- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Házimozi belépő szinten
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel találgatós topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Akos_512 #4427 üzenetére
Én pont most alapozok rá egy hasonló projektet, kifogástalanul működik a GPRS és GPS része (hangot, SMS-t nem próbáltam még) - csak nem teljesen meglepő módon a kínai doksik nem tökéletesek
- a RST nem resetel hanem kikapcsolja a modult, és ha nem húzom fel a lábat VBAT-ra egy nagyobb ellenállással akkor megbízhatatlan
- a PWR_KEY csak bekapcsolja, ki nem - arra a RST-et lehet használni, tehát min 2 GPIO kell hozzá
- az INT alvó módja mintha nem működne, nekem csak a soroson nem reagál többé, de fel sem éled reset nélkül és fogyaszt addig is. Szoftverből ki lehet kapcsolni/altatni, de akkor a PWR_KEY kell az élesztéshez.A fentiekkel együttélve/tervezve tökéletesen megbízhatóan teszi a dolgát instabil táp mellett is. Nálam egy TP4056-os töltő etet egy kis akkut, és erről megy a modem is, tehát a tápfesze össze vissza ingadozik akár 3.5-4.2V között ha merül/töltőre dugom és ezt is bírja.
Amit hiányolok a GPS-nél az a konfigurálhatóság. Konkrétan semmit nem lehet állítani, 1Hz-en 9600 bauddal küldi ha aktiválom és a sortípusok közül se lehet kitiltani a feleslegeseket. A fő AT porton keresztül is lehet nézni a GPS-t, de az nem az igazi, mert aktiválva 1Hz-en automatikusan belehányja ugyanazokat az NMEA sorokat a kommunikációba, és ez gondokat okozhat a modemmel való kommunikációban - nem egyszerű olyan kezelő rutinokat írni, amelyek tolerálják ezt, nyilván nem is lehetetlen azért. Mindenesetre jobban örülnék, ha nem csak ilyen automata behányós módja lenne, hanem olyan is amikor egy adott AT kérdésre 1x válaszol egy legutóbbi valid NMEA információval és annyi, azt jobban lehetne kontrollálni hogy mikor fér bele a kommunikációba az is. Addig amíg ezt nem oldják meg, addig én egy második sorosporton olvasom inkább a GPS-t függetlenül a fő AT porttól...
ESP-hez láttam valami A6 lib-et (ami a modem részéhez használható lenne) de ez is meg a többi is jellemzően mind soft UART-ot használ, ami nekem nagyon nem szimpatikus megoldás, plussz azokon belül a megvalósítás/hibakezelés se feleltek meg az igényeimnek, ezért végül saját lib írására adtam a fejem, ami bármivel kompatibilis lehet amin van több UART - én STM32 maple mini klónnal hajtom...
Szóval mindent összevetve tudom ajánlani az A7-et - lévén hogy a SIM és egyéb modemekhez sincsen out-of-box értelmes lib, így azoknak sincsen különösebb előnye - az A7 pedig tényleg nevetségesen olcsó és egyszerre GPS vevő is...
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest