Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Az Enermax nagyon belehúzott a "tápozásba"
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Nem a képgenerálásnak van köze a képmegjelenítés egyenletességéhez
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabifotos
üzenetére
Ha a Pi-n localhoston fut az MQTT bróker (legegyszerűbb a mosquitto), akkor nincs mire connection refused legyen, és ez tök független a NodeMCU moduloktól. Körülírhatnád jobban a konkrét problémát, mit próbálsz és hogyan.
-
Janos250
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Lehet buta kérdés, de ugye az IP cím és a port (mosquitto 1993) be van állítva? A mosquitton is. Vagy nem mosquitto?
-
Janos250
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Ebben a topicban kevesebben foglalkoznak MQTT-vel.
Inkább itt:
link
Viszont, ha már itt tartunk, én is kérdezek.
Láttam valahol, hogy valaki rakott fel arduino rendszer alá MQTT brokert. Próbálta már valaki, mert én is ki akarom próbálni az MQTT-t. -
gyapo11
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Szerintem a rpi kicsit túlmutat a mikrovezérlőkön, amiről ez a fórum szól. Oprendszer fut rajta, azon futnak a programok, ez sokkal magasabb szint, mint a c# szerű forrásból fordított gépi kód közvetlen port eléréssel, ami a mikrovezérlőkre jellemző.
De tkp. egy arduino megán akár el is férhetne ez a program amit szeretnél, és arra vannak itt tapasztalt emberek. Vagy akár egy ST-n, ami szintén programozható arduino IDE környezetben, de gyorsabb, korszerűbb, nagyobb memória stb., és még mindig töredéke az ára egy rpiének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Búvárkodás
- Tippmix
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold