Doky586 #2256 üzenetére
Köszönöm a választ! Etteől tartottam. Amikor elhoztam a boltból - Bp túlsó feléből - , akkor rákérdeztem, hogy kell-e frissíteni. Tőlük vettem az alaplapot és a procit is, egyszerre. Állították, hogy nem kell frissíteni a biost, pöccre fog indulni. Erre így járok. Nesze neked hozzáértés.
-
-
-
lisoand
újonc
Üdv!
Vettem egy Asrock z87m oc formula alaplapot egy intel i5 4460-as procival. Összerakás , indítás és semmi. Venti pörög, minden dolgozik, jelet nem ad ki, alaplapon 00-ás hibakód.
Szerintetek mi a teendő?
Előre is köszönet a válaszokért. -
nicu71
addikt
sziasztok ,most vettem egy használt Asrock B75 pro3-m lapot és az eddig használt Intel Core i5-2400, procival nem akar egyáltalán elindulni .
Lehetséges hogy az alaplapi-ház csatikat nem sikerült igazán jól bekötni,de minden verziót kipróbáltam mégsem indult.
Még arra gondoltam hogy az SSD-t lehet nem az Asmediás sata3 portba kellett volna dugni,de ebben se vagyok biztos...valami ötlete valakinek?a régi asus lappal minden működik,vissza is tettem átmenetileg -
DacMalac
tag
Üdv, mindenkinek!
Van egy Asrock Z87 Extreme3-s lapom,hozzá egy Intel I5 4670K proci. Későbbi tuningpotenciál kihasználása miatt vásároltam mellé egy LCPower CC 100-as hűtőt. A problémám,hogy nem tudom rátenni a lapra,mert nyomja a hűtőbordát a lapon. Kérdésem akinek ilyen lapja van,milyen hűtővel használja ?! -
X Factor
addikt
válasz
StarWolf155 #2245 üzenetére
Tervezel később K-s procit?
Z97 támogatja majd a broadwell-t, ha ez számit neked, a z87-nek meg jobb a tápellátása.
-
StarWolf155
csendes tag
válasz
X Factor #2244 üzenetére
Sziasztok
Az alábbi Konfig mellé melyik alaplapot ajánlanátok ?
CPU : Intel Core i5-4460 3,2GHz
Tápegység: FSP HYPER 600
RAM : Corsair Vengeance Pro 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz
VGA:Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5
Ház:Zalman z11 plusLegfőképpen játszani szeretnék.
ASRock Z97 Pro3
vagy
ASRock Z87 Pro4 -
X Factor
addikt
Beléptem a klubba egy z97 extreme 6-al, de nem volt felhőtlen.
Egy AM3-as Asus m4a89gtd-ről váltottam. Volt is 4db 2 gigás KHX 1600-as modulom, persze 2 különböző pár, így egy jó darabig 55-ös hibakód fogadott és boot. Egy párral végül települt minden, aztán addig cserélgettem, mÍg megkajálta.
Ezután jött a fekete leves. Időm sajna kevés volt, de a régi fx8350 4.4-en ment, gondoltam belövöm ezt is, de bármit állÍtottam a bios-ban, 3.8 fölé nem ment.
Nem, nem néztem el, K-s procim van, minden energia gazdálkodási cucc kilőve, beállÍtások tuto-k alapján beállÍtva. Már épp kezdtem ide Írni, amikor csekkoltam h. 1.30-as Bios van fenn, update gyorsan 2.30-ra, azóta megy minden szépen. Eredményekkel majd később jelentkezem.
-
-
Deoxes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASRock Z97 Fatal1ty Killer lapom, ami folyamatosan lecsatlakoztatja az egeremet 15-20 másodpercre, de van, hogy csak úgy kapom vissza az egeremet ha az USB portból kihúzom és visszadugom. Mi a teendőm vele?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Tervezem egy i5-4690K (vagy G3258) vasarlasat iden nyaron. Ugye nem veletlen, emiatt Z-s lapot tervezek ala.
A celom: stabilan, megbizhatoan 4-4.2GHz korul hajtani a procit (fontos az egy szalon magas teljesitmeny).
Regebben AM3 platformon volt Asrock lapunk, nagyon szerettuk, ocsem egy G620-at hajt, persze ilyen markaju lapban, a bizalom es huseg kialakult
Melyik lapot ajanlanatok a fenti celra? Max 30k korul szannek ra, elsosorban mATX, de sima ATX is szoba johet, fontos a HDMI es a DVI kimenet.
Mely modellek kulonosen ajanlottak, es van-e kifejezetten kerulendo? Eleg tuningra egy Z87?
Mi a velemenyetek az Z97M Anniversary-rol? Megeri az arat?
Barmilyen aprosagot, eszrevetelt, tippet-trukkot szivesen fogadok!
Koszonom, szep napot! -
poli27
veterán
[link] van egy ilyen lapom, egy samsung lcd monitorral. Mióta ez a gép van rajta proci vga val meghajtva nem kapcsol ki, hanem azt írja nincs jel, a régi gép ezt nem csinálta. MIt kell és hol beállítani hogy ne kézzel kelljen kikapcsolgatni mindig?
-
Rica
senior tag
válasz
Mahrenburg #2237 üzenetére
"hacsak nincs valami nélkülözhetetlen új "feature" az új BIOS-ban"
Errol csak annyit, hogy a z97ex4 elso biosa (amivel nekem is erkezett a deszka) gyari info szerint nem tamogatja a Haswell refresh-t. Nekem siman indult benne a 4790k, es fel eve nem sikerult semmi kulonbseget eszrevenni. Szoval +1: ha valami stabil, ahhoz nem nyulok hozza. -
Cane
őstag
válasz
Mahrenburg #2235 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nem támogatja, sőt valószínűleg minden maradt a régiben. Volt rossz tapasztalatom egy MSI P67-es lappal anno, amikor a biosfrissítés úgymond kissé lerontotta a tuning képességeit. Most minden működik, úgyhogy egyik haveromat idézem: "Ami működik azt ne b@szogasd."
Időnként benézek hátha lesz vmelyik biosban brutál gyorsulás javítás.
-
dodopek
addikt
Szevasztok!
h97m pro 4 lapnál, 1.5 biosban hol lehet beállítani, hogy kikapcsoláskor minden usb portot áramtalanítson?
Amióta 8.1-et használok, a Shakoon kártyaolvasóm power ledje egyszerűen nem alszik el. (mondjuk ugyanez volt az előző alaplapnál is, de hátha itt van megoldás...)
Köszi! -
Cane
őstag
Hello!
Biosfrissítés után volt-e valakinek gondja a tuninggal? Főként Z97 és H97-es lapoknál érdekelne, hogy minden okés-e a 2015.05.29-i új biossal.
-
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AsRock Z97 Extreme 6 lapom. Betettem egy új proci hűtőt (felsőkategóriás Noctua). Tegnap öres járatban 40-45 fok-ot terhelve 70 fokot mértem, ami meglepően magas. Ma újra megnéztem és a szenzor -128 fokot mutat. Behalhatott a szenzor és már tegnap is ezért mutatott baromságokat?
Köszi!
-
Mityu_76
tag
Adott egy új H81M-HDS alaplap. 10 indításból 5-ször látja a bios az SSd-t, 5-ször meg nem..... Kábelcsere nem segít, Más fajta SSD-vel is ugyan ezt csinálja. Mi lehet a gond?
-
Rica
senior tag
válasz
Redbull941 #2225 üzenetére
Kint is dragabb lett. Epp most neztem, 130 Font az Amazonon, ahonnan 110-ert vettem November elejen.
Uristen...most nezem az arfolyamokat, 430 Forint egy GBP -
karburátor
tag
Sziasztok!
Adatlapomon lévő konfig (Win 8.1 x64) kb két hete rendszertelen időközönként szabályos leállítás után magától elindult. Most értem haza, eseménynapló szerint 18.07-kor indult a gép. Meg tudom valahogy nézni, hogy mi kapcsolja be?
Kösz, Roli
-
Rica
senior tag
Fulest en is csak azert hasznalok, mert papirfalu szobacskaban lakunk. Kulonben zavarna, hogy fullon megy harom haz venti.
Nalam a tortenelem: Asus tus l2c: nagyon szerettem, utana Asus s8 sli (939): az arahoz kepest eleg sok gyengeje volt, Giga p35: eddig a bajnok, es most ez az Asrock azt igazolja, hogy ar/ertekben a legjobb valasztas volt. -
flymi
addikt
Nekem eddig semmi gondom nem volt sem Giga (775), sem Asrock (478/1150) lapokkal. Azért ezek kerültek képbe, mert ezek fértek bele a keretbe. Z97 Ex 4 teljesen korrekt ez a felszereltség ezen az áron, teljesen jó választás volt, mindent tud, amit kell.
Ventiszabályzás nálam előlapi 4 potis Scythe-al működik, én nem vagyok nagy füles használó. A kábelmenedzsment meg... hát inkább hagyjuk. -
Rica
senior tag
-
Redbull941
tag
tudom...
október óta szemeszgetek vele, csak az volt a baj, hogy nem volt rá keret... :/ akkor pedig olcsóbb volt, most meg drágult, ugyan így van a proci is...
-
flymi
addikt
válasz
Redbull941 #2216 üzenetére
Én tavaly novemberben vettem átszámítva 110 Ojróért. Szóval azóta csak drágább lett!
-
flymi
addikt
válasz
Redbull941 #2210 üzenetére
Spóroltak a bordák színén, annyi biztos!
Szvsz ha csak az USB port gyorsaságának adtak "elméletben" egy löketet, ez nem éri meg a felárat, de másnak lehet.
-
Rica
senior tag
válasz
Redbull941 #2210 üzenetére
Nekem nem sikerul a 3.1 USB-en kivul mas kulonbseget latni a ket 4-es kozott. Segitsetek, ha valamit nem vettem eszre. En tuti nem fizetnek +40 Eurot erte. Egyaltalan milyen eszkozt lehet radugni, ami 3.1? Nekem a mini router vevom es az usb stickjeim meg mind 2.0-asak.
-
Televan74
nagyúr
Fatal1ty Z97 Killer gondolom elég egy 4790k tuningolásához?
-
P.Robi87
tag
Hello.
Esetleg valakinél már volt olyan hiba, hogy mikor bekapcsolta a gépet,
teljesen megfelelően betölt a windows.
Mikor újra indította a gépet a pci-e portban lévő kártya nem adott képet? integrált vga-val tökéletesen megy... Az alaplap típusa Asrock z97x fatal1ty killer. -
Redbull941
tag
Sziasztok. Vélemény kérés
Ez megéri azt a + - 40eut amit elkérnek érte?
[z97 extreme 4 3.1] -ez nálunk 170euAmit azelőtt néztem a sima extreme 4-est az 130eu.
[link]Vagy ami még kecsegtetett az árával az a fatal1ty killer ami csak 110eu
[link]Igazság szerint az 4-es lapok húznak a szívemhez, csak hát kicsit össze zavart az a 3.1-es ki írás meg az a mit ígérnek a lap leírásában
Köszi a választ. Üdv.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
dodopek #2207 üzenetére
Hm, igen ezek a rejtett hibák a legfrusztrálóbbak- gyakorlott szervízesek (nem számítástechnikában) is szoktak szívni ilyen rejtett-erremégagyártósegondolt jellegű hibákkal.
Gondolj arra, hogy ha legközelebb valaki ilyennel jön elő, te is elő tudsz rukkolni egy mivan-haezahiba feltevésselMert az ilyeneket tényleg megjegyzi az ember.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
dodopek #2202 üzenetére
És ha más tápot próbálnál ki? Azt talán még nem teszteltél leírásod szerint.
Anno találkoztam olyannal, hogy egy helyen 3 alaplap halt meg 2-3 hónap alatt, egymás után.
Ugyanis földeletlen dugaljba volt dugva a gép (celeronos, athlonxp-s gépek), és az hazavágta őket. Pedig fsp meg hasonló nemgagyi tápokkal mentek. Sőt harmadjára még szünetmentes tápon át kapta az áramot a gép, nem sokra ment a helyzettel...De viszont ugyanabban a szobában egy másik még régebbi Celeron1,7 is oda volt dugva ugyanolyan dugókba, méghozzá vagy Vargáné, vagy valamelyik másik meneküljtőle táppal (kétezres évek elején tecsóba olyat adtak...). És annak több éve semmi baja nem volt, most is megy!
-
sysrq
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest