Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- OLED monitor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ha jól értem akkor jelenleg semmilyen hardvered sincs és most akarod beszerezni?
Akkor:
Ugye kell egy stepper motor (nem tudom mit akarsz vele csinálni, de gondolom nem több kW-os jószágot akarsz noszogatni.). Nagyjából itt is érdeme belőni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a kiválasztott példány. Persze ezt is lehet venni, mint sok minden mást, de azért otthon is körbelehet nézni hogy akard-e. Elég j lelőhely pl. selejtes nyomtatók, én is már nem egyet szedtem ki belőlük.
Kéne egy (vagy több) motorvezérló: L298, L293D, TB6612 stb.. tökéletesen megfelel de mondanom sem kell van ezekből is kismilió fajta amik közül mindenki megtalálja az egyedi igényének megfelelőt. Ezekből ebayen találsz ilyen dugdozós, board kivitelű cuccokat (személy szerint én nem szoktam ilyeneket venni, csak az IC-t szoktam). De igen jó móka (szerintem) ha te építed meg a teljesítmény fokozatot FET-ekből. Baromi sokat lehet tanulni belőle. Persze a késztermék nem biztos, hogy csúcs szuper lesz, de azt az érzést, hogy te csináltad és működik, gondolom nem kell magyaráznom milyen jó.
Aztán kéne mellé valami MCU. Igazából a feladat bonyolultsága alapján érdemes választani. Szóval itt akár lehet ATTINY45 vagy akár egy MEG 2560.
Nem árt ha van valami tápod. Igazából az is tökéletes, ha egy régi PC- tápot használsz erre, vagy akár más már nem használt készülékek dugdozós tápjai. Pl mostanában én egy ilyet szoktam használni: [link]
szerk: meg ugye nem árt ha van egykét ellenállás, kondi, próbapanel, kábelek stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Wise (ex-TransferWise)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Foxpost
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- További aktív témák...
- ÚJ SOHA NEM HASZNÁLT! Hihetetlen minőség megfizethető áron! Razer blade 17 RTX2080super 4koled TOUCH
- 1MIISI HELYETT! vadonatúj garanciás asus zephyrus g16 ! 32GB RAM!!! Oled
- Bravo 15 C7VE 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó új 17pro max 2tb kék színű készülék, 1év Apple Garanciával
- Eladó új iPhone 17Pro 256Gb kék színű nemetországban vasarolt, 1év garanciális készülék
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest