Hirdetés
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- Nem a képgenerálásnak van köze a képmegjelenítés egyenletességéhez
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- A Minisforum kiegészítőjével száműzhetjük a VGA-t a házból
- Felköszöntötte a tíz éves DirectX 12-t a Microsoft
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
válasz
csubuka
üzenetére
Az én projektem úgy fog kinézni, hogy a riasztó része lesz egy Nano (ki akarom hagyni a kezelő egységet), és a GSM modul egy gyári kivitel. A DSC riasztókat a tudásukhoz képest drágának találom, ezért hanyagoltam a megismerésüket. Nálam a SATEL vált be. Relatíve olcsó, laptopról könnyen programozható, és még nem volt vele problémám. A DSC is, mint minden riasztó 12V jelszinttel dolgozik, és rend szerint a test az aktív jelszintje. Ha Arduino-ra kell jelet küldeni, mindenképpen jelszint illesztés szükséges ( opto, relé, feszosztó, stb).
-
Janos250
őstag
válasz
csubuka
üzenetére
A DSC mozgásérzékelőkben gyakorlatilag egy relé, és egy kapcsoló (szabotás) van, de többféleképpen is be lehet kötni rá az ellenállásokat.
Ha csak simán bekötik, akkor van jel/nincs jel, ha EOL, DEOL, akkor fesz szintet kell mérni. Én független DSC mozgásérzékelővel próbáltam az SMS küldést, simán ment. Persze nem EOL, DEOL módra kötöttem be, hanem csak reléként. -
fpeter84
senior tag
válasz
csubuka
üzenetére
Pontosan nem ismerem ezeket a rendszereket, de úgy tudom hogy az ilyen szirénáknak saját akkumulátora van szabotázs esetére - ezért feltételezem hogy a felhúzott láb az alap állapota, valószínűleg 12V és ez megy le földre amikor sípolnia kell - így ha elvágják a vezetékét akkor is megszólal... Mindenesetre ha egy multiméterrel rámérsz és beizzítasz egy riasztást akkor látni fogod hogy mi történik rajta és hány V mellett. 12-t nem köthetsz közvetlenül az arduino-ba, de egy optocsatolón/feszosztón keresztül megoldható.
Esetleg ha a készülékházon / kezelőfelületén van egy visszajelző led ami riasztáskor felgyullad akkor arra is rá lehetne csatlakozni a sziréna helyett! Ha van ilyen, akkor valószínűleg a LED egyik lába a belső 3.3/5V tápon van és a vezérlő a másik lábát földre húzva kapcsolgatja. Ezt akár közvetlenül is be lehet drótozni egy arduino-ba!
Az sms küldés gyerekjáték kategória csak célszerű olyan modemet választani amihez akadnak kezelő library-k - ott alap az sms példaprogram amiből kiindulhatsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i7-7500U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Új Gamer PC RTX 5060 Ti 16GB i5-14400F 32GB DDR5 Garanciás
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 2TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Pavilion 14 - i5 10. Gen Laptop + MX130 2GB GPU!
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold