Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanjoe
csendes tag
Sziasztok
Freezer 13 pro hűtőm van és beszart a ventillátora.
Kérdésem a következő lenne:lehet-e külön ventit kapni hozzá és hol,vagy van valamilyen alternatív megoldás és mi lehet az?
válaszaitokat előre is köszönöm,Kanjoe. -
krisz4b70
aktív tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
krisz4b70 #394 üzenetére
Konditeremben leizzadva, onnan kilépve a 36C° -os levegőre - egész jól lelehet hűlni ?
Ha eleve VGA -tól elszívott meleg levegővel tud csak hűteni , az bizony nem épp jó hatásfokkal tudja tenni
Valami más megoldást kell keresni ... egy AC A30 -as mind a 4 irányba felrakható !De nem ártana megnézned menet közben , amikor látod fogy már 60 fok felett van ... ujjacskáddal megtapogatni a hőcsővet jobbról/balról ... ha elég forró akkor elszipkázza a megtermelt hőt. Ha langyos - akkor bizony nem fekszik fel rendesen a procira és nem tudja elszipkázni a megtermelt meleget . No meg egyátalán nem jellemző ez a procira
egy kép sokat árulkodna gépedről - persze oldallap nélkül
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a a kérdésem hogy akinek amd fx-8120 as vagy hasonló processzora van annak hogy teljesít az arctic freezer 13.
Mert nekem túlságosan is melegszik, felmegy 70 fok fölé terhelés alatt, nálam van a baj?
Foglalat miatt a videó kártyáról szívja a levegőt az is baj lehet? -
törölt tag
Nem tudom hogy a haswell mennyire melegszik,az ivy bridge családról tudok hogy nem találták el a kupak pasztázását. Egyébként nekem a freezer-el így 30C°-os melegben 36-38C°. Ha hűvösebb van pl 24-25C°,akkor 30-34C° közt ingáznak a magok. persze mindezt alapon terhelés nélkül mondom!
-
törölt tag
válasz
lukaszokni #390 üzenetére
Teljesen érthető amit mondasz! Köszi a véleményt!
D@ni88 Szívesen odaadnám az enyémet, de én is azt használom
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
#77081088 #388 üzenetére
az a tobb levego azert tobb, mert idoegyseg alatt a lapat tobbet kuldott at a lamellak kozott. namost, a lamella akkor hul le, ha a hojet at tudja adni a mellette elhalado levegonek. viszont ha atszaguld a levego a huton, akkor nincs ideje atvenni ezt a hot. igy mar erthetobb remelem, kicsit szarul fogalmaztam.
-
D@ni88
addikt
Esetleg valaki nem válna meg az inteles lefogatótól? Eltört az egyik pöcök, így most nem tudom használni
-
törölt tag
válasz
lukaszokni #387 üzenetére
" mert hamarabb elhagyja a lamellak kozet, nincs ideje magaval vinni a meleget. "
Véletlenül sem kötözködni akarok de ezt nem értem. Ha több levegő áramlik át az több meleget képes elvonni, legalábbis én ezt hittem." ha 100%-on jarattam a ventimet, kb 1 fokot nyertem az 50%-hoz kepest, ami eleg elhanyagolhato."
Erre látatlanban azt mondanám nem jó a ház szellőzés. De soha nem próbáltam ki, tehát nem tapasztalatból mondom.
Ha lenne pluszban 1-2 ventim itthon ki is próbálnám, de 1-2 C°- ért nem merek befektetni!
Egyébként köszönöm a véleményed! -
lukaszokni
aktív tag
válasz
#77081088 #386 üzenetére
szerintem nem sokat nyernel vele, ne tord magad ezen. hozzaertok szerint nem feltetlenul jo ilyen celra egy nagyobb szallitasu venti, mert hamarabb elhagyja a lamellak kozet, nincs ideje magaval vinni a meleget.
en ha 100%-on jarattam a ventimet, kb 1 fokot nyertem az 50%-hoz kepest, ami eleg elhanyagolhato.
esetleg egy plusz 120-ast tegyel fel a masik oldalara, de azzal sem fogsz ket foknal tobbat nyerni szerintem. -
törölt tag
Sziasztok!
Kissé alszik a topik,de felteszem kérdésem, hátha valaki felébred és válaszol!
Szóval Én is egy Freezer 13-as CPU hűtőt üzemeltetek. Gondolkoztam rajta hogy valahogy szerkesztek rá egy nagyobb jobb légszállítással rendelkező ventit. Valaki próbálkozott már hasonlóval? Nincs semmi baja az eredeti ventinek. Működő képes lenne e a dolog? Mármint ha több levegőt mozgat meg a bordák között akkor elvileg jobb lesz a hűtés hatásfoka.
Véleményezzétek a tervet!Üdv!
-
P@ly
tag
Hogyne, ez volt anno olcsó
Egyébként teljesen alapjáraton üzemelő RAM-ok (9-9-9-24 @ 1600 Mhz). Teljesen meg vagyok velük elégedve! Amúgy ebben a memória tuningban én nem nagyon hiszek... Egyedül az APU-knál van értelme. Mondjuk ott nem is kevés. De nem offolok tovább...
-
coolpet
senior tag
Ugy latom itt mindenkinek kingston hyper-x blue ramja van
-
Danke DJ
csendes tag
Hát, az jobban hűt. (gondolom)
Bár mivel nincs teljesítménybeli különbség és amúgy sem akarok túlhajtani semmit, ezért meg fog felelni az alacsony is akkor.
(Bár az alaplap a 2-4 slotot preferálja, de akkor nem lesz gond.)
Köszi a segítséget mindenkinek! -
-
Danke DJ
csendes tag
válasz
lukaszokni #376 üzenetére
Okés, köszi, megpróbálom.
És ha befér a magas a 2. slotba... Akkor lehet a 2-4-be is rakni, hogy dualban legyen, az nem zavar be neki, igaz? -
lukaszokni
aktív tag
válasz
Danke DJ #375 üzenetére
Mérd meg a hűtő szélességét és szerezz egy olyan rajzot a leendő lapról, amin valamennyire le lehet olvasni a méreteket, h a proci középpontja mennyire van a ram slotoktól. Ugyanis ahogy én benézek a saját gépembe, szerintem az első slotba biztosan nem tudnék rakni magasat, ha be lenne fordítva a hűtő. Kb 2mm-re van a low ramjaim tetejének síkja a hűtő alsó síkjától.
-
Danke DJ
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Arctic Freezer 13 Pro CPU-hűtőtől elfér-e egy magasbordás Corsair vengeance RAM, úgy, hogy most is belelóg 1-2 memóriahelybe, most sima ramom van.
Ugyanis AMD-s konfig miatt csak lefelé vagy felfelé lehet felrakni, ezért belelóg.
Ház: Cooler Master Elite 430
Alaplap, ha kell: Asus M5A97 EVO R2.0 (lesz)
Köszönöm a segítséget! -
Kisbatyu75
tag
Használ valaki ilyen hűtést AMD FX4170-es processzorral és Gigabyte GA-970A-DS3-lapban? A BIOS-ban nem tudom beállítani, hogy a fordulatszám 1500 alá menjen. A CPU hőmérséklet is érdekes, AIDA64-ben a mag hőmérséklet üresjáratban 6-8fok, terhelve egyből felugrik olyan 45fok körülire, Egy másik érzékelő CPU hőmérséklete 30 fok üresjáratban, terhelve olyan 50 fok körüli.
-
P@ly
tag
Sikerült megcsinálni a lefogató keretet
Megosztom, hogy csináltam én. Hátha más is fog így járni és segíthet neki ez a kis szösszenet...Hozzáteszem, hogy évekig makettoztam úgyhogy van egy kis gyakorlatom ilyen dolgokkal kapcsolatban.
Nekem ott tört el ahova a chipset ventilátort lehet felfogatni. Ott két rész is kitört belőle. Hál Istennek a fél menet megmaradt így legalább még a csavar bele tudott kapni.
Kicsit megcsiszoltam vízpapírral illetve tűreszelővel a kitört darabokat illetve azt hézagot ahonnét kitörtek.
Ezután zsírtalanítottam a felületet, majd összeragasztottam őket. Erre egy Loctite Super Attak Liquid ragasztót használtam. Bőségesen, nem sajnálva a ragasztót. Majd egy napig vártam, hogy megszáradjon és kössön a ragasztó.
A végén pedig tűreszelővel és vízpapírral lecsiszoltam a felesleges ragasztót a keretről.Amit sajnálok, hogy nem készítettem a műveletekről képeket
Jó ragasztgatást + csiszolást a kerethez.
Egyébként gratulálok a lefogató keret kitalálójának
-
P@ly
tag
Sziasztok!
Nekem is eltört a lefogató keretem a Freezer 13 Pro- hoz
Valakinek egy fölösleges darab INTEL-hez? Természetesen nem ingyen.Nagyon szépen köszönöm!
-
jégcsákány
csendes tag
Nincs valakinek (amd-sek) fölösleges Freezer 13 pro hűtőhöz intel kerete, persze nem ingyen? Valahogy az enyém eltörtént, elrepedt. Ha van valaki köztetek írjon már legyen szíves. Előre is köszönöm.
-
lukaszokni
aktív tag
Nálam is ugyanez volt, olykor 56000-es fordulatot írt, de mindig megtalálta a helyes számot.
Sajnos nyugtáznom kellett, hogy a 4 éves merevlemezem a leghangosabb a gépben...
Olyan mint egy traktor, hiába vettem lejjebb minden ventilátort minimumra, azt hittem, h azok a gond forrásai. Majd kitalálok rá valamit.. -
belinho
senior tag
válasz
lukaszokni #366 üzenetére
A hétvégén átraktam 0%-ra, csak próbaképpen!
Annyira levette a fordulatszámot, hogy már ki sem jelezte a mérő progi.
Szerintem itt volt a hűtő legalacsonyabb fordulaton, ami 350rpm.
Visszatettem 12,5%-ra így idle 500-600rpm között van, egyelőre így hagyom. -
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #366 üzenetére
Írtam az ASROCKnak ma írtak vissza. Közölték, hogy rakjam fel az 1.70-es BIOST és abba van ez a funkció.
Majd ki is próbálom, mert nekem az 1.50 van. -
belinho
senior tag
válasz
lukaszokni #364 üzenetére
Majd megnézem meddig megy alapfeszen, oda elég lesz a Freezer is, azért a +200-300mhz-ért nem fogok feszt emelni. Most még elég alapon is, meg így a hűtő hangját se hallom.
Tegnap azért a meleg miatt játék közbe 50 fok fölé ment, s ekkor lehetett hallani, hogy feljebb kapcsolt! -
belinho
senior tag
válasz
lukaszokni #362 üzenetére
Tegnap még állítgattam egy kicsit, most 12,5%-on van, nem volt pofám rátenni 0%-ra!
Most így 600rpm-en pörög idle, hideg indításnál meg 600rpm alatt volt!
Load is 700 körül van, a hőmérséklet is 50 fok körül.
Így most tökéletes, de ha majd húzok a procin, akkor majd újból feljebb kell állítsam! -
lukaszokni
aktív tag
Sztem ne nagyon szarozzál. Nem teljesen értettem, h melyik neked a legalsó fordulatszám tartomány, de evidens, h a 0%-on kívül bármit beállíthatsz.
ASRock-nál levelek vannak, nekem level 1-en van, így pörög 1000-et, mi sajnos nem is tudjuk lejjebb vinni, ahhoz át kéne írni a bios-t.
Ha beállítod 600rpm-re és nem megy feljebb 35-40 foknál, akkor az szuper átlaghőmérséklet. Ha meg megizzasztod 40-nél, vagy 45-nél megtáltosodik úgyis. -
belinho
senior tag
Az 50fokot be tudom állítani, viszont az emelést azt nem tudom mennyi legyen, mert nálam nincs ilyen grafikon, csak számok vannak 0%-23,5%-50%,
Tehát ha eléri az 50fokot utánna 23,5 vagy 50%-al emeli a fordulatszámot, vagy utánna ennyin pörög ezt nem vágom!
Minél kisebbre állítom a %-ot, annál kevesebb lesz az rpm ezt már kitapasztaltam, és onnan emeli!
Hát akkor ezt jól össze kell hangolni, hogy csendes is legyen, de jól is hűtsön!
Mennyit kell kínlódni ezzel, a régi lapon belőttem auto-auto tökéletes volt! -
belinho
senior tag
Üdv!
Új alaplapot vettem, a hűtő maradt a régi AC 13PRO!
A régi lapban auto-n volt minden marha csendes volt, és jól hűtött!Az új lapban MSI Z77 manual kell beállítsam a venti fordulatot, mert különben 100%-on pörög, ha auto-n hagyom!
Egy 3570K-t használok vele még alapon!
Ezeket kell beállítsam a 13Pro-hoz:
Cpu smart fan target 40fok a minimum 45-50....stb Vagyis mikor kapcsoljon nagyobb fordulatra!
Cpu min fan speed 0-ról indul felfelé!........23,5-50-.......stb Vagyis mennyi legyen a min fordulat!
Belőttem 50fok-50%-ra, de még így is 1000rpm fölött van!
Ki milyen értékeket használ?
Mennyi lenne az ideális beállítás? -
lukaszokni
aktív tag
-
Hogiii
tag
Van egy Phenom II X4 965 BE procim, ASROCK 970 Extreme 3 alaplap.
A freezer 13 pro hűtőm level 1-en van és 50 fokra van lőve.
32 fok alapjáraton de mindig 1000-1100 RPM-en pörög csak 50 fok fölött kezd de ritka hogy eléri az 50 fokot.
Sokan írták hogy 600 ROM-en pörög, nekem soha nem ment le, mitől lehet?
-
Creexie
csendes tag
Hali!
Freezer 13-hoz keresek AMD-s felfogatót.
Üdv:
Creexie -
Hogiii
tag
És még 1 kép, pont befért. Van még 2-3 mm
-
Hogiii
tag
Hellotok!
Napokban nekem is megérkezett a Freezer 13 Pro. Nagyon halk és jól is hűt. Alapjáraton 31-32 fok a Phenom II 965 BE. Van benne elől hátúl egy artic F12 ami 800 on pörög és a tetején egy Artic F12 PWM ami össze van kötve a cpu ventivel, de az alig pörög.
-
törölt tag
Szintén a tény megerősítve ! És ez egy naggyon brutális hűtő , az eszem megáll - nem gondoltam volna ...
Az is igaz , hogy szép nagy darab , de 10/10 az osztályzatom ár/érték/hűtőteljesítmény ! Havernak raktam össze , de igen megtetszett .... ja és egy FX8350 -et tart kordában egy ASROCK 990FX Extreme4 -ben .
-
MiZY
tag
Annyi a lenne a kerdesem hozzatok, hogy az inteles felfogatasnal a keretre szorosra kell huzni a csavart? Lehet hulye kerdes, de nem szivesen tornem el a keretet.
Jo huto amugy, a gyarihoz kepest mprime alatt 20 fokot jelent, csak az zavar, hogy a fordulatszamat nem veszi vissza, hanem nagyjabol fixen 1600on jaratja a ventit... Igyekeztem ugy beloni a biosban, de nem teszi. Lehetseges, hogy a nem megfelelo szellozes miatt tekeri a ventit? Jelenleg nincs a hazban a szellozesert felelos huto, de folyamatban van a beszerzese.
-
coolpet
senior tag
válasz
lukaszokni #343 üzenetére
-
coolpet
senior tag
válasz
lukaszokni #337 üzenetére
A pro is oke
-
DrizztD
csendes tag
Végre személyes tapasztalatokat is meg tudok osztani!!
Beszereltem a Freezer A30-at a gépembe.
Az ASRock 970 Extreme 4 lapon egyetlen RAM slot-ot sem takar ki!!!!Egy kicsit ugyan kilóg a házamból, de ezt tudtam előre...
Mivel az én házam nem egész 19cm széles, a tiéd pedig 21 fölött van ha jól emlékszem, szerintem belefér a házadba az A30-is. Igaz nem tudom mennyi hely van az alaplapod hátlapjánál...
-
Zanik
addikt
Srácok, most néztem meg a #2 hozzászólásban a képet. Ezek szerint mégse lóg be a memóriafoglalatok fölé a Freezer 13?
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #333 üzenetére
Én mindig azt hittem hogy maxtól lefele szabályoz....
Kár hogy az Aida nem jelzi a cpu venti sebességet, se az everest :\ nem tudjátok mitől?
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #330 üzenetére
És tényleg
igazad volt
Köszi! le vettem level 2re ahátsó ventit alig pörgött, megterheltem a procit és 50 fok körül emelte a sebességet 1800 ra
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #330 üzenetére
kipróbálom
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #328 üzenetére
Level1-re? Akkor úgy fog pörögni.... CPUnál kipróbáltam nem pörgött úgy fel csak ahőfok emelkedett
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #323 üzenetére
a 4 pines ház hűtő level 9-en van, de ha nem éri el 48 fokot pl. akkor nem is kéne maxon mennie nem? visszakéne szabályozni.
-
-
Hogiii
tag
válasz
lukaszokni #321 üzenetére
Persze auton van és 50 fokra van állítva.
De nem szabályozza... érdekes, mondták lehet lap hiba van cpu kompatibilitás, de kompatibilis.
De ha nem lesz jó, mert eladó a háam és kinéztem egy szellősebbet, ahol lent van a táp és felül is vannak ventihelyek. Veszek egy freezer A30-at. Ha nem tudom eladni, akkor veszek egy freezer 13-at, és akkor megcsinálom a tartót hogy eltudjam fordítani 90 fokkal.
Mert 3 hűtővel és egy jó cpu hűtővel nem hiszem alapba 35 foknak kéne lenni, játékoknál max 50-52 fok, 25-38 fok körül lehet a szobába
-
Hogiii
tag
2 hónapja vettem új gépet!
Alaplap ASROCK 970 Extreme 3
Problémám... proci Phenom II X4 965
Gyári hűtő nagyon hangos, kaptam most kölcsönbe egy freezer 7-est, jó halk jól is hűt.Gépbe van elől egy 12 cm és hátul 2db 8cm-es venti
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Nuvoton NCT6776F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Alaplap neve ASRock 970 Extreme3
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek:
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 35 °C (95 °F)
1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 2. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 3. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 4. mag 32 °C (90 °F)
GPU dióda 35 °C (95 °F)
WDC WD5000AAKX-603CA0 32 °C (90 °F)Hűtőventilátorok:
1. burkolat 1836 RPM
2. burkolat 1147 RPM
3. burkolat 2040 RPM
GPU 39%Feszültség értékek:
CPU mag 1.056 V
+3.3 V 3.296 V
+5 V 5.040 V
+12 V 12.144 V
+5 V készenléti 5.285 VA hátsó egyik 8cm-es Xilence venti 4 pines ami magától szabályoz, de nem szabályoz... a proci venti se szabályoz, bár nem is látni de BIOS-ba 1700 on pörög.
A gyári venti se nagyon szabályzott, mi lehet a baj? Esetleg hibás az alaplapom?BIOS frissítés is volt, ennyi ventivel és aránylag jól szellőző házzal, nem hiszem ilyen soknak kéne lennie :\
-
-
DrizztD
csendes tag
Ami még eszembe jutott, hogy az A30-asnál cserélhető a venti.
Azaz ha leszeded, megfordítod, visszateszed, akkor szívja a levegőt a hűtőbordákról.
Így 40mm-es RAM irányú kilógással hátra felé fújásra lehet bírni a kicsikét.Igaz nem tudom mennyit ront a hatékonyságon, ha nem fújja, hanem szívja a levegőt a lamellákra / ról.
-
DrizztD
csendes tag
"Supports CPU coolers with height of ca 160mm"
A "ca 160mm"-be belefér a 161 is SZVSZ.
Ha meg mégsem, akkor néhány jól irányzott kalapácsütés helyre rakja a dolgokat.
Még jobb, ha a heatsink csúcsait vágod le, akkor tuti befér...Komolyra fordítva, szerintem ha le merik írni a kb 160mm-t, akkor valószínűleg van még biztonsági tartalék a dologban...
Nem tudod lemérni? Az alaplap hátuljánál levenni az oldallapot és a hátlapi nyílásokon keresztül tudsz mérni egyet...)
-
DrizztD
csendes tag
Szia!
Én is pont most néztem meg alaposan... Ez volt az érvelésem:
Ahogy lukaszokni is írta, az AMD-s lapon a Freezer 13 és 13 pro nem elforgatható kereszt irányba. Azaz mindenképpen a hosszabbik oldala fog a ram-ok felé nyúlni. Íme:
A 13-s kisebb, míg a 13 pro és az A30-as hasonló méretű, az A30 fél cm-rel szélesebb minden irányba, 2mm-rel magasabb, viszont elforgatható.
A30 - 100 (L) x 139 (W) x 161 (H) mm
13 pro - 96 (W) x 134 (L) x 159 (H) mm
13 - 96 (W) x 123 (L) x 130 (H) mmA proci foglalat közepétől mérve ennyire lógnak be a ram modulok felé:
A30 - 60mm (hátra fúj) vagy 40 mm (előre felé fújásra forgatva)
13 pro - 67mm
13 - 61,5 mm.Tehát mivel az A30-ast tudod a rövidebb felét fordítani a RAM-ok felé, míg a 13 Pro-nál mindenképp a 134mm-es oldala lóg a RAM felé ezért jobb választás az A30.
Verdikt:
13 pro-t én nem vennék mert az lóg be leginkább és u.a-ba kerül mint az A30.
Az A30 a legjobb választás a forgathatóság miatt.
A Freezer 13 csak minimálisan lóg be jobban (1,5mm) a ramok felé), viszont a légáramlás nem ideális irányú.A Freezer 13 alsó lamellái ugyan a ramok fölötti részen ki vannak vágva, de a ventillátor nem. Így semmit sem ér a kivitelezés.
-
Zanik
addikt
válasz
lukaszokni #310 üzenetére
A felfogatásról tudom, hogy csak egy irányban mükődik, de alsótápos házban lenne. A Pro-val az a gond, hogy nem férne be a házba (Define Mini), mivel max. 160mm magas hűtők férnek el benne.
A memóriával még az is gond, hogy az 1600MHz-es RAM-okat a kék (a cpu-foglalathoz közelebbi) foglalatokba ajánlja az alaplap kézikönyve. Emiatt egyre inkább elgondolkodom a Corsair féle hydro-hűtésen, mert ott nincs ezekkel gond (másmilyen van), vagy megpróbálok keresni valami olyan CPU-hűtést, ami másik irányba is felfogatható, és szintén fehérek a ventillátorlapátok. -
coolpet
senior tag
A muanyag intel felfogato keret tartja a 13 pro hutot, nem feszul es kezzel felteheto/bonthato.
Masfel eve 24/7-ben megy a gepem, van hogy full terhelesen, porog a venti vagy 1200-at, de semmi bajom nem volt meg vele.
Kingston Hyper-x 1600 XMP ramok simn elfernek alatta. -
lukaszokni
aktív tag
Ránézésre az elsőt kitakarná, lehet a másodikból is picit.
Viszont a Pro-nál olyan magasan kezdődik az első lamella, hogy a Low Profilos ramom és közötte van még vagy 4-5 mm, a nem Pro-ról nem tudok nyilatkozni.
Viszont AMD-s lévén nem tudod forgatni, csak VGA-ról szívóra tudnád betenni... -
Zanik
addikt
Üdv!
Szerintetek ezen az alaplapon elférne egy Freezer 13? Mert a memóriafoglalatok igen közel vannak a CPU-socket-hez (kb. 55mm a keret középvonalától). A Freezer 13 meg van vagy 12 centi széles, így kérdéses, hogy elfér-e ott. A memóriamoduljaimon a hűtés átlagos méretű, nem nyúlik felfelé. Kérdés milyen magasan vannak a Freezer-en a legalsó lamellák, nem érnének-e hozzá a modulokhoz? -
DrizztD
csendes tag
válasz
lukaszokni #305 üzenetére
Na ja, nincs kedvem további 2300 pénzt kiadni egy újabb adag bizonytalan hatékonyságú ragacsért...
Mindenesetre a kis tubusokban lerakódott a ragasztó süreje, amit kinyomás előtt felkevertem... Lehet hogy tényleg lejárt a szavatossága... (persze szavatossági dátum nincs feltüntetve)
Alternatívaként a kártyám tovább megy ram hűtők nélkül... eddig is kibírta
-
DrizztD
csendes tag
válasz
lukaszokni #303 üzenetére
Köszi, az utasítást én is olvastam...
Mivel 20 mp alatt is teljesen homogén lett a ragasztó, további 3 perc kevergetés után úgy döntöttem ez már bőven elég.Mindenesetre most fent vannak a bordák és bekapcsoltam a gépet, had kössön a cucc üzemi hőmérsékleten
Remélem mire hazamegyek atom stabil lesz és nem a gép aljából kell kiszedegetnem a leesett cuccokat...
-
lukaszokni
aktív tag
Ez megint jó kérdés, nem értek sajnos a két komponensű ragasztókhoz. Lehet, h le volt már járva a szavatosság? Illetve ha megadnak egy 5 percet, azt nem véletlenül adják meg...
Edit:
Idézek a gyártói leírásból:
"Alaposan keverje össze mindkét tasakban lév vegyület teljes anyagát 5 percig.
Ha nem keveri 5 percig, akkor az a ragasztó tapadósságának megsz nését okozza.
A ragasztót ezután 15 percen belül fel kell vinni." -
lukaszokni
aktív tag
válasz
khalid98 #297 üzenetére
Nem a te kézügyességedre gondoltam, hanem a kérdezőjére, nem tudom miért kellett magadra venned.
Amúgy meg kinéznéd az Arcticból, hogy egy "nyamvadt gyenge" műanyagkerettel adnának egy csaknem 1kg-os hűtőt 10k-s árkategóriában, ami nem bírja el azt a súlyt?!
Nem nézed ki a mérnökeiből, hogy azért csak kitalálták azt valahogy? Mert te váltig állítod, h nem fogja megtartani, nekem, meg még sok más felhasználónak ilyen hűtője van, és mi tapasztalatból tudjuk, hogy megtartja. De ha a hosszútávra vagy kihegyezve, megígérem, h egy év múlva beszámolok a hűtőmről.
És ebbe a súlyos dologba kár is volt belemenni, mert az Arctic csak az Intel lapokhoz ad műanyag keretet, az AMD-s lapokhoz csak fémlefogatót ad, amit a lapra gyárilag felfabrikált elől-hátul-mindenhol felfogatott, szintén műanyag keretre kell felrakni.
És ha újraértelmezed a hsz-emet, én is az A30-at javasoltam neki.
Viszont a Direct Touch érv az jogos. -
DrizztD
csendes tag
Mit javasoltok:
Az AC Accelero L2 PLUS VGA hűtőhöz adott plussz bordák a ram-okra nem ragadnak fel a G-1 thermal glue-val...
A leírásnak megfelelően csináltam:
* Leradíroztam a ramok felületét
* Összekevertem a 2 komponenst (na jó nem 5 percig, csak 3-ig)
* Rákentem vékonyan a ramok felületére
* Rányomtam a bordákatMajd alvás. 6 óra múlva raktam fel magát a GPU hűtőt és ahogy forgattam a kártyát lecsúsztak a ram hűtők...
Visszanyomás (már amennyire a hűtőtől hozzáfértem, de miközben visszaraktam a kártyát a gépbe még 2x lecsúsztak...Mit nem csinálok jól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest