- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
ekkold #17867 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sorban megyek az összesen:razorbenke92:
Adatlapja szerint vagy 10K ellenállást kell mérned a + pin irányba, vagy zárlatot a GND-re.
Ez így van, mérhetőek a 10k ellenállások. Kettő van rajta, egy-egy a két lábhoz. Az ellenállások a +5V és a CLK/DT láb között vannak.Nézd meg épp hogyan áll, és mozdíts egy ugrást rajta (gondolom diszkrét pozíciói vannak, 20 impulzus nem sok) majd nézd meg újra. Csak az egyiknek kellene változnia.
Ha rákötöm a multimétert a GND és a CLK lábra minkét irányba tekerve az enkódert van ellenállás változás.
De ha jól értelmezem ez nem gond, mert a minta amit ki kellene adjon Ayres kolléga szerint:
Egyik irányban
0 0
0 1
1 1
1 0
a másikban
0 0
1 0
1 1
0 1Ugyanitt elkövetheted azt is, hogy digitális pin helyett analógra kötöd, és az analóg értéket írod így ki sorosan, hogy lásd valóban analóg zaj van az enkóderen, vagy digitális.
Ezt még ki kell próbálnom.Janos250:
Próbáld ki ideiglenesen akkuról működtetni!
Ezt nem tudom hogyan kell miközben számítógépen a soros monitort is látni akaromekkold:
Valószínűleg fizikailag vagy nincs az enkóder panelján felhúzó ellenállás, vagy túl nagy értékű.
Van rajta 2x10k az egy-egy lábhoz. Azt nem tudom, hogy ez túlnagy-e.Ezért nem értem, hogy ha ez rajta van akkor miért lebegnek az értékek.
A képen a CLK és +5V lábak között mérekmivel kicsi az esélye, hogy két különböző helyről, két különböző enkóder is hibás lenne.
Kétszer ugyanazt az enkódert vettem hestore-ról. De vettem egy másikat is (más márka nem ez a zöld tokos) utoljára ami nem klikkelős, csak 3 lába van. Kipróbálom azt is majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 2042
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Keresek: PGA processzor "kiemelőt".
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A03 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest