-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #13871 üzenetére
Közben visszanéztem, mit is csinálsz. Ja, igen Te vagy a "halas".
Azt az adatmennyiséget bírni kell a LORA-nak is.
Akkor azt hiszem, az a legegyszerűbb.
Másodpercnél gyakrabban nem hiszem, hogy szükséges lenne a korrigáló értékeket küldeni. A profi rendszerek is általában másodpercenként küldik, és csak akkor jeleznek hibát, ha pl. 20 másodperc eltelt, és nem kapnak korrekciós értéket. -
Janos250
őstag
válasz
1. Ha LORA-ban gondolkodsz, akkor - azt sejtem - nagyobb távolságról van szó.
2. Mennyi NMEA üzenetet akarsz küldeni, mert ha RTK, ahhoz a LORA sávszélessége nagyon kicsi.Én ugyanezt (vezetékmentes UART híd) WiFi-internet alapon oldom meg.
Az egyik eszköz csatlakozik egy vezetékes netre kapcsolt WiFi routerre, ez bárhonnan elérhető portforwarddal, erre küldöm.
A másik egy régi, kidobott mobiltelefon mobilnettel. Mivel erre nehezebb küldeni, ezért ez küld. Amikor csak próbálgatom, akkor WiFi-n elérik egymást, akkor mindkettő WiFi-re dolgozik.
Ha mégis a mobiltelefonos állomásnak akarok adatot küldeni, akkor azt a mobilnetes http-n kéri a fix állomásról, amire a válaszban jön a kért adat.Úgy rémlik, mintha már egyszer itt be is írtam volna a programot, de ebben nem vagyok biztos.
Nekem kilobájtokat/sec kell küldenem, ehhez a LORA gyenge lenne, de ha kevesebbet akarsz küldeni, akkor a LORA valószínűleg jó megoldás, bár én még nem próbáltam ki, pedig már vettem Bangoodról ESP32 LORA modulokat.
Csak tudnám, mit kezdek ezzel a sok összevásárolt kacattal.
Én mindent ESP32-vel oldok meg.
-
válasz
Ennél mi sem egyszerűbb, hc-05 + hc-06 bluetooth modullal bluetooth serial kapcsolat, pont erre találták ki. A vezetéknélküli része teljesen transzparenst módon működik, a két végén egyszerű uart kapcsolatot látnak az eszközök. Cserébe a hatótávolság csak 10m.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest