Új hozzászólás Aktív témák

• PAtr0n

addikt

Sziasztok!

Újabb hajkitépés, pedig 100+1 éve nem írtam ide. Asrock B450 Fatality Gaming K4. Ryzen 5600X.
    Mondom bővítek SSD-t, az alaplapon lévő 2db M2 NVME foglalat már tele (egyik a hyper foglalat a rendszerrel 500Gb-os Samsung Evo-val) , mondom akkor veszünk PCIe kártyát amibe lehet dugdosni up to 4db NVME SSD kártyáig.
    Megvettem ezt, plusz SSD-ből ezt.
    Nem látja a gép, hiába rakom bele az új SSD-t. Oké. Új SSD bele a Sata-val osztozó M2-es foglaltba, felparticionál oké. Vissza a kártyába. 4x4x4x4 lane és PCIe Raid aktivál BIOS-ban. Nope. Semmi mozdulás.
    Minden ki be kapcsol BIOS-ban, semmi előrelépés. Mondom kiveszem a Win10 SSD-t a Hyper M1 slotból az alaplapból (mert kiderült, hogy ez blokkolja így a második PCIe foglalatot), és bele a kártyába, többedmagával a másik 2dbM2 SSD-vel. Semmi boot. Aztán akkor CSM (Compatibility Support modul) kikapcs a BIOS-ban , a Re-size Bar support meg be. Nohát a Win indul (az az SSD ugye már benne a többiekkel a kártyában a második PCIe slotban).
    Igenám, de a Samsung Evo-n kívül a többi NVME-t nem látja a Win. Hiába futattom a lemezkezelőt, az se látja a többi drive-ot.

Kb. 3-4 óra tömény szopás. Nem látom csak azt, hogy a lap képtelen kezelni a második PCIe slotban a többi NVME-t. Nem tudom hogy support hiányosság e, de elég volt.
    Megoldódik e ez a probléma ha B550-re vagy X570-re váltok? :F

Új hozzászólás Aktív témák