- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tommee
aktív tag
válasz
Dark Archon #3093 üzenetére
Nekem az ADATA bevált P67 Pro3-hoz, ezt használom megelégedéssel: LINK Ezen belül nekem a 2x2 Gigás modellem van : DDR3L-1600G PC3-12800 2GB x 2 CL9-9-9-24 1.35V
1.44V-on megy 1866-ot stabilan, de én az 1.35V-os XMP profilt használom 1600-on. -
-
kribe
őstag
Nekem P67 Pro3, 2600K 4.2 Ghz-en megy 2x4Gb Kingson HyperX Genesis rammal 1600-on, 1.65V-on. Így teljesen stabil volt 4 modullal is, 9-9-9-24-1T időzítésekkel.
Most hogy megint csak 2 modul van bent, lehet visszaveszem a gyári időzítésekre és 1.5V-ra, mert azelőtt úgy használtam.
De lehet hogy nem, mert 1-2 héten belül alaplapcsere... -
válasz
Vukmuty #3089 üzenetére
Elég kényes - legalábbis tapasztalataim alapján a P67 Pro3 - a memóriákra, én nem biztos, hogy Corsair-t vennék. Elég sokat szarakodtam, mire stabilra lőttem be a gépemet, most minden alapon van, így a memóriák is "csak" 1333MHz-n mennek. Valószínűleg mondjuk más márkával is instabil lenne 1600-on.
-
gézu
őstag
1333 mhz -en az 1.5v alapkövetelmény.
Az Intel max 1.57v-t enged a memóriáknak, afölött degradálódhat a mem. vezérlő. Olyan ramot érdemes választani, ami 1.5v-on megy 1600-on. A teljes rendszer sebessége 1600-1866-os ramokkal a legoptimálisabb, ezeket érdemes használni. Feljebb a drága ramokért már csak a tesztfanoknak érdemes pénzt kiadni. -
SipiBcs
őstag
válasz
Vukmuty #3082 üzenetére
Működni működne, viszont ez 1,65 V-os. (pont ilyen van most a gépembe) Az intel ajánlása szerint a Sandy Bridge processzorokhoz 1,5 V-os a javasolt. Köszönhető ez a procikba épített memória vezérlésnek. Ha ezt beteszed, akkor BIOS-ban át kell állítanod a mem vezérlés feszültségét, hogy a különbség ne legyen nagyobb, mint 0,5V. Különben anomáliákat okoz és hosszú távon degradálódik. (nem hallottam még ilyenről, de ez az ajánlás)
Nyugodtan nézegesd az 1333 MHz-es ramokat. Csak szintetikus tesztekben van különbség, alapból a lap is annyinak ismeri fel. Mások véleménye szerint ha 1866 MHz-n hajtják, sincs észlelhető változás a napi használat során.
Ha linkelsz, akkor ajánlom a link gombot a hozzászólás megírása közben. Mert akkor így jelenik meg a hőn áhított információ!
-
Vukmuty
tag
http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_8192mb_hyperx_xmp_grey_ddr3_1600mhz_cl9_kit_khx1600c9d3x2k2_8gx/171256
Akkor ez megfelel a célnak?
-
Vukmuty
tag
Asrock P67 pro 3-as I2500 K procimhoz keresek 2X4GB memóriát.Nálatok mi vált be?Kingston vagy Corsair érdekelne.
-
Winne
nagyúr
Adott P67-Extreme4-B3 Asrockéktól, most menni fog bele egy Ivy i5. Ha jól sejtem, akkor fel kell tennem a 3.1-es verziót.
Ezután a Sandyt is felismeri, csak az Ivy-val kibővül a lista, ugye?
Írja, hogy kell hozzá az AXTU és driver update-ek, ezeket előre frissítsem és utána a biost?
Az Intel ME az mire szolgál?
-
Poplacsek
senior tag
Köszi a linket, viszont most egyelőre kivárok, mert a "PCI Devices Power On" bekapcsolása óta mindig felismeri a tuner kártyát. De jó lenne ha tényleg ennyi megoldaná, mert más bajom nincs a 3.10-essel.
Lehet, hogy a 2.00-ás BIOS-ban ez alapból be volt kapcsolva azért nem lehetett ott ezzel bajom -
kasa85
őstag
Egyenlőre keresek bár nem tudom a tiedhez van e olyan mint amilyennel megoldottam az enyémet.
Találtan egyet csakis saját felelősségre!
Ha anomáliázna csináld ahogyan én tettem csak más biosszal mit küldtem. -
Poplacsek
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Bélaaaa #3069 üzenetére
Az már volt fent, de még talán gyakrabban csinálta ezt, arról visszamentem 3.10-re, majd az L3.10A beta-ra, de sajnos mindegyik sz@r, a 2.00-val nem volt ilyen gond...
A másik problémám pedig, hogy nem tudom telepíteni az Intel Management Engine Drivert, mert install közben hibával kilép. Kell ez valamire?
-
kasa85
őstag
válasz
jookomak #3062 üzenetére
Ha új a biosz akkor elképzelhető annak az anomáliája.
Érdekesen mikor megjelentek ezek az új procik,és hozzá a biztosító bioszok elkezdenek szar@kodni a lappok.
Ha gondolod a fenti hsz végig viszed,és hátha megjavul.A nekem okozott anomáliákat megoldotta,és a gép is rendesen megy ahogy mennie kellene.
Lehet a pendrájv nélkül csakis vinyón/SSD csináld,mert nem fut le teljesen.
Ahogy a Vertex 3 SSD C: Asztal Új Mappába raktam lefutott rendesen.
Kb 2 perc volt utána raktam is vissza a régi bioszt ahogyan fentebb leírtam. -
kasa85
őstag
Mindenki csak saját felelősségre!
Felelősséget nem vállalok!
Van egy ilyen lapom.
Hülyeség képen felraktam az újabb biosz a 3.10 5/23/2012
Sokáig szenvedtem mire rájöttem hogyan kell ki iktatni azt,hogy vissza lehessen rakni régebbi bioszt nekem sikerült,de kicsit bugosan kezdődött.
Leírás hogyan csináltam.
Ezt leszedtem.
Kicsomagoltam egy mappába utána a négy fájl közül rendszer gazdaként elindítottam.
P67EXT42.10.exe
Kérni fog meg erősítést,és amikor elindul kb pár perc azt lefut.
Sajnos pendrájvra raktam ezért nem ment le teljesen vártam tíz percet a kockák nem mentek egy idő után.
Dobtam egy resetet.
Bejött a 2.10 biosz ami bugos volt,de üzemképes!
Beállítottam a merev lemezeket ahici-re máshoz nem nyúltam,és elindítottam a windowst.
Feltettem a linkelt lapom béta verzióját egy pendrájvra ezt bioszban telepítettem.L2.10H
Érdekességbe ütköztem mikor tuningolni akartam mert a számok megbolondultak.
Num Lock számoknál a 4/6 balt/jobbra lépést csinált XD
Ezért megint ahici ba raktam a vinyókat,és be álíltottam a boot vinyómat,windows elindít.
A fentebb linkelt programot pendrájvról feltettem a gépem asztaljába amibe csináltam mappát azon belülre.
Megint meg ismételtem a P67EXT42.10.exe indítást.És csodák csodájára végig ment 2 perc alatt,és kért egy restartot rá kattintottam bioszba be megint beálíltottam ami kell utána megint Windows indítás.
Megvolt nekem régebbről a P67EXT42.00 verzió ami nem négy fájlos hanem ezt a biosz ismerte fel USB-re rakva az UEFI Update Utility alatta Instant Flash,és bejött a P67EXT42.00 amire egérrel rá kattintottam.
A L2.10H biosz is ilyen amit fentebb írtam.
Felraktam pendrájvra a P67EXT42.00,és a gépet újra indítottam.
Biosz indít Instant Flash P67EXT42.00 kiválaszt telepít vár,és kéri egy entert vagy egy nyomást,hogy újra induljon.Mikor újra indult ki kapcsoltam csinálltam hátul a lapot egy resetet a gombal 10 másodpercig nyomva tartottam utána gép bekapcs Delete,és minden szuperál.A számok megadása megy minden tökéletes.Régebben kaptam 16e pontot a 3.10 biosszal csak 10e pontot most megint a régi lett,és stabil minden.
Vállalkozó kedvűeknek sok szerencsét kívánok nekem bejött hónapok szenvedése árán. -
jookomak
őstag
Üdv mindenki!
Úgy néz ki meghalt a lapom. (P67 extreme4)
A felső két pci-e slot nem működik. Mindig d6 hibakóddal áll le a boot. Ez valami olyat jelent, hogy nincs vga. A legalsó slotban viszont működik. Több vga-val is próbáltam, szóval az kizárható. Még mielőtt valaki procira, vagy ramra tippel, azt is próbáltam másikkal. Másik lapban ez a proci, az enyém viszont másik cpu-val is ezt csinálja.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnék életet lehelni bele? Sajnos garit nehezen tudnám intézni, ugyanis egy megszűnt bazárostól van a lap
Bár elvileg az Asrock ad +1 év gyártóit. Azt hogyan tudnám érvényesíteni? -
kasa85
őstag
ok sok minden lehet a ludas nagyjából le írtam.
-
Pipó
őstag
Viszonylag új windows van fenn, emiatt nem raknám újra. Nem mindig csinálja ezt, az elmúlt két hétben talán háromszor. Induláskor még oké, majd pár órával később jön ez elő. Ahogy írtam, ilyenkor ha ráindítom pl. a HWMonitor programot, az is ezt jelzi. Úgyhogy nem aida probléma, hanem szenzor behülyülés lesz. A Core temp, ixtu, és aida futnak egyébként egyszerre induláskor, a gadgetek miatt. Amikor ezt a 123 fokot írta, kikapcsoltam mindhármat, majd húsz perc múlva egyenként néztem, de akkor is fennállt. Az aida egyébként full verzió. Utána nézek még, hogy ezzel a szenzorral (NCT6776F) másnál előjött-e.
-
kasa85
őstag
Lehet akár szenzor hiba is.
Egyszerre ne futas két diagnosztika programot csak az AIDA programot.
Ha nem segít rakj fel egy friss Windows-t tedd fel elsőként az AIDA programot semmiféle alaplapi diagnosztika programot ne tegyél fel mint az AXU vagy micsoda netre ne enged ki a gépet még ne frissítsen csak nézd meg csupaszon újra telepítve mi a hézag.
Szedd le a legfrissebb aida extreme e változatot,és írd be neki a jelszót,hogy teljes legyen a program.Ha jó az értékek nyilván össze akadtak a szenzoros programok,de ha nem akkor szenzor hibás lehet,de mivel az alaplapi jól érzékel,és az érték is kiváló helyedben letojnám mit ír az aida,mer egyenesen az Axu a bioszból nyeri a hő értékeket,bár az aida az több mindent kimutat.Ami érdekes a proci is hasonló értéket ad ez sajnos szoftveres probléma lehet az okozója. -
Pipó
őstag
Elég gyakran előfordul velem, hogy az AIDA64 a procira és az alaplapra 123 C fokot ír, illetve néha a proci venti sebességét is valószínűleg rosszul jelzi ki. Ilyenkor a HWMonitor is ilyen eredményt ad. Az Axtu jó eredményt ír. Ez mitől lehet? Előfordul másnál is? Bekapcsoláskor még jó, majd amikor 1-2 óra múlva rápillantok, már ilyen fals az eredmény.
-
Pipó
őstag
Üdv! Az AXTU program verziója laponként más és más az asrock oldalán. Ez azt jelenti, hogy ami pl. ami az egyikhez jó, a másikhoz nem? Van hogy azonos napon különböző lapok alá más axtu-t adtak ki. [link]
-
Winne
nagyúr
Két napja a gép elkezdte azt a mókát, hogy kikapcsolom, majd mikor újra bekapcsolom, akkor 2 másodperc után leáll és magától újra beindul. Baja nincs amúgy, jól működik, a bis beállításokat nem törli.
Mi lehet ez?
-
mekex
tag
Állítólag a P67 Extreme4-hez való 2.10H bios visszateszi az Intel kódot is. Többször is újraindul a gép a BIOS frissítéskor. Nem kellene kikapcsolni a gépet míg teljesen be nem fejezi, mert tönkremehet a BIOS. Vissza kell tenni a MEI 7-es driverét (ott van a link a leírásnál), mert azzal kompatibilis a 2.10H bios.
http://www.asrock.com/mb/beta.asp?Model=P67%20Extreme4
Én nem próbáltam ezt a BIOS-t, mindenki csak saját felelősségre próbálkozzon BIOS frissítéssel. Semmiféle felelősséget nem vállalok a leírtakért.
-
Winne
nagyúr
Nem teljesen kitesztelt erdmény, de most ennyit tudtam kisajtolni belőle, eddig jónak tűnik. Újrapasztáztam MX4-el.
Ezeket az eredményeket kaptam:
Ez már biztonságosnak tűnik, 80 fölé nem tudtam nagyon kergetni és kb. 10°C fok van a két paszta között, ami eddig csak hiszem, ha látom kategóriába tartozott nálam.
-
-
boogie84
veterán
Meg kell fogadni azt az okosságot biosfrissítés előtt, hogy ami jó azt nem szabad bántani.
-
kasa85
őstag
Lehet kéne rendelni egy régi bios romot amin a régi verza van a gigától,de nem tudom hogyan kell.Ha van Magyarországi annál jobb.Nekem stabil jelenleg,de az Aida tesztjében 19000 helyet kapok 13000 et volt egy beállítási lehetőség .Advanced fül a bejoszban procinál
Hardware Prefetcher ez volt ami dobott 5000 pontot Aida E E.Sebesség részleg memoria olvasnál.Szakadjanak meg az új sz@rságukal,és procijukal szenya húzás ez -
Poplacsek
senior tag
Na de az, hogy még mivel nézed az tök mindegy, ha a BIOS-al állítod. Ha pl. a régi BIOS-al a 2.8V valójában 3.0V volt, az új BIOS-al, meg a 3.0V-ra állítás jelent valós 3.0V-ot
Persze ez is csak egy gondolat, lehet, hogy semmi köze a valósághoz, csak bedobtam. Én nem tuningolok.
-
-
Winne
nagyúr
Urak!
Van egy kis problémám a géppel ill. a tuninggal. Mióta lefrissítettem az uefit, azóta több fesz kell a procimnak. Ha valaki foglalkozott ezzel, akkor Extreme4-re érdekel, hogy ilyen szempontból vizsgálva melyik az a bios, amivel a legjobb értékeket tudom kihozni.
Plusz problémám még ez: [link]
A gyári oldalon nem találom a régi uefi verziókat..
-
-
-
Ez konkrétan sehol nem olcsó: ha vmi 100€+ árban van az max Dániában filléres tétel. Az is igaz hogy mindig van drágább.
A 10mhz tuningtól jelentkező hiba valós. Viszont nem konstans és konzekvens hibaprim95-tel 2 órán át terhelve nem fagyott ki pölö. De amint elindítottam gammákat, véletlenszerűen fagynak. Ugyanez tuning nélkül simán megy. Az alap órajelhez képest 10mhz, ami ha értelmezési gondod lenne, 3,3 ghzMiért is ne lehetne user error? Remélem a sok-sok user aki ugyanezt tapasztalta mind tisztában van ezzel
-
MrCsiT
addikt
válasz
bitpork #2917 üzenetére
"Álljunk csak meg: a minimálbér felébe kerülő lap NEM alsó kategóriás! " - ne haragudj, ez nevetséges. Ha egy dzsimbuktu köztársasági fizetését néznéd, akkor meg 93 évi kereset. Arra mit mondanál ? Főzzön kávét is, ennyiért ?!
"amellett nem megyek szó nélkül hogy a 10MHZ tuningnál már hozza a hibát" és "És szerintem az i2500kból kihozott 4,6 nem is olyan rossz" - akkor, a TE i2500K-d alapórajele - a két mondatod alapján 4.580 Mhz lenne ?!
tényleg vicces , hogy milyen ez a lap.. ha nem tudod használni
Egyedül az Etron USB, ami többeknél rossz volt régebben, ezt nem tudom, hogy mára valamelyik driver megoldotta-e, mert én a 2.0-t használom, vagy az eSata-t. A többi - fentiek szerint, akkor tehát - user error -
Spirit
őstag
válasz
boogie84 #3025 üzenetére
Régebbi biost nem lehet már visszaírni bele sajnos. Egyelőre annyit tudtam tenni, hogy a párom Z68+i5-2400-as párosát megbontottam, áttettem neki a P67-et, úgy se tuningol, felszereltségben meg ugyanaz. A RAM-ok gond nélkül viszik az 1600-at ismét most tuningolom a cpu-t.
-
Nekem Pro3 van és 4.6 volt a max amit stabilan ment, de akkor már 46 fok volt az idle. Ebben a erkkenőben meg 4.0 1,285V
-
kribe
őstag
Ha visszaolvasol valakinek ugyanilyen problémái voltak frissítés után, igaz az talán Extreme lap volt de mindegy...
Az ismerőstől akinek frissítettél kérd kölcsön az Ivy-jét és próbáld ki megy-e ill. lehet-e húzni. Ha igen, cseréld be a Sandy-d egy Ivy-re, némi ráfizetéssel... A régebbi bios-ok visszaírása nem támogatott, nem lehetetlen ugyan de problémás.Bélaaaa: na igen, nekem a Pro3-ban 4.2 Ghz-hez 1.344V kell, a 4.5-höz már 1.4 feletti... Igaz nem tudom hogy a lap miatt-e vagy kifogtam egy tuningot nem kedvelő procit. Mindenesetre léghűtéssel nem akarom tovább kínozni.
-
Spirit
őstag
válasz
Bélaaaa #3019 üzenetére
Az rendben van, de a frissítés óta még a 4,0-t sem viszi, mint kiderült, az 1600-os ramok meg csak 1333-on hajlandóak menni. Előtte egy évig instabilitási gondok nélkül ment...
Természetes, hogy nem célom az 5ghz, de nehogymár 1,4v-al se vigyen még 4ghz-et se, mikor eddig 1,3-al ment a 4,2.(megyek lefelé, a végén kiderül, hogy csak alapon stabil, vagy mi a tököm?) -
Spirit
őstag
Szeretném a segítségeteket kérni, főleg valami hozzáértőét.
Pro3 alaplapom van, 2500k-val, 2*4Gb Corsair Vengenace 1600-as ramokkal.
Tavaly irogattam már, mert első perctől gondom volt a tuninggal.
Hosszú kísérletezés után sikerült 4,2ghz-ig jutnom minden oc beállítás automatán, 1,305V-al. Sajnos kevesebbel nem éri be, auto-n egészen 1,4-ig feszeli. A baj ott történt, hogy tegnap uefit kellett frissítenem 3.10-re Ivy miatt egy ismerősömnek ugyanilyen lapon és én hülye a nagy kavalkádban elindítottam az én gépemen a frissítést.Azóta totálisan instabil a gép tuning alatt. Minden alapon tökéletes, de a ramok csak 1333-on hajlandók normálisan menni, 1600-on fagynak. A tuningot 4ghz-től próbálgatom, de akármennyi feszt adok neki, akár milyen beállításokat nyomok, Lynx alatt retekké fagy, újraindul, kikapcsol. A max. amit el tudtam érni, az egy 1,4V-os 4,2ghz volt, amikor 25 percig ment a Lynx, majd reboot. Ezután már a Win-t sem érem el ezekkel a beállításokkal. CMOS clear után sikerül 4,2-n behozni, de pár perc után megadja magát.
Tudom, persze, mire nem elég mondjuk 3,8ghz(az lehet,hogy menne), de lássuk be, nem azért vesz az ember K-s proci+olyan alaplapot, hogy utána 4ghz alatt hajtsa.
Legyetek szívesek próbáljatok meg tippeket adni, mindent kipróbálok.
-
-
Pipó
őstag
Ha nem lenne olyan gondom, hogy a 14-esem valamiért időnként nem indul(t) el, nekem is jó lenne. Most egy napja elindul (megcseréltem a venticsatlakozókat), de lehet, hogy a 12-es szele indítja be (most max. fordulaton van), mivel pár másodperccel indítás után jelenik csak meg a 14-es fordulata biosban. Mikor belépek induláskor a biosba, hw monitor fül és eltelik néha 10 mp is mire kiírja a fordulatát. De lehet, hogy csak késleltetett indítású
-
Pipó
őstag
Egy Noctua D14 hűtő, mindkét ventije 3 pinás. Megcseréltem a két venti csatlakozását a lapon, a 12-es (külső) az pöccröff indul, emezt még tesztelgetem. Legutóbb beléptem a biosba, már minden hűtőm ment, mikor ezen még "NA", majd 7-8 másodperc múlva csak elindult. Legtöbbször (már amikor a probléma jelentkezett) nem indult el utólag sem (ezt az oldallap levételével is ellenőriztem), csak mocorgott. Az a baj, hogy ez benn van két hitpájp lamellasor között, elemlámpával is csak 2 mm látszik a lapátokból. Télen nem fog izgatni, de most a tetőtérben ne baszakodjon velem.
-
kasa85
őstag
Valaki tud adni topikot ami segít a fentebbi hibám megoldásában,és sűrűn járják,mert az azonnali alaplapos kérdések topikjában lesem sz@rják
Most becuppantottam ,mert az új biosz van fent régire gondolom nem tudok vissza menni a volt 2.0 ra,mert van egy érzésem az új bejosz lehet a ludas ilyen kriksz kraksz elérési hibának,és a cmos alarm sem szólal meg azóta amióta ez a fos fent van.
Ha minden igaz ez a javított Asrock P67 Extreme4 B3 lap. -
kasa85
őstag
Lehet egy bizonyos hőfok után kapcsol be a venti nekem is volt,vagy ventilátor hibás,mert az alap ventilátor ami KÉT vezetékes 100% pörög,és nem vezérelhető.
Tégy egy próbát tegyél oda egyet,ha megy a többi a bioszban lesz a hőfok,és a venti fordulat résznél.
Auto vezérlés legyen kikapcsolva,és a % legyen 100.
Vannak lapok ahol bekapcsolás után biosz hangjelzés után pár sec után kapcsol be,ha menet közben sem,vagy éppen lekapcsolgat érdemes a fentebbi leírásomat a bioszban,vagy a két vezetékes alap ventis tesztet meglesni . -
Pipó
őstag
Sziasztok! E4 lapnál két cpu fan csatlakozó van, de csak az egyik fordulatát tudom windows alól megnézni (a 3 pin-est). Próbáltam aida-t, hwmonitort, speedfan-t, de egyik sem mutatja a másik ventit. A gondom az, hogy ez a ventim valamiért vacakol, 4-5 indításból egyszer nem indul el. Ezt akkor láttam, mikor a 3 pin-esre volt kötve, tegnap áttettem a 4-esre, hátha azon valami érintkezési problémája volt, de így meg nem látom. Tud valaki megoldást, hogy ezt is lássam win alól? THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest