Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, nálam is így hozza létre az useradd -m parancs, amit mindig az Arch Wiki alapján csinálok. Az megint más, hogy én utána usermod-dal berakom a felhasználóm a video, storage, disk, audio, wheel csoportba is, néhány szoftvernek meg a sudo-nak szüksége van ezekre. De ez sem úgy történik, hogy így hozódik létre telepítéskor, hanem én futtatom tudatosan ezeket a user/group parancsokat, semmilyen automata installer nem dönti el ezt helyettem. Ez a jó az Archban, csak a systemd és az initramfs van eldöntve az ember helyett, minden mást saját maga állíthat, telepíthet.
Engem egyébként nem érdekelne, hogy a userem tagja-e a userem nevű csoportnak, vagy csak a users-nek. Teljesen mindegy. Ha annyira zavar valakit, később egy darab usermod paranccsal át tudja ezt szabni magának, csak akkor lehet a fájlrendszeren a user fájljainál át kell szabni a csoportjogosulságokat is chmod-dal.
Egyébként míg nem lesz jó a Gentoo-m, addig feldobok egy Archot az Artix helyére. Oka: Artixon nem tudtam megoldani a lassú mirrorokat, és a rendszer idle memóriafogyasztása elszállt 300 MB-ra, ami nálam sok. Archon 140-170 körül tartottam, pedig ott systemd is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Milyen széket vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- SkyShowtime
- OLED TV topic
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB