- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Tankblock #16642 üzenetére
Lassan FPGA is olyan olcsó lesz h csak na és abban meg mindent is lehet csinálni még Linuxot futtató ARM magokat is lehet szimulálni.
Ilyet csak elborult elméleti (szak)emberek meg retró bolondok csinálnak amikor a soft core helyett ott van a zynq 7020 két arm maggal.
A C++ design patternek tényleges használatához is kell némi elborultság.
Egyébként mivel nálunk komoly elektronikai fejlesztés nem folyik tényleg nincs igény FPGAs dolgokra, hobby szinten meg a BGA tokozás meg a 4 rétegű nyák megint okoz némi természetes szelekciót...
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #16642 üzenetére
Az igaz, hogy kell a sikerélmény, és ebben az UNO verhetetlen, mert túlcsordul tőle a net. Hogy kinek mit ajánlunk, az egy sokkal általánosabb didaktikai probléma. Van, aki azt mondja, hogy a kezdő kezdjen a régebbi dolgokkal, van aki azt, hogy a kezdő is a korszerűvel kezdje. Nekem ezidáig egyetlen pattern se volt hasznomra, de lehet, nem igazán kerestem. A C++ az UNO-n és a többin is ugyanaz - kibővítve néhány spec Arduino dologgal - és persze régebbi, vagy újabb verziójú fordító, de az újabban is (majdnem) minden benne van, ami ami a régiben, alig van valami, ami obsolete.
Az FPGA dolgot nem tudom. Elég közeli ismerősöm diplomamunkája volt az FPGA, de azóta elő se vette, mondván, nincs rá igazán igény, inkább az általánosabb megoldásokat kedvelik.
Majd meglátjuk, én csak néha ránéztem, mit csinál, de soha nem foglalkoztam FPGA-val.
Egyébként az a véleményem, hogy ami UNO-n elmegy, az általában korszerűbbön is elmegy, és akkor a felhasználót idővel csak hajtja a kiváncsiság, hogy továbblépjen, de ha ehhez lapot kéne váltani, akkor inkább ott ragad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB 4K UHD
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest