- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Sziasztok Szakik!
Két kérdéssel készültem ma estére:
Első - Az ESP01-el szeretném EZT a programot / alkalmazási példát használni! Ahogyan ott a példa is mutatja, simán - ugyanazzal a működtető programmal használható lenne azzal is (természetesen a megfelelő bemenet átírásával?) ITT láttam egy eléggé kezdetleges összehasonlítást, amiben azt mutatja (?) hogy csak kis különbségek vannak a modulokban! Nekem erre a célra pont elég lenne az ESP01 és még kevesebb energiával is megelégedne (akkuról menne) és még a LED-et is leforrasztanám róla az energiamegtakarítás miatt!
Második - Emiatt nem tudtam magam is kipróbálni az elsőt: Pontosan hogyan lehet azt az ESP01-et programozni?
Azt tudom, hogy kell egy gombóc és át kell kötni valamit...maga a programozó eszköz megvan, de azon nincs semmi gomb...csak egy USB illesztő az egész! Ott láttam valamit erről (véleményezésként) , de inkább kérdezek előbb, mielőtt elrontanám!
A sebezhetőség témában...az egy dolog, hogy a projekteink nagy része igényli a hely Wi-Fi jelszavát - és nevét (ahogy ez a hőmérő is) de számtalan más is betekintést ad a külföldi gyártóknak! Legutóbb a robotporszívókról olvastam egy cikket, ahol "véletlenül" kiderült az, hogy a lakásban navigálásra használatos pici kamerájának felvételeivel és a belső mikrofonjával (!!!) kinyert adatokkal buktak meg! ...és azt sem hiszem el, hogy például a biztonsági kamerák beltéri egysége nem képes máshová is felvételeket küldeni, ha hálózati kapcsolata van! Akkor se, ha telepítéskor már letiltottad azt a lehetőséget...és mára már miben nincs olyan mikrovezérlő, amivel meg lehetne ezt a megfigyelést csinálni? Láttunk itt már hűtőpultot, elektromos fűtőtestet, okosTV-t, sűrített levegős (pneumatikus) nyomásszabályozót, stb...amik a lokációs információn kívül más adatokkal is szolgálhatnak a gyártójuk felé a 'szolgáltatás javítása érdekében' -hivatalos fedődumával takarózva...vagy ott van a nagy klasszikus: a szép, új notebook a leragasztott fedélzeti kamerával és mikrofonnal!
Annyi minden van (?) még, hogy inkább be is fejezem az offolást!
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest