Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
coolpet
senior tag
Igen
Szintúgy jártam, az inteles keret törött a csavaroknál.
ragasztottam, újra eltörött.
CM 212 EVO lett a vége.Nem tudom megéri e, mert a szállítás drágább lehet
-
Drizzt
nagyúr
Van egy régi Freezer 13 Pro, aminek eltörött a lefogató kerete. Ma még lehet valahol ilyet venni? A műanyagról van szó. Valamilyen cikkszám, vagy ilyesmi van hozzá?
-
czinegebeni
csendes újonc
Jajj es persze a sima ACF 13-al.
-
czinegebeni
csendes újonc
Udv mindenkinek! 1 Phenom II X6 1100T-t minden magot 4.0GHz-en OC-zva szeretnem feken tartani. Lattam olyan hozzaszolast (nem itt), hogy keves az erintkezofelulet. Igaz ez? 1 kb. 15 eves regi hazba menne 1 regi mezei kifuvoventivel. Gephaz oldala persze rarakva.
Eselyes? 🙂
Segitsegeket megkoszonom!
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Nekem van egy Arctic Cooling F13-as hűtőm. Kb. fél éve vettem. Melyik az a rev. ami már AM4-re is jó ebből a szériából?
Köszi, Üdv.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nekem egy AC Freezer 13 CO van. Magyon remek, jól teszi a dolgát, de egyvalami bosszant: pwm-es ugyebár, de szinte mindig 1900 körül teker. Természetesen BIOS-ban nem FullOn van, hanem én állítottam be 4-es fokozatra. Ha leviszem 1-esre, akkor sincs jelentős elmozdulás. Minden a gépemről az Adatlapon. Miért van ez? Alaplap? Vagy mi?
-
coolpet
senior tag
válasz
takacsbotond #435 üzenetére
csak ra kell patintani de nemtudom honnan szerzel ilyen felfogatasu ventit
-
Varga Bálint
csendes tag
#TÖRÖLT#
-
takacsbotond
őstag
-
coolpet
senior tag
válasz
takacsbotond #433 üzenetére
A sima vagy a pro-d van? A Pro-n van egy chipsethuto is az tob esetben ki szokott kopni, azzal nem lehet mit tenni. Ha garis vidd vissza, ha nem akkor sparepartbol tudsz rendelni hozza ventit az Arctic-tol. Sajnos a kikepzese nem a szokvanyos, ugyhogy nem tudsz ratenni stock ventit.
Ha intel lefogatoval(muanyag keret) hasznalod, akkor javasolnam a cserejet, mert egy ido utan 1-3 ev el szokott pattanni es nem szoritja le a hutot, igy melegszika proci akar 70-80 fokra is.
Szerintem annyit megprobalhatsz, hogy irsz a gyartonak, vagy megkerdezed akol vetted hogy sparepartot tudnak e beszerezni. -
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Van egy Artic Freezer 13 procihűtőm és nagyon hangos.Mit tudnék kezdeni vele?A ventit lehet cserélni?
-
coolpet
senior tag
válasz
Bjørgersson #427 üzenetére
Ennekem 4-5 evet birt ki a muanyag keret. A meghuzott csavarok miatt feszultseg keletkezett a keretben, es a heatsink rognizto csavarlemeznel torott el az egyik oldala, es a masik is meg volt repedve.
Ugy vettem eszre, hogy a gep idonkent terheles alatt ujraindulgatott. Neztem procihomersekletet, es 80+ fok volt, alapon is 60+. (2600K)
Ranezesre nem volt semmi baja csak amikor hozzaertem, akkor vettem eszre hogy lebed a borda rajta.
Szoval anyagfaradas miatt torott az enyem el.
Megolodottam egy CM 212 EVO-val -
draco31
veterán
Volna valaki AMD-snek felesleges Intel lefogató hozzá? A 4 pöcök kellene nekem csak.
-
coolpet
senior tag
válasz
Kismazsi #423 üzenetére
Igen de ugyanaz a felfogatasa, es egy ido utan elfarad a muanyag, eltorik. Eddig orultem, hogy az enyem nem, de aztan amikor a proci hirtelen 80 fok kozelebe ment idleben, akkor meglestem es az egyik oldalon el volt torve a ventirogzito csavarhelyen, a masik oldalom meg el volt repedve.
Ezt igy csak allo kivitelben tudnam ajanlani, mert ha oldalra huzza a sulyt, akkor idovel a csavarhelyek megrepednek a muanyagban.
-
coolpet
senior tag
válasz
Kismazsi #421 üzenetére
Sokkal.
Alig hallani.
2 gond van vele: 160MM magas, es egy ido utan torik a retention lever, szoval a rogzitokeret, mert muagyagbol van es elfarad az anyag.A huto viszont kivalo, csakhat ez a baj vele. Ja az AMD-s keret az fembol van de neked ahogy latom inteles kell. Tudom javasolni a CM 212 EVO-t, bar az nemtom milyen magas
-
Kismazsi
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni.
Egy i5 2400-rak eresek valami nagyon halk hűtőt mert a gyárit elég hangosnak találom(még most so-so de nyáron majd elrepül a házam)
Egyetlen kritériumom van a választásban és az,hogy maximum 155mm magas lehet a hűtő mert a házba csak úgy fér be.
Ajánlották páran ezt a hűtőt,csak nem tudom mennyivel lenne halkabb mint a csodálatos gyári. -
coolpet
senior tag
En ugy oldottam meg az inteles keret toresemet, hogy vettem egy CM212 Evo-t
igaz darabokra kellett bontanom a hazat a felrakasahoz, mert a laptalca szereloablak 3 cm-el arrebb van mint a CPU socket, es nem fertem hozza 2 csavarrogzito lyukhoz, de az legalabb vasbol vanAz tobbet tuti nem torik el
3 evet ment 24/7-ben, utanna mondta fel a szolglatot. -
HWSW
tag
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint az előttem szóló kolléga, csak én az inteles keretet törtem el. Úgyhogy keresek ilyen keretet, tudok cserébe adni kp-t, vagy az AMD-s keretet. Előre is köszönöm!
-
Sziasztok
Eléggé kihalt a topic de megpróbálom hátha alapon.
Valakinek esetleg nincs elfekvőben Freezer 13 Pro-hoz való AMD-s lefogatója amit ingyen, vagy némi juttatás fejében nekem adna? -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
En is beallnek a sorba, egy ujrainditasnal elpattant a rogzito keret egyik oldala, vegigrepedt, es eltorott.
Megragasztottam pillanatragival, meg nem tettem vissza, de ha origin elpattan akkor mi a biztositek hogy nem tortenik meg ujra?
A kerdes, hogy hol lehet beszerezni spare alkatreszt hozza, valamint van e hozza fem rogzito keret?
Ha nincs akkor mit javasoltok helyette?
Udv es koszi!
-
DrizztD
csendes tag
Nekem megvan valahol az inteles lefogatóm.
Ha valakit érdekel még keressen!A leggyorsabbé lesz.
Baráti áron.... -
draco31
veterán
válasz
lukaszokni #414 üzenetére
Sikerült megoldanom csavarokkal közben. Én egyébként csak a keretet látom ott.
-
draco31
veterán
A Pro-hoz lehet valahol kapni az Inteles foglalathoz való 4 darab lefogatót külön?
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
krisz4b70 #411 üzenetére
Ez igy van. Amig a VGA-ról sziv el meleget (mondjuk játék közben
), addig ilyen meleg lesz a proci.
AMD-re érdemes keresgélni, h elforgathatót tudjon venni az ember.
Vagy kompakt viz. Vagy épitett viz.Amúgy nézegettem, én is anno az AMD tdp-it, hát butálisak. Egy ilyen procira minimum egy duplatornyos hűtőt raknék, vagy egy ThermalRight Machot két ventivel. 6-8 hőcső legyen, annyi kell sztem 100 tdp felett.
-
krisz4b70
aktív tag
-
Bobesz9
csendes tag
Azért csodálom hogy nem bírja lehűteni mer az hogy a coolermaster nem bírja egy dolog mert max 125w ra van ebbe meg ugye megy az oc. Amíg a szoba hőmérséklet nem haladta meg a 25°C-ot addig nem is volt baj. Azt viszont nem értem hogy a 300w os hűtő miért nem hűti le neked.
-
coolpet
senior tag
válasz
krisz4b70 #407 üzenetére
Nekem meg a Core i7-2600K-t huti max terhelesen 8 szalon 70 fok fole nem megy.
Akkor miert is rossz a huto?
Egyebkent 24/7-ben megy a gep mar 2 eve es meg nem volt problema a hutovel, nem zajos, nem kerreg, zorog.
Tokeletes.
Jo lehet hogy az FX nem 90W-os, tehat errol nem tudok nyilatkozni.
-
krisz4b70
aktív tag
Üdv!
Ha rám hallgatsz...akkor ne vegyél ilyen hűtőt mert nem bírja lehűteni megfelelően az fx-et
Most úgy tartom 63 fok körül terhelés alatt hogy rányomatok a hűtőbordákra még 2 ventitez a megoldás van amíg nem veszek én is egy másik hűtőt..szerintem te is szánj rá még pár ezer forintot és vegyél egy komolyabbat...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- EAFC 25
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- SzoftverPremium.hu
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest