Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ecaddsell

aktív tag

válasz _q #9459 üzenetére

Azt vettem észre a mérettel nagyon meredeken emelkednek az árak, szóval még akár reális is lehet amennyiért vetted. Én se vennék mást csak soros interfészes kijelzőt (hiába olcsóbb az ilyen-olyan shield).

A könyvtár linkjét köszi, ezt láttam is, csak annyi a könyvtár mint csillag az égen...
    Viszont jó eséllyel megvárom amíg megjön a nagyobb kijelző, mert nemcsak a frissítéssel van gondom.
    (A frissítéssel is azért inkább, mert jó pár adatot kell kiírni és ha 1 változik, akkor jó eséllyel az összes megy utána, szóval több részletben lényegében teljes újraírás van).
    Minden kijelző, könyvtár variáns stb., pár extra #ifdef-t indukál és már most is rontja a kód minőségét a sok #ifdef, szóval most inkább még várok.

Eredetileg 128x64-es OLED-el indult ez a projekt (dual color monochrome, felső 1/4 sárga, többi kék), aztán mikor kitaláltam legyen még ez meg az akkor láttam, kevés lesz a kijelző és megvettem a 160x128-as TFT-t.
    Viszont ennél meg kiderült, hogy a textsize() az 10, 20, 30 stb. pixelt állít. Az 1-es méret az még nekem is kicsi, a 20-as mérettel meg nem fér ki az eddigi 4 sorból 2 (pl. frekvencia 9 digiten amit azért ultra gáz lenne több sorra osztani). Szóval hiába lett most 6 sor a 4 helyett, ha vízszintesen meg nem férek el (újabb tapasztalat: érdemesebb 1-el nagyobb kijelzőt venni, mint amiről azt gondolja az ember hogy elég lesz).

Egyébként egy hasonló óra progi volt vsz. az első progi amit futtattam az EP32-n, ott volt a példaprogramok között és gond nélkül felment. WiFi-n szedi le a pontos időt. Nem is akartam WiFi-t használni (azóta se használtam), de pont ez esett kezem ügyébe.

Új hozzászólás Aktív témák