Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz Sokimm #3314 üzenetére

Az ic-k, pláne a processzorok működését már nem olyan könnyű megérteni, az már kevésbé elektronika, inkább logikai egységek milliói, esetleg tranzisztorok milliárdjai. Egészen másképp kell kezelni, mnt azt az elektronikát, amiben ellenállást kell számolni. Nem is az arduino működéséről volt szó, hanem az elektonikai kapcsolásokról.

Hogy mivel akarok villogtatni ledet, az már érdekes kérdés. Sok szempont van, ár, fejlesztési idő, szükséges eszközök, ismeretek, méret, fogyasztás, későbbi változtatás módja stb. Sok esetben már egyszerűbb egy arduino szintű vezérlővel megoldani olyan feladatokat is, amik korábban még klasszikus elektronikai feladatok voltak.
    De én elektronikából jöttem a processzorok felé, nekem könnyű egy powerledet meghajtani. Aki viszont a programozás felől jött, azt simán el tudom képzelni, hogy nem tud egy nullátmenetes triakvezérlést kapásból lerajzolni, és ha talál a neten egy rajzot, akkor nem érti hogy működik. Nem tud módosítani rajta.

Ugyanezt láthatjuk programozással is, ezen a fórumon sok esetben megvan a forrás a netről, de módosítani kellene, és az már nem megy, mert nem érti a program működését. Mondhatjuk neki, hogy irány a net, ez gyakorlatilag semmi. Irány a könyvtár, kevés olyan ember van, aki könyveket tanul meg, hogy egy programot módosítani tudjon.
    Viszont az is igaz, hogy hiába mondja meg valaki hogy mit kell módosítani, legközelebb ugyanúgy nem fogja tudni, mert nem érti.
    Szóval nem egyszerű ez.

Új hozzászólás Aktív témák