- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz
SipiBcs #2199 üzenetére
Szóval én sem járok boltba, ASRock lapom csak az 1,3Ghz-es Duron alatt volt.
Asust 939-el használtam, lehet jó lap, de túlárazottnak tartom mostanában.
Nekem is mindíg Giga volt a cél, De: sokat olvasgatok arról, ami vásárolni szeretnék, ahogy írtad a P67 fogott meg a Sandy révén és arra jutottam, hogy az ASRock lapok elég jónak tűnnek sok szavahihető fórumozó által. Sokkal olcsóbban, jól felszerelve.
A beállítások ugye nem olyanok, mint a régebbi Giga lapban, főleg au UEFI miatt sem. Már úgy gondolom, jól jártam ezzel a lappal, mert 27ezerért vettem meg, b2-es cseréből jött vissza olyannak, aki már másik lapot vett.(3+1év gari).Nem bírtam ki, hogy ne állítsam a BLCK-t, kétszer indult a gép.
Már biztosan mondhatom, hogy nálam ez volt a fő ok.
Hajrá ASRock!!! -
SipiBcs
őstag
Minden tiszteletem a számtech boltban dolgozóké, mert nekik sem lehet könnyű a sok idióta-félművelt-barom vásárlókkal. De az esetek nagy részében az üzlet tulajának halvány lila fingja nincs a számtechről, a pult mögött álló kolléga pedig legózva össze tud tenni egy AMDx2 vagy C2D gépet, a fejében van kb 8 konfig és attól nem szabad eltérni vagy az úgy nem jó, azt nem lehet, az szoar lesz.
Szóval leszoktam a boltba járásról, inkább fórumokat böngészek és tanulom azt ami engem érint vagy éppen érdekel. Amihez meg nem értek abba nem kotyogok bele.
Való igaz, hogy a Celeronok, P4ek idejében az ára miatt nagyon sok noname - Asrock lapot adtak el az üzletek és halomban álltak ezek a deszkák a sarokban mert elromlottak... kuka...
A P67 megvétele előtt hívták fel a figyelmem a márkára, hogy olvassak csak utána mielőtt kígyót-békát kiabálok. Nem bántam meg, pedig Giga lett volna a cél! -
Ottó58
senior tag
válasz
SipiBcs #2187 üzenetére
SipiBcs(#2187) & XaraX(#2188): Köszönöm a tanácsokat!
Gaben01(#2185): A RAM-ot AUTO-ra állítottam, a BLCK-t 100-ra és láss csodát ELSŐRE indul a gép.
Egyelőre nem piszkálom a kettő közül melyik okozta, majd talán máskor, részemről megoldódott a probléma. - és nem kell hogy: "akkor bazd ki A kukába azt a szar alaplap es vegyél egy rendelet ami z68 csipes ASUS,GIGABYTE." - mint a kolléga írta.Gaben01(#2189): Pedig a kolléga azt írta számtech boltban dolgozik, elég sok tapasztalata van.
Üdv: Ottó
-
orochi_gold
tag
Hali!
Kérdésem annyi lenne hogy Asrock p67 pro3-b3+i7 2600K cpu mellé milyen ramot vehetek?mert kingstone hyper-x,volt anno 4x2gb..de tetszik még a geil memória,corsair,stb...
Tehát nem gond ha mindegxik memória slotot tele teszem?
1.65memóriák jók lenének?
-
szacsee
nagyúr
Látom trollba szaladtál..
Nálam Pro3 van szintén Hercules 1600-asokkal és nincs újra indulás, sem 1-es profilban (XMP), sem profil nélkül beállítva. A gépem nincs áramtalanítva, lehet emiatt sem indul újra 2x, de aki ErP-s deszkát áramtalanít állandóan, az meg is érdemli...
Amikor jönnek a millió amperek az égből, akkor én is kihúzom, de amúgy felesleges. -
Gaben01
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Kilőttem a spread spectrumot,így fixáltam 100-ra a bclk-t,lehet ez okozza a dupla indulást? -
Gaben01
őstag
A helyesírása alapján nem tűnik túl értelmesnek a kolléga.A véleményét meg nyilván saját tapasztalatra alapozta,no comment.A P67/Z68-as Asrock lapok nagyon jók,már az X58-as lapjaik is azok voltak (X58 Extreme lapom volt,így tudom is miről beszélek).Nekem is a P1.60-as BIOS van fönn,lehet ránézek majd,van-e frissebb.Nálad van tuning?Nálam van,lehet az is gond okozója.
Xarax: nálam 100-ra van fixálva a bclk,a ram 1,53V@1600 9-9-9-24,mégis duplán indul.Tuning minimális van egyelőre (35x100),linx és játékstabil a proci,szóval tanácstalan vagyok.Bár ahogy írtam is,túlzottan nem zavar,csak fura.
-
SipiBcs
őstag
Én tutti írnék egy ilyesmi levelet válaszul a felvetésre:
Remélném, hogy tudunk segíteni neked is legyőzni az előítéleteidet. De erre valószínűleg semmi esély nincs, hisz valószínűleg vakon és süketen üvöltözöl, flame-elsz tele minden Asrock topicot.
Előbb egy iciri picirit kérlek olvass utána, hogy melyik P67-es vagy Z68-as topic van tele sírással, nyűggel, problémával.... utána kérlek győződj meg magad is, hogy Neked mennyire funkcionálna a kezeid között egy ilyen deszka. Nem hiszem, hogy ezek közül bármelyiket is megtetted volna. Amennyiben ez nem így lenne, akkor én kérek elnézést.
Az Asrock, mint alaplapgyártó az 1366 socket óta kinőtte magát. A legnagyobb megelégedésünkre gyártanak az alsóbb, közép és felső kategóriában lapokat sokszor 5-10 vagy éppen 20 ezerrel olcsóbban, mint hasonszőrű lapgyártók.
A socket 775-nél én is megvetettem a márkát, most viszont hibátlanul és jó minőségben teszi a dolgát.
Megoldás lehet:
- Ramfeszeket lejjebb veszed.
- A 100 MHZ-t átállítod 99-re próbaképpen. Vagy ha magasabb, akkor maradjon 100-on. -
Ottó58
senior tag
válasz
Gaben01 #2185 üzenetére
Évekig Giga lapjaim voltak, ott nem történt ilyen, különösebben nem zavar, csak szokatlan.
A hiba okát próbáltam felderíteni, de eddig nem kaptam érdemleges választ.
Gondoltam a RAM-ra, tápot kizárnám, eddig jól működött -Corsair 550W- de ez a RAM párban sem okozott gondot AM3 955BE rendszernél Giga lapban.
Így csak beállításra gondolok, vagy pedig ilyen a rendszer.
Esetleg BIOS, nekem P1.60 februári van a lapon.
Egy ilyen hozzászólást kaptam más helyről:
"SziaNEM SZABAD ASROK ALAPLAPOT venni. GAGYI HÍD EL VAGY GIGABYTE,ASUS EZ A KETTŐ. LEHET A MEMÓRIA A HIBÁS VAGY A biosbAN ELLalÍTOTTÁL VALAMIT. Állitsd alapra a biost húz ki mindent ,csak a billentyu eger legyen benne . AZTÁN HA ÍGY IS rosz HÚZD KI A DVD MEGNYITÓT ÉS A WINYOT IS. Ha ÍGY IS akkor cseréli tápot és memóriát, ha ÍGY IS akkor rakj új biost ha ÍGY IS akkor bazd ki A kukába azt a szar alaplap es vegyél egy rendelet ami z68 csipes ASUS,GIGABYTE. Remélem tudtam segíteni."
-
Ottó58
senior tag
Sziasztok!
ASRock extreme 4 alaplapom bekapcsolom, elindul-leáll-újból indul és betölt.
Lehet ezen valamit korrigálni, hogy elsőre induljon, mint az eddigi legtöbb Giga lapom.
Kingmax Hercules 2GB 1600MHz (nano) van pill. benne.
Ottó -
kribe
őstag
válasz
gyenesmartin #2181 üzenetére
Azért az emberben benne van az ösztön a régi Sound Blaster Pro-s időkből hogy a hangkártyát mindentől a legmesszebb kell tenni különben még az is behallatszik ahogy az egeret mozgatod a képernyőn
-
Viper26
nagyúr
válasz
gyenesmartin #2178 üzenetére
Jó kis lap, elégedett leszel vele.
-
kribe
őstag
válasz
gyenesmartin #2178 üzenetére
Nekem is ilyen van, és van jó messzi PCI csatlakozó, egészen a lap legalján. Ott tartom az ASUS Xonar D1-em.
Szorzózáras procihoz (mint az i3-2100) nem muszáj P67-es alaplapot venned, de ha esetleg később mégis a tuning útjára lépsz egy K-s procival, akkor jól jön a P67.
-
gyenesmartin
őstag
Szeretném fejleszteni a gépemet és egy ASROCK P67 Pro3 alaplapot néztem ki egy i3 2100-as processzorhoz meg egy 4gb-os 1333Mhz-es kingmax memóriához.Jó ez a lap vagy nézzek másikat?A legfontosabb, hogy a pci-e től távol legyen egy pci-s csatlakozó.
-
Chalez
őstag
Én E8500-ról váltottam 2500k-ra, bár igaz a wolfi előtt volt egy Q9550-em 4GHz-en...
Most úgy néz ki 1.3V környékén 4.4GHz-en stabil a 2500k, hát mit ne mondjak, folynak a játékok vele... Amúgy most jött meg a BFBC2-m 2.5k-ért akciósan rendeltem, rakom is fel aztán zúzok... -
kasa85
őstag
Na pont ez az a játék ami néha be eset 30fps re főleg amikor szét amortizálták a pályát.
Szépe gyorsan megy CF el,de a minimum FPS nagyon trágya lett BFBC 2 alatt.
Vannak nagyobb pályák pl a Vietnam kieg ben ahol órákat lehetünk a legnagyobb nyitott pályán ahol tankal is lehet menni,és akkor krátert hegyek közepette olyat akad a játék,hogy csak nézek.
Elején még szép stabil az eredmény,de később egyre jobban esik a minimum fps ami zavaró lehet hirtelen fordulásnál,vagy tankal való heli lelövésénél.
Nálam is van a Mikroakadás jellegű dolog az elején.
Volt amikor hirtelen 4x meg akadt hirtelen,és utána jól ment egy kért percig,és ciklusosként megint megjelent idő közben.Pala:Ha 50fps feletti a minimum akkor az már nagyon jó lehet,mert hiába a 4magosom sok esetben rombolásnál,ház össze omlásánál hirtelen élvezhetetlenül le esik a minimum FPS 30környékére ami a leg zavaróbb 100FPS ről vagy 60ról mindegy.
-
Pala
veterán
Nekem a 2500K alapórajelen (3.3GHz) megeszi reggelire az előző, 3.6GHz-re húzott Q9400-amat. És akkor még ehhez jön a tuning. Minimum fps az nőtt is rendesen, főleg GTA-ban, legalább másfélszeresére, de inkább jobban!! De minden olyan játék gyorsult, amelyik profitál a négy magból.
kribe: Persze, de te 2 magos Wolfiról váltottál 2600K-ra, így persze, hogy lehengerlő az eredmény. A BC2 megjelenésének idején nekem E8200-am volt, és hát én is emlékszem, hogy ott bezony voltak szaggatások, lagok, meg minden "jó".
A Single-t azért végig lehetett tolni káromkodás nélkül.
-
kribe
őstag
Freezer 13-asom van (kicsi a ház, nem férne el a Pro + az oldalsó venti), de nagyon szemezek egy Corsair H80-assal...
Kasa85: itt, itt, és itt vannak az eredmények... Az fps növekedés (főleg a minimumé) nagyon meggyőző. A BFBC2 a káromkodva-játszható kategóriából pl. a kiválóan-játszható szintig gyorsult...
-
kasa85
őstag
Epick Fail ez durva
Bele gondolni sem merek,hogy milyen potenciál lehet akkor ezekben a cpu ban.
Szerintem 4magosban már nem érdemes későbbiekben nagyobb tuning potenciállal el látott procit venni max ha jönnek a 8magosokra az ujj játékok ami kicsit odébb lesz.
York procival a 3.75GHZ et alig tudtam ki préselni sok időt öltem bele,hogy legalább a 4GHZ menjen megy is de nagy feszen azon meg nem használnám még teszt erejéig sem.
Bár 3.75GHZ en is iszonyatosan gyors,de Szandival a CF emet meghajtani 4.5GHz en biztos áll ejtős lesz.
Minimum FPS ben várok változást,mert néha már kevés egy ilyen két Disznó kártya alá a York proci főleg,hogy elkélne egy 4+ghz es OC a ki használtság végett.kribe:Szerintem lehet ott is menni fog bár gyári hűtéssel nem tudom mekkora hőfokot generálna.
Látom vannak tuning betyárok akik 80C fok felett hajtják a procijukat ez nem sok egy kicsit,mert nálam York nál 72C fokig a biztonságos,de már 60+C fok felett visítottam,így 3.75GHZ en IBT vek ki számoltam a max 60C fok üzemi hőmérsékletet. -
Pala
veterán
Jah, értem!
Szerintem az a 4.5GHz elérhető, egy megfelelő hűtővel nem hiszem, hogy komolyabb problémát okozna.
Ramokat én prime95 blend tesztjével és hyperPI-vel tesztelgettem. Nekem a legalja azt hiszem 1.245V volt 1333MHz-en, 1600-on nem kerestem meg a minimumot, de nem is izgat annyira, már ezzel a két tized V-tal is elégedett vagyok (1.65V -> 1.45V).
Én egyébként az UEFI-ben szinte minden feszt (pch, vtt, cpu pll, vccsa, stb.) a gyári alá vettem, sőt, valamelyiket csont minimumra.
-
kribe
őstag
Egyelőre nagyon friss a Sandy Bridge élmény, és a GTX 460-om kihajtásához nincs is szükségem tuningra.
De hamarosan úgyis elkap a gépszíj és megnézem mit tud a kicsike.
Először azt fogom kipróbálni amit te írtál, azaz megnézem mennek-e a HyperX Grey ramjaim kicsit kisebb feszültségen, most még az XMP profillal 1.65V-on használom őket.
-
Pala
veterán
Tuningnál lehet jelentősége, de amúgy a 8+2 is bőven elég, a 16+2 csak marketing, nem is emiatt vettem én se.
Szerintem az Extreme4-gyel te jól jársz, mert azon nincs annyi felesleges sallang, mint a 6-oson, viszont a CF-et már tudod használni benne (a legolcsóbb P67-es ASRock lapokban nem). -
kasa85
őstag
Akkor az jó lenne szerintem van benne 1156 os is.
Pala:Megnéztem a különbséget majdnem mindenből kettő van a lapodon Lanból is,de nekem elég az egy is.
Ez mit jelent van jelentőségeExtreme 4.
Digi Power, Advanced V8 + 2 Power Phase DesignExtreme 6.
Digi Power, Advanced V16 + 2 Power Phase DesignAkkor megfogadom majd a tanácsot,de egyenlőre le tesztelem hátha jó lesz amit merek remélni.
Haf 932 házban elég be csavarozni a lapot,és úgy rá tekerni a hűtést bár jóval nehezebb az biztos a fentebb említett trükközések nélkül,és ami a legjobb hogy nem mágnesesek a csavar húzóim -
Pala
veterán
Hát én is kínlódtam vele.
De én is a ragasztós módszerrel csináltam anno, hűtőt felfordítani, alaplap rá fejjel lefelé, kis szigszalag, aztán hajrá...
A Corsair A70-es felszerelése viszont példaértékű, igazán mintát vehetne róla a többi gyártó. Fél perc volt felrakni és becsavarozni. Igaz, a bordája kisebb, mint a Mugennek, viszont a hőcsövek itt közvetlenül érintkeznek a procival. Gyárilag két ventit adnak hozzá, amelyeknek a fel- és leszerelése szintén egy mozdulat. És az egész kerül mindössze 9k-ba!! Életem legjobb vétele volt hűtők terén.
Neked is azt tudom javasolni, hogyha netán gondjaid lesznek a Mugennel, add el (szerintem el lehet jó áron) és bátran vegyél helyette valami mást.
Így nem hiszem, hogy buknál rajta.
-
kasa85
őstag
Ne is mond szívesen hozzá vágtam volna aki ki találta a szerelhetőségét a Mungen 2 nek.
Egy csavar becsavarozása vagy 10 percet vesz igénybe nagy @nyázások közepette,mert vagy félre csúszik,vagy nem megy bele.
Mondjuk szikszalaggal rá ragasztom a csavarokat,hogy ne kelljen vacakolni velük,és szerelés közben nem csúszik ki,így a negyediket be tudom csavarni,mert máskülönben még egy kézre szükségem lenne,így percek alatt könnyedén felrakom,de mire rá jöttem kis híján ki téptem az összes haj szálamat.
Hűtésben az egyik legjobb így nem igazán cserélném le,mert az plusz költség lenne bár ha nem jó a csatlakozás 1/2e ft ér talán lehet szerezni egyet valahonnan. -
Pala
veterán
Ennél azért több a különbség az Extreme4 és az Extreme6 között. Bár hogy őszinte legyek, én sem használom ki, csak a megalomániám miatt vettem ezt.
Tökéletesen jó az Extreme4 is.
Mugen2 volt nekem is, biztosan jól lehűtené, bár nekem nem tetszett annak a hűtőnek a felfogatása, el is adtam. Most egy Corsair A70 (100x könnyebben szerelhető, mint a Mugen) van 2db Coolink Swif2-es ventivel, de már ez is nagyon jól lehűti. Igaz, én alapfeszen használom és csak kemény 300MHz tuning van rajta, de mikor kipróbáltam 1.3V/4.5GHz-en, ott se volt gond.
-
kasa85
őstag
Egész jó értékek amiket be lőttél a ramoknak.
Akkor a két lap között a tiedben 2db sata 3,és 2db sata 2 vel több van mint az Extreme 4 ben.
Halál pontosan ki számoltam mennyi lesz az ujj konfig amit félre tettem,és ezer forint pont megarad anélkül,hogy számolgattam volna
2500k ára viszont jó felment az elmúlt héten már 5e ft al drágább
Mungen 2 meg tartom csak egy valamit nem tudok,hogy a hozzá adott kieg tartozékokkal fel tudom e szerelni a lapra.
A régi Core i/York/Amd lapokhoz vannak a kiegészítő elemel remélem rá tudom csavarni a lapra.
Ha igen jó lenne,mert ahogy ismerem ezt a hűtést biztos 60C fok közelében tudna tartani egy 4.2ghz-en a Szandi procit. -
Pala
veterán
Én a sajátomat 1600/1.45V-on használom (annak ellenére, hogy gyárilag 1600/1.65V kell neki), simán stabil így is.
De 1333-on meg már 1.275V is elég neki! Ramsebességnek meg amúgy sincs nagy jelentősége.Energiagazdálkodási cumók nálam alapon vannak (bekapcsolva), semmi gondom nem volt így.
Én amondó vagyok, nagyon jó vétel volt ez az Extreme6, teljesen elégedett vagyok vele!!
-
kasa85
őstag
Köszi akkor ezek szerint nem kell vissza butítanom tuningnál a ramokat.
Látom azért az 1.5v be kajálja,de gondolom ezen is lehet finomhangolni mint a procin.
A vid alapján kell a proci feszültségét be lőni gondolom amit a CPU-Z vel tudok ki mérni.
Egy kicsit feljebb állítom be egy pár tized wattal,mert a valós feszt akarom majd hozzá igazítani.
Nálad ki vannak kapcsolva a proci energia gazdálkodásos beállítások a bioszban,mert a York tapasztalat alapján voltak gondok az energia gazdálkodással.
Megnéztem pár képet az ujj biosról még elég Kínai nekem bár vannak hasonlóságok,de nem ahhoz viszonyítom,mert van különbség a Szandi vs York beállítási paraméterek között. -
Pala
veterán
Itt semmit nem kell visszaosztani, csak egyszerűen belövöd a ramot arra az órajelre/feszültségre, amin használni akarod, és kész.
Ez az előnye a K-s cpuknak, hogy simán csak a szorzót emeled a tuninghoz.
USB3-mat én egyáltalán nem használom, de én is úgy hallottam, hogy megoldódtak a vele kapcsolatos szoftveres gondok.
A satás kérdéseddel kapcsolatban: nem hiszem, hogy bármi jelentősége lenne. -
kasa85
őstag
Akkor jó vétel lesz előre látom
Jó ha megvan a 3slott hely mert akkor nem egymás seggében van a 2db CF téglahűtés,így egy jó irányzott ventivel be tudok fújni elégséges levegőt.
Ha jó láttam hasonló a táv a két kártya között mint a mostani Asus Rampage Formula lapomnál.
Ha jól láttam akkor voltak USB 3 gondok is amit szoftveresen javítottak.
Egy ami miatt aggódom az a PCI E 3 hiánya.de ahogy elnézem a Kepler/HD7XXX széria még mindig 2.1 el érkezik ami talán elég lesz 2év használatra a lap.
Van jelentősége a SATA 2 SSD met bele rakni majd a hármas satába,mert ha nincs akkor bele rakom a kettesbe de olvastam hogy vissza fele kompatibilis a Sata csatlakozások így hátha van jelentősége.
A másik gondolom nem jó ha USB 3 ba rakom az USB 2 es portokat.
Elnézést ha sokat kérdezek,de előtte ki vesézem mert ahogy megjön az ujj drágaság már csak be kell állítanom,és jöhet a vizuális öröm
Majd akkor szólok ha megjött Iponból most rendeltettem meg a cuccost elméletileg Kedden/Szerdán már meg lesz mivel a hirdetett termékemet kell szét szortíroznom a következő tulajoknak,
Hasonló ramot néztem ki mint ami a profilodban van így tudom,hogy kompatibilis lesz a ram bár kíváncsi vagyok meddig mehetek el tuningban ha OC zom a procit mondjuk 4.2GHZ re,mert ha nem tudja akkor kénytelen leszek majd vissza osztani. -
Bélaaaa
őstag
Hogy lehet megoldani, hogy kikapcsolt állapotban töltésre használhassam az USB kimenetet? A telefonomat ott szoktam tölteni esténként, de az új Fatality-m nem engedi!
-
Pala
veterán
Az a chipset-hűtő magasságával kapcsolatos probléma nem az Extreme4-et érinti, hanem az Extreme6-ot! És nem az első PCI-E 16x slottal kapcsolatos, hanem az afelett lévő 1x-essel.
Azaz oda pl. egy hosszabb hangkártyát nem lehet berakni, útjába kerül az alaplapi hőcsöves hűtő.
Videokártyákat semmilyen probléma nem érinti. És használtam CF-et a saját Extreme6-omban (téglahűtős 6870), bőségesen volt hely mindkét kártya számára.
-
kasa85
őstag
válasz
szamoki #2146 üzenetére
Ez jó hír.
Ahogy elnéztem a 1555 lapok jó része CF/SLI be kötött kártyákat 8x8 kezeli,ha egy darab van benne akkor 16x.
Mondjuk ez nem probléma,de azért jobban szeretem a 16/16-ot.
Ha jól emlékszem az Iponon olvastam,hogy vannak kártyák amik nem mennek bele az első PCI E slottba a Chipset hűtés magassága miatt remélem a két tégla hűtéssel ellátott HD6950 karinál nem lesz gond
Kíváncsi vagyok a jelengegi Yorkomhoz képest alkalmazásokban,és játékokban mint gyorsul. -
szamoki
tag
Ugyanez a konfigom van csak egy olcsóbb lappal
Asrock P67 Pro3 B3
de ugyanattól a gyártótól és ugyanazzal a chipsettel és BIOS-al. CPU és RAM teljesen ugyanaz. Csak a BIOS mentett profilokkal simán megy a 4,6 Ghz.
AZután persze lehet offset VCore elindulni leféle mert alapból egy kicsit magas feszülséggel hozza ezt a sebességet.Tehát a kérdésedre a válasz az, hogy tuningra szuper. Szerintem ár/érték/teljesítmény szempontból ez most az egyik legjobb választás CPU/MB/RAM vonalon.
-
szamoki
tag
válasz
Yushchenko #2139 üzenetére
Nem ismerem a hűtőt, de az Asrock P67 Pro3 esetén a 775-ös támogatás pár fokkal elforgatott 4 lyukat jelent.
Tehát maga a hűtő is elforgatva lesz pár fokkal.
Szerencsésebb a 1156-os hűtő esete -
kribe
őstag
Üdv mindenkinek.
Van valakinek ötlete arra nézve hogy a boot kezdetén miért áll a folyamat kb. 40 másodpercet a debug led szerinti b4 résznél (USB hot plug), mielőtt továbbmenne?
Valamint arra hogy miért látja a rendszer egymagosnak a Core i7-2600K-mat?
Asrock P67 Pro3 B3 (bios v. 2.0)
i7-2600K
Kingston HyperX Grey 8Gb. -
Yushchenko
őstag
Most nézem ezt:
C.C.O. (Combo Cooler Option):C.C.O. provides the flexible option to adopt three different CPU cooler types, Socket LGA 775*, LGA 1155 and LGA 1156.
Ezek szerint lehet, hogy a majdani p67 pro3-as lapom kompatibilis lesz a régi TT BigTyphoon-ommal?
-
szamoki
tag
válasz
Yushchenko #2135 üzenetére
Szerintem igen.
Jó kis konfig. Nekem pont ilyen van, kivéve hogy Scythe Ninja3 -at használok benne (mivel asztalban van rejtve így kell a plusz kraft a hűtésnek)
Én ezt használom benne:Kingston HyperX XMP Grey Kit DDR3 CL9 1600Mhz
2*2GB KHX1600C9D3X2K2/4GXez profilból beállítva szépen megy 1600-on. Megszólal 1866-on is.
Iponban 8300 talán és rajta van a hivatalos támogatási listán is (Én alig leltem ilyent amiket anno néztem a vételkor)
4,6Ghz-en atomstabilan ketyeg a gép. -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen konfig összeállításán gondolkodok:
Asrock p67 pro3 b3
Core i5 2500k + freezer 13
msi 460-as vgaSzerintetek ez így megfelelő, lehet majd húzni a processzort? Illetve milyen ramot ajánlotok mellé?
Előre is köszönöm.
-
Bélaaaa
őstag
Fatality alaplapban levő 3. fekete, hosszú pciex- csatlakozóba helyezhető egy X-fi? Normálisan fogy benne működni?
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz
MPowerPH #2122 üzenetére
Nem lehet mindig az újdonságra várni, akkor sose lenne gépe az embernek.
No meg ne feledjük, hogy ez a Sandy platform igen ütősre sikerült, ha most beruház az ember, utána évekig hozzá sem kell nyúlni. Én is ezzel az elhatározással döntöttem úgy, hogy ráfordítok egy komolyabb összeget az egészre. Aztán jöjjön a Bulldozer meg az LGA2011, attól ez még ugyanolyan gyors és használható marad.
-
Chalez
őstag
Itt is felteszem a kérdést...
Magasabb ramok (RipjawsX) mellé Extreme4-hez, 2500k fölé milyen hűtőt tudnék rakni, ami el is fér? Valami jobbféle... -
MPowerPH
félisten
Ismét a csodálatos Asrock P67 Pro 3 lappal gyűltek meg a gondjaim. Találkozott már valaki olyannal, hogy egyik pillanatról a másikra nem működött az integrált lan? Szvsz, elmentem nyaralni ment, áramtalanítottam, és most 10 nap után semmi. Azt írja alvó állapotban van, nem érzékeli a Win sem, és a router sem. Eddig soha nem romlott el egy alaplapom sem, pedig nem egy volt már, most ez is megtörtént. Tudtam én anno, hogy olcsó húsnak híg leve, de azt hittem csak a teljesítménnyel lesz probléma. De nem elég, hogy az alaplap harmat gyenge mind tápkör, mind hűtésben, mind processzor kezelésben, még a normál használatot sem bírja.
Most ez miatt 2 hétig tuti gép nélkül maradok. Köszönöm Asrock. -
SipiBcs
őstag
Tudom, hogy láma kérdés, de remélem valaki tapasztalatból tud tanácsot adni. Én még sosem próbáltam.
Van 2x2GB ram a lapban. Kingston HyperX Blue 1600. E mellé be szabad tenni esetleg más típusú vagy más órajelű ramokat párban? Ha igen, akkor csak arra kell figyelni, hogy párban legyenek az 1-3, 2-4 slotokban? Vagy hagyjam inkább a fenébe és keressek azonos ramokat....vagy 2x4GB legyen inkább? Ez utóbbi nyűgöskés... nem akaródzik most kereskedni.
-
Gaben01
őstag
válasz
szamoki #2099 üzenetére
Én nemrég vettem 14K-ért 2x4GB ADATA Gaming series 1600 CL9 ramot,ami vígan elkocog 1,5V-on.Ha rám hallgatsz,akkor veszel jó árban 2x4GB kitet és élvezed.Túl nagy változást nem fogsz észrevenni 1600 CL9 és 2133 CL8 között,legalábbis hétköznapi használat során biztos nem.Amíg ennyire padlón vannak a ddr3 árak,addig érdemes 8GB-ra beruházni.Én már egy plusz forintot nem adnék "tuning" ramért,normál használat során nulla az érezhető változás.
-
SipiBcs
őstag
válasz
flyer12 #2100 üzenetére
Bár nekem Pro3-am van és fordulatszámot nem tudok pontosat mondani, de egy két tipp.
Az 1 a leglassabb - a 9 a lehet legmagasabb fordulat, amit a hűtésed bír. Amennyiben auto-ra rakod, akkor beállíthatsz egy hőfokot, amit ha elér a processzor hőmérséklete, akkor elkezd az általad beállított szintről tekerni. Érdemes azt a szintet beállítani a CPU Fan 1-en beállítani, aminél még nem zavaró a hangja és egy általad jónak ítélt üzemi hőmérsékletet. (nálam level2 és 55 C)Ha nem terheled a procit, akkor lent lesz 32 fok körül. Viszont ha játszol vagy valamivel dolgoztatod a CPU-t, akkor amint eléri a beállított hőmérsékletet, elkezd gyorsulni a ventilátor. Igyekszik azon a hőfokon tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest