- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ha jól értem akkor jelenleg semmilyen hardvered sincs és most akarod beszerezni?
Akkor:
Ugye kell egy stepper motor (nem tudom mit akarsz vele csinálni, de gondolom nem több kW-os jószágot akarsz noszogatni.). Nagyjából itt is érdeme belőni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a kiválasztott példány. Persze ezt is lehet venni, mint sok minden mást, de azért otthon is körbelehet nézni hogy akard-e. Elég j lelőhely pl. selejtes nyomtatók, én is már nem egyet szedtem ki belőlük.
Kéne egy (vagy több) motorvezérló: L298, L293D, TB6612 stb.. tökéletesen megfelel de mondanom sem kell van ezekből is kismilió fajta amik közül mindenki megtalálja az egyedi igényének megfelelőt. Ezekből ebayen találsz ilyen dugdozós, board kivitelű cuccokat (személy szerint én nem szoktam ilyeneket venni, csak az IC-t szoktam). De igen jó móka (szerintem) ha te építed meg a teljesítmény fokozatot FET-ekből. Baromi sokat lehet tanulni belőle. Persze a késztermék nem biztos, hogy csúcs szuper lesz, de azt az érzést, hogy te csináltad és működik, gondolom nem kell magyaráznom milyen jó.
Aztán kéne mellé valami MCU. Igazából a feladat bonyolultsága alapján érdemes választani. Szóval itt akár lehet ATTINY45 vagy akár egy MEG 2560.
Nem árt ha van valami tápod. Igazából az is tökéletes, ha egy régi PC- tápot használsz erre, vagy akár más már nem használt készülékek dugdozós tápjai. Pl mostanában én egy ilyet szoktam használni: [link]
szerk: meg ugye nem árt ha van egykét ellenállás, kondi, próbapanel, kábelek stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Fotók, videók mobillal
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Netfone
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest