Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Tankblock
üzenetére
Lassan FPGA is olyan olcsó lesz h csak na és abban meg mindent is lehet csinálni még Linuxot futtató ARM magokat is lehet szimulálni.
Ilyet csak elborult elméleti (szak)emberek meg retró bolondok csinálnak amikor a soft core helyett ott van a zynq 7020 két arm maggal.
A C++ design patternek tényleges használatához is kell némi elborultság.
Egyébként mivel nálunk komoly elektronikai fejlesztés nem folyik tényleg nincs igény FPGAs dolgokra, hobby szinten meg a BGA tokozás meg a 4 rétegű nyák megint okoz némi természetes szelekciót...
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock
üzenetére
Az igaz, hogy kell a sikerélmény, és ebben az UNO verhetetlen, mert túlcsordul tőle a net. Hogy kinek mit ajánlunk, az egy sokkal általánosabb didaktikai probléma. Van, aki azt mondja, hogy a kezdő kezdjen a régebbi dolgokkal, van aki azt, hogy a kezdő is a korszerűvel kezdje. Nekem ezidáig egyetlen pattern se volt hasznomra, de lehet, nem igazán kerestem. A C++ az UNO-n és a többin is ugyanaz - kibővítve néhány spec Arduino dologgal - és persze régebbi, vagy újabb verziójú fordító, de az újabban is (majdnem) minden benne van, ami ami a régiben, alig van valami, ami obsolete.
Az FPGA dolgot nem tudom. Elég közeli ismerősöm diplomamunkája volt az FPGA, de azóta elő se vette, mondván, nincs rá igazán igény, inkább az általánosabb megoldásokat kedvelik.
Majd meglátjuk, én csak néha ránéztem, mit csinál, de soha nem foglalkoztam FPGA-val.
Egyébként az a véleményem, hogy ami UNO-n elmegy, az általában korszerűbbön is elmegy, és akkor a felhasználót idővel csak hajtja a kiváncsiság, hogy továbblépjen, de ha ehhez lapot kéne váltani, akkor inkább ott ragad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elite: Dangerous
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,Magyar vil.bill,16GBDDR5 RAM,512SSD
- Apple Watch 8 45mm Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4571
- iPhone 12 Pro Max 256GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4570 1 hónap garanciával:11900
- iPhone 13 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4568
- iPhone 13 128GB Független ÚJSZERŰ/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4567
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold