-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Nézem az L9110 doksiját, és igazából nem kell se felhúzó, se jelszintillesztés... A test conditions rovatban 9V tápfeszhez azt írja, hogy a bemenő HI jelszint min 2.5V, tehát bőven elégnek kell lennie annak amit a uC tud adni neki - biztos ami biztos alapon egy soros ~1K-t azért odatennék, de más nem kell, az onboard felhúzókat el kell távolítani, nem is értem hogy mi a fenének tették oda őket...
-
gyapo11
őstag
Motorban nincs nagyon tapasztalatom, de nézzük a transzformátorokat. Egy csengőtrafó rengeteg menetet tartalmaz és kis teljesítményű. Egy combos trafó meg sokkal kevesebb menetszámú. Az is igaz, hogy a kis trafónak kisebb a vas keresztmetszete, de mivel a keresztmetszettel lineárisan, a menetszámmal meg négyzetesen nő az induktivitás, nem lepődnék meg, ha a nagyobb teljesítményű trafónak kisebb lenne.
-
fpeter84
senior tag
A PWM frekvenciájával még nem kezdtem el játszani, de a motorok erőtlensége, nyomatéktalansága nekem is feltűnt mint említettem... Mire elkezd forogni, már alig változik valamit a fordulatszáma maximumig. Nem igazán volt időm többet játszani vele, de előbb utóbb talán sikerül...
illesztésre nem kell IC, bőven elég csatornánként 1-1 tranzisztor, vagy vannak I2C-hez szánt level converter modulok kompletten, az is jó lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Minden idők legjobb cicafotóival készül a Xiaomi 17 Ultra
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OpenMediaVault
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold