Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Újabb hajkitépés, pedig 100+1 éve nem írtam ide. Asrock B450 Fatality Gaming K4. Ryzen 5600X.
Mondom bővítek SSD-t, az alaplapon lévő 2db M2 NVME foglalat már tele (egyik a hyper foglalat a rendszerrel 500Gb-os Samsung Evo-val) , mondom akkor veszünk PCIe kártyát amibe lehet dugdosni up to 4db NVME SSD kártyáig.
Megvettem ezt, plusz SSD-ből ezt.
Nem látja a gép, hiába rakom bele az új SSD-t. Oké. Új SSD bele a Sata-val osztozó M2-es foglaltba, felparticionál oké. Vissza a kártyába. 4x4x4x4 lane és PCIe Raid aktivál BIOS-ban. Nope. Semmi mozdulás.
Minden ki be kapcsol BIOS-ban, semmi előrelépés. Mondom kiveszem a Win10 SSD-t a Hyper M1 slotból az alaplapból (mert kiderült, hogy ez blokkolja így a második PCIe foglalatot), és bele a kártyába, többedmagával a másik 2dbM2 SSD-vel. Semmi boot. Aztán akkor CSM (Compatibility Support modul) kikapcs a BIOS-ban , a Re-size Bar support meg be. Nohát a Win indul (az az SSD ugye már benne a többiekkel a kártyában a második PCIe slotban).
Igenám, de a Samsung Evo-n kívül a többi NVME-t nem látja a Win. Hiába futattom a lemezkezelőt, az se látja a többi drive-ot.
Kb. 3-4 óra tömény szopás. Nem látom csak azt, hogy a lap képtelen kezelni a második PCIe slotban a többi NVME-t. Nem tudom hogy support hiányosság e, de elég volt.
Megoldódik e ez a probléma ha B550-re vagy X570-re váltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest