-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Azt hiszem ez az utolsó rajzváltozat, és nekem kicsit nagynak tűnik a 330 Ohm a ledekkel sorban. Alul egy tranyó, fölül egy tranyó, ezek már elvesznek 1.4 V-ot, a maradék 3.6 V-ból a led elvesz mondjuk 2 V-ot, vagyis ~ 5 mA fog folyni max. Mivel még mátrixban is lesznek villogtatva, ez egy napsütéses szobában kevés lesz.
-
dave0825
őstag
Heló!
Nagyjából ehhez a hsz-hez lenne egy kérdésem: mivel nekem egyszerre max 10 led világít, azt mondtad, hogy ezzel a kapcsolással simán fogja vezérelni az Arduino, nem úgy, mintha simán 1 pin-re kötném, mert ugye az 20mA-t tud leadni (max. 40-et). Viszont azt nem értem, hogy attól, hogy pár tranzisztort kötök be, amik a +5V-ról veszik a feszültséget, hogy lesz több az áram? A +5V-ról le tud venni annyit, amennyi kell a ledeknek? Ott mennyi a max, amit ki lehet venni? Bocs, ha marha nagy hülyeséget kérdeztem, csak érdekességképp eszembe jutott, meg nehogy az legyen, hogy félreértettem valamit. -
dave0825
őstag
Na, így már okés.
Amúgy oda az 5V feszültséget nem értem, vagy csak nekem furcsa, hogy az NPN tranzisztorokra +5V is és GND is megy, a PNP-kre meg csak +5V? Mivel nem igazán értek hozzá, elhiszem, tényleg, csak furán néz ki, hogy nem szimmetrikus.
Azért csináltam Paint-tel, mert nem gondoltam, hogy ennyi mindent berajzolok, először csak földobtam egy képet, hogy így gondoltam összekötni a led-eket, de aztán írtad a tranzisztorokat, ellenállásokat, mondom akkor már folytatom Paint-tel.Pedig PSpice is van a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- War Thunder - MMO Combat Game
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged